|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie ma sensu porównywać Żurawia , Franka i Pawła ( dodałbym jeszcze Kuźbę ) . Każdy z nich to kompletnie inny napastnik i typować można wedle własnych preferencji. Jednak gdybym miał osobiście wskazać moje typy ( z zastrzeżeniem , że każdy jest w najlepszej formie ) to pewnie wskazałbym :
1 Żuraw/Franek 2. Brożek 3. Kuźba ale gdybym miał patrzeć na całokształt kariery to np. Kuźba pograł u nas krótko i nigdy więcej nie powtórzył swoich liczb. Żuraw np. kiepsko sportowo zestarzał się. Po powrocie do Wisły ciężko się oglądało jego grę. Brożek gdyby nie kontuzje i wiek to był jak wino. Franek też dawał radę w Jadze Więc gdybym patrzył pod względem całej kariery to dałbym jak niżej : 1 Franek/Brożek 2. Żuraw 3 . Kuźba Gdybym miał wskazać , który z nich jest największą legendą Wisły to bez cienia wątpliwości Paweł i dalekooo za nim Żuraw potem Franek ( choć niektórzy nie zgodziliby się nazywać go legendą z wiadomych powodów ) . Kuźby nie rozpatrywałbym w ogóle w tej kategorii.Na koniec dodałbym tylko , że według mnie predyspozycje do największej kariery miał Paweł. Gdyby miał lepszy mental i chłodną głowę w wykańczaniu sytuacji byłby europejskim topem. Pamiętam jak żydki na naszym forum po meczu z Beitarem zachwycali się Brożkiem po pierwszym meczu. Jeden nawet napisał , że nigdy nie widział lepszego napastnika na ich boiskach ![]()
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 27.04.2021 o godz. 16:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
W sumie to jest dosc ciekawy temat z tym Zurawiem - bardzo liczylem na niego jak wrocil. Jednak to nie bylo juz to, dodatkowo (Maaskant?) przyczynil sie diametralnie do zawieszenia butow na kolku po praz pierwszy. Byc moze za wczesnie ? Dla mnie Zurawski byl lepszy niz Frankowski - mial wiecej atutow jako napastnik - to dzieki niemu chocby z Parma gralismy jak rowny z rownym (choc ta sytuacja z Kuzba Zarowno Zuraw i Franek wybitni goscie, Brozek rowniez super, choc dla mnie ciut ciut gorszy (chocby ze wzgledu skutecznosc). Napewno dla ta trojka to TOP5 naszych napastnikow ever. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
No więc właśnie jak napisałem: jeden sezon Carlitosa i do wyboru jeden z dwu sezonów Brożka. Nigdzie nie pisałem że nie był dwukrotnie królem.
![]() ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Żuram / Franek / Brożek tu można dyskutować , natomiast ciężko porównać Carlitosa , bo chociaż jego umiejętności byłuy na ich tle kosmiczne , to czymże jest taki sezon , w porównaniu z tamtymi legendami
to troche jak żona , taka powiedzmy 7/10 , ale która dała nam dobre życie i dwójke dzieci vs ....a z roxy , 11/10 , ale stać na było żeby do niej pójść 3/4 razu w roku , a potem wyjechała do niemiec ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Wszyscy nasi wyborowi strzelcy pokazali coś w europejskich pucharach - tam przyszła weryfikacja. Carlitos takiej możliwości nie miał, a z legią w pucharach wyszło mu średnio. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
pozdrawiam ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ja mam pytanie o Waszą opinię na temat wiceprezesa Bałazińskiego.
Trochę zapomniałem/nie ogarnąłem, że takiego mamy, jakiś czas temu zarejestrowałem jego istnienie, bo udzielił wywiadu na weszło i, jeśli dobrze pamiętam, mówił tam, że tak szukamy dyrektora sportowego, że go nie szukamy. Wbiłem sobie w google, kto to jest i facet jako prawnik negocjował przejęcie Lechii przez niemieckiego inwestora, a później piastował w tej Lechii i podmiotach powiązanych różne funkcje. Z racji tej niemieckiej koneksji współpracuje z Adamem Mandziarą i Zdzisławem Kapką. Lata temu miał nawet negocjować z Bednarzem transfer Krzynówka do Wisły, a jeszcze wcześniej obsługiwać Wisłę jako prawnik. Oczywiście to za jego kadencji w Lechii pracował Brzęczek. Miga napisał u siebie na tvp.pl komunał, że z Błaszczykowskimi Bałaziński zna się od 15 lat. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Mi się kojarzy, tylko z tym, że Grabowski który był wypozyczony do Termaliki, miał źle przedłużony kontrakt dzięki czemu odszedł od nas za darmo. I przegraliśmy sprawę z Rasiakiem... A z tego co wiem to on kwestie prawne z tym związane miał obsługiwać.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
Uznany specjalista od prawa sportowego, zwłaszcza transferów w piłce nożnej, z doświadczeniem w zarządzie Lechii (aczkolwiek nie wiem za co tam był odpowiedzialny). Jego kancelaria robi też gospodarcze.
Nie mam pojęcia czy w Wiśle robi coś więcej i jaki ma realny wpływ na kluczowe decyzje, więc ciężko go ocenić w tym kontekście. Zresztą, w naszej obecnej strukturze ciężko w ogóle ocenić kto za co odpowiada i kogo za co można rozliczać. Jak w typowej korporacji - odpowiedzialność rozmyta ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
O jego CV nie ma co pisać bo łatwo sobie wyguglowac. top3 prawa sportowego w Polsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, dzięki. Niech nas wiedzie ku wielkości
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Popatrzmy na to tak.Jesteś biznesmenem parę lat i nagle dostajesz klub na prowadzenie.W ogóle nie znasz się na tym i musisz radzić sobie z dwoma,trzema facetami z których może jeden coś tam wie.Tak to wygląda i nasze "trio" ciągle się uczy.Jeden jest dobry z IT,drugi jest piłkarzem a reszta biznesmenami.Jak w ciągu może ostatniego roku który wydawał się być spokojny organizacyjnie cokolwiek można stworzyć.No nie można i trzeba im to wybaczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Problemem w klubie jest to że decyzje podejmuje kto inny niż Pan Balazinski. Niestety jeżeli decyzje tu wdrażane są efektem wyłącznie emocji braci B i teraz po kilku miesiącach już się im nowy trener nie podoba to ciężko realnie w perspektywie jakiegoś czasu myśleć o wyjściu z kryzysu sportowego i finansowego. Przecież widać od dłuższego czasu że stoimy w miejscu pod wieloma względami i co kolejny nowy trener czego gwarantem ma być. Gdyby nie fakt iż spadek w tym sezonie grozi jednej ekipie z dużą dozą prawdopodobieństwa po ostatnim gwizdku tego sezonu bylibyśmy w I lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Dlatego cieszmy się że jedna spada i niech klub nie robi nerwowych ruchów z trenerem bo okazuje się już nie po raz pierwszy że "ogon" czyli piłkarze chcą dla siebie wygodniej a wczorajszy przykład Amiki pokazuje że nawet mentalnie piłkarze odpuszczają mecz ze Stalą.W normalnym klubie nawet Guardiola mimo petrodolarów właścicieli rządzi tam w najlepsze.Nasze trio musi być cierpliwe i tak samo my kibice.Jak można było liczyć na ósemkę jak widziało się tych piłkarzy.Nie róbcie z siebie naiwniaków.Nie mamy tu żadnego super grajka niestety
Ostatnio edytowane przez donecki : 02.05.2021 o godz. 10:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
W Górniku mamy Płatka którego Wisła mocno namawiała do przejścia do nas... tymczasem jakby do nas trafił np Boakye to kibice by pluli że dyrektor sportowy pali nam kasę. Nie jestem za obstawianiem stanowisk dla "sztuki". Prędzej czy później znajdą i namówią (co ważniejsze) osobę na to stanowisko. DB nie jest prezesem marzeń, ale raczej nie ma złudzeń, że tak będzie dopóki JB będzie grał w piłkę. Potem niech weźmie sprawy w swoje ręce.... Zmiana z PO jest na plus przez pryzmat nowych sponsorów oraz lepszych relacji z miastem (co mało powiedziane). Czarna robota i tak się zajmuje Balazinski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestety większość chciałby na stanowisko dyrektora sportowego kogokolwiek, a że to żadnej gwarancji nie daje, to jakoś im umyka.
"Brat Błaszczykowskiego" wykonuje za to kawał dobrej roboty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Sponsorzy, miasto - tak w bardzo dużym skrócie. Zresztą niedługo powinny być widoczne pierwsze efekty (choć już teraz sponsorów kilku to m.in. jego zasługa). Nie oceniajmy prezesa tylko po wyniku sportowym drużyny.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Innemi słowy - w przypadku "nie ma nikogo" nie dajemy sobie nie tylko gwarancji, ale nawet nadziei na to, że coś się poprawi ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego w klubie od jakiegoś czasu rozmawiają z kandydatami
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Dobry moment, najlepiej niech zacznie pracę po okienku letnim, bo teraz byłoby za wcześnie, żeby już planować kadrę na kolejny sezon
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak będzie.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zawsze można było zatrudnić wcześniej, ja na to wpływu Panie kolego nie mam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@PhantomRanger:
Cytat:
Nie wiesz co robi, ale jednak oceniasz Go negatywnie i masz pretensje? Serio?! Może walczy co dzień z wierzycielami (przypominam, że nadal mamy długi), może wyprowadza jeszcze jakieś sprawy z przeszłości, może robić pierdyliard różnych rzeczy o których się nigdy nie dowiemy (i dobrze!)? Może namawia kolejnego dyrektora sportowego, że warto do nas przyjść (jesteśmy jednym z najsłabszych klubów w jednej z najsłabszych lig w Europie, bez własnego stadionu,infrastruktury, wsparcia miasta itd.) ? A może za miesiąc/dwa pojawi się jakiś duży sponsor w klubie? Albo 10 mniejszych? Rozumiem, że wtedy publicznie przeprosisz? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Panie Kolego, ale czy to jest wątek o Pańskiej osobie, czy o działalności TRIO?
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|