|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Starzyński jak na razie świetny mecz. Plewka całkiem dobrze radzi sobie bez Zukova.
Druga połowa - będzie dużo nerwów i prowokacji ze strony Parykarzy... Bury - kubeł lodu na głowę w przerwie. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Dobrze ze ten Medved tylko do czerwca. Rzeczywiście ogór
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Mi się wydaje, czy mamy dwóch bramkarzy na ławce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
mega wazny mecz i mega wazne zwyciestwo, dzieki dla kazdego na boisku za walke!!!!!!
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mecz wybiegany i wygrany wolą walki i ambicją, czyli tym czego brakowało za trenera Skowronka. Bury na lewej stronie pomyłka, Wachowiak niemiłosiernie ogrywany ale wytrzymał ciśnienie. Fajny kolejny mecz Sadloka i Plewki. gol chyba trochę na konto Lisa chociaż ten kozioł tuż przed Nim mógł Go zmylić. Nie pękliśmy w drugiej połowie , Stipica wyjął 4 bramki. Mega bramkarz. Gratulacje dla Naszych piłkarzy, mimo błędów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
zajebi.ście Panowie!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
Dzięki za walkę, ale ten medved, jedyne co to przypadkowo mu się od pleców odbiła i asysta. Trochę słabo jak na cały mecz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Przegrywamy/ remisujemy mecze, które powinniśmy wygrać, wygrywamy mecz, który powinniśmy przegrać. Fajna ta liga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
szczerze to byłem pewien, że będzie remis.. ile nerwow zjadłem !
lis.. no mógł spisać się lepiej medved piekny no look pass haha szota poprawnie brawo starzyński ! młody będzie kocurem zmiany.. Wachowiak to chyba sporty pomylił, szczerze tak fatalnego debiutu nigdy nie widziałem.. ogrywany jak dziecko przez tego 17 latka z pogoni, wszystko na raz.. a jak miał piłkę do przodu to się wyjebał sam.. ale nie skreślajmy go, chociaż wyglądało to kiepsko Kuba.. bez szału, ale przydało się doświadczenie w końcówce jak przytryzmał piłkę wymusił róg czy aut 121km... brawo za walkę !! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Medved to taki czeski Genkov
Starzyński super, Forbes bardzo dobrze, reszta przyzwoicie, ale najważniejsze - WALKA DO KOŃCA. Bieganie od pierwszej do ostatniej minuty, a nie jakieś człapanki. Za to duży plus dla całego zespołu oraz oczywiście trenera. Wychodzimy z bagna, a to najważniejsze. Wiemy co i jak grać, a że nie zawsze jest na to piłkarski potencjał... no trudno, nie jesteśmy finansowani przez spółki państwa, żeby móc sobie pozwolić na lepszych zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Swietny wynik. Plewka i Starzynski zagrali bardzo dobre zawody a przed Wachowiakiem jeszcze kupa roboty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Medved. Juz wiemy czemu go tak wypozyczyli bez problemu.
Wachowiak to debiut. Ale jak go objezdzali to przykro bylo patrzec. Cenne zwyciestwo na ktore nie do konca zasluzylismy z gry. W drugiej polowie Pogon lepsza. ALe 3 pkt sa po walce i emocjach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Jaka liga taki lider.
Bardzo wazna wygrana, w zasadzie musimy wygrac jeszcze tylko jeden mecz z sasiadka w tym sezonie. Co do zawodnikow to fajne ze grali mlodzi pytanie czy Hyballa to taki chojrak ze gra mlodymi czybsytuacja go do tego zmusila? Trener napewno wygral kibicow pytanie czy zarzad bedzie w stanie nalac z pustego i sciagnac 3-4 graczy na poziomie bo ten projekt naprawde zmierza w dobrym kierunku. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wątpię, żeby ktokolwiek kto przewijał się przez trochę poważniejsze kluby mógłby na dłuższą metę być takim ogórem jak dziś Medved. Gość ewidentnie się starał, biegał, walczył ale wszystkie akcje koncertowo partolił.
Jeden z dwóch powodów, ale oba jednocześnie : 1) brak czucia piłki po dłuższym ławkowaniu / nie graniu. 2) zwykła trema - chciał aż za bardzo. Nie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś może tak niemiłosiernie kiksować x razy z rzędu, bo to jego poziom. Chłopak po prostu dał z siebie maksa, a że nieograny, stremowany i przemotywowany to wyszła taka trudna do strawienia papka. Szczerze myślałem, że trener go zwędzi już w przerwie. Już się też nie mogłem nadziwić, że Lis taki pewny w bramce się zrobił. Tak sobie myślałem, że niczego ostatnio nie odpie.rdolił - no i jest Bardzo fajny technicznie jest Starzyński. Trochę mu brakuje siły i gazicha, ale kurde - nawet jak wybijał piłkę na przysłowiową pałę to potrafił ją zagrać w punkt dokładnie tam gdzie chciał. Będzie z niego pożytek. Plewka oprócz pojedynczej straty bliżej końca Pan Profesor. Dobrze mu zrobiło wypożyczenie. No i oczywiście nie sposób nie wspomnieć o naszym player of the game czyli Felicio Brown Forbsie. Najpierw strzelił bramkę Zechem, a potem osobiście zalutował z dystansu po widłach. Nasza wygrana to w głównej mierze jego zasługa. Poza bramkami też non stop pod prądem i grą. Odkupił część swoich pokazów nieskuteczności. Niech nie przestaje 8-)) -------------------------------------------------------------------- Wiadomo, że zwycięzców się nie sądzi - w końcu ograliśmy lidera. Jednakże pod względem poziomu gry to był jeden z gorszych meczy w naszym wykonaniu. Po prostu Hyballa sięgnął po prostsze środki i graliśmy dużo na przysłowiową pałę. Myślę, że był to celowy zabieg - mając dwóch młodzieżowców w pomocy odpuścił walkę o środek pola i wystawiając dwóch napastników cały czas wywoływał presję na obrońcach Pogoni, aby nie mogli zaatakować większą ilością graczy. Sprawdziło się, ale było po prostu brzydko i chaotycznie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 19.02.2021 o godz. 22:56.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Lis Savic i Wachowiak słabiutko. Reszta pozytywnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Najlepszy na boisku Plewka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pogoń obecnie największa jakość w ekstraklasie. Intensywność na najwyższym poziomie. Obie drużyny po 121km i 120km..no wow. Wygraliśmy....Wybiegaliśmy sobie zwycięstwo. Brawo drużyna za walke.
Przy 2:0 mieliśmy 3 sytuacie w krótkim odstępnie czasowym na 3:0. Potem poszła akcja pogoni i 2:1. Wtedy zaczęła się obrona, a z tyłu głowy powtórka z Piasta. Dotrwaliśmy. W poprzenich meczach pełna dominacja nad rywalami, dzisiaj już mega ciężki mecz. Mam wrażenie, że tylko Górnik może sie zbliżyć do takiej intensywności. Być może był to najtrudniejszy mecz w tej rundzie. Zazdrościć Fornelli bo gość ma potencjał ogromny, albo trafił na słaby dzień Wachowiaka. Starzyński jako 17 latek, super. Szota fajnie wszedł w mecz, Czekam na powrót Zhukova i Bashy. Ten projekt z tym trenerem to jest dobra droga. Jest walka, intensywność, elastyczność formacji, pressing, stwarzanie sytuacji. Teraz trzeba mu dać tylko kilku gości których będzie chciał i można grać o coś więcej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Starzynski dla mnie zajebiscie
Plewka - super - szczegolnie czysczenie pola karnego + wyjscia ofensywne (!) Forbs - mega duzo biegal - piekna bramka Medved - tragedia Wachowiak - az zal bylo patrzec ... ale zapewne beda z niego ludzie Bury - najlepszy dal wywiad ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Forbes może wziął do serca ostatnie krytyczne komentarze bo dzisiaj kawał serducha zostawił na murawie, a bramka kolejki już znana w piątek.
Starzyński jak na 16-sto latka... klasa. Jeżeli dopracuje podania i ustawianie to będzie podstawowym LP w ekipie. Plewka przejął obowiązki Żukowa, również kawał serducha zostawił i chwała mu za to bo zdaje się z niego wyrastać prawdziwy pan piłkarz pomimo młodego wieku. Efekt wypożyczenia do Rzeszowa i treningi u Hyballi robią swoje bo względem wczesnego Stolara to ktoś zrobił kawał roboty i przygotował go nieźle do tego poziomu na jakim jest obecnie. Na minus Wachowiak... sorry ale myślałem że to NHL i na lodowisku grał, chociaż kucharczyk nim kręcił jak lodami włoskimi na plaży w Kołobrzegu, Medved... dużo chciał, sporo się starał, mało wyszło oprócz fartownej asysty Burliga jeżeli trafił by na upierdliwego sędziego to czerwo i dobranoc. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Lis - elektryczny, ale nie powiedziałbym, że słabo. Przy bramce mógł się zachować lepiej, po za tym poprawnie.
Plewka - naprawdę ogarnął. Grał bardzo pewnie. Savic - hymn, nie wiem co napisać, mam wrażenie, że coś go blokuje.... FBF- oprócz asysty i bramki dającej 3 pkt. - pasuje idealnie do stylu Hyballi -napastnik, który pracuje na boisku dla drużyny - brawo! Satarzyński - od pierwszego wejścia z Piastem chłopak pokazuje , że ma papiery na grę, przy takim trenerze, może stać się perełką; Reszta poprawnie, no może Wachowiak brutalnie zdążył się z Ekstraklasą... ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Tak ... Genkov z którym mieliśmy majstra i graliśmy z powodzeniem w Europie - jak na oczekiwania i nasze możliwości nie był kotem, ale ówczesny Genkov zjadał na śniadanie Turgemana,,, Mam nadzieje, ż eporównanie do Medveda jest tylko trolingiem.
Poza tym też żałosne jest wyśmiewanie LAMEYA i JALIENSA, z którymi weszliśmy prawie do LM heh wielu tutaj pisze i się śmieje z JALIENSA, LAMEYA i GENKOVa (który też mnie irytował), ale ZROZUMCIE - są to gracze, którzy wywalczyli MP i byli najbliżej LM za czasów Cupiała, tak więc ogłady - na dzień dzisiejszy poza zasięgiem każdego polskiego klubu. co do meczu - bardzo cieszą 3 punkty. Nie do końca: nie pamiętam 100% lub jakiś KLAROWNYCH sytuacji pogoni, cisnęli bo musieli, za to my mieliśmy więcej okazji klarownych.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 19.02.2021 o godz. 23:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak dla mnie w I połowie Starzyński wręcz niesamowity.
Buksa może mu buty czyścić. Jak wróci Żukow to nie ma ch...a we wsi |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
241 km przebiegniete z obu stron. Dawno takiego meczu nie było. Pytanie jaki jest rekord w Ekstraklasie pod względem przebiegniętych km przez drużynę?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Może troszkę szerzej. Zacznę od indywidualnych opisów/negatywów:
1) Mehremić. Kurczę to jest drugi zawodnik po Klemenzu w ostatnich latach, który wprowadza wielki stres jak piłka znajduje się w jego okolicach. Zszedł z kontuzją to się nie będę pastwić, ale znów elektryczny okropnie z niewiarygodną jak na tak krótki okres czasu gry dziś liczbą kiksów.. Czekam na przyszły sezon i wzmocnienie Urygą, a obecnie to optymalna defensywa to chyba Szot na prawej, Sadlok na środku i Bury przesunięty na lewą, bo niestety Mehremić jest taką tykającą bombą. 2) Wachowiak. Koszmarnie wyglądał w debiucie. Każdy widział, więc nie ma o czym pisać. 3) Medved i Savić w ataku - multum złych rozwiązań, strat i spartolone sytuacje, no to akurat średnio wyszło. 4) Lis - gra świetny sezon, dziś chyba pierwsza zawalona przez niego bramka, dobrze że bez wpływu na punkty. Pozytywy: 1) Plewka. On dziś bardziej się rzucał w oczy, bo kilka razy pociągnął do przodu i jeszcze lepiej grał w obronie. Fantastyczny występ. Jedno podanie prawie strata to mniej więcej jego średnia, ale ja go rozgrzeszam, bo on non stop gra pod presją jako "6" w mega ofensywnym ustawieniu z wysoko grającymi bocznymi obrońcami. Nawet Basha w topowej formie w tej samej roli miał podobną liczbę groźnych strat w meczu, a w gorszej dyspozycji to już nie mówię. Kapitalnie się rozwinął Patryk, a w defensywie ustawia się i pracuje wręcz rewelacyjnie. 2) Starzyński. Debiut w 11ce i był wyróżniającym się zawodnikiem. Wygląda na prawdziwą perełkę, a bardzo mi się podobało poza decyzjami/podaniami/przebojowością jak dobrze wracał do defensywy. 3) Forbes. Odkupił winy z Wrocławia, dziś nie miał żadnej setki, a strzelił extra-bramę i jak zawsze tytaniczna praca w grze tyłem do bramki, pressingu i walce o długie piłki przeciw elitarnej jak na EKS defensywie Pogoni. 4) Sadlok+Frydrych. Naprawiali grube błędy kolegów w obronie. Brawa dla nich. Cały zespół pochwaliłbym za ambicję i bieganie, a to był strasznie wymagający fizycznie mecz. Savić i Medved w ataku bardzo zawodzili, ale w obronie naprawdę dawali radę i zasuwali. Hyballa miał ciężko bez Zhukova, kompletny brak drugiego zdrowego środkowego pomocnika na ten mecz, więc musiał coś wykombinować. Ustawienie z dwoma napastnikami + bezpośrednia bardziej gra zdała egzamin. Przypomnę - graliśmy z najlepszą drużyną tej ligi. Zachwycony jestem elastycznością taktyczną. Pogoń w pewnym momencie zaczęła tworzyć łatwo przewagi na skrzydłach, najpierw nieoczywiste przemieszanie (Bury na lewą, Sadlok do środka a Szota wszedł na prawą zamiast do środka) chyba ocaliło Burligę od drugiego żółtka, a później przejście na 5-3-2 zminimalizowało ładnie grę Pogoni. I tu tylko indywidualnie objeżdżany Wachowiak zawalał, ale sam koncept świetny, zwłaszcza, że zagęszczona defensywa naprawiała błędy debiutanta. #teamHyballa, super trener przy słabym personalnie jak dotąd składzie. Raczej łącznie pechowe ledwie 11 pkt w 7 spotkaniach przy arcytrudnym terminarzu, a i 7 pkt w 4 meczach rundy vs: 1) najlepsza chyba drużyna ligi 2) mocny bardzo u siebie Śląsk 3) będący na ostrej zwyżce Piast 4) dolna solidna ligowa Jagiellonia przy właściwie pechu to świetny prognostyk przed dalszą częścią sezonu. #teamHyballa A i super jeszcze, że nie "siedli" po golu na 2-1, tylko stworzyli z marszu 3 świetne okazje w kolejnych minutach.
Ostatnio edytowane przez forthy : 19.02.2021 o godz. 23:29.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Panowie zwycięzców się nie sądzi.. ode mnie tylko kilka zdań bo jest coświętować
Lis wg. mnie bardzo pewny, przy bramce mógł się zachować lepiej ale na obronę napiszę że dostał kozioł przed rękawicami i niestety wpadło, poza tym bez większych uwag.. Savic dopóki grał Medved miał inne zadania niż kreowanie akcjii ofensywnych więć hate po nim bezpodstawny.. Medved bardzo chciał ale chyba trema zjadła, Starzyński kocur, jeśli nie obrośnie w piórka to wróże mu świetlaną karierę, chłopak zapierdalał na całej długości boiska i ma papiery na granie !!! no i FBF, szacun za dziś, bramka z niczego i do tego kawał pracy na bosiku, takiego chcę Cię zawsze widzieć |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
INSTAT WISŁA
Forbes 361 Starzyński 286 Błaszczykowski 284 Yeboah 284 Sadlok 277 Burliga 271 Frydrych 269 Plewka 262 Medved 259 Savic 250 Mehremić 244 Lis 242 Wachowiak 230 Szota 223 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Będą pewnie zarzuty ze lubię się czepiać Lisa, ale dzisiaj kolejny raz wpuszcza to co nie leci w ręce. Mieliśmy dużo szczęścia, że nie straciliśmy punktów, bo wpuścił babola porównywalnego do Buchalowago z Piastem. Nie da się rzucając się w prawo odbijać się z lewej nogi. Moim zdaniem najsłabiej w drużynie.
Nie wiele lepiej Medved ale on pierwszy raz grał od początku i miał asystę, czy przypadkową? Może i tak ale zgasił Forbesowi piłę idealnie. Ładnie strzelił głową, parę razy przytrzymał piłkę, kilka razy skiksował ale myślę że z parze z Forbesem ma perspektywy. Szota zaraz po wejściu mógł albo zaatakować piłkę wyprowadzaną przez Pogoń, albo zacząć się cofać. Wybrał "ekstraklasowy" model wycofania się. Co prawie skończyło się bramką dla Pogoni, dostał zjebkę od kilku naszych i potem grał już odważniej. Pozytywny debiut. Wachowiak który jest w drużynie może ze trzy tygodnie, wchodzi przy kruchym wyniku na bok pomocy gdzie w przodzie nie ma już siły przesuwać i zdziwienie, że go parę razy powieźli. No straszne zaskoczenie, że nastolatek z drugiej ligi będzie trochę zagotowany w debiucie. Może by tak powstrzymać epitety...Tym bardziej, że nic wielkiego nie zawalił. A pretensje o to że się ślizgał to już czysty kretynizm. Dobry dynamiczny chłopak nie bojący się grać piłką. Przyzwoity występ. Na wyróżnienie zasłużyli Forbes, Plewka i Starzyński, zwłaszcza postawa młodych cieszy. Tylko tak dalej. Nie rozumiem twierdzeń że Pogoń była lepsza, była może bardziej poukładana, ale kto miał lepsze sytuacje. Tylko dzięki bramkarzom emocje były do końca. Szkoda tylko że i jeden i drugi pomogli Pogoni. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Z kolei Savić i Medwed - totalna lipa. Szczególnie ten pierwszy zawodzi - gra już chwilę i mógłby coś pokazać. Wachowiak - najgorszy debiut jaki widziałem. Paprykarze kręcili nim jak kobyła ogonem na widok żłoba z owsem. Musi trenować z pierwszą drużyną i powoli wchodzić na poziom Ekstraklasy. Szota wszedł na boisko trochę obsr*ny (vide sytuacja gdzie zaczął się wycofywać zamiast zagarnąć piłkę i wpaść w pole karne) ale występ poprawny, bez błędów. Poradził sobie przeciwko bardzo wymagającemu przeciwnikowi. Brameczka na konto Lisa niestety. Nie ma tu usprawiedliwienia. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nic odkrywczego nie powiem. Chce tylko podziekowac pilkarzom i trenerowi za walke i zaangazowanie.
No i szkoda, ze trybuny zamkniete. Mecz idealny pod zywiolowy doping. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|