|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Rolujemy. De facto ta pożyczka oznacza, że spłacamy zobowiązania wobec starych wierzycieli, zaciągając nowe u właścicieli (czyli najpewniej długi krótkoterminowe zamieniamy na długoterminowe że znikomym ryzykiem pójścia nowego wierzyciela do sądu). Szczerze mówiąc jakoś bym się tym nie przejmował. Gdy sytuacja pandemiczna zostanie opanaowana i dojdą nam zyski z dnia meczowego, będzie w porządku.
Bardziej niż finanse niepokoi poziom sportowy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przecież w tym wzroście wynagrodzeń jest przejęcie szkolenia. Karcz to w TSW wyjaśnił. Odtwórz sobie nagranie ze środy z WeszłoFM
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Najlepiej to sobie otworzyć komentarz do sprawozdania finansowego, dostępny na stronie głównej klubu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
W ramach ciekawostki dodam, że we wczorajszym meczu Lis miał wskaźnik InStat index wynoszący 145. To najgorszy wynik w Wiśle od czasu, gdy ta wartość jest podawana.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jeżeli zarząd przedłuży kontrakty takich zawodników jak Burliga czy Sadlok to przyszły sezon to będzie ponowna walka o utrzymanie. Już nie wspominając o całej pozostałej plejadzie gwiazd typu Mawutor, Radakovic, Silva, Mehremic itp.
Musimy zrobić mega reset, żeby coś w tym zespole ruszyło, muszą przyjść najlepiej ambitni ,chcący pracować zawodnicy. Mogą być nawet z 1 ligi, byle chcieli pracować i podnosić swoje umiejętności. Osobną kwestią jest, kto ma tych zawodników znaleźć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
To jest nasz największy problem obecnie. Kontraktów nie trzeba przedłużać , szatnia samoistnie przewietrzy się częściowo. Hyballi można dać szansę w nowym sezonie lub pożegnać . Natomiast w kwestii okienka letniego nie można być optymistą.
Ostatnie dobre transfery do pierwszej kadry Wisły to zrobił Kiko a potem kolega Obidzińskiego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Tak, osoba, która trzymałaby rękę na pulsie nad całym stworzonym pionem sportowym jest niezbędna. Już pomijam to co się teraz dzieje sportowo, ale przykładowo przeoczona w żenujący sposób sprawa Grabowskiego, który za darmo odszedł do Bruk-Betu. Nie wiadomo kogo rozliczyć za puszczenie młodego za darmo, mimo opcji przedłużenia kontraktu. A zawsze byłaby okazja do zarobku, ok, pewnie jakieś drobne za niego można było dostać, ale raz, że się skompromitowaliśmy, że nie potrafimy przedłużyć kontraktu, a dwa, że zawsze kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy przeszło koło nosa.
Zdecydowanie brakuje u nas kogoś, kto odpowiadałby za stworzenie struktur sportowych, bo nie przemawia do mnie obecna sytuacja w pionie sportowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o pion sportowy to mi trochę brakuje Marcina Kuźby i jego pomysłów transferowych - głównie z Bałkanów, które w większości się obroniły. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale wydaje mi się, że tych zawodników polecał do Wisły właśnie Kuźba: Arsenić, Brlek, Halilović, Kolar.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Pan Zdzisław Kapka tez miał kilka udanych strzałów.
Hehe, a na serio, to chyba z tym Kuźbą nie było tak różowo i nie wszyscy wymienieni byli od niego. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
- nawet Jacek Bednarz mial kilka strzalow. Ja bym widzial Mielcarskiego, ktorego czasami widuje w Krakowie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Płatek odmówił Tomasz Pasieczny odmówił Brzęczek woli być trenerem Chodorowski był za drogi i wolał współpracować z Obi Kuzba rozstał się w kwasie, Kapka... Ok nie idźmy ta drogą Głowacki - odmowil (+ tego nie czuje) Bednarz - miejmy swoją godnosc Opcja zagraniczna - nie znając realiów to po miesiącu rzuci papierami ... Ale najłatwiej powiedzieć że Wisła nie ma dyrektora sportowego i nic z tym nie robi. Pewnie jakby chciała kogoś mieć byle by zajął wakat np Baszczynskiego to pewnie by tak zrobiła, ale to żaden gwarant wysokiej jakości na tym stanowisku. Byłych piłkarzy którzy się w to bawią jest sporo jak Rząsa, Żewłakow.. ale czy tego naprawdę chcemy? I naprawdę się nie dziwię że Balazinski powiedział że można wysyłać CV. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Przecież Głowacki zajmuje się u nas działem sportowym i skautingiem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba nie sądzisz, że jest 20 nazwisk do wyboru, w tym Kapka i Głowacki. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Skoro Kiko podobno pracuje dla Rakowa to trio na niego nie stać?
PS. Co robi Junco? Jeśli faktycznie klub jest oczyszczony ze starych układów jak III RP (młodość, naiwność?) a sam faktycznie miał czyste sumienie, to może by dało radę żeby wrócił? Jak nie on to Kuźba, ktokolwiek, przecież te transfery nie mogą tak wyglądać bo Wisła poleci z ESA szybciej niż nam się wydaje.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 23.04.2021 o godz. 09:12.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Postawcie się w roli kandydata na stanowisko dyrektora sportowego w Wiśle: praktycznie zero kasy na transfery, wygórowane wymagania odnośnie graczy przychodzących za darmo, do tego presja ze strony kibiców, którzy oczekują w przyszłym sezonie utrzymania w Ekstraklasie.
Słowem: zrobić coś z niczego na już. Kto poważny się tego podejmie? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Oczywiście, to też byłoby ryzyko. Ale często ambitni młodzi ludzie planują z dłuższym wyprzedzeniem. Pójdę za grosze do klubu który ma grosze na transfery, ale mam tam szansę zaistnieć, a kasą obłowię się potem. Tak jak każdy trener kiedyś musiał dostać ta pierwszą szansę, tak jest z dyrektorem sportowym przecież ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sądzę, żeby Trio miało ochotę zatrudnić na tym stanowisku kogoś, kto się będzie dyrektorowania uczyć. Po prostu nie mamy na to czasu, przebudowa drużyny zacznie się lada moment, z letnich transferów trzeba ulepić team, który utrzyma się w następnym sezonie.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Tak na serio, chodzi przede wszystkim o to, że nie widać, żeby chociaż próbowali kogoś znaleźć. Z częścią o presji na utrzymanie w przypadku Wisły nawet nie chce mi się polemizować. To jest kwestia być albo nie być klubu, a nie kibicowskiej presji lub jej braku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wystarczy przeciętny dyrektor sportowy bo nawet taki najprawdopodobniej zablokowałby transfer Fatosa. W tym momencie jego zatrudnienie zwraca Nam się z nawiązką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dziwny to był mecz.
Gol na 1:0 po naszej przewadze, ale i tak z duszy ![]() Gol wyrównujący po bardzo ładnym strzale, po prostu gościowi siadło ![]() Gol na 2:1 po koszmarnym błędzie Lisa. Praktycznie sam stworzył zagrożenie pod własną bramką. Jeszcze się nie otrząsnęliśmy i 3:1 po pięknym wolnym Starzyńskiego. Wtedy się rozsypaliśmy. Uważam, że : 1) zagraliśmy słabo, ale wynik i tak trochę na wyrost 2) do bramki zawinionej przez Lisa było to w miarę wyrównane spotkanie 3) na pewno było lepiej niż z PBB 4) coś Hyballa ma problem z trafieniem do swoich piłkarzy i powoli traci autorytet u wielu kibiców 5) Kuba wpuszczony w 90 minucie to była kpina - ja rozumiem, że trener chce pokazać, że u niego nie ma świętych krów i trzeba zapierdzielać - ale akurat nasz kapitan to jakość piłkarska sama w sobie. Wpuszczanie go, gdy mecz jest rostrzygnięty to jakiś kiepski żart. Ogólnie uważam też, że za długo czeka ze zmianami. 6) Jeden niezły mecz w ostatnich 6 spotkaniach i koszmarna seria porażek. Jeśli przegramy derby to myślę, że zarząd może nie wytrzymać ciśnienia. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|