The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.02.2021, 12:06
Co do świadków - nie mamy na ten temat pojęcia, więc się nie będę wypowiadał. Może być tak jak mówisz, może ktoś nagrywał spotkania - cholera wie. Dlatego jeśli Wisłą ma pełną pewność, żę takiej sprawy nie przegra - do boju

Przykładu dla młodych...statystycznie zawsze trafi się ktoś na tyle arogancki, kto będzie chciał stosować nieczyste zagrania, a arogancja ma to do siebie, że "gówno długo śmierdzącze" bedzie dla niego gówno ważne. Rozwiązanie jest proste - konstruować kontakty w taki sposób, żeby żaden mądry nie był w stanie szukać kruczków prawnych do wydymania klubu. Tylko tyle i aż tyle. Na chwile obecną jest jasny sygnał z klubu - stawiamy na młodych(przynajmniej w kwestii transferów), Starzyński dość szybko dostał szansę i to taką zdrową jak na jego wiek. Młody, który będzie myślał tylko o hajsie, nie będzie nas rozpatrywał, młody który będzie chciał się rozwijać może pomyśleć "okej, to jest ekipa, w której mam szanse zaistniec".
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 05.02.2021, 12:14
Dzisiejsze oświadczenie "tatusia" Buksy, w mojej ocenie, wynika tylko i wyłącznie z tego że "pantatuś" wie doskonale że Wisła złoży sprawę do sądu . Zaczął więc realizować z góry ustaloną linię obrony.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 05.02.2021, 12:19
azor napisał(a):Wyświetl post
Po prostu uważam, że skierowanie sprawy na drogę sądową w pt. "złamanie umowy słownej" niestety może nas tylko ośmieszyć - nie znam się na tym kompletnie...
Czy nie dostrzegasz , że tak stawiając problem to niestety Ty się ośmieszasz ?
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 05.02.2021, 12:25
Biorąc pod uwagę jak ciężko wygrać spór o rzeczy spisane zakładam, że wygranie sprawy "słowo przeciwko słowu" może być jeszcze trudniejsze. Po prostu uważam, że wizerunkowo lepiej wyjdziemy stawiając się w pozycji "ok, my umów dotrzymujemy, to wy jesteście krętaczami".
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 05.02.2021, 12:45
Ciekawe czy kiedykolwiek będzie w tym klubie normalnie.

Nasi właściciele się uczą i co jakiś czas zaliczają przewrotki, do tego nie dali sobie komfortu otoczenia się specjalistami.

Mamy jedną wieczną wojne w mediach. To nie jest rodzaj popularności jaka nam pomaga.
Znając życie znów za jakiś czas ktoś z właścicieli będzie udowadniał jaki to potężny mamy ekwiwalent reklamowy.
Chciałbym aby raz poinformowano ile konkretnie złotówek z tego otrzymaliśmy.

Klub wie, ze sola Wiły są kibice i bez nich tego klubu nie ma, zwłaszcza finansowo. Te wszystkie wojny w mediach to próba przypodobania się, czasem bardzo na siłe i w kuriozalny sposób. Czasem trzeba podjąć niepopularne decyzje, kibic to nie jest dobry zarządca.

W mediach wypowiadają się właściciele, prezes jest mocno wycofany. A powinno być raczej na odwrót. Do tego te wszystkie pyskówki na twitterze to już jest po prostu za dużo za dużo. To nie jest nowoczesność. To jest rozmienianie się na drobne i to dosyć unikatowe nie tylko dla naszej ligi.

Ws. Buksy, każdy moze powiedzieć wszystko bo słowa są nie do zweryfikowania, mówię tu o rewelacjach ojca zawodnika. Sprawa jest prosta, nikt nie jest ważniejszy niż klub i nastolatek wraz ojcem, żeby nie wiem jak chłopak był utalentowany nie mają prawa klubu tak wodzić za noc czy domagać się aby gracz został ultra priorytetem klubu i wszystko dopasowywać do niego. Mnie podejście Pana Buksy trochę przeraza(jestem ojcem), bo wymienia jak biznesmen koszty jakie poniósł, euro, którego nie zarobił a gdzieś tam głeboko jest jego syn.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.02.2021, 13:10
Jak w każdej tego typu awanturze prawda leży zapewne po środku i zarówno włodarze jak i Pan Buksa nie są bez winy.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.02.2021, 13:13
Armin napisał(a):Wyświetl post
Jak w każdej tego typu awanturze prawda leży zapewne po środku i zarówno włodarze jak i Pan Buksa nie są bez winy.
Prawda nigdy nie leży po środku a tam gdzie jest. Oszukali Wisłę i tyle

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.02.2021, 13:22
HAHA wiedziałem, że tak będzie mówić:

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Międzyczasie naciągnął na większą kasę, zapewne będą mówić w wywiadach, że oni nic na Wiśle nie wymuszali to Wisła sama od siebie dała podwyżkę
Stary Buksy:
"Ja nigdy nie robiłem problemu z pensji. To Wisła zaproponowała jej wysokość, a ją zaakceptowałem."

BTW: z tego co stary mówie, to większosć rozchodzi się o BRAK 2 DRUŻYNY, nazywa to brak planu na rozwój, że Olek nie miał gdzie się odbudować i grać regularnie.

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 05.02.2021, 13:36
Po prostu uważam, że skierowanie sprawy na drogę sądową w pt. "złamanie umowy słownej" niestety może nas tylko ośmieszyć - nie znam się na tym kompletnie, ale podejrzewam, że udowodnienie konkretnych ustaleń będzie cholernie trudne, biorąc pod uwagę oświadczenie ojca może dojść do bezsensownego ping-ponga "a bo wy mieliscie zrobic to, a wy to i to". Nie jest nam to w żaden sposób potrzebne.

Jeszcze raz - zapewne zarząd też ma coś w tej kwestii za uszami(chociażby Skowronek, który niespecjalnie miał pomysł na młodego), nie mniej to jest przede wszystkim piłka nożna, dyscyplina sportowa, w której ilość czasu spędzonego na boisku zależy od formy sportowej, a nie zapisów w kontrakcie.

TJ ustosunkował się do całej kwestii, podbił, a w zasadzie potwierdził to Obidziński - czyli dwie persony raczej szanowane i dość mocno kojarzące się z profesjonalizmem i na tym powinien być koniec. Buksa out, nauka in, jedziemy dalej.
Biorąc pod uwagę jak ciężko wygrać spór o rzeczy spisane zakładam, że wygranie sprawy "słowo przeciwko słowu" może być jeszcze trudniejsze. Po prostu uważam, że wizerunkowo lepiej wyjdziemy stawiając się w pozycji "ok, my umów dotrzymujemy, to wy jesteście krętaczami".
Zgadzam się. Nie widzę wielkich szans na wygraną. Przypominam że Wisła przegrała chyba wszystko co mogła była przegrać w sądach i trwa to już od wielu, wielu lat. A tu mamy spór o umowę "na gębę", jak pisał tu już ktoś wcześniej

Putin2000 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest jednak niepojęte, że ludzie, którzy prowadzą biznes na poziomie wyższym niż stragan z warzywami godzą się na coś takiego, jak umowy ustne. Przecież to jest niedopuszczalne.

Sam Jażdżyński z kolei pisał:

Czy to oznacza wejście na drogę sądową?

- Szczerze mówiąc, nie wiem. Ja osobiście w zarządzanej przeze mnie firmie wszedłbym z Adamem Buksą w spór prawny. Ale nie chcę nic narzucać. To z punktu widzenia prawa skomplikowany spór do rozstrzygnięcia i zapewne będzie kosztował sporo czasu, którego nam wszystkim brakuje. Zarząd zapewne podejmie decyzję w tym zakresie po dokładnym zbadaniu wszystkich za i przeciw.

Drugi ze współwłaścicieli, Jarosław Królewski, powiedział w jednym z wywiadów, że umowa ustna jest tak samo ważna, jak ta na papierze.

- Dokładnie tak jest. Umowa ustna jest tak samo ważna, tylko trzeba ją udowodnić, co jest zawsze trudniejsze, niż w przypadku umowy pisemnej. Umowa ustna oczywiście nie obowiązuje w PZPN, bo kontrakty muszą być w formie pisemnej, ale to było ustne przyrzeczenie podpisania umowy przyszłości, z czym wiązały się określone benefity, tak więc podstawa do rozpoczęcia sporu prawnego na pewno jest.

Może każdy to widzi inaczej, ale dla mnie Jażdżyński między wierszami daje do zrozumienia, że procesu nie będzie. Nawet jeśli do niego dojdzie, w co nie wierzę, to o ile nie dojdzie do szybkiej ugody, to te hipotetyczne pieniądze (pod warunkiem że wygra klub) trafią do Wisły pewnie już nie za kadencji Jażdżyńskiego, bo za jakieś kilka lat. A taki Zahavi w tym czasie może nam narobić dużo smrodu.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 05.02.2021 o godz. 13:40.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.02.2021, 13:45
Łaskawca - zgodził się na 4-krotna podwyżkę, i jeszcze poświęcił "miliony euro" dla Wisły ....
Takim "oświadczeniem" tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że TJ powiedział jak było naprawdę.
A jeśli problemem jest brak 2 drużyny, co podnosi, i to go powstrzymało od podpisaniem kontraktu - czyli uważa, że Olek nie wygrałby rywalizacji o pierwszy skład w Wiśle?
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.02.2021, 13:49
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Nie widzę wielkich szans na wygraną. Przypominam że Wisła przegrała chyba wszystko co mogła była przegrać w sądach i trwa to już od wielu, wielu lat. A tu mamy spór o umowę "na gębę", jak pisał tu już ktoś wcześniej
To prawda ale z zastrzezeniem ze to byly rozprawy przed sadami sportowymi/zwiazkowymi. Obecnie przepisy sa bardzo pro zawodnicze wiec ja nie wiem czy jakikolwiek klub ostatnio cos wygral

W tym przypadku o ile dobrze rozumiem TJ to chodzi o sprawe cywilna w normalnym sadzie o zlamanie umowy ustnej.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 05.02.2021, 13:57
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
To prawda ale z zastrzezeniem ze to byly rozprawy przed sadami sportowymi/zwiazkowymi. Obecnie przepisy sa bardzo pro zawodnicze wiec ja nie wiem czy jakikolwiek klub ostatnio cos wygral

W tym przypadku o ile dobrze rozumiem TJ to chodzi o sprawe cywilna w normalnym sadzie o zlamanie umowy ustnej.
To tym bardziej potrwa to lata biorąc pod uwagę polskie sądy, jeszcze z ewentualnymi odwołaniami, całym "covidem" itp. Ja jestem świeżo, bo rok-dwa po sprawie, która się nawet na dobre nie zaczęła. Zakończyło się ugodą jeszcze przed pierwszą rozprawą - a trwało to ROK.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 05.02.2021, 14:00
To tym bardziej potrwa to lata biorąc pod uwagę polskie sądy, jeszcze z ewentualnymi odwołaniami, całym "covidem" itp. Ja jestem świeżo, bo rok-dwa po sprawie, która się nawet na dobre nie zaczęła. Zakończyło się ugodą jeszcze przed pierwszą rozprawą - a trwało to ROK.
Ze to by sie ciagnelo to wiadomo ale ja sie odnosze do przegrywania/wygrywania.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.02.2021, 14:13
dziki napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości: kojarzysz jakieś sprawy z ostatnich lat, w których to organizacja sportowa wygrywa? Ja pamiętam sprzed lat, ale wiem, że narracja szła w kierunku zwiększenia wolności zawodników w ostatnich latach.
Nie kojarzę, przepraszam. Musisz sam poszukać.

MaLk napisał(a):Wyświetl post
No to popatrz na to, co proponował Obidziński odnośnie Buksy:

Jeżeli druga strona grała na czas, to Wisła też mogła. Klub tracił czas na negocjacje, ale w tym samym czasie zawodnik powinien tracić czas swojego rozwoju. Zawodnik przeciąga, to Wisła też powinna przeciągać inwestycję w zawodnika

Krótko mówiąc, Obi proponował "gnojenie" zawodnika level Cracovia i marnowanie najważniejszych lat dla jego rozwoju (przy okazji obniżając jego potencjalną wartość) żeby mieć lepszą pozycję negocjacyjną.

Ani to przyzwoite, ani dalekowzroczne, ani uczciwe i fajne. Nie dziwię się Błaszczykowskiemu, że nie chciał podążać w tę stronę. Nawet za cenę szybszego wychodzenia z długów. To jest skrajne rozmijanie się dwóch filozofii prowadzenia klubu - Obiego i Błaszczykowskiego. Wisła jest Wisłą nie dlatego, że ma kasę, tylko dlatego, że ma klasę.
Nie odebrałem tego jako gnojenie, ale odcięcie od przywilejów. CLJ dla dzieciaka, który nie łapie się w pełni do pierwszego składu, ale jest w nim ze względu na potencjał to nie jest wielka tragedia. Ale tak, zgadzam się, że nie jest to zachowanie w stylu Wisły rodzinnej, szlachetnej, przyjacielskiej i jakiej tam jeszcze.

Odnosiłem się do relacji klub/trio-Obidziński.

Widocznie mamy więcej problemów z tym byciem porządnym, fajnym klubem niż tylko przepychanki słowne Królewskiego na tt.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 05.02.2021, 14:22
Stary Buksa napisał(a):Wyświetl post
Następnie, już w piątek, postawiły mojego syna przed faktem dokonanym. Miał podpisywać dokument, być może ten wysłany Zahaviemu, bez obecności doradców. Niejako pod przymusem i presją, bez żadnej konsultacji ze swoim menedżerem czy mną. Członek zarządu, Maciej Bałaziński, chciał wprowadzić syna w błąd, że umowa jest ustalona z panem Zahavim, co zdziwiło Olka, bo nigdy nie słyszał, aby tak faktycznie było. Pan Bałaziński zadzwonił w trakcie spotkania do Zahaviego w celu wyjaśnienia zamieszania. Po zakończeniu rozmowy rozłączył się i oznajmił synowi, że pan Zahavi jest zaskoczony postawą Olka, bo wszystko jest ustalone i Olek może spokojnie złożyć podpis. W rzeczywistości był to zwykły blef. Metody z poprzedniej epoki.

.
Prawda to ?
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 05.02.2021, 14:29
TJ zdementował, prawdy sie nie dowiesz
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.02.2021, 14:49
ABG Bochnia napisał(a):Wyświetl post
Wg. TJ nie chodziło wcale o nową umowę, tylko o oświadczenie o odmowie podpisania kontraktu.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.02.2021, 14:51
Ale na prawdę zastanawiasz się kto ma rację ? Przecież to co powiada stary buksa to SF kompletne. Mógł jeszcze dodać że Olek miał broń przyłożoną do skroni...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.02.2021, 15:57
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Ale na prawdę zastanawiasz się kto ma rację ? Przecież to co powiada stary buksa to SF kompletne. Mógł jeszcze dodać że Olek miał broń przyłożoną do skroni...
Przecież stary Buksa sam się przyznał, że wsio było ustalone i to on zdecydował się, że nie będzie trzymał się ustaleń.

Skoro Wisła tak chętnie podnosi argument o uściśnięciu sobie dłoni i nie dotrzymaniu słowa, rozumiem, że dotyczy to tylko jednej strony - rodziny Buksów? Wystarczy spojrzeć, co faktycznie zrobili z Olkiem. Wspomniany obiecany projekt sportowy okazał się bujdą. Nieudaczni zarządzający klubem nie potrafili wcielić go w życie. Dziś chcą wybielać się przed kibicami, udając budowanie Wielkiej Wisły podczas gdy nie potrafią podejmować sensownych kroków wobec swojego wychowanka. Dlaczego? Bo nie mieli i nie potrafili stworzyć do tego narzędzi. Po kilku miesiącach to zauważyłem, dlatego powiedziałem, że rozmowy o podpisie w styczniu zaczynamy od nowa - mówi Adam Buksa senior.

Chłop się zdenerwował, że jego syn nie ma pewnego placu. Ale tak naprawdę jak Buksa był na boisku to dawał drużynie mniej niż Fatos, a to już jest spora sztuka.

Szkoda chłopaka bo pewnie talent jakiś tam ma ale raczej nie jest cudownym dzieckiem polskiej piłki. To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek nie ma co rozdzierać szat ani robić młodemu Buksie pod górkę. Jak będzie w formie niech sobie gra i po sezonie do widzenia. Pamiętajcie, że to czy ktoś jest czy nie jest wychowankiem Wisły tak naprawdę nie wpływa na to na ile "wierny" klubowi jest.

Piłka to wielki biznes i do podniesienia są gigantyczne pieniądze i jego ojciec ma tego świadomość. Piłkarze z takim podejściem jak Błaszczykowski (który notabene nie jest wychowankiem) zdarzają się raz na kilka/kilkanaście lat.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.02.2021, 16:17
Ajax napisał(a):Wyświetl post

Szkoda chłopaka bo pewnie talent jakiś tam ma ale raczej nie jest cudownym dzieckiem polskiej piłki. To nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek nie ma co rozdzierać szat ani robić młodemu Buksie pod górkę. Jak będzie w formie niech sobie gra i po sezonie do widzenia. Pamiętajcie, że to czy ktoś jest czy nie jest wychowankiem Wisły tak naprawdę nie wpływa na to na ile "wierny" klubowi jest.

Piłka to wielki biznes i do podniesienia są gigantyczne pieniądze i jego ojciec ma tego świadomość. Piłkarze z takim podejściem jak Błaszczykowski (który notabene nie jest wychowankiem) zdarzają się raz na kilka/kilkanaście lat.
Chyba żartujesz? Chłopaka szkoda? Puknij się w głowę, wszyscy w klubie od dwóch lat chuchali na niego i dmuchali, a on w kluczowym momencie okazał się fałszywą mendą i Tobie go szkoda? A niech wyp... razem z tatusiem handlarzem żywym towarem już dzisiaj. Tylko niech oddają kasę którą wyłudzili od Wisły fałszywymi obietnicami podpisania umowy.

To że piłka to biznes nie usprawiedliwia oszustwa. Robił sobie buc fotki? Nakręcał filmy? Więc teraz po tym co ostatecznie zaprezentował, żałować może go tylko ktoś zupełnie oderwany od rzeczywistości.

ps. Co ty pieprzysz o wychowankach? Co to ma do rzeczy czy oszust jest wychowankiem czy nie jest? Tatuś na słupa synusia WYCIĄGNĄŁ OD WISŁY PIENIĄDZE. Których z wiadomych przyczyn za wiele nie ma. Należy im się za to szmacenie do końca życia...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:31
Nie bronię Buksów, ale z tym wyłudzaniem to bym tak nie szarżował. Przypominam, że to włodarze Wisły zgodzili się na taki a nie inny układ - zakładając prawdomówność rodziny B. Przejechali się na tym srogo - ale niestety w takim biznesie nie powinni brać czegokolwiek "na gębę". W pewnym sensie stary w negocjacjach ich przechytrzył - moralności w tym zero, ale swój cel osiągnał, od początku do końca rozgrywając Wisłe i trzymając wszystkie karty w ręce.

I tutaj dochodzi kolejny absurd naszej ligowej kopanej. Chłopak, który tak naprawdę niczego nie osiągnał poza łatką mega talentu rozgrywa cały klub i stawia warunki. Wydaje mi się, że taktyka stosowana przez Obidzińskiego pt "hola hola, to jednak my jesteśmy nadrzędni" na dłuższa metę mogłaby się lepiej sprawdzić. Efekt końcowy jest taki, którego obawiano się stawiając Buksie twarde warunki - dupa z wielkiego transferu i tak podpisze za darmo.

Nauczka na przyszłość i tyle.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:32
Zwracam uwagę że Jażdżynski wciąż podkreśla że nie brał udziału w negocjacjach ale sam się wyrywa pierwszy do komentarzy. Buksy złe, Tim Hall dobry... Obiektywnie rzecz biorąc to niepoważne. Wywiady w tej sprawie powinni dawać ludzie odpowiedzialni w tej kwestii. Czyli np. Obidziński i jego następcy przy stole negocjacyjnym z piłkarzem i ojcem. A ta uwaga Jażdzynskiego że dzieci rozbijały skarbonki na kontrakt dla naszego gwiazdora... jeśli rzeczywiście w klubie nie było pieniędzy na te podwyżkę (?!) to Jażdżynski mógł z Królewskim założyć te pieniądze, a środki z datków bardziej szanować i wydawać na podpisane umowy i działalność bieżącą klubu. W niepewną, delikatnie mówiąc, inwestycje pakuje nie swoje środki i teraz na co liczy, na litość? Znowu zbiórka u kibiców? To szczerze wolę już żeby wywiadów udzielał Błaszczykowski, bo i Królewski i Jażdżynski się nie popisują. Moim zdaniem skończyć pyskówki, nie znęcać się nad chłopakiem i tyle. Jak ktoś tu pisze że młody ma robić 100 okrążeń dookoła stadionu to mnie śmiech ogarnia. Młody będzie niestety mógł się obijać jak będzie chciał. A jakby mu się coś nie daj Boże stało to dopiero byłaby chryja na całą Polskę a może i świat. A jak nasi włodarze chcą walczyć, to więcej działań sądowo prawnych a mniej magla. Bo umowy ustne i takie pyskowki to na bazarze i pod maglem właśnie.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.02.2021, 16:33
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Chyba żartujesz? Chłopaka szkoda? Puknij się w głowę, wszyscy w klubie od dwóch lat chuchali na niego i dmuchali, a on w kluczowym momencie okazał się fałszywą mendą i Tobie go szkoda? A niech wyp... razem z tatusiem handlarzem żywym towarem już dzisiaj. Tylko niech oddają kasę którą wyłudzili od Wisły fałszywymi obietnicami podpisania umowy.

To że piłka to biznes nie usprawiedliwia oszustwa. Robił sobie buc fotki? Nakręcał filmy? Więc teraz po tym co ostatecznie zaprezentował, żałować może go tylko ktoś zupełnie oderwany od rzeczywistości.

ps. Co ty pieprzysz o wychowankach? Co to ma do rzeczy czy oszust jest wychowankiem czy nie jest? Tatuś na słupa synusia WYCIĄGNĄŁ OD WISŁY PIENIĄDZE. Których z wiadomych przyczyn za wiele nie ma. Należy im się za to szmacenie do końca życia...
No szkoda, bo to tylko dzieciak, który przez ojca/menadżera dał sobie wejść na głowę. I oczywiście, że jest oderwany od rzeczywistości jak każdy nastolatek w którego rzucają kasą bez wyraźnego powodu. Szkoda jako człowieka bo jeśli nie ma hiper talentu to mógł sobie zjebać karierę, a zda sobie z tego sprawę za 20 lat. Ile takich przypadków było?

Dla mnie to czy ktoś jest wychowankiem czy nie nie ma to żądnego znaczenia. Ale przecież ludzie tu wypisywali, że Buksa nasz kochany wychowanek i że musi grać bo to prawdziwy Wiślak wychowanek i w ogóle klękajcie narody przed Buksą. I przy okazji każdego gorszego meczu ciągle ktoś piszę, że powinni grać 15latkowie bo to nasi wychowankowie. Przypominam, że Buksa jako jedyny nie został zrównany z błotem za słynny mecz z KSZO.

A piłka to jest gigantyczny biznes więc jak jakiś młody chłopak w Wiśle zacznie lepiej grać nie wyobrażajcie sobie znowu, że jest reinkarnacją Henryka Reymana i że należy przed nim bić pokłony bo opowiada, że ma Wisłę w sercu i wrzuca fotki na Insta.

W prawdziwym życiu kto co ma w sercu i jak podchodzi do swoich obowiązków weryfikują czyny i czas a nie opowieści i fotki na instagramie myślałem, że tego tłumaczyć nie trzeba.

Przypominam, że Obi miał pełną rację w sprawie Buksy a 90% forum jechało po nim jak po burej suce jednocześnie śpiewając peany Buksom.
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 05.02.2021, 16:36
@ harcownik Co Ty pieprzysz, TJ mówił o sytuacji kiedy Wisła była na skraju upadku, a nie o obecnej sytuacji
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:39
Aha, z tym łapaniem za słówka w wywiadach to i Obidzińskiego mogą teraz łapać za słówka, jak już kilka osób tutaj na forum. Że chciał blokować rozwój piłkarski itp. - moim zdaniem Obu miał rację, ale jego wywiad to też coś, co może być użyte przeciwko klubowi w sporze prawnym. I nie ma znaczenia że Obiego nie ma. Powiedzą że stracili do klubu już zaufanie w wyniku takich dzialań i koniec. Kto udowodni że nie dali młodemu kontraktu do podpisania bez zmuszania jak twierdzi ojciec? Nie wiem czy sobie zdajecie sprawę ale w sądzie sąd może nie przyjąć jako dowodu nagrań dyktafonem czy kamera jeśli nie udowodni się że osoba wyraziła zgodę na nagrywanie. Wiem, śmieszne, ale tak działają sądy.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:42
Zwracam uwagę że Jażdżynski wciąż podkreśla że nie brał udziału w negocjacjach ale sam się wyrywa pierwszy do komentarzy. Buksy złe, Tim Hall dobry... Obiektywnie rzecz biorąc to niepoważne. Wywiady w tej sprawie powinni dawać ludzie odpowiedzialni w tej kwestii. Czyli np. Obidziński i jego następcy przy stole negocjacyjnym z piłkarzem i ojcem. A ta uwaga Jażdzynskiego że dzieci rozbijały skarbonki na kontrakt dla naszego gwiazdora... jeśli rzeczywiście w klubie nie było pieniędzy na te podwyżkę (?!) to Jażdżynski mógł z Królewskim założyć te pieniądze, a środki z datków bardziej szanować i wydawać na podpisane umowy i działalność bieżącą klubu. W niepewną, delikatnie mówiąc, inwestycje pakuje nie swoje środki i teraz na co liczy, na litość? Znowu zbiórka u kibiców? To szczerze wolę już żeby wywiadów udzielał Błaszczykowski, bo i Królewski i Jażdżynski się nie popisują. Moim zdaniem skończyć pyskówki, nie znęcać się nad chłopakiem i tyle. Jak ktoś tu pisze że młody ma robić 100 okrążeń dookoła stadionu to mnie śmiech ogarnia. Młody będzie niestety mógł się obijać jak będzie chciał. A jakby mu się coś nie daj Boże stało to dopiero byłaby chryja na całą Polskę a może i świat. A jak nasi włodarze chcą walczyć, to więcej działań sądowo prawnych a mniej magla. Bo umowy ustne i takie pyskowki to na bazarze i pod maglem właśnie.
Chyba nie zrozumiales tego co mowi TJ. On mowi ze prawdziwi kibice rozbijaja skarbonki a sam fakt przemalowania pokoju w barwach Wisly jak widac nie czyni Cie jej wiernym kibicem.

Obidiznski przeciez juz zabieral glos i nie bylo to cos innego niz mowi TJ i ja tez nie widze problemu w tym ze on przekazuje jako jeden z wlascicieli informacje o procesie negocjacyjnym.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.02.2021, 16:43
To tak, Buksa ojciec wydal oswiadczenie
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...ic,nId,5031492
A Tu jest odpowiedz Jazdzynskiego
https://sport.interia.pl/klub-wisla-...la,nId,5031619

Biorac pod uwage kto ostatnio klamie to Wisla ma racja.
Ciekawe o jakim rozwoju mowi? Mielismy go wstawac na mecze mimo, ze jest kiepski? I dla dobra Buksy poswiecic wyzsze miejsce w tabeli?
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:45
@ harcownik Co Ty pieprzysz, TJ mówił o sytuacji kiedy Wisła była na skraju upadku, a nie o obecnej sytuacji
Nic nie pieprzę. Nie jestem ślepym fanatykiem tylko nakreślam sytuację jak wygląda i jak na nią będzie patrzył sąd. Jak Wisła była na skraju upadku to tym bardziej mógł Jażdżynski i Królewski sięgnąć do swojej kieszeni albo nie wywalać pieniędzy w błoto bo bez żadnej gwarancji zwrotu. To nie kasyno i ruletka tylko ponad 100 lat historii oraz jak sam mówi nie jego kasa. A tu pogadanki o znajomościach, zdjęcia z Elonem Muskiem i ...dupa blada, kasy jak nie było tak nie ma.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:46
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Biorac pod uwage kto ostatnio klamie to Wisla ma racja.
Ciekawe o jakim rozwoju mowi? Mielismy go wstawac na mecze mimo, ze jest kiepski? I dla dobra Buksy poswiecic wyzsze miejsce w tabeli?

No i Wisla nie stworzyla dla Olka druzyny rezerw zeby mu ktos w 4 lidze noge urwal
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 05.02.2021, 16:47
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie zrozumiales tego co mowi TJ. On mowi ze prawdziwi kibice rozbijaja skarbonki a sam fakt przemalowania pokoju w barwach Wisly jak widac nie czyni Cie jej wiernym kibicem.

Obidiznski przeciez juz zabieral glos i nie bylo to cos innego niz mowi TJ i ja tez nie widze problemu w tym ze on przekazuje jako jeden z wlascicieli informacje o procesie negocjacyjnym.
No ja jednak wolałbym żeby o negocjacjach mówili ludzie bezpośrednio w nie zaangażowani. Dlaczego chowają się za plecami Jażdzynskiego? Dla mnie bez sensu.

Edit:
Chyba że pieniądze na podwyżkę dla młodego szły z prywatnych pieniędzy Jażdzynskiego to okej. Wtedy niech składa pozew cywilny w swoim imieniu: Buksa vs Jażdżynski.

W innym przypadku uważam wywalenie hajsu po umowie ustnej, bez podpisu, za niegospodarność i brak szacunku dla środków zebranych od kibiców i sponsorów. Za takie rzeczy można wylecieć z zarzutami jak Junco. Bo ta sytuacja to kuriozum. Ja na przyklad mógłbym przyznać na podstawie ustnej umowy buksom milion złotych a pod stołem wziąć połowę. A potem "nikt nic nie podpisywał przecież". Czy to jest profesjonalne i transparentne?
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 05.02.2021 o godz. 16:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów