|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
|
Wczoraj w nocy był twit Jaro n/t Wisły. Długi:
https://twitter.com/jarokrolewski/st...82018523979781 Jarosław Królewski napisał(a):
18 napisał(a):
19 napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jarosława raczej nie należy cytować, a tym bardziej traktować poważnie(bo raczej kto inny podejmuje kluczowe decyzje).
A co do Hyballi to przy zatrudnianiu byłem sceptycznie nastawiony. Ten "gegenpressing"(który nie istnieje) został już obśmiany i ograny przez pół Polski. Do tego człowiek z trudnym charakterem, który miał już problemy z szatnią w poprzednich klubach. Jeżeli nie ogarnie zespołu w ostatnich kolejkach to go nie będzie w przyszłym sezonie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jarosław przez pierwsze 2 lata się mocno sparzył na tt, ponosimy go emocje, czasem dostawał bure od swoich kolegów, szczególnie za "truskawki".
Teraz ewidentnie chowa głowę w piasek, chcąc "coś" napisać, ale tak żeby nie napisać nic. Z drugiej strony jeśli miałby umieszczać komunikat że "Hyballa ma pełne poparcie" to byłoby już wiadomo że jest spakowany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Mnie tylko zastanawia to czy oni nie potrafią rozmawiać jak ludzie? Nie podoba się piłkarzom to jak zwraca się do nich trener. No to zbierają się i mówią mu: panie trenerze, krytyka była zasadna, ale nie podobał nam się brak szacunku. Lufa na zgodę i gramy dalej. Przecież w każdej, nawet najlepszej relacji kiedyś jest kwas. Kwestia tego żeby chcieć wyjść z tego problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
^ o tym samym myślałem... Czy tam naprawdę nikt nie jest w stanie wstać i właśnie to powiedzieć ?
Wg mnie takie stawianie sprawy przez piłkarzy oznacza to, że wymiękają i nie chcą ciężko trenować. No bo, gdyby zrobili to co pisze ABG to sprawy by nie było i wszystko było by GIT. A tak, nie powiedzą przecież, że za ciężko trenują, bo to do zwolnienia trenera nie wystarczy. Więc znoszą bezpośrednią krytykę bez próby dogadania się z trenerem i w mediach trąbią tylko o tym, że trener nie ma do nich szacunku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To trener jest ich szefem i ON decyduje. Postaw się "szefowi" a wylądujesz na trybunach. Jak to sobie wyobrażacie, Mawutor jebany z błotem wstaje i mówi - "panie trenerze nie życzę sobie takie języka jakiego pan używa wobec mojej osoby" ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ale jest chyba rada drużyny, która może z trenerem pogadać?
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto jest w tej niby "radzie"?
Zaraz jakby zaczęli "gadać" z trenerem zostaliby okrzyknięci jako "buntownicy" i nieroby którym się nie che trenować - a prawie całe forum by przyklasnęło trenerowi że jeździ po nierobach. Dajcie spokój z takimi pomysłami. Niestety, ale w takich sytuacjach piłka jest po stronie trenera. On wprowadził tak "standard" komunikacji z piłkarzami i on sam może to tylko zmienić. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Za Runjajica w Pogoni też się buntowali piłkarze, posprzątał kadrę z marud, dano mu pracować i robi wyniki.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nawet jak zwalniasz pracownika mozesz to zrobić z klasą albo zjebać jak psa że dno itd.... (reszta piłkarzy patrzy na to i swoje myśli) Dlatego mam coraz większe wątpliwości czy dociągniemy z trenerem który lubi sobie tak "porządzić". Nie chodzi o cięzkie treningi bo Raków czy Pogoń tam też ciężko trenują. Najpierw niech Hyballa coś zmieni w swojej współpracy z piłkarzami. Bez tego ani rusz.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.04.2021 o godz. 10:16.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Zmieni się i piłkarze wejdą mu na głowę jak Stolarczykowi czy Skowronkowi, to ja podziękuję jak ma się z nimi spoufalać i traktować jak kolegów, a skończy się jak zawsze.
Trio nie wiedziało kogo zatrudnia? Nie przedzwonili do poprzednich klubów w których pracował zasięgnąć opinii i informacji? To fajnie Nie wiem kto będzie płacił Hyballi do czerwca 2022 roku 30 tys. euro miesięcznie, bo tyle zarabiał w Dunajskiej Stredzie i u nas ma pewnie podobnie. Socios daj na następnego trenera na utrzymaniu?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 21.04.2021 o godz. 10:34.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zresztą w sumie, co mi tam. Niech Hyballa robi co chce. I tak już raczej nie spadniemy. Jeśli uważa że takie metody "zamordyzmu" maja "oddzielić" mężczyzn od chłopców to niech tak robi. Ale niech też ponosi odpowiedzialność za wyniki i gre. Byle do lipca ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jebanie jak psa? Coś Ci się chłopie popieprzyło ... Lesery robią z igły widły i tutaj to się niektórym udziela. Jest medialna nagonka na Hyballe nic więcej. Mam nadzieję że trio będzie tak wyrozumiałe jak przy Skowronki...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 21.04.2021 o godz. 11:48.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Online |
|
|
Śmiać mi się chce jak tu niektórzy .......ą że szatnia to nie filharmonia że piłkarz ma udawać że wszystko gra jak ktoś mówi mu że jest nieudacznikiem albo zerem.Już widzę jak wy z pokorą przyjmujecie takie określenia na swój temat od szefa.Na "gowork"aż się roi od takich prawdziwych mężczyzn co to zaciskają zęby i pracują jeszcze ciężej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Ja nie wydaje jednoznacznej opinii, ponieważ bazuje na przeciekach z netu, wiec pytam: wiesz coś KONKRETNIE, rozważania snujemy na konkretach czy na domysłach? Jak było z tym Mawuatorem>? Zna ktoś DOKŁADNE okoliczności, to pewne, że takie zajście było? Bez konkretów możemy sobie tak pisać do końca świata. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skad ten pomys, ze chodzi o leserke
Wszyscy byli za Hyballa na poczatku. Mowili, ze ok ciezki treningi ale widac lepsza gre i nikt nie marudzil. A teraz slychac nie ze leserzy. Tylko facet im mowi ze sa zerami albo leniami. Jesli ktos Ci mowi, ze jestes zerem to raczej tez sie wkurzysz. No chyba, ze masz mentalnosc korposzczura. Wszytskie info mowia, ze chodzi o podejscie o charakter a nie o treningi. A niektorzy sie juz zafiksowali na tym, ze ciezkie treningi bo za Petrescu i tyle. Zobaczymy 2 najblizsze mecze w ktora strone idziemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś słyszał, że Hyballa mówi o piłkarzach, że to zera i lenie?
Ostatnim, który w polskiej lidze tak się wyrażał, był trener Śląska ( To ne je k... mužstvo (drużyna) to są pozoranty!) Na razie wiemy, że ktoś mówi, że Hyballa tak mówi. A na konferencjach prasowych zdarza mu się broni przed dziennikarzami takiego Medveda, czy Radakovica |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ile z tego wszystkiego prawdy to nie wiadomo, być może to bzdury. Nie zgodzę się tylko ze stwierdzeniem, że gnojenie zawodnika to coś w porządku: krytyka tak, nawet ostra, ale nie mobbing czy publiczne dewaluowanie. Ale jak mówię: dla mnie na razie to niepotwierdzone domysły nie wiadomo skąd wyjęte. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Z resztą jak miałby nie bronic tej dwójki jak to ponoć jego autorskie pomysły
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Najpierw Sadlok przed kamerami wszczyna awanturę, a potem narzeka na atmosferę, a winny Hyballa. Kabaret. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Sadlok przed kamerami? Coś mnie ominęło?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w Tego Słuchaj Wiślaku Karcz zjechał trenera. Trochę racji miał:
https://soundcloud.com/weszlofm/tego...delinger-karcz ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Panowie są dorośli, każdego ponoszą emocje i jestem pewien że jeśli tylko jest dobra wola z obu stron to się dogadają. Zakładając że problemem jest tylko to że ktoś przesadził że słowami. Być może przed dzisiejszym meczem jest to wyjaśnienione, cholera wie. Gorzej jeśli piłkarze mają zastrzeżenia co do metod Hyballi, tutaj sądzę że będzie raczej bezkompromisowy. Nie pasuje Ci, to do widzenia. Oczywiście możliwa jest refleksja Hyballi, ale ile jego ego na to pozwala? Po meczu z PBB wiemy już że nie jest nieomylny jeśli chodzi o dozowanie obciążeń. Całe szczęście (w nieszczesciu), że Kuba będąc w szatni to wszystko widzi i na pewno mając tyle lat doświadczenia może ocenić która ze stron przegina. Na obrażanie się, kto jak kto ale on jest chyba za stary. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dla mnie jest jasne, że jeśli te ploty się potwierdzą i faktycznie jest coś na rzeczy odnośnie gnojenia i wybuchowego charakteru, to nic z tego nie będzie i w niedalekiej przyszłości, będzie kolejna zmiana trenera.
Nasuwa się pytania czy osoby podejmujące decyzje odnośnie zatrudnienia Hybalii nie wiedziały, że z trenerem są takie problemy? Ja tego nie wiem, ale jakbym szukał kogos na stołek trenera to starałbym wypytać się poprzedników jak było - jeśli słyszałbym, że jebie każdego i jest toksyczny to w życiu takiej osoby nie zatrudniłbym :/ Jestem wkkkkk niesamowicie, że już koszulki gegenprassingu wydali, a tu się okazuje, po niespełna pół roku, że znowu jest zawierucha z trenerem :/ W ostatnich latach to chyba Wdowczyk najlepej prowadził drużyne. |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Pewnie zasłużył, bo grał słabo. Ale gdyby mu odpowiedział tak jak napisałeś to byłoby okej. Zresztą widziała to reszta drużyny, więc oni powinni stanąć murem za swoim kolegom. Jak mają skoczyć za sobą w ogień na boisku, skoro ta zgraja ludzi nie funkcjonuje jako zespół? A może właśnie Peter chce w ten sposób zbudować w nich jedność Sprawdzić czy wskoczą za sobą w ogień? Nie znam się na psychologii, ale potrafię sobie wyobrazić że i tak może być, skoro Peter jest takim fanem tego tematu.Czas pokaże kto ma rację. Trzymam kciuki żebyśmy w przyszłym sezonie weszli w ligę już jako mężczyźni, a nie chłopcy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto postanowił zjechać Radakowicza w trakcie meczu? Co to było jak nie awantura przed kamerami?
Bankowo zbudowała atmosferę... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|