|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ogladalem niemal wszystkie mecze Stali w 2021. Wiekszosc meczow otwartych, mnostwo sytuacji poza meczem z gornikiem zabrze.
Dzisiaj trafili na nas i musze przyznac ze niewiele mogli zrobic. Swietnie zaczeli, mielismy szczescie, ale ok 30 minuty juz ich nie bylo. Oddali inicjatywe, grali na kontre. Przejeliamy kontrole, Stal zagescila srodek i zaczelismy grac skrzydlami. Tutaj nalezy sie zatrzymac. Yeboah nie potrafi podniesc wysoko pilki, bury pilkarsko 1 liga, carlos nie nadaje sie na skrzydlo, sadlok dosrodkowania w bramkarza. Potem Stal strzelila bramke no i sie zaczelo. Brawa dla Wisly bo gonila wynik inaczej jak przyzwyczail nas do tego Skowronek(czyli oddanie jednego strzalu). Od tego momentu absolutna dominacja. Karny zasluzony, bo jesli w gdansku gwizdnal to tu tez musial. Przy 2;1 gramy o 3 bramke. To bylo super. Przebiegniete km po stronie Stali. Wziely sie stad ze Mielczanie przesuwali zespol od jednej lini bocznej do drugiej. My nie mielismy okazji narobic km bo pilk byla caly czas na polowie Stali. Gdybym podsumowal swoim zdaniem to brakuje nam troche jakosci z przodu a sam Forbes przy zageszczonej defensywie nie zrobi wiele. Zostaja nam skrzydla. Tam juz niestety yeboah bez formy, jest bury, jeat carlos ktory chyba dosrodkowal mniej niz 3 razy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
grunt ze sa 3pkt.mecz byl mega wazny,mamy troche spokoju od dolu,i spokojnie trzeba podejsc do meczu w Bielsku.
Stal grala dzis calkiem dobrze do...30 minuty..ale to nie sa glowni kandydaci do spadku.zostaje wiec Bielsko albo...haha.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 21.03.2021 o godz. 19:53.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nalezy sie jeszcze osobny post z podziekowaniami dla Stali. Druzyna Ojrzynskiego ktora slynie z nazywania sie drwalami dzisiaj przyjechala grac w pilke. Nie bylo chamskiej ostrej gry.
Po tym co odjebal z nami gornik zabrze czy wisla plock to chcialem tutaj tyko o tym wspomniec. |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Ja to chciałbym dać pod dyskusję temat naszej gry w ofensywie.Jak to jest że zdecydowana większość na nią psioczy,hejt na Forbesa przycichł trochę dopiero jak zaczął strzelać regularnie na wiosnę,ale ostatnio znów zaczął się wzmagać.Pomocnicy niby też nieskuteczni Silva,Savic.Odnośnie dzisiejszego meczu,też wszyscy narzekają na grę w ofensywie.No i dochodzimy do sedna;jesteśmy 2 drużyną w lidze pod względem strzelonych bramek,więc jak to jest?jakie jest Wasze zdanie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Nasi pomocnicy mają przeciętne statystyki ofensywne, ale mimo to strzelamy sporo bramek. Taki paradoks ![]() Obecna Wisła mi się podoba... Każdy mecz to emocję. W tym meczu też wróciliśmy z zaświatów i wygraliśmy 3:1. Brawo trener i zawodnicy. OBy tak dalej a będzie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Trzeba też docenić Brown Forbesa, bo na niego generalnie Wisła może liczyć. Jasne, że jeśli chodzi o skuteczność to się nie wyróżnia i swoje zepsuje ale koniec końców i patrząc całościowo to on jednak daje liczby i jest podporą naszej ofensywy. Aktywny, atletyczny, silny z mocnym strzałem. Medved ma jeszcze trochę czasu na udowodnienie swojej przydatności ale na razie to on moim zdaniem nie rokuje i nie robię sobie zbytnich nadziei co do jego przydatności. W przypadku Medveda wraz ze wzrostem i siłą nie idzie aktywność, szybkość, waleczność, które są moim zdaniem kluczowe dla napastnika grającego u Hyballi. Na razie wygląda, że podzieli los Beqiraja. Naprawdę trzeba się dobrze zastanowić nad napastnikiem na kolejny sezon by znowu nie był to ślepy strzał ale ktoś kto da liczby i da argumenty, że powinien być w tej drużynie. A punktem wyjścia powinny być takie cechy jak szybkość, siła, aktywność, waleczność. Wiadomo, że nie mamy dużo pieniędzy więc nie będziemy ściągali bramkostrzelnego kozaka. Ale jeśli te kilka cech nasz przyszły napadzior będzie miał to moim zdaniem da argumenty do gry w tej drużynie i może też w końcu potwierdzi swoją przydatność golami. Ale proszę koniec z wieżami albo plażowiczami, którzy nie są mobilni, aktywni i nie nadają się do gegenpressingu.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Bo tak naprawdę mamy niezłych zawodników, tylko że w wersji demo czy trial, ale tylko na takie obecnie Wisłę stać... Przecież gdyby Yeboah przez 90 min robił rajdy i potrafił dośrodkować w punkt, to raczej by dalej siedział w City a nie u nas, a gdyby Savic miał więcej tężyzny fizycznej i lepiej trzymał się na nogach to na pewno z Salzburga poszedłby w przeciwnym kierunku niż Słowenia... A gdyby Forbes do swojej waleczności dodał więcej techniki i skuteczności... i tak można gdybać... Na obecne warunki mamy nienajgorszy materiał do gry, który pewnie zakręciłby się koło podium jakby Hyballa miał ich od lata.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Lis-Frydrych-i prawie zawsze ktos w środku choć na zmianę - Żuków/Mawutor/Plewka. Reszta jest conajwyżej chimeryczna lub bardzo średnia. Savicowi od dawna potrzebna jest zmiana ale nie ma kto wejść, tak samo Carlosowi, Yeboah daje bardzo mało konkretów. I walczak Forbes. To naprawdę jest średnia ofensywa. Jak dodamy do tego boki obrony to widać czemu tak mało kreujemy. Dziś 3 podarowane gole,ale! mysle że wynikają one ze zbyt duzej intensywności przeciwników- po prostu odcina ich w końcu, więszośc biega tak dużo tylko z nami. Wiadomoże u nas można i przypadkiem byc na podium, ale myślę że w tym układzie ta duzyne stac namax 5miejsce. Gramy przecież jednym napastnikiem. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
A dlaczego piąte, a nie ósme, albo trzecie? Liga jest tak płaska że grając równo cały sezon można walczyć o mistrzostwo. Pod Hyballą już gramy lepiej i będziemy coraz lepsi, jak się trenuje walczy to jest progres, jest tak w każdej dziedzinie.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Przecież gdyby nie sędziowie to już w tej chwili byśmy byli w pobliżu Pucharów... Oczywiście, że potem byłyby pewnie baty od wicemistrza Andory, ale jednak.
Skład może i średni, ale jak przewinę we wspomnieniach grajków, którzy przewinęli się po erze Holendrów, to ilu graczy z miejsca wygryzłoby tych obecnych? Garguła, Stilic, Wolski, Stepanovic? raczej nie mieliby czego szukać przy obecnym środku pomocy, który jest zadziwiająco solidny, a Mawutor jak się odpowiednio rozwinie to może wymiatać tu niczym Vieira... Sarki, późniejszy Małecki? chyba tylko Guerriera bym chciał znów oglądać... a obrona? niby miło się wspomina Chaveza czy Guzmicsa, ale tyle co oni popełniali baboli, to Frydrych przy nich jest profesorem, w ataku kto tam śmigał, Jankowski ze Stali Mielec? xD nie wymieniam Carlitosa, Imaza czy Ondraska bo to oczywistość, że byli świetni Do czego zmierzam - biorąc pod uwagę, że właściwie Wisła już była pogrzebana i jakimś cudem wygrzebała się z trumny, to tak, mamy w tych warunkach skład ponadprzeciętny. Brakuje w tej chwili drugiego napastnika i bocznych obrońców na zmianę, żeby mieć kompletną ekipę. No i o drugim bramkarzu wypadałoby powoli myśleć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Spokój, spokój i jeszcze raz spokój - 10 pkt nad PBB - piękna sprawa
![]() Teraz można spokojnie planować przyszły sezon, i starać się o tą mityczną ósemkę, przy lekkim farcie kto wie ![]() Najważniejsze, że ta ekipa i ten trener powodują jakiekolwiek emocje - czasem może i przedupcymy 4:5, żeby potem wygrać 4:3 - ale będzie o czym rozmawiać przy browarze w końcu przed meczem w słoneczny wieczór! ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
CHYBA w tym roku sie utrzymalismy ..... gorzej ze nasza marna gre przeswietlili juz wszyscy - nawet ta marna POLSKA MYSL SZKOLENIOWA - od miesiaca mecze sa na stuku - bo poza zaskocznieniem gegensm ( na poczatku ) nie gramy nic , wynik lepszy niz gra ... mam nadzieje ze po sezonie przyjdzie AZ 2 skrzydlowych - NAPASTNIK i jeden srodkowy pomocnik ofensywny - to minimum ....na szczescie latwy rok co do utrzymania . ale tak naprawde ten mecz mogl sie akonczys remisem albo przegraną ...w mega slabej lidze jestesmy bardzo slabi
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Niemniej to nie ten temat. Widać wyraźnie, że mimo iż strzelamy bramki wynika to bardziej z systemu gry i przygotowania taktycznego/ fizycznego niżeli z jakości zawodnikow. O ile Forbes robi nam robotę w ofensywie, tak reszty pozbylbym się (za rozsądną kasę) bez żalu. Silva, Savic, Yeboah są do zastąpienia. Jedynie defensywny środek pola widać że mamy konkretnie zabezpieczony. Nawet przy pożegnaniu Bashy. Dużo pracy przed Hyballa i chylę przed nim czoła, że z tak w gruncie rzeczy miernych zawodników tyle wyciska. Widząc że musi grać tym kim ma nie próbuje stworzyć kwadratowych jaj... Czuję natomiast że jeśli niektórzy się nie ogarną, to w Bielsku dostaniemy w łeb. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ok, tydzień temu po Gdańsku nie pisałem nic bo nie byłem w nastroju przepychać się z fanboyami SAVICA (jak zobaczyłem jeszcze, że ktoś napisał pozytywnie o jego występie to zdrętwiały palce...) tak więc czas na OKURATNA recenzje widzianą na trzeźwo bez absurdów typu canal+ czyli Savic w 11 kolejce LOL
Przyjechał HYBALLA i nauczył przeciwników zapyerdalać/orać /pressować. Dobrze, Ze Stal ostatnie 10 minut oddychała rękawami i mogliśmy z nimi zrobić co tylko nam się podobało. Odwrotnie niż tydzień temu: im dłużej trwałby mecz to dalej walilibyśmy głową w mur, dziś natomiast im dłużej tym więcej bramek. Najsłabsi: FRYDRYCH - minus meczu - karny nie zmazał blamażu. Dwie patelnie/asysty w 1 połowie, które dały implus do ataków dla Stali: pierwsza w 2 minucie podanie pod nogi; druga przedłużenie głową do zawodnika Stali, ale Lis popisał się paradą kolejki tym samym ratując dupe Czechowi. Kolejny babol to BRAMKA - Frydrych łamie linie spalonego - idzie groźna akcja, ale Stal to kelnerzy i nie wykrorzystują nawet takiego prezentu, następstwem tego była druga próba zakończona trafieniem - Mawutorowi nie udaje się zablokować gościa, piłka przechodzi przez środek pola karnego, Szota patrzy gdzie piłka zamiast kryć zawodnika i mamy bramkę, której ojcem był Frydrych. Dodatkowo wiele razy elektryczny. YEBOAH - rykoszet nie zmienia padaki, którą prezentuje od co najmniej 3-4 spotkań - występy na podobnym poziomie. WIATR, WIATR, dużo wiatru i dośrodkowania tak żałosne, że aż płakać się chce. Szot dużo lepiej w przodzie wypada niż Yeboah, bankowo ma lepsze wrzutki. Dlatego też postawiłbym na SZOTa w miejscu Yeboaha - na skrzydle (nie na obronie). SAVIC - w poprzednich dwóch padakach sporo był przy piłce i sporo partolił, w tym meczu jakby dużo mniej pod grą, ale jak już miał piłke to stale ten sam teatr, złe decyzje, straty, dośrodkowania na poziomie Yeboaha. W zasadzie w tym meczu dał jedno fajne podanie... Przypadkowo bramka podarowana przez bramkarza Stali nie zamazuje kaszany jaką nas raczy odkąd przyszedł. W sytuacji, gdzie przeciwnik jest w podobnej liczbie to Savic nawet nie pierdnie, dopiero może coś zdziałać (choć niekoniecznie!) przy sporej naszej przewadze liczebnej. Zdziwiłem się, gdyż w sumie im dłużej mecz trwa to Savic lepiej wygląda w końcowej fazie, a tu klops - tak jakby nieobecny. Sędzia:... zółtko ewidentne dla obrońcy Stali wtedy co po gwizdu wyciął chyba Jeana i nic... Yeobaha skutecznie zniechęcają do gry bo sporo drwalskich zachowań nie było odgwizdywanych. ====== Co do reszty: Sadlok coś plątał się o własne nogi, Forbesa też coś mniej pod grą, ale widać jak na dłoni, że to nasz KLUCZOWY zawodnik, bez którego nie ma niczego :/ a pokemony po legii i Sląsku chciały go wywalić :/ Uros mimo samowywrócenia nawet ok. Zukov widać, że to piłkarz z innej ligi, swoboda i łatwośc poruszania się na tle reszty jest wyraźna. Zukov i Forbes to dla mnie kluczowi gracze. Mecz typowy dla drużyny ojżyńskiego, którego nietrawię: chamska gra, faule i jak coś się uda wturlać, to symulki, gra na czas, wybijanie piłek... Strasznie się cieszę z tej wygranej, nr 2 po probierzu ten pajac kielecki. Silva niby drewno i sporo pomyj na niego idzie, a podoba mi się praca tego chłopaka i szczerze, wolałbym wywalić Savica niż jego :] Kolejne spotkania zagrałbym na środku: PLEWKA - w roli Savica(ława) - Zukov i Muwator przejmujący zadanai Plewki. Plewka również ma swobodę w prowadzeniu piłki, nie sądzę, aby wypadł gorzej w kreowaniu akcji niż Savic. Jedyny pozytyw tego meczu to WĄTPLIWE przełamanie Savica, które żadnym przełamaniem nie jest i nie będzie :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.03.2021 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Stilić czy Wolski byli o wiele lepsi niż obecny środek pomocy... Frydrych profesorem przy Chavezie czy Guzmicsu? To żart? Do 1 kwietnia jeszcze daleko... ![]() W skrócie niezły odlot... ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 21.03.2021 o godz. 23:53.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
abstrahując od powyzszych dyskusji , chcialem zauwazyc , ze druzyna z która wczoraj graliśmy a ta z jesieni sa podobne tylko z nazwy , Ojrzyński to dobry fachowiec
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bardzo ważne zwycięstwo, wywalczone pomimo ewidentnego dołka formy i ulotnienia się (nie wiem do końca z jakich przyczyn) początkowego entuzjazmu.
Do definitywnego zamknięcia sezonu (w kontekście utrzymania) brakuje jakiejkolwiek zdobyczy punktowej w Bielsku-Białej. Innymi słowy: jak nie przegramy w BB to utrzymanie pewne. Nie będzie to łatwe, bo Bielsko zagra z nożem na gardle a nasza gra musi wyglądać solidniej (zwłaszcza w obronie) w porównaniu do wczorajszego meczu. Mam uzasadnione nadzieje że Hyballa razem z Robinem mądrze przepracują najbliższe 2 tygodnie i nasi piłkarze złapią trochę świeżości, bo mam wrażenie że brakuje takiej lekkości, która przekłada się też na płynność gry. Wczoraj było widać jak na dłoni co znaczy możliwość wprowadzenia pewnej jakości z ławki - Żukow, Kuveljic czy nawet Starzyński dali bardzo potrzebny impuls. I tutaj kolejna rzecz dająca nadzieję na poprawę za 2 tygodnie: Jeżeli nasza sytuacja kadrowa się nie pogorszy (bo na powrót Kuby nie ma co chyba jeszcze liczyć) to na Bielsko trener będzie mógł już liczyć na Żukowa, Szota czy nawet Kuveljica od pierwszej minuty co do zdecydowanie większe pole manewru. Na dzień dzisiejszy, przy ciągłości treningowej to skład Lis - Szot, Frydrych, Radakovic, Sadlok - Żukow, Kuveljic/Mawutor/Plewka, Savic - Yeboah, Silva/Starzyński, Forbes to najlepsze co Hyballa ma do dyspozycji. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że po wczorajszym meczu Burliga siądzie na ławce do końca sezonu. Żenada to słowo podsumowujące Jego występ a sytuacja bramki Plewki w której Bury spalił jak małolat idealnie podsumowuje Jego ostanie mecze. Ławka przydałaby się jeszcze Yeboahowi, który od kilku spotkań jest statystą na boisku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja tylko przypomnę, że statystycznie to do utrzymania potrzeba jeszcze 3 punktów. I najlepiej w Bielsku z Podbeskidziem.
Z dzisiejszych wyników to pewność utrzymania możemy mieć w już/dopiero w 27 kolejce. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Patrzac jak zagrali nasi srodkowi pomocnicy to ja bym zaryzykowal zmiane systemu gry i odpuszczenie skrzydel. Bo ich zwyczajnie nie mamy, natomiast mamy zawodnikow w nadmiarze do gry w srodku pola.
Lis Szot, Frydrych, Radakovic, Sadlok Mawutor, Zhukov, Kuveljic / Plewka na wejscie Yaw, Savic Forbes Lub Yaw na lawke i na dwoch napastnikow. Zamykamy srodek pola, zmuszamy przecwnika do gry bokami i dosrodkowaniami, a w polu karnym mamy dwie wieze plus czysciciela Mawutora. A co do meczu... mowilem, ze bedzie ciezko i bylo ufff. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Oglądałeś Ty wczorajszy mecz ? Zapewne nie za bardzo więc przyjmij do wiadomości że tych rzeczy praktycznie wczoraj ze strony Stali nie było ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wczoraj w kontrowersjach twierdzili, ze karnego raczej nie bylo. Co chyba nie jest zaskoczeniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o powody zmian w przerwie to sam trener je wyjaśnił:
"Ściągnąłem z boiska Patryka Plewkę, ponieważ cały tydzień miał problemy ze stopą. Z uwagi na zasadę, że musi grać młodzieżowiec - wprowadzony został Dawid Szot, który zastąpił Łukasza Burligę, który nie grał najlepszego spotkania, więc zdecydowałem się go ściągnąć." ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
No nie wiem kto ma coś urojone - być obiektywnym i tolerancyjnym na siłę to też nie bardzo... Widziałeś co robiła Stal po strzeleniu bramki? Co bramakrz robił? Leżał wydłużał maksymalnie jak się da, nigdy to mi się nie podobało i ZAWSZE drużyny ojżyńskiego (który ma tutaj swoich fanów/wyznawców SIC!!!!) dokładnie tak robiły. Był wolny ktoś ze stali wywalił piłkę 3 metry i nie piszcie, że tak się gra bo jakoś my zawsze robiliśmy odwrotnie (pomijając pamiętny mecz z Rakowem). Dodam dwa faule, które mnie wk... Yeboah na początku 1 połowy został nie jedyny raz zatrzymywany jak w futbolu hamerykańskim, potem wykoszenie po gwizdku Carlosa.
No OK, faktycznie to Uros ale zaraz przy nim pół metra lepiej Frydrych, no faktycznie nie był ostatni (co w sumie nie ma znaczenia bo i tak byłby kijowo ustawiony), tylko pytanie co z tego? To nie zmienia obrazu farfocli i dwóch asyst, które podarował Stali, więc ja się pytam: widziałeś poprzednie zagrania? I co to za wyrywanie z kontekstu jednej sytuacji na styku prawdy :] ? Ja się trzymam faktów: oglądnij mecz i zobacz co zrobił Frydrych w 2 minucie i przed paradą Lisa, oglądnij a potem wróć i napisz coś o faktach.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.03.2021 o godz. 16:29.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Raczej się trzeba pogodzić z tym że 2 z 4 Mavutor, Zukov, Kuveljic, Plewka będzie wchodziło z ławki. Choćby dlatego by mieć też pole manewru na ławce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Forbes dobrze odgrywa glowa. Mozna mu podpiac Silve lub Yawa. Do tego bylby za nim np Savic albo Zhukov.
Duze zageszczenie srodka moze pozwolic bocznym obroncom sie podlaczac do gry i to tak konkretnie. W koncu z tylu zostaje 2 obroncow i przynajmniej jeden ze srodkowych pomocnikow a w praktyce dwoch. Reszta rzeczy to gdybanie. Jedynie sprawdzajac na placu mozna sie przekonac ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Co do Frydrycha.Ja nie wyciągam z kontekstu jakiejś tam sytuacji tylko okoliczność w jakich straciliśmy bramkę.Ty przypisałeś błąd Michalowi a tutaj jego błędu nie ma.W ogóle to odkąd to boczni obrońcy wyznaczają linię obrony?Tu obaj środkowi ustawili się dobrze(Uros był trochę za głęboko)a kompletnie krycie zgubili Sadlok i Szot.Gdyby trzymali linię ze środkowymi obrońcami a to ich obowiązek zawodnik stali byłby pod presją a tak musiał się skupic tylko na pilnowaniu lini spalonego Co do sytuacji z początku meczu to należało by się cofnąć o 4-5 sekund.Niestety ale to Mavutor (mimo że zagrał dobry mecz)wyszedł z szatni trochę póżniej i raz zagrał piłkę ni w ....ę ni w oko a potem stał w polu karnym a to właśnie do niego chciał odgrywać Frydrych(tu faktycznie błąd bo mógł po prostu wyjebac piłkę w trybuny) Druga sytuacja no też można się przyczepić bo wyskoczył za nisko ale przecież tam dwóch naszych asów(Sadlok i Bury)kryło chyba samych siebie.Na siłę można oczywiście zwalać winę na upatrzonego kozła ofiarnego ale wygląda to mało rzetelnie . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|

|
||||||