|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Prawda, że taka gra zabija futbol i nie rozwija drużyny - ale powiem jeszcze raz: to Derby i tu nikt nie będzie pytał o styl jeśli wygrasz. Probierz wiedział, że go będą w lektyce nosić jak uda mu się wygrać. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Powiedzmy sobie szczerze. Probierz nie zna innej taktyki
. A to ze mogłaby być skuteczna w meczu z nami świadczy tylko o tym, że jesteśmy patałachami...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Przeciez ta sama taktyka wycofania i czekania dała Probierzowi cenny punkt na Legii.I tez mogli tam nawet strzelic gola.
Wiec skoro udalo mu sie to zrobic z druzyną 5 klas wyzej niz Wisla,to dlaczego by tego nie powtorzyc.Oni tego meczu tez przegrac nie mogli,podobny stopień obsrania jak u nas A ze mu profesuuuur szrotu nasprowadzal to co mieli z naszych bledow to zmaścili.Strach pomyslec jakby Hanka to strzelił,Lis jak na ciebie zwykle psiocze to teraz uratowałes nam dupe,bo porazki bym nie zdzierżył. No nic dla mnie punkt to punkt,to caly wiecej 1 punkt niz 4 w poprzednich meczach,i robimy juz duzy krok do utrzymania bo od tego zacznijmy.Nie ma co gdybać,derby mimo wszytsko to nie sa zwykle piekne mecze dlatego stylu nie ma tu co oceniac,pamietam o wiele gorsze wyniki z nimi na R22,jak ostatnie derby z kibicami ktore wtopilismy,albo jak za Kazia Moskala ,piekna gra ale w derbach nas zlali,zwlaszcza ze ta zakuta łysa pała zwykle jakas umiejetną taktyke na nas stosowała.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 25.04.2021 o godz. 00:40.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2018
Offline |
|
|
tak umiejetna taktyke na nas stosowal , ze jego bilans derbowy to 1 2 5 6:14
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
do usuniecia ta wiad bez cytowania , sorry , dlugo cos ladowalo i myslalem ze koniec koncow nie zatwierdzilo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sadlok to idiota wystarczy popatrzeć na zachowanie po obronionym karnym gdzie przez nikogo nie atakowany wybija na rożny piłkę zamiast do przodu jak najdalej lub nawet na aut ale nie na roga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Leniwcom z obu stron Błoń nawet nie chciało się zagrać np. na 2-2 żebyśmy mieli chociaż słabe wrażenie, że jest jakaś walka i emocje. "Zagramy dla ślusarzy i pielęgniarek dla których Wisła jest ważna..."
Łajzy bez krzty szacunku dla kibiców dzięki którym żyjecie jak pączki w maśle. Przykre.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 25.04.2021 o godz. 07:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Mecz bez historii. No może oprócz obronnego karnego co często się Lisowi nie zdarza. Savic to ogrór do kwadratu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja się cieszę z tego punktu, chociaż nie zaspokaja moich ambicji. Trudno jest grać bez napastnika. Lis nas uratował, chociaż mógł zostać antybohaterem przy tej pierwszej sytuacji na karnego. Na szczęście pasiasty nurek rzucił się na ziemię zanim dotarł do niego podmuch sunącego Lisa. Myślę, że ten jeden punkt, zero z tyłu i obroniony karny trochę wzmocni psychicznie naszą rozsypaną pod tym względem drużynę. Myślę, ze Kuba wchodzi na końcówki z zadaniem uspokojenia gry i zapanowania nad realną albo ewentualną paniką. Na coś więcej nie stać go obecnie fizycznie. Napastnik pilnie poszukiwany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
"O tym, że drużyna Hyballi uniosła ten mecz przede wszystkim wolicjonalnie, świadczą też wyniki fizyczne. Choć drużyny mające wyraźną przewagę w posiadaniu piłki często biegają mniej od rywali, którzy muszą cały czas przesuwać się bez piłki, w tym przypadku było inaczej. Wisła rozgrywała piłkę, a przy tym biegała więcej i szybciej od rywali. Po raz pierwszy od starcia z Górnikiem siedem kolejek temu Biała Gwiazda górowała nad przeciwnikiem zarówno pod względem pokonanego dystansu, jak i liczby wykonanych sprintów czy szybkich biegów. Kibice mogą zarzucać drużynie, że za mało potrafiła, ale nie, że za mało chciała. Nastawienie do derbów było jak najbardziej odpowiednie..."
https://newonce.sport/artykul/derby-...ki-w-xxi-wieku |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Po prostu junior, o którym piszecie nie jest jeszcze na poziomie 2 ligi, a co dopiero e-klapy - proste i banalne. Medceda daje bo się łudzi, że zgra jakąś piłkę i Jeboa zbije ją tak w dół, że trafi fartem, ot cała tajemnica. Przypomniało mi sie, że Burliga miał bdb okazje i mógł strzelać głową zamaist zgrywać - z tego mógł paść gol. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
To akurat jest przypadłość wszystkich tych patałachów. Panika to ich drugie imie. Zobacz jak oni się zachowują z piłką gdy ktoś się do nich zbliży na 2 metry... nie wiedzą co z piłką zrobić więc jest albo dzida, albo strata, albo w najlepszym przypadku podanie do tyłu. Nie mówiąc już o przyjęciu piłki pod kryciem... wtedy to każdy z nich jest tak posrany że szok.
Ostatnio edytowane przez ciacho : 25.04.2021 o godz. 09:23.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W transmisji meczu, na końcu, widać było że Hyballa podchodził do Kuby z gratulacjami. Byłem ciekawy reakcji Kuby, ale grafika w TV (tabela) przysłoniła tą część obrazu. Czy ktoś ma info, jak wyglądało zachowanie Kuby? Może będzie to widać w kulisach, albo w lidze od kuchni która zapowiadał C+
![]()
Więc dlatego z punktu mając na uwadzę iż ogólna krytyka może być,tak musimy zrobić żeby tej krytyki nie było,tylko aplauz i zaakceptowanie... (Rejs)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tylko nie gra mi jedno: o co chodzi z tym, że się podłożyliśmy? Mieliśmy oddać piłkę czy co? Próbowaliśmy pozycyjnego nieudolnie, a że nie mamy o tym pojęcia to wyszło jak wyszło. Co mieliśmy zrobić cofnąć się i zaprosić coruptovie aby nastukała nam bramki? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co do taktyki Probierza. Sprawdzila sie. Podobnie bylo z Warta. Bronic sie i czekac na blad/kontre.
Ta taktyka bedzie sie sprawdzac poniewaz WIsla nie jest w stanie strzelic bramki. 5 ostatnich meczy 2 bramki - karny z Rakowem - samoboj z Zaglebiem Jak sie w miare dobrze bronisz to wyciagneisz zero z tylu w meczu z naszymi. Kiedy wczesniej nie stracilismy bramki? w 20 kolejce z gornikiem kiedy bylo 0:0. A wygrala do zera z Jagielonia 2:0 w 16 kolejce, 7 lutego Taktyka Probierza byla idealna na obecna WIsle. I gdyby umieli cokolwiek w ataku by wygrali (sytuacja Alvarez, karmy)
Ostatnio edytowane przez bódyń : 25.04.2021 o godz. 09:52.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
heh taktyka była IDEALNA dla nas bo dzięki temu uniknęlismy kompromitacji. Przy normalnej, otwartej grze pejsovia zniszczyłaby nas gdyż od kilku spotkań jesteśmy najsłabsza drużyną w lidze, więc jak dobra była taktyka
BEZNADZIEJNA bo trzeba było nas przycisnąc , coruptovia 1907 nie wygrała tylko i wyłącznie dzięki takiej taktyce jak dał probież - ograniczył im możliwośc wygrania meczu. ==== Chciałem jeszcze dodać, że pokłosiek cyrków, które dzieją się w obronie jest odpalenei Klemenza, człowieka, który jak się okazało była bardziej WIŚLACKI niż Sadlok... W każdym meczu zasuwał na 110%. To teraz oglądamy Urosa i Kone, którzy po rundzie odchodzą. Moim zdaniem największy błąd w ostatnim okienku. FRYDRYCH/ADI/KLEMENZ byłoby z czego wybierać.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 25.04.2021 o godz. 10:43.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Minęła Runda Hyballi, derby w odróżnieniu do grudniowych były na pewno na lepszym poziomie fizycznym, ale czy piłkarskim? Porównywalnie. Niestety po meczu ciężko chwalić piłkarzy za coś więcej niż "walkę" a i tej jakby momentami mogłoby więcej.
Bardzo podobał mi się w defensywie Gruszkowski. Przecinał, czyścił, nie dał się przechodzić. Na wahadło ma trochę słabe wrzutki (a raczej ich brak), ale na PO to może być dobry materiał. Fizycznie spokojnie jest już przygotowany. Niech gra na tej pozycji do końca sezonu. Poza tym nie ma co się rozpisywać. Do końca sezonu 3 spotkania i niestety obawiam się że jeśli wszystkie przegrany to istnieje szansa że wylecimy z ligi. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2020
Offline |
|
|
Mój pierwszy post na forum (a przeglądam od wielu lat
)Jak dla mnie mecz się odbył, nie było wtopy i na tym powinna się zakończyć narracja z nim związana. Jak dla mnie problemem jest a) Savic - moim zdaniem gra z braku alternatywy na tej pozycji (bo kogo byście tu widzieli?) b) Brak Plewki - Żukow grał trochę bliżej formacji defynsywnej i udalo się w pewnym sensie zasypać dziurę w środku pola przez którą rżnęli nas co mecz. Plewka + Żukow to maszyny w środku pola ![]() Poza tym statystki pomeczowe przemawiają za nami, ale brakuje tego najważniejszego czyli finalizacji. Cracovia mająca karnego ma mniejsze xGoli niż my to o czym świądczyRzut karny jest liczony jako 0.76 Reasumując, do zapomnienia jak najszybciej EDIT Jakby ktoś był zainteresowany jak liczą xGole to tutaj fajna analiza -> https://fbref.com/en/expected-goals-model-explained/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Lis - bohater meczu, Gruszkowski na ogromny plus i to samo Żukow ze Starzyńskim., choć ten drugi przygasł w drugiej połowie. Yeboah całkiem dobrze bo przydało by się trochę więcej chłodnej głowy momentami, Kone Frydrych bez większych błędów w moim odczuciu.
Burliga jeśli jest tak drętwy i idzie do Wieczystej to Sadlok się na B klasę nie powinien nigdzie łapać do kadry... Forbes kompletnie bez formy, Savić? Nie wiem czy lepiej go usilnie wystawiać na środku czy na skrzydle bo na każdej pozycji zaczyna pokazywać że był ogromnym niewypałem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
czyli w następnym sezonie napie....anie na Urygę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie no, było go dużo, ale grał źle. Nie wiem, o co chodziło autorowi
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Lisa, pełna zgoda.
Z drugiej strony przed wykonywaniem karnego pokazano w TV grafikę, w które miejsca strzela Rumun. Lis pewnie to też wcześniej wiedział i wyszedł dokładnie do tego miejsca. Tak, że... Hanca nie wykazał się inteligencją. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tu jestem naczelnym nap...aczem na Sadloka
![]() Jednak musze przyznać, ze w tym meczu był bardzo aktywny i mu się chciało. To, że został wmieszany we wszystkie sytuacje bramkowe dla craxy to tylko wynik jego słabości. Jednak dużo biegał i w miarę poprawnie wykonywał SFG. Szału nie było, ale i tragedii też. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
- pierwsza sytuacja to ewidentny błąd obydwóch piłkarzy, zdarza się
- rączka była po odbiciu piłki od pleców Sadloka (przynajmniej tak to widziałem), w moim rozumieniu nie powinno się za to dyktować karnego. ... nie przypuszczałem, że będę bronił MS |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
No OK, ale stary wyjadacz nie powinien popełniać takich szkolnych błędów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Nie zgodzę się ![]() Pierwsza sytuacja : Kone biegnie i próbuje odebrać piłkę grubaskowi , nadbiega Sadlok i wpada w Kone. Nie wiem co chciał zrobić , wystarczyło jakby zaasekurował Kone zamiast przeszkodzić mu. Tym sposobem Sadlok wyeliminował z akcji siebie i Kone a grubasek sam pobiegł na bramkę. Druga stuacja : karny ewidentny , piłka szła w światło bramki, ręką zablokował jej lot. Do tej ekwilibrystycznej jaskółki Sadloka nie powinno w ogóle dojść . Zamiast wcześniej starać się kasować akcję to piłkarz cracovii biegł z piłką a Sadlok cofał się zamiast wyjść wyżej. Gdyby piłkarz cracovii biegł dalej to Sadlokowi zabrakłoby murawy. Jak na jego doświadczenie to zachowanie juniorskie. Sadlok obok Savica to najgorszy piłkarz wczorajszych derbów. Lis bohaterem , co ciekawe niewiele mu zabrakło żeby zostać kolejny raz antybohaterem : miał szczęście , że ten śniady piłkarz cracovii wykazał się jeszcze większą głupotą niż Lis , który postanowił go wyciąć w polu karnym.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 25.04.2021 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
|

|