|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
dziś kontuzja Mehremicia. Kontuzjowany jest Kone, robi się kolejna dziura do załatania.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Lucjusz przeciez Zukov pauzuje za kartki... ba Bashe to juz bym nie liczyl, najpewniej go pożęgnamy w lecie
oby ten nowy miał motorek w dupie, to zabiegamy wszystkich na amen w środku pola z Plewka i Zhukovem |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Faktycznie, już się wystraszyłem. To zamieńmy Zukova za Bashe: tzn że Basha nie pozbiera się do końca sezonu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Basha sie kompletnie nie nadaje do tej gry co preferuje Hyballa, poza tym jest szklany i chodza głosy, że odpalony już na boczny tor bo mu treningi nie odpowiadają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Jak popatrzeć na filmik z tym nowym - Mawutorem, to widać, że to kolejny piłkarz, który nie będzie bał się harować na całym boisku - jest silny, sprawny, szybki, dużo widzi i wie, co chce zagrać.
Taka kieszonkowa wersja Felicio (oczywiście na innej pozycji). Wiadomo, że to tylko filmik na YT ale jestem dobrej myśli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
można juz sie pokusić o ocene młodych , moze to pochopne z mojej strpony , ale Starzynski zapowiada sie na ciekawszą opcje niż Buksa , Szota dał poprawną zmianę , niestety na nieporozumienie wyglada Wachowiak
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To tym bardziej należy mu podziękować i rozstać się w zgodzie w czerwcu, kiedy wygasa jego kontrakt.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Można się pokusić o ocenę Wachowiaka który zagrał 20 MINUT no szrot hehe.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Też mi się wydaje że Basha za bardzo murawy nie powącha.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
W momencie w którym w świetnej formie jest i Żukow i Plewka a do tego kontraktujemy kolejnego zawodnika na tą pozycję to Basha potrzebny nam nie jest. Mam wrażenie że to właśnie za niego, a nie za Żukowa, przychodzi do drużyny czarna gwiazda Kazachstanu
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przykre jest to, że wielu z Was skreśla Bashę, przecież jak był w formie to był bardzo duży z niego pożytek, wielu pisało "PROFESOR", a teraz chłopakowi przydażyła się dłuższa kontuzja i jest do wyplucia bo mamy dwóch obecnie w formie. Co w przypadku kartek i kontuzji? Wczoraj mieliśmy obraz braku Zukova - na szczęście Plewka naprawiał nieporadność Savica, a co jakby nie był w formie? Jak dla mnie Basha jest wartościowym zawodnikiem i mam nadzieję, że wyliże się w tym sezonie i coś pokarze na boisku. Będzie to oczywiście trudne, gdyż czasu mało a tu forme trzeba jeszcze jakąś złapać.
Na 3 pozycje w środku są: Zukov, Plewka, Savic, jak wyzdrowieje to Kulevic+Basha i ten nowy. Niby sporo, a obecnie nie ma kto grać prócz żelaznego skłądu. Jeszcze Pawłowski wróci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Hehe chłopak z drugiej ligi stres związany z debiutem,trenuje z drużyną niecałe 3 tygodnie,wchodzi w meczu z liderem i już nazywa się go nieporozumieniem.Czasem to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
generalnie dyskusja na ten temat odbyła sie w meczowym i nie chce mi sie powtarzać
w każdym razie , zapomnialem ze 85% forum , nie jest generalnie zbyt inteligentna , i dajmy na to w tym przypadku nie widzi różnicy pomiędzy napisaniem " jest nieporozumieniem" a "wygląda na nieporozumienie" w dodatku oznaczone wątpliwością wyrażoną "może to pochopne z mojej strony" ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Choć nie powiem, nasz nowy zawodnik wygląda całkiem ciekawe. Pytanie w jakiej jest formie. Co do problemów w obronie nie zdziwię się jak Kuveljic tam wyląduje. Jest praktycznie zdrowy, a rosłych obrońców mamy jak na lekarstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Żukow - Pod okiem Hyballi odżył, wrócił facet na którego czekała cała Wisła ale i Ekstraklasa, bo takiego walczaka nie ma w żadnej drużynie. Pewny plac. Plewka - Wczoraj pokazał że w razie braku Kazacha to Patryk wziął cały środek na siebie. Ogrom walki, dobre ustawienie, w dodatku młodzieżowiec, który na przestrzeni młodziaków których mieliśmy w klubie to zrobił ogromny progres. Kuveljić - jako zabezpieczenie na ławkę i tyle. Mawutor - to co wyżej Basha - Ok, jest mega wartościowy w meczu który wyglądał jak wczoraj, czyli gramy na swojej połowie, bronimy się i rozgrywamy długa w przód na boki i idzie kontra. W innym wypadku? Sorry ale nie. Dla mnie od pewnego momentu gość zrobił się jak zbita szklanka, którą ktoś non stop skleja, w dodatku mega elektryczny w rozegraniu i lubił momentami na środku głupio stracić piłkę narażając nas na stratę gola. Savić - Typowa 10, ewentualnie lewe skrzydło. Nigdy na środku jako pozycja 6 lub 8 bo nie ma na tyle umiejętności ani doświadczenia. Pawłowski - Taki miał być dobry, liczyło na niego wiele osób, no ale jeśli w czerwonej latarni ligi nie łapie się na ławkę... Sorry ale jeśli kolejne wypożyczenie (tym razem do 1-szej ligi) nic by mu nie dało to do odstrzału
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 20.02.2021 o godz. 13:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Tak, zagrał wczoraj słaby/przeciętny mecz, ale przyszłość przed nim. A często tak bywa że nie zawsze ten młody który od razu zaskoczy na końcu okaże się tą największą perełką i odwrotnie. btw Co do Matuwatora. To kolejny piłkarz do załatania dziury. Może z niego coś będzie, ale równie dobrze pozegnamy go latem bez żalu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1234567890 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Osobiście nie pamiętam takiej gry w naszych barwach (a było wiele debiutów nastolatków). Chyba jedynie Fredriksen kiedyś pokazał podobno dno. W każdym razie mam nadzieję, że chłopak się ogarnie i rozwinie, ale niech to będzie KUBEŁ ZIMNEJ wody dla pokemonów, którzy już ustalają skład na nowy sezon : Sobol, ten na M z arki i Wachowiak... heh żebyście się nie przeliczyli. Gości nie widzieli, ale już dają do 1 składu :/ =========== Wracając do meritum: wiele osób pisało, żebym sobie dał siana z tym Klemenzem... to tylko przypomne, że pozbycie się tak wartościowego gracza było błędem. Od Adiego w mojej ocenie słabszy nigdy nie był, a to że większośc przypisuje mu błędy Janickiego to inna sprawa. Być może Klemenzem z Janickim tworzyli mieszankę wybuchową... może obśmiewanie i krytyka Janickiego go bardziej dołowała ? Ciężko powiedzieć, tym bardziej patrząc na to co robi w Podbskidziu - już druga bramka Jedyne racjonalne pozbycie się Klemenza to KASA jeśli coś za niego płacili godnego oczywiście,
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.02.2021 o godz. 18:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Skończ już chromolić o tym Klemenzu, najgorszy obrońca Wisły Kraków w tym wieku, jego odejście to najlepsza decyzja tego okienka transferowego, nigdy więcej takich parodystów w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Moim zdaniem po 20 minutach w takiej fazie meczu można ocenić tylko motorykę, ma bardzo dobrą. Kopnął parę razy lewą nogą i piłka poleciała tam gdzie chciał. Ma problem z ustawieniem się w odbiorze ale to jest kwestia czasu na poziomie dwa szczeble wyższym niż grał dotychczas. Więc opinia, że chłopak będzie pożyteczny to nie żadna ułuda tylko trzeźwa ocena sytuacji. W przeciwieństwie do kretyńskich określeń typu "niewyobrażalne dno" na ocenę 20 minutowego występu w którym debiutant nic konkretnego nie zawalił. Tylko walczył biegał i się starał. Napisz jeszcze, że ma odstające uszy i to go dyskwalifikuje. ps. Jeżeli będzie kłopot w obronie to wiele wskazuje, że w Płocku wyjdzie w pierwszym składzie .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Też nie przesadzaj Drozd w drugą stronę, coś na ShoutB pisałeś, że nie oglądałeś od 75 do 85 minuty, więc jak coś to przypomnę, że Pogoń zrobiła z jego winy 4-5 groźnych akcji swoją prawą stroną, bo był niestety straszliwie mijany w akcjach 1v1, a i z ustawianiem/powrotem po minięciu prawidłowym było krucho.
Dobrze, że młokos Fornalczyk z świetnych miejsc partaczył nieatakowany wrzutki i że Sadło z Frydrychem to czyścili, ale było groźnie. Słaby debiut Wachowiaka, oby pierwsze koty za płoty, ale widać, że nawet podstawy w obronie mocno do poprawy, więc czasu będzie trzeba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Zgoda, ale przy ocenie trzeba brać pod uwagę okoliczności, a nie jechać po młodym od samego początku. Wszedł w najtrudniejszym momencie z najtrudniejszym dotychczas przeciwnikiem na pozycję gdzie nie ma asekuracji. Można powiedzieć ze zagrał słabo, ale prześciganie się w deprecjonujących epitetach to debilizm...Zamiast podnieść młodego na duchu to sami mu dokładamy...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Wachowiak miał najwiecej odbiorów (9) z pośród wszystkich naszych zawodników a grał tylko 20 minut więc tak tragicznie nie zagrał. Parę razy się.obciął ale należy wziąć pod uwagę, że miał źle dobrane buty i był to jego debiut.
Przyszedł dosłownie parę dni temu z 3 ligi i miał z marszu robić różnicę? Dajcie mu trochę.pograć. Skoro miał aż tak dużo odbiorów to znaczy, że tych akcji jego stroną szło bardzo dużo. Uważam, że mimo tych kilku wejść na raz pokazał bardzo duże możliwości ofensywne. Nawet całkowicie obiektywny instat jego występ wycenił wyżej niż.grę Szoty. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Dokładnie do przodu pokazał, że może robić przewagę w ofensywie. Nad grą obronną musi pracować i w klubie o tym wiedzą przecież, sam trener o tym mówił na którejś z konferencji. Nie jest to na pewno gotowy piłkarz do osiągania jakiś sukcesów, dlatego też gra u nas. Ma się rozwijać i na to liczą w klubie, a jest w czym rzeźbić. Samo to, że Hyballa wpuścił jego a nie Hoyo, który mógł wejść do środka obrony a Sadlok na lewą, pokazuje, że na ten moment jest w hierarchi przed Hoyo, który był tutaj już często wywoływany do grania.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nigdzie nic nie pisałem o dyskwalifikacji, przecież zaznaczyłem, że mam nadzieję, że się rozwinie. Oceniłem występ jedynie i tutaj nie ma co się pisiorami dotykać i bronić maniany jak w przypadku Savica (bo dużo osób miało wielkie nadzieje z nim związane). Zagrał jak korkociąg - DOSŁOWNIE. Nie widziałem czegoś takiego przyznam szczerze, a oglądałem tysiące spotkań.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 20.02.2021 o godz. 21:41.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|