|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Widzieliście miesięczne zarobki Bashy czy Sadloka?
https://twitter.com/wisla_piknik/sta...65647827955724 Żyć nie umierać Ale jak przyjdzie wujek to trening będzie łatwiejszy, kontrakt się przedłuży, a przy Hyballi to trzeba szukać sobie nowego klubu- przeprowadzać, pensja będzie mniejsza i po co ten kłopot? Lepiej buntować szatnię, może uda się zwolnić złego Hyballę. Tacy piłkarze jak Sadlok, szklany Basha, Burliga są już wypaleni, bez ambicji, oni nic więcej temu klubowi nie dadzą, kiedy zarząd to w końcu zrozumie, że z takimi piłkarzami wciąż stoimy w tym samym miejscu?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 19.04.2021 o godz. 17:49.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Obecna sytuacja w klubie powinna być nauczką zarówno dla nas kibiców, jak i dla włodarzy klubu.
Zastanawiam się tylko, jak wygląda konstrukcja kontraktów i (tutaj chyba prawdopodobna teza) i dlaczego mam wrażenie, ze wiekszość kontraktu wypłacana jest bez względu na osiągane wyniki. Czy z prawnego punktu, da się skonstruować kontrakt 50% podstawy i 50% do podniesienia z boiska ? Większość wkładów odejdzie z klubu po sezonie, a my kolejny raz zastaniemy spaloną ziemię. Kogo za to obwiniać ? No właśnie, nie ma kogo. W tym klubie nie ma pionu sportowego, czego efektem jest to, że w ostatnich latach staliśmy się miejscem, w którym wszelaki szrot znajduje swoją bezpieczną przystań. ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Kontrakty to sobie możesz stworzyć i takie, gdzie masz 80% kwoty do podniesienia z boiska, tylko nie znajdziesz zawodnika, który go podpisze.
Wielu piłkarzom kończą się kontrakty? W naszej sytuacji to wypada się z tego cieszyć, bo można bezproblemowo wymienić co gorsze ogniwa (na przyszły sezon jest już kilku podpisanych, nowych zawodników). Co do pionu sportowego, to widzę że większości jest on potrzebny, żeby było na kogo zrzucić porażki Ps. nie neguję konieczności utworzenia pionu sportowego z dyrektorem sportowym na czele. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak my wymienimy pół drużyny na wynalazki pokroju Medveda a potem jeszcze trener będzie bredził że te wynalazki muszą grać bo chłopaki z CLJ są dużo słabsi to raz że ucieknie nam kolejne pokolenie które dobrze radzi sobie na tle rówieśników a dwa Wisła znowu straci tożsamość i zbudujemy wieżę Babel jak sąsiedzi zza miedzy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestety wraz z odejściem Głowy i Brożka już chyba tę tożsamość straciliśmy. Trzeba ją budować na nowo, oby nie na "Medvedach"...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tożsamość tracimy i jedyne co nam pozostaje to zbudować paru młodych chłopaczków, którzy kiedyś do nas wrócą po fajnej karierze zagranicznej. |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
szanse na tożsamość jakieś wbrew pozorom są,
najlepiej rokującymi aktualnie piłkarzami są właśnie młodzi piłkarze: Starzyński, Plewka, Szota, podciągnijmy jeszcze Lisa, bo stary nie jest. Dojdzie Wiślak Uryga i młody Młyński. No to mamy już sześciu, którzy mogą stanowić trzon drużyny w przyszłym sezonie. Oczywiście zakładając, że żaden z nich nie odejdzie. No i jest jeszcze Kuba, Joker - również Wiślak - tu chyba nie ma wątpliwości. Jakiś kręgosłup może z tego wyjść jeśli młodym się będzie chciało tak jak się jeszcze chce. Może znowu nie dramatyzujmy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wiele rzeczy wokół nas się zmienia. Dzisiaj nie ma już szans na zbudowanie drużyny wokół takich Brożków czy Głowackich. Niech się po prostu podnosi jakość sportowa drużyny a przez to i odbudowywuje marka Wisły.
Takie marzenia. EDIT: nie opierajmy charakteru Wisły na piłkarzach pokroju Sadloka czy Burligi, bo oni nigdy nie mieli żadnych sukcesów. Boguski to osobny temat. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A propos Boguskiego. W weekend w apogeum poszukiwania spisków ktoś do listy sabotażystów trenera Hyballi i wielkiej Wisły dopisał Boguskiego.
Ludzie kochani. Miejcie Boga w sercu. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sadlok zostaje Bury odchodzi do Wieczystej
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Wiadomo cokolwiek o Bogusiu? Pożegnanie w meczu z amiką razem z Burym ?
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Rafała widziałbym na stanowisku szefa TS-u. Razem z Dorotą walczyliby z tymi wrogami, którzy jak pisali eksperci na tym forum przeszkadzali rządzić Marzenie i jej drużynie, a przy okazji chcieli poprzez wrogie przejęcie odebrać świętą ziemię.
Choć życie zweryfikowało, że tylko środowisko TS-u mąciło, w konsekwencji okradało, choć prokuratura prowadzona przez szeryfa Zbigniewa przez ponad dwa lata nic nie wykazała lub inaczej - dostała prykaz, aby nic nie wykazała. Obecna sytuacja sportowa plus nic nie robienie prokuratury może oznaczać powrót w najbliższym czasie Marzeny do rządzenia. Z pewnością, wielu na tym forum na to czeka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Coglin : 24.04.2021 o godz. 11:10.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
KOALIK to raczej jest na etacie. Partie (pewnie wszystkie) opłacają internetowych troli/klakierów, aby przy każdej możliwej okazji jechali na ich przeciwników (nawet bez jakiegokolwiek sensu) i tutaj mi to jak najbardziej pasuje.
Co do tematu: - absolutnie nie jestem fanem "Maćka speca od SFG" i nie raz przez niego rzucałem różnymi przedmiotami w TV, ale MOIM zdaniem jeśli żegnasz kogoś z klasą to świadczy o tym, że sam ją masz. W przypadku WSZYSTKICH, których po sezonie żegnamy: w przerwie ostatniego meczu (zakładam, że będą kibice już wpuszczani) zrobić szopkę, wręczyć dyplomiki, podziękować i papa. A co się o każdym myśli to można w cztery oczy sobie przekazać bez publiczności ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na jakim etacie, błagam ;d
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Tymczasem Beqiraj w weekend dwie bramki ładnej urody.
Fantazjując. Bramki po długim czasie, na przełamanie, wraca wiara, uśmiech. Po sezonie wraca do Wisły, Hyballa widzi, że wypożyczenie mu coś dało. Beqiraj staje się tym na kogo liczyliśmy. Tak, już się obudziłem. ![]()
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 26.04.2021 o godz. 21:50.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po sezonie wraca do Wisły, a tam już nie ma Hyballi. Jurek Brzęczek myśli sobie: ale fajnie, potrenuję Fatosa, zrobię z niego gwiazdę. Dojeżdża autem do Myślenic, a tam w klubie już nie ma Fatosa.
Tak to będzie wyglądało. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Broda, Szot i Starzyński jadą do Stolarczyka na kadrę u-21. Kiedy ostatnio mieliśmy tylu młodzieżowców w tej najwyższej kadrze młodzieżowej?
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
do kiedy Savic i Yeboah mają kontrakty?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Co w końcu z przyszłością naszego asiora Olka 40k Buksy? Zgłosił się już po niego ten Real czy inny Manchester City?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
A ktoś wie, gdzie Boguś wyląduje?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
podobno w wieczystej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ale potwierdzone info , czy spekulacje , bo niby kwiecień bierze kazdego ?
wieczysta jest budowana z glowa , a nie jest przystanią dla emerytów a z calym szacunkiem , ale do Majewskiego i Peszki Rafałowi troche brakuje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15605095
tu jest mowa o Wigrach Suwałki, ale to brzmi aż nierealnie ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|