The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2021, 23:40
Ale co to znaczy sprowadzał czy nie sprowadzał? Był trenerem od grudnia tak? Wachowiak przyszedł w lutym. W międzyczasie odpalił Abramowicza, czy też to nie była decyzja "nieomylnego" Petera?

Tak ot odpalił sobie swojego podopiecznego i wziął bez swojej akceptacji gracza którego ktoś mu podstawił. No biedy Peter ale mu świnie pod nogi rzucają.

On tylko pobiera gigantyczną pensję biedaczek i nie ma wpływu na kształt zespołu, a dyletanci mu psują drużynę transferami.

Co zaczynacie tu wypisywać w obronie waszego idola przekracza już całkowite granice absurdu.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.04.2021, 23:44
zibi7 napisał(a):Wyświetl post
Wciąłeś się między wódkę a zakąskę, a nie za bardzo rozumiesz co i w jakim kontekście wcześniej pisałem i wyciągasz jakieś wcześniejsze cytaty moich wypowiedzi.

"Hybaliści" wcześniej płakali że trzeba będzie płacić trenerowi w razie zwolnienia, to dla przeciwwagi podałem zawodników, którzy zostali odstawieni od kadry przez Hyballę i którym płacimy teraz za nic.

Rozumiesz już czy jeszcze ci coś rozpisać?
Że ty niby jesteś wódką albo zakąską? Schlebiasz sobie.
Ja nie uważam się za Hybalistę, pomimo tego, że chciałbym żeby dać mu szansę. Jestem normalistą. Mam k**wa dość zmian trenerów i płacenia im za nic. Tak samo, jak zmian w filozofii prowadzenia klubu.

Ktoś tutaj, na forum pisał, że Petrescu obskoczył 15 klubów od momentu odejścia z Wisły. Ale przysłowiowy "risercz ziemkiewiczowski" miał miejsce. Petrescu w przynajmniej trzech przypadkach odchodził ze względu na kasę (Rumunia->Rosyjska I liga->Rosyjska Ekstraklasa plus Chiny) . Hyballa jest naszym 23. trenerem (wliczając tymczasowych) od kiedy odszedł Rumun. Także ten. On grał w fazie grupowej LM i dwa razy w LE. Tyle ode mnie względem Petrescu.

To powyżej, to taka dygresja.

BTW. Narzekasz, że z ławki wchodzi Buksa. Wg. twojej teorii, on powinien mieć gwarantowane miejsce w wyjściowej 11, bo pensja marnuje się na ławce.

I oczywiście, to Hyballa podpisał z Buksą umowę i to on jest odpowiedzialny.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 30.04.2021, 23:53
Jednym z zarzutów Zarządu do Hyballi jest właśnie kwestia Wachowiaka, że władowali w niego pół miliona złotych, a on nie gra. Wygląda na to, że Zarząd chce wchodzić w kompetencje trenera i ustalać mu skład kto ma grać, a kto nie. Bez względu na formę i dyspozycję ma go dawać na siłę do pierwszego składu, bo Prezesi liczą, że szybko go wypromują i sprzedadzą z zyskiem.

Jakoś inni młodzi mogą na boisku wygrać rywalizację i nie muszą liczyć na pomoc z gabinetu.

To jak się tak będziemy bawić to daleko nie zajdziemy.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 00:47.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Stary 01.05.2021, 00:00
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Że ty niby jesteś wódką albo zakąską? Schlebiasz sobie.
Ja nie uważam się za Hybalistę, pomimo tego, że chciałbym żeby dać mu szansę. Jestem normalistą. Mam k**wa dość zmian trenerów i płacenia im za nic. Tak samo, jak zmian w filozofii prowadzenia klubu.

Ktoś tutaj, na forum pisał, że Petrescu obskoczył 15 klubów od momentu odejścia z Wisły. Ale przysłowiowy "risercz ziemkiewiczowski" miał miejsce. Petrescu w przynajmniej trzech przypadkach odchodził ze względu na kasę (Rumunia->Rosyjska I liga->Rosyjska Ekstraklasa plus Chiny) . Hyballa jest naszym 23. trenerem (wliczając tymczasowych) od kiedy odszedł Rumun. Także ten. On grał w fazie grupowej LM i dwa razy w LE. Tyle ode mnie względem Petrescu.

To powyżej, to taka dygresja.

BTW. Narzekasz, że z ławki wchodzi Buksa. Wg. twojej teorii, on powinien mieć gwarantowane miejsce w wyjściowej 11, bo pensja marnuje się na ławce.

I oczywiście, to Hyballa podpisał z Buksą umowę i to on jest odpowiedzialny.
Gościu na jakim etapie nauki języka polskiego jesteś w szkole, że nie rozumiesz zwrotu "Wciąłeś się między wódkę, a zakąskę"?

Nie dość że tego nie rozumiesz, to jeszcze pomimo tego że tłumaczyłem już Lucjuszowi, że mój wcześniejszy post to była riposta na płacze hybalisty "Cyca" o marnowaniu kasy na płacenie ewentualnie zwolnionemu Hyballi, wjeżdżasz mi tu z jakimiś moimi niby teoriami o marnowaniu kasy.

To "Cycu" płakał że kasa jest marnowana, a nie ja, więc do niego uderzaj ze swoimi teoriami o Buksie.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 01.05.2021, 00:22
Kasa nadal będzie marnowana dopóki nie powstanie dział sportu z prawdziwego zdarzenia i nie przyjdzie dyrektor sportowy, który będzie miał długofalową wizję rozwoju zespołu, a nie co chwila zmieniał trenera, bo takiemu zibi7 Hyballa przestał się już podobać.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 00:56.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Stary 01.05.2021, 00:42
Cycuś, zarząd sobie zwolni Hyballę wtedy kiedy sam będzie chciał, mnie w to nie mieszaj. My tu tylko komentujemy pracę trenera, chociaż mam wrażenie, że niektórzy piszą tylko po to by pana trenera pokazać w jak najlepszym świetle, a wszelkie komentarze nie będące pochwałą dla trenera próbują zakrzyczeć i zakopać pod ziemię, tak by nie zaburzyły idealnego obrazu Hyballi który zakodowali sobie w głowie. Po prostu Cycuś nie chcecie zaakceptować że pan trener nie jest taki perfekcyjny jakbyście chcieli i zakłamujecie rzeczywistość bo nie potraficie jej stawić czoła.

A niestety poruszamy się w takich warunkach finansowych w jakich się poruszamy i żeby w tej lidze się utrzymać to każdy (zarząd, trener, piłkarze) musi iść w jednym kierunku, a i tak gwarancji utrzymania nigdy nie będzie bo to jest sport i w dodatku kreowany w dużym stopniu przez możliwości finansowe. A trener Hyballa to wygląda, że lubi sobie iść bardziej indywidualne, a nie zespołowo lub też w ogóle pod prąd. Tak jak już pisałem wcześniej to zarząd będzie sobie decydował czy nadal pisze się nadal na takie ekstrawagancje, czy wybierze spokojniejszą opcję.

A najpierw niech pan trener Hyballa nas utrzyma w lidze w tym sezonie.

Ostatnio edytowane przez Cycu : Dzisiaj o godz. 01:56.

Cycuś, nie edytujże i zmieniaj posta na który ci już odpowiedziałem. No ale skoro dopisałeś o tym dyrektorze sportowym, to jego zatrudnienie może być pocałunkiem śmierci dla waszego wymarzonego trenera. Niedawno Hyballa został wywalony z NAC Breda właśnie przez konflikt z dyrektorem sportowym. Więc dla was - "hybalistów" chyba lepiej będzie mu nie podstawiać kolejnej osoby z którą mógłby się jeszcze skonfliktować. A przypominam, że to dyrektor sportowy odpowiada w klubie za wybór i zarządzanie trenerem oraz jego ewentualne zwolnienie.
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 01.05.2021 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.05.2021, 02:33
Cytat:
Hyballa zamordysta, Skowronek niekompetentny, Stolarczyk za miekki, Carillo zbyt gburowaty, Kiko zbyt asekurancki
Bardzo dobrze zaczałeś szukac prolemu. Jeszcze można dodać, że murawa zła, pogoda zła. Wszystko jest złe w Wiśle.

Hmmm a w sumie po co szukac problemu od dupy strony? Po prostu ci pilkarze są wszyscy do wyjebania i tyle.

Zgadzam się, że jeśli sytuacja na linii Hyballa - klub (już nazwijmy to ogólnie) jest nie do naprawy to trzeba szukac kolejnego trenera. Tylko, że problem dalej pozostanie. U nas każdy trener jest do dupy, kazdy czy to po 3 miesiącach, czy roku, niewazne, okazuje się tak cienki, że wszystko się sypie, kondycja, morale, taktyka, styl gry, no ....a nagle żaden trener, niewazne czy wuefista, czy z dobrym CV, czy średnim, czy fachowiec, dostaje niemocy, zaczyna się jakać na konferencjach, a druzyna łapie czarną serię, i pal licho słabe punktowanie ale oni doslownie nic nie grają.

Czy jest druga taka druzyna w ektraklasie?

Ewidentnym problemem są pilkarze, może całe środowisko skupione wokoł Wisły. Przeszlość jasno pokazuje, że coś zaczyna być nie tak i jest wydany wyrok na trenera i trener ma wypierdalać, a żeby wszystko się zgadzało w praktyce to musi być dowód na boisku, czyli czarna seria meczów, po czym przychodzi nowy trener i ci sami piłkarze ładnie grają i punktują, do czasu az znowu się nie okaże, że ten trener to istny amator i debil.

I te wieczne, już nie wiem jak to ująć, polskie? Wiślackie? problemy... Plosę pani, bo ten Hyballa to źle mnie potraktował, w ogóle on kogoś wyzwal i nie szanuje nas. Tak, tak, Hyballa chujowy i murawa była zla do gry i za to przegraliśmy.
Cały czas jest szukanie problemu w trenerach, a nigdy nie ma szukania problemu w piłkarzach.
Ogólnie w MENTALNOŚCI.

Co jest Wiśle potrzebne? Zmiana mentalności, totalna czystka. W tym klubie dzieje się na tyle źle, że nawet każdy co lepszy junior, któremu wrozono karierę, wyjebał z Wisły czym predzej, nawet Buksa, który deklarowal milosć do klubu, a rozwijał się tutaj za czasów trio a nie WSH czy Meresińskiego....

I Hyballa mi się podoba z tym, że mówi co jest grane, ma jakiś pomysł i nie boi się robić zmian. Gdyby dac mu rządzić to myśle, że w dłuższej perspektywie by coś z tego bylo. Nie jest to Skowronek czy Stolarczyk, którzy są zaszczuci jak zaczynają przegrywać i się boją głowy spod piasku wychylić...

Tu trzeba takich ludzi, nawet niech będa pojebani, ale niech mają stalowe jaja i charakter, niech ucza tych pilkarskich gamoni zasad i że nie ma taryfy ulgowej.

Zobaczycie, że jeśli teraz nie uda się z Hyballą to jesteśmy w dupie na kolejne kilka sezonów. Bo będziemy stali w miejscu i będziemy znowu probowali opcji z jakimś miękkim polskim trenerem.

Czas po prostu sobie powiedzieć w oczy, pilkarze powinni sobie powiedzieć prosto w twarz, że są .... a nie zawodowcami, że nie zasługują na takie zarobki, że mają zapędy do rzadzenia klubem, zwalniania trenerow i robienia fochów.

A jak zrozumieją te swoją "chorobę" (niczym alkoholik) to wtedy musza się wziąć za siebie i zacząć zapierdalać aby udowodnić na boisku, że mają prawo powiedzieć, że np Hyballa to ....isko i niech spieprza bo to oni oddają x lat serce dla tego klubu i mają prawo żądać innego trenera, mają prawo się fochnąć za jakieś poważne sprawy itp itd.

Nie rozumiem dlaczego część osób tutaj nie może tego pojąć. Nie mówię, że od dekady, bo to były dziwne, straszne czasy dla Wisły, ale od 3 lat nie robimy żadnego progresu. Sportowo i jeśli chodzi o ilosc pkt w tabeli spadamy co raz niżej, a tak mentalnie, organizacyjnie stoimy w miejscu i non stop szukamy problemu w trenerze zamiast w zarządzających/piłkarzach. Czy ktoś na serio ma pomysł na ten klub? Na jego rozwój? Czy ktoś ma pomysł na odsprzedanie go i tych wielkich inwestorów, którzy mieli się pojawić? Śmiem wątpić. Wszystko ładnie wyglada na papierze i w gadaniu a realia pokazują co innego.
Czy Hyballa ma pomysł na klub? Myślę, że ma. Czy dobry to nie wiem. Może wcale by nie wypalił. Jednak nie danie mu szansy jest czystym debilizmem, bo po co bylo zatrudniać chłopa, który miał być na dłużej i mial coś zmienić, i go wywalić i jeszcze mu placić za kontrakt? I takich ludzi potrzeba, którzy nawet jeśli robią źle, to mają jakieś przekonanie, że trzeba zmian, probują, zmieniają, kombinują. A jak będziemy wkołko szukac złotego trenera i to jeszcze wybierać w tych naszych Jurkach, Maćkach itp to od razu wiadomo, że .... z tego będzie.

Chlop chciał realnie wziąć na siebie odpowiedzialność za wyniki, za ten klub, stworzyć coś swojego i za to mu chwała. Jesli kogoś wyzywa od zer to jest zjebem ale też jakies wymyślanie i obrazanie się na to, psucie wyników itp to po prostu świństwo. Niech oni zaczną grać, zapierdalać to będzą mieli szacunek i od trenera i od kibiców.

A nasze trio kochane, które Wislę wyratowało to już nie wiem czy nie stworzyło kołka wzajemnej adoracji gdzie tylko oni dobrzy i chcą dobrze a Obidziński zjebal, Hyballa zjebal, Wislocki zjebal itd Nie wiem czy już sami się nie gubią w tym co robią, czego chcą i czy nie doszli do "ściany" swoich umiejętności i wizji w zarządzaniu i posiadaniu pomysłu na nasz klub.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.05.2021, 07:24
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Po obejrzeniu konferencji mam odczucia, że jest szansa na dojście do porozumienia. Znamienne jak Hyballa zapytany o Kubę, nie wdawal sie w to czy ma grać 5 czy 20 minut, tylko stwierdził, że właśnie dzisiaj odbyli bardzo długą i szczerą rozmowę dotyczącą Kuby, ale nie tylko w kontekście Wisły lecz tez osobiście samego Kuby.
Mam nadzieję, że sprawa zakończy się kontynuowaniem współpracy, a cała sytuacja paradoksalnie docelowo umocni cały klub. Czasem potrzebne jest, że wyjdą zgrzyty i każdy wyrzuci z siebie co mu nie pasuje, później jeśli jest chęć dalszej współpracy to układa się to dużo lepiej i przyjemniej. Oby tak było.
Jakby trener i klub wyszli wspólnie z tego kryzysu to rzeczywiście choć na chwilę wzmocniłoby to nas. Tylko że opowieści na konferencji to jedno, a jak naprawdę się sprawy mają zobaczymy na boisku.. dziś i w kolejnych meczach.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.05.2021, 07:47
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Heniek !!! Ale to jedynie Polak, a nie polski trener. Nawałki, nie wypromowała reprezentacja, to on wypromował reprezentację i moim zdaniem jest jedynym przedstawicielem PMS który zasługuje na miano trenera. Reszta czyli Brzęczek, Fornalik, Smuda, Skorża nie mówiąc o nowej fali typu Probierz, Michniewicz, Stokowiec to poziom mułu i wodorostów. Zawsze usprawiedliwiają swoje porażki słabymi piłkarzami. Żadnemu nie przychodzi do głowy ze to oni odpowiadają za to że piłkarze są słabi. Bo zamiast gonić ich do roboty to załatwiają punkty kiedy trzeba, albo oddają kiedy nie potrzeba i tak się ten burdel kręci od lat.

Nie dwaj rezerwowi wygrali mecz Warcie tylko nasza obrona w tym kapitan Sadlok bardzo się postarali żeby tym rezerwowym Warty za bardzo nie przeszkadzać.

A kto powiedział że Buksa i Medved sa bardziej drewniani niż Chuka i Silva? Ja mam duże wątpliwości.

A co do ostatnich minut to pamiętaj ze za poprzedniego treneiro od 60 minuty nie wychylaliśmy nosa z własnej połowy, bo nie było by siły wrócić...

Tłumacz może nie, ale wszyscy którzy złe tłumaczenie wykorzystują do przypieprzania się do Hyballi. Nawet mając świadomość ze powielają brednie.

Rozumiesz czy za trudne?
Odezwał się.A nie rozumiesz że Hyballa ani mnie ziębi ani grzeje tylko śmiac mi się chce z takich ekspertów jak ty czy ten skarabeuszek który teraz skleił pi.de i siedzi cicho a jeszcze 5 miesięcy temu bredził że kadra mamy bardzo dobrą tylko trener nie umie wykorzystać jej potencjału?No to Hyballa wykorzystał.Pierd..isz coś o dybaniu na jego głowę.A co to niby ktoś z forum może zająć jego miejsce?Nie da się z wami normalnie rozmawiać bo jak ktoś nie mówi dobrze o Peterze to chce jego głowy.Można mówić tylko dobrze albo wcale.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.05.2021, 07:57
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Jednym z zarzutów Zarządu do Hyballi jest właśnie kwestia Wachowiaka, że władowali w niego pół miliona złotych, a on nie gra. Wygląda na to, że Zarząd chce wchodzić w kompetencje trenera i ustalać mu skład kto ma grać, a kto nie. Bez względu na formę i dyspozycję ma go dawać na siłę do pierwszego składu, bo Prezesi liczą, że szybko go wypromują i sprzedadzą z zyskiem.

Jakoś inni młodzi mogą na boisku wygrać rywalizację i nie muszą liczyć na pomoc z gabinetu.

To jak się tak będziemy bawić to daleko nie zajdziemy.
Zarzutów do trenera jest cała masa a niektórych tutaj nie komentujemy.Hyballiści wychwalają go między innymi za pracę z młodymi.Ba sam trener przechwala się jak to młodzi świetnie pracują ii jak on się cieszy pracą z nimi.Ciekawe tylko czy młodzi też są tacy szczęśliwi czy po prostu siedzą cicho jak to młodzi.No bo co ma pomyśleć taki Chełmecki kiedy widzi jak Medved dostaje kolejne szanse ?Przecież nie wykluczone że od pleców Chełmeckiego piłka odbija sie tak samo.
Jeszcze jedno hyballiści .Oprócz marnej pozycji w tabeli i ogólnej bryndzy trener przepier...ił jeszcze jedną sprawę.
Tabela pro junior ....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.05.2021, 08:14
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Zarzutów do trenera jest cała masa a niektórych tutaj nie komentujemy.Hyballiści wychwalają go między innymi za pracę z młodymi.Ba sam trener przechwala się jak to młodzi świetnie pracują ii jak on się cieszy pracą z nimi.Ciekawe tylko czy młodzi też są tacy szczęśliwi czy po prostu siedzą cicho jak to młodzi.No bo co ma pomyśleć taki Chełmecki kiedy widzi jak Medved dostaje kolejne szanse ?Przecież nie wykluczone że od pleców Chełmeckiego piłka odbija sie tak samo.
Jeszcze jedno hyballiści .Oprócz marnej pozycji w tabeli i ogólnej bryndzy trener przepier...ił jeszcze jedną sprawę.
Tabela pro junior ....
Co ma powiedzieć Chełmecki? Nic. Ma pracować na treningach i tam udowodnić że zasługuje na szansę.
A kto nie rozumie jak wielka przepaść dzieli piłkę juniorską od zawodowej po Zającu, Brudzie, Czekaju, Buksie czy dziesiątkach innych takich zderzeń - jest za głupi żeby zabierać głos.
Chłopak strzelił coś w CLJ, dziennikarz znalazł "aferę" i inne tłuki powtarzają "zarzut".
To ile razy widziałeś w akcji Chełmeckiego? Pewnie ani razu.
To samo .......enie od X lat, tylko nazwiska prześladowanych i prześladujących trenerów się zmieniają.
Powiedz szczerze że na siłę starasz się przywalić, mniejszy wstyd niż przyznanie że na serio to napisałeś.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 01.05.2021, 08:31
Tabela pro junior ....
Gdyby był inny trener to nawet połowy punktów byśmy nie mieli.
Wiesz na którym miejscu byliśmy w sezonie 2019/ 2020? Na 12 miejscu na 16 zespołów.

Lepiej podziękuj mu za odkrycie Starzyńskiego, bo rzadko się zdarza żeby tak mocno stawiać na 17 latka o którym nikt wcześniej nie słyszał. Według mnie zarzut o pracy z młodymi jest chybiony, wpuszcza ich częściej niż poprzednicy, ale tych którzy gwarantują mu dany poziom na boisku, a nie według twojego widzimisię, bo tak Ci się podoba.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 08:49.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 01.05.2021, 08:47
Panowie.

Tylko spokój nas uratuje. Niech Trener spokojnie pracuje. Po to go zatrudnialiśmy aby dać mu czas tak? A nie zwalniać przy pierwszej okazji.
Niech piłkarze trenują, pracują, walczą.
Time time time ...

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.05.2021, 08:49
Odezwał się.A nie rozumiesz że Hyballa ani mnie ziębi ani grzeje tylko śmiac mi się chce z takich ekspertów jak ty czy ten skarabeuszek który teraz skleił pi.de i siedzi cicho a jeszcze 5 miesięcy temu bredził że kadra mamy bardzo dobrą tylko trener nie umie wykorzystać jej potencjału?No to Hyballa wykorzystał.Pierd..isz coś o dybaniu na jego głowę.A co to niby ktoś z forum może zająć jego miejsce?Nie da się z wami normalnie rozmawiać bo jak ktoś nie mówi dobrze o Peterze to chce jego głowy.Można mówić tylko dobrze albo wcale.
Taa anie cię ziębi ani grzeje ale wymyślasz pod jego adresem tak debilne zarzuty że pusty śmiech ogarnia...

No i kadrę mamy nie najgorszą, brakuje tylko kogoś do strzelania bramek. Oczywiście pod warunkiem że wszyscy chcą grać. Pokazały to pierwsze mecze na wiosnę, dobitnie pokazały. Niestety potem pojawiła się teoria, że treningi są za ciężkie, brodaty troll brzydko się odzywa, nazwał kogoś zerem. No w głowie się nie mieści. I część grajków postanowiła udowodnić że oni będą się opierdalać, a winny będzie Hyballa. Przy wsparciu pismaków i takich ekspertów jak ty może im się udać...

Ja mam nadzieję że się nie uda i grupka płaczących dywersantów pójdzie w siną dal, a w Wiśle zostaną ambitni, którym chce się zapieprzać na treningach i podnosić swoje umiejętności, bo z Hyballą mają taką szansę.

ps. Nie musisz mówić dobrze wystarczy żebyś nie bredził. Spadek w pro junior to wina trenera? Walnij sobie baranka, tylko wybierz solidne drzewo ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 01.05.2021, 08:51
Jaroo, bardzo dobre ujęcie sprawy. Co jakiś czas mamy w Wiśle, swojego rodzaju deja vu, i staramy się je rozwiązać tym samym sposobem - zmiana trenera. Teraz na dokładkę, doszedł fakt, że trener mówi otwarcie co mu się niepodoba, nawet właścicielom, zarządowi - więc do urażonych piłkarzy, dochodzi jeszcze urażone Trio... Więc pewnie, zostanie zastosowany sprawdzony numer - zmienimy trenera, wszystkim będzie lepiej!

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobrze zaczałeś szukac prolemu. Jeszcze można dodać, że murawa zła, pogoda zła. Wszystko jest złe w Wiśle.

Hmmm a w sumie po co szukac problemu od dupy strony? Po prostu ci pilkarze są wszyscy do wyjebania i tyle.

Zgadzam się, że jeśli sytuacja na linii Hyballa - klub (już nazwijmy to ogólnie) jest nie do naprawy to trzeba szukac kolejnego trenera. Tylko, że problem dalej pozostanie. U nas każdy trener jest do dupy, kazdy czy to po 3 miesiącach, czy roku, niewazne, okazuje się tak cienki, że wszystko się sypie, kondycja, morale, taktyka, styl gry, no ....a nagle żaden trener, niewazne czy wuefista, czy z dobrym CV, czy średnim, czy fachowiec, dostaje niemocy, zaczyna się jakać na konferencjach, a druzyna łapie czarną serię, i pal licho słabe punktowanie ale oni doslownie nic nie grają.

Czy jest druga taka druzyna w ektraklasie?

Ewidentnym problemem są pilkarze, może całe środowisko skupione wokoł Wisły. Przeszlość jasno pokazuje, że coś zaczyna być nie tak i jest wydany wyrok na trenera i trener ma wypierdalać, a żeby wszystko się zgadzało w praktyce to musi być dowód na boisku, czyli czarna seria meczów, po czym przychodzi nowy trener i ci sami piłkarze ładnie grają i punktują, do czasu az znowu się nie okaże, że ten trener to istny amator i debil.

I te wieczne, już nie wiem jak to ująć, polskie? Wiślackie? problemy... Plosę pani, bo ten Hyballa to źle mnie potraktował, w ogóle on kogoś wyzwal i nie szanuje nas. Tak, tak, Hyballa chujowy i murawa była zla do gry i za to przegraliśmy.
Cały czas jest szukanie problemu w trenerach, a nigdy nie ma szukania problemu w piłkarzach.
Ogólnie w MENTALNOŚCI.

Co jest Wiśle potrzebne? Zmiana mentalności, totalna czystka. W tym klubie dzieje się na tyle źle, że nawet każdy co lepszy junior, któremu wrozono karierę, wyjebał z Wisły czym predzej, nawet Buksa, który deklarowal milosć do klubu, a rozwijał się tutaj za czasów trio a nie WSH czy Meresińskiego....

I Hyballa mi się podoba z tym, że mówi co jest grane, ma jakiś pomysł i nie boi się robić zmian. Gdyby dac mu rządzić to myśle, że w dłuższej perspektywie by coś z tego bylo. Nie jest to Skowronek czy Stolarczyk, którzy są zaszczuci jak zaczynają przegrywać i się boją głowy spod piasku wychylić...

Tu trzeba takich ludzi, nawet niech będa pojebani, ale niech mają stalowe jaja i charakter, niech ucza tych pilkarskich gamoni zasad i że nie ma taryfy ulgowej.

Zobaczycie, że jeśli teraz nie uda się z Hyballą to jesteśmy w dupie na kolejne kilka sezonów. Bo będziemy stali w miejscu i będziemy znowu probowali opcji z jakimś miękkim polskim trenerem.

Czas po prostu sobie powiedzieć w oczy, pilkarze powinni sobie powiedzieć prosto w twarz, że są .... a nie zawodowcami, że nie zasługują na takie zarobki, że mają zapędy do rzadzenia klubem, zwalniania trenerow i robienia fochów.

A jak zrozumieją te swoją "chorobę" (niczym alkoholik) to wtedy musza się wziąć za siebie i zacząć zapierdalać aby udowodnić na boisku, że mają prawo powiedzieć, że np Hyballa to ....isko i niech spieprza bo to oni oddają x lat serce dla tego klubu i mają prawo żądać innego trenera, mają prawo się fochnąć za jakieś poważne sprawy itp itd.

Nie rozumiem dlaczego część osób tutaj nie może tego pojąć. Nie mówię, że od dekady, bo to były dziwne, straszne czasy dla Wisły, ale od 3 lat nie robimy żadnego progresu. Sportowo i jeśli chodzi o ilosc pkt w tabeli spadamy co raz niżej, a tak mentalnie, organizacyjnie stoimy w miejscu i non stop szukamy problemu w trenerze zamiast w zarządzających/piłkarzach. Czy ktoś na serio ma pomysł na ten klub? Na jego rozwój? Czy ktoś ma pomysł na odsprzedanie go i tych wielkich inwestorów, którzy mieli się pojawić? Śmiem wątpić. Wszystko ładnie wyglada na papierze i w gadaniu a realia pokazują co innego.
Czy Hyballa ma pomysł na klub? Myślę, że ma. Czy dobry to nie wiem. Może wcale by nie wypalił. Jednak nie danie mu szansy jest czystym debilizmem, bo po co bylo zatrudniać chłopa, który miał być na dłużej i mial coś zmienić, i go wywalić i jeszcze mu placić za kontrakt? I takich ludzi potrzeba, którzy nawet jeśli robią źle, to mają jakieś przekonanie, że trzeba zmian, probują, zmieniają, kombinują. A jak będziemy wkołko szukac złotego trenera i to jeszcze wybierać w tych naszych Jurkach, Maćkach itp to od razu wiadomo, że .... z tego będzie.

Chlop chciał realnie wziąć na siebie odpowiedzialność za wyniki, za ten klub, stworzyć coś swojego i za to mu chwała. Jesli kogoś wyzywa od zer to jest zjebem ale też jakies wymyślanie i obrazanie się na to, psucie wyników itp to po prostu świństwo. Niech oni zaczną grać, zapierdalać to będzą mieli szacunek i od trenera i od kibiców.

A nasze trio kochane, które Wislę wyratowało to już nie wiem czy nie stworzyło kołka wzajemnej adoracji gdzie tylko oni dobrzy i chcą dobrze a Obidziński zjebal, Hyballa zjebal, Wislocki zjebal itd Nie wiem czy już sami się nie gubią w tym co robią, czego chcą i czy nie doszli do "ściany" swoich umiejętności i wizji w zarządzaniu i posiadaniu pomysłu na nasz klub.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.05.2021, 08:56
Za Hybalę tylko Żuraw. Potrzebują trenera cipcioka który wystawi kogo mu Zarząd każe. Kubę bo legenda, Wachowiaka bo pół bańki za niego dali, podczas gdy reszta klubów e-klasy się w czoło pukała jak im przedstawiano takie warunki...
Słowem - trenera który się podporządkuje tym amatorom. Wyników i tak z tymi leszczami których sprowadzają nie będzie, a Żuraw wpisze sobie w CV s.......enie z hukiem z ligii. Z Lechem się nie udało, ale tutaj to inna historia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.05.2021, 08:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Co ma powiedzieć Chełmecki? Nic. Ma pracować na treningach i tam udowodnić że zasługuje na szansę.
A kto nie rozumie jak wielka przepaść dzieli piłkę juniorską od zawodowej po Zającu, Brudzie, Czekaju, Buksie czy dziesiątkach innych takich zderzeń - jest za głupi żeby zabierać głos.
Chłopak strzelił coś w CLJ, dziennikarz znalazł "aferę" i inne tłuki powtarzają "zarzut".
To ile razy widziałeś w akcji Chełmeckiego? Pewnie ani razu.
To samo .......enie od X lat, tylko nazwiska prześladowanych i prześladujących trenerów się zmieniają.
Powiedz szczerze że na siłę starasz się przywalić, mniejszy wstyd niż przyznanie że na serio to napisałeś.
Widzę w akcji Medveda i to mi wystarcza
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 01.05.2021, 09:05
Widzę w akcji Medveda i to mi wystarcza
Bo jesteś futbolowym ignorantem, jak goście którzy chcieli sprzedawać Plewkę za 100 tys euro i pluli na Skowronka że go wystawia, a nie Pawłowskiego.
Nie znasz się, nie musisz nawet oglądać meczu - wystarczy Ci relacja tekstowa i już wiesz wszystko.
Tylko że to bardziej skomplikowane, a gości którzy wychodzą z wieku juniora i od razu ładują seryjnie jest bardzo mało. Buksa odbija się teraz od obrońców, ale za dwa lata może grać w średniej lidze europejskiej. Albo Pogoni Szczecin.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.05.2021, 09:05
Za Hybalę tylko Żuraw. Potrzebują trenera cipcioka który wystawi kogo mu Zarząd każe. Kubę bo legenda, Wachowiaka bo pół bańki za niego dali, podczas gdy reszta klubów e-klasy się w czoło pukała jak im przedstawiano takie warunki...
Słowem - trenera który się podporządkuje tym amatorom. Wyników i tak z tymi leszczami których sprowadzają nie będzie, a Żuraw wpisze sobie w CV s.......enie z hukiem z ligii. Z Lechem się nie udało, ale tutaj to inna historia.
Kto to jest ten Luba?
"Za głupi żeby zabrać głos" Rozumiem że tą zasadą się kierowałeś przez ten czas jak nic nie pisałeś na forum?
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.05.2021, 09:12
Bo jesteś futbolowym ignorantem, jak goście którzy chcieli sprzedawać Plewkę za 100 tys euro i pluli na Skowronka że go wystawia, a nie Pawłowskiego.
Nie znasz się, nie musisz nawet oglądać meczu - wystarczy Ci relacja tekstowa i już wiesz wszystko.
Tylko że to bardziej skomplikowane, a gości którzy wychodzą z wieku juniora i od razu ładują seryjnie jest bardzo mało. Buksa odbija się teraz od obrońców, ale za dwa lata może grać w średniej lidze europejskiej. Albo Pogoni Szczecin.
Świetnie bo ja akurat o Plewce nigdy tak nie pisałem i ponoć jestem obrońcą Skowronka więc normalne że na niego nie plułem papudroku.Kto tu mówi o ładowaniu seryjnie bramek.Medved w statystykach widnieje z jedną asystą,odbiła się mu piłka od pleców.No wyczyn taki że na pewno żaden z juniorów nie będzie w stanie tego powtórzyć ekspercie
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 01.05.2021, 09:18
Dlaczego mamy ograniczać się tylko do kilku młodych?

Lepiej wpuścić całą drużynę z Centralnej Ligi Juniorów i niech grają w Ekstraklasie, bo ekspert krysztal tak uważa Dostaną dwucyfrówkę, ale co tam, niech sami młodzi Polacy grają!
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 09:35.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.05.2021, 09:40
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego mamy ograniczać się tylko do kilku młodych?

Lepiej wpuścić całą drużynę z Centralnej Ligi Juniorów i niech grają w Ekstraklasie, bo ekspert krysztal tak uważa Dostaną dwucyfrówkę, ale co tam, niech sami młodzi Polacy grają!
A pewnie ze skrajności w skrajność.Wydurniajcie się bardziej.Ja myślę że np jakby CLJ miała mecz w tym samy czasie to brać nawet trampkarzy.Niech grają młodzi i koniecznie Polacy...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 01.05.2021, 09:45
Taa anie cię ziębi ani grzeje ale wymyślasz pod jego adresem tak debilne zarzuty że pusty śmiech ogarnia...

No i kadrę mamy nie najgorszą, brakuje tylko kogoś do strzelania bramek. Oczywiście pod warunkiem że wszyscy chcą grać. Pokazały to pierwsze mecze na wiosnę, dobitnie pokazały. Niestety potem pojawiła się teoria, że treningi są za ciężkie, brodaty troll brzydko się odzywa, nazwał kogoś zerem. No w głowie się nie mieści. I część grajków postanowiła udowodnić że oni będą się opierdalać, a winny będzie Hyballa. Przy wsparciu pismaków i takich ekspertów jak ty może im się udać...

Ja mam nadzieję że się nie uda i grupka płaczących dywersantów pójdzie w siną dal, a w Wiśle zostaną ambitni, którym chce się zapieprzać na treningach i podnosić swoje umiejętności, bo z Hyballą mają taką szansę.

ps. Nie musisz mówić dobrze wystarczy żebyś nie bredził. Spadek w pro junior to wina trenera? Walnij sobie baranka, tylko wybierz solidne drzewo ...
Żeby zobaczyć jak wyglądają debilne zarzuty i brednie wystarczy poczytać temat meczowy po zawodach w Mielcu i to co wtedy pisałeś.Powiedz stosowałeś wtedy tą terapię którą mi polecasz i nie pomogło czy radzisz komuś coś z czego sam nie korzystałeś?
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 01.05.2021, 10:15
Ja myślę że np jakby CLJ miała mecz w tym samy czasie to brać nawet trampkarzy.Niech grają młodzi i koniecznie Polacy...
Trampkarza powiadasz? I kto tu się wydurnia?
Ja wysiadam...

Sam się dalej kompromituj.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 01.05.2021 o godz. 10:31.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.05.2021, 10:46
Żeby zobaczyć jak wyglądają debilne zarzuty i brednie wystarczy poczytać temat meczowy po zawodach w Mielcu i to co wtedy pisałeś.Powiedz stosowałeś wtedy tą terapię którą mi polecasz i nie pomogło czy radzisz komuś coś z czego sam nie korzystałeś?
Właśnie mecz w Mielcu jest dowodem że nasze grajki błyskawicznie potrafią przestawić się z grania na udawanie. Wtedy miało to miejsce w 60 minucie przy wyniku 6:0. Twoim zdaniem taka postawa jest dopuszczalna, moim zdaniem nie jest. I mam wrażenie że aktualny trener na takie opieprzanie się by nie pozwolił. To znaczy zjebał by w szatni a głównych leserów odstawił od składu. Dlatego chcę żeby dalej był trenerem i zrobił porządek z leserami...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.05.2021, 11:13
Właśnie mecz w Mielcu jest dowodem że nasze grajki błyskawicznie potrafią przestawić się z grania na udawanie. Wtedy miało to miejsce w 60 minucie przy wyniku 6:0. Twoim zdaniem taka postawa jest dopuszczalna, moim zdaniem nie jest. I mam wrażenie że aktualny trener na takie opieprzanie się by nie pozwolił. To znaczy zjebał by w szatni a głównych leserów odstawił od składu. Dlatego chcę żeby dalej był trenerem i zrobił porządek z leserami...
100% poparcia
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.05.2021, 12:15
Myslę, że przeważnie wszystko rozbija się o piłkarzy i trenera. Najmniej żalu i zastrzeżeń można mieć do zarządu klubu, bo jest to instytucja, która własciwie jeśli nie utrudnia to już jest ok, mają płacić, kupować piłkarzy, zakontraktować trenera i po prostu mu sie nie wpieprzać do roboty, ani nie mącić w głowie piłkarzom.

Uwazam, że nasze trio ma lepsze lub gorsze pomysły i ich wykonanie ale nie uważam, żeby byli źli. Jedynie może ich problemem jest to, że dają się wciagnać w gierki i zwalniają trenera zamiast piłkarzy...

A teraz najwazniejsze... skoro tak łatwo wina za wszystko obarczac nam Skowronka, Stolarczyka i Hyballę to czemu by nie przerzucić całej odpowiedzialności na piłkarski kręgosłup druzyny? Może tu jest realny problem? Bo Skowronki i Hyballe się zmieniają a wyniki ciągle takie same, tak jak mówię - jebac te wyniki, styl gry, morale takie samo. Przychodzi moment odcięcia i w Wiśle nie ma grania, jest narzekanie i podkopywanie autorytetu trenera, pokazywanie, że ten gościu co nami ma rządzić to jest trenerskie zero, albo i minus jeden.

To jak to w końcu jest? Kazdy trener inny, inny warsztat, taktyka, pomysły, inny charakter, podejście do piłkarzy a efekt zawsze ten sam? To jest w ogóle możliwe? A może mam rację i np panowie piłkarze, którzy są w tym klubie od kilku lat sa problemem... I chociaż tych piłkarzy to by można zliczyć na palcach jednej dloni to hmm.... No ....a mać nie wierzę, że każdy trener okazuje się kompletnym zerem i zjebem, z którym się dogadać nie da i żaden nie miał pomysłu i siły aby nas z chwilowego dołka i spadku formy wyciagnąć. Może jest 2-3 piłkarzy, którzy sobie dobiorą zawsze 1 czy 2 nowych narzekaczy i tak jątrzą i płaczą, morale siada to i wyniki siadają. Może to kwestia mentalności i ci wszyscy piłkarze się nie nadają na taki poziom, na takie oczekiwania jakie są w Wiśle?

Nigdy nie uwierzę w to, że problemem głównym sa trenerzy, bo można było się dac oszukac raz, ale nie trzy razy pod rząd.

Podstawowe pytanie, czy w Wiśle Kraków jest coś takiego jak chęć rozwoju, sportowa złość i sportowa ambicja? Czy w tych piłkarzach istnieje przeświadczenie, że rozwijamy się, zapierdalamy bo jestesmy sportowcami, bo chcemy wygrywać, bo jesteśmy Wisła Kraków, bo jestem Maciej Sadlok albo Piotr Starzyński i kazdego dnia pracuję na swoje nazwisko, swój rozwój, na lepsza wypłatę i nawet mimo śmiesznego Skowronka czy zjebanego Hyballi będe zapierdalał bo do tego mnie powołał Bóg?

Czy oni po prostu mają jaja i chęci w sobie czy są zwykłymi ....ami, które kazdemu patrzą na ręce a sobie nigdy? Bo mam przeswiadczenie i to mocne, że chodzi tutaj o drugą opcję.

PS wymieniłem przypadkowe nazwiska, młodego i starego, nie chcę tu wszystkich wrzucać do jednego worka ani szukać kozła ofiarnego. Ewidentnie coś z tymi ludźmi jest nie tak, zmieniają się trenerzy, nawet 90% składu się zmienia z roku na rok i dalej jest padaka. Tu nie ma ani zacięcia, ani ambicji i to jest nasz problem. Możemy wywalić Hyballę, nic to nie da bo nie on jest tutaj glównym problemem. Trzeba szukac przyczyny tego problemu i dopiero jak ją się zmieni to każdy będzie szczesliwy, bo odnosze wrżenie, że ostatni szcześliwy okres w Wiśle Kraków to było utrzymanie się w lidze za Stolarczyka, gdzie nie było nic, kasy, już nawet upadała wiara, że to wszystko może się udać, ale była iskra w oku i radość z bycia sportowcem i reprezentantem Wisły Kraków. I wtedy piłka cieszyła tych ludzi

PS 2 Możemy się tutaj przerzucać Hyballami, Skowronkami, Sadlokami, Szotami, Mawutorami ale czy Wam to czegoś nie przypomina? Czy to nie jest "typowo polska" wojenka PiS-PO? Każdy szuka winnego, a my stoimy w miejscu i nic się nie zmienia. Walczymy między sobą a nikt nie wie w czym lezy problem, nikt nie ma racji i nikt realnie nie działa aby to zmienić...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.05.2021, 12:31
Problemem w tym konflikcie jest to, że DUŻO łatwiej jest wymienić trenera w nadziei, że będzie lepiej, niż cały skład (lub jego większość).
To, że nasz skład to w przeważającej części gracze słabi lub bardzo słabi, to chyba widzi każdy. Cała nadzieja w letnim okienku - ja osobiście mam nadzieję, że większości piłkarzy, którym kończą się kontrakty i mają 30+ lat pożegnamy. Oni już mieli szansę na pokazanie, że są warci nowych kontraktów.
Jeśli istnieje w szatni tzw. spisek, który podkopuje autorytet kolejnych trenerów, to właśnie TERAZ jest szansa na rozbicie tego chorego układu. Na całe szczęście w szatni jest Kuba, który ma oczy i uszy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.05.2021, 13:01
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Problemem w tym konflikcie jest to, że DUŻO łatwiej jest wymienić trenera w nadziei, że będzie lepiej, niż cały skład (lub jego większość).
To, że nasz skład to w przeważającej części gracze słabi lub bardzo słabi, to chyba widzi każdy. Cała nadzieja w letnim okienku - ja osobiście mam nadzieję, że większości piłkarzy, którym kończą się kontrakty i mają 30+ lat pożegnamy. Oni już mieli szansę na pokazanie, że są warci nowych kontraktów.
Jeśli istnieje w szatni tzw. spisek, który podkopuje autorytet kolejnych trenerów, to właśnie TERAZ jest szansa na rozbicie tego chorego układu. Na całe szczęście w szatni jest Kuba, który ma oczy i uszy.
Zgadzam się w pełni. Zawsze problemem było to, że najzwyczajniej w świecie łatwiej wywalić szkoleniowca, wziąć nową miotłę, ugrać parę punktów, obwinić go za cały kryzys i powtórzyć cały cykl. Średnio raz na 10 miesięcy.

W końcu mamy okazję spróbować innego rozwiązania.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.05.2021, 13:25
Revolver napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się w pełni. Zawsze problemem było to, że najzwyczajniej w świecie łatwiej wywalić szkoleniowca, wziąć nową miotłę, ugrać parę punktów, obwinić go za cały kryzys i powtórzyć cały cykl. Średnio raz na 10 miesięcy.

W końcu mamy okazję spróbować innego rozwiązania.
Tylko, że formuła się moim zdaniem wyczerpała. 2 lata temu grupa spadkowa i 9 miejsce. W tamtym roku 13 miejsce. W tym, być może, jeszcze słabiej. Coś się skończyło. Piłkarze, którzy wyrośli w Wiśle odeszli albo odchodzą (na szczęście tylko na sportową emeryturę), a to przecież między innymi oni oddzielali nas od ligowej przeciętności, kiedy byli zdrowi, grali, byli w formie. Jeśli nic się nie zmieni, nawet jeśli teraz się utrzymamy, czeka nas spadek za rok. Słowo zmiana nie dotyczy trenera, kimkolwiek by był. Głównym problemem jest coraz słabsza kadra.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów