|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Niepsuj i Mak na wylocie.
Dziwi mnie, że trener odpala zawodnika po jednym meczu (Mak, Abramowicz) nie dając choćby drugiej szansy (chyba,że marnują ją na treningach). Dodatkowo Niepsuj nie zagrał ani razu i OUT. Pamiętam jak przez co najmniej 5 lat była podnieta i nagonka tym samym pt "Maki, Maki, bracia Maki", że jak przyjdą to będzie miazga, a tu co ? Niewypał :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Mnie też to dziwi.
Zwłaszcza, że atutem Niepsuja była kondycja, pasowałby do tej Wisły biegającej non stop do czasu pozyskania zawodników, którzy biegają i jeszcze coś grają. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie ma Was na treningach, ale dziwi was ze odchodza konkretni zawodnicy. Bo wam sie wydaje, ze zawodnik z czegos slynie to by pasowal.
jprdl. W Wisle beda grac Ci ktorzy w niej chca grac i chca spelniac zalozenia trenera. Jak komus sie zachciewa dyskusji, polemiki, odstaje, uwaza, ze dostanie szanse gry na ladne oczy, albo po prostu odstaje umiejetnosciami to jest skreslany. Dla wszystkich sa rowne zasady i jedni potrafili sie dostosowac a inni nie. Nie ma owijania w bawelne i obaj z tego co mi wiadomo sami chcieli odejsc po kilkunastu treningach. Krzyz na droge i powodzenia. Zdecydowanie bardziej wolalbym na miejscu trenera puscic Wachowiaka na lewe skrzydlo (o ile podola wymaganiom trenera) czy oczywiscie Szota na prawej obronie. Obaj i tak odeszliby latem i tak. Klub zaoszczedzi kilkaset tysiecy zlotych na ich wyplatach, a moze dzieki temu ktos jeszcze niedlugo przyjdzie. Choc zakladam, ze pozbycie sie ich z kontraktow umozliwilo pozyskanie Wachowiaka. |
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
moze wlasnie problemem Maka i Niepsuja jest wlasnie to , ze tylko biegaja.To co chce Hyballa nauczyc Wisle grac jest cholernie trudne.Bo oprocz konskiego zdrowia i biegania,trzeba myslec ,w ktore sektory w danym momencie trzeba wbiec, a ktore zamykac gdy stracisz pilke.Mozliwe ze poprostu tego nie ogarniaja taktycznie.Stad taka a nie inna decyzja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mak by się nadawał jako zmiennik na ostatni kwadrans na podmęczonego przeciwnika, żeby poprzeszkadzać w rozegraniu i mieć opcję długiej piłki do kontry, ale lepszy tu będzie dowolny junior, który zrobi to samo, a będzie taniej i z większym potencjałem.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Heero,
nie zgadzam sie. Mak biega bez sensu. Dobiega, presuje kiedy jest juz za pozno. Jego wysilek i reszty zespolu idzie na marne, bo za pozno "jarzy". Kazdy inny junior, ktory jest otwarty na rozwoj i trening polapie o co chodzi w kilka treningow. I bedzie robic to co ma robic , w tym czasie, w ktorym powinien. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nasz skład przybiera coraz lepszy kształt. Tak jak pisało kilku kolegów - zdolni młodzi chcący grać i rozwijać się w Wiśle obok kilku doświadczonych piłkarzy. Teraz tylko potrzebne są dobra gra i wyniki.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Zauważcie, że wszyscy którzy odchodzą to są zawodnicy wiekowi albo szklanki.. Mak, Niepsuj, Abramowicz, Janicki, Klemenz.. na horyzoncie Basha i Boguski, Kuba?
mi to się podoba bo zastępowani są młodymi wilczkami.. co z tego, że mamy w kadrze 30 chłopa jak zdolnych do gry kolo 20 ? ale jakaś równowaga w drużynie musi być.. więc fajnie jakby Kuba Sadlok zostali |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Ani Niepsuj, ani Mak czy Abramowicz nie urodzili się 2 grudnia, żeby Hyballa nie mógł zweryfikować również ich archiwalnych spotkań, historii kontuzji, zachowania boiskowego. Ponadto minęło jakieś 7 tygodni wspólnych treningów. Są lepsi/zdrowsi/bardziej pasujący do taktyki trenera zawodnicy w drużynie" I naprawdę ciężko się w tym temacie nie zgodzić.
* Niepotrzebne skreślić |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Też mi się tak wydaje. Nawet jeżeli jeszcze przyszły sezon mamy grać o pietruszkę, to przynajmniej miejmy w tym projekcie fajne dzieciaki.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jak nie znajdziemy łosia, który da im dłuższy kontrakt na podobne pieniądze jak u nas to będziemy grzecznie przez 6 m-cy (do końca czerwca?) płacić po kilkadziesiąt tys. dwóm grajkom, który wystawiliśmy na aut. @dziki Przyszły sezon o pietruszkę? Jesteśmy dziś 2 pkt nad ostatnią drużyną.. indyk myślał o niedzieli... oby nie.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 05.02.2021 o godz. 19:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
doktor granat
Z tego co powszechnie wiadomo to Niepsuj w poniedzialek ma testy medyczne w Podbeskidziu wiec jedna noga jest out. Mak tez z kims rozmawia. Obaj maja szanse na gre tylko jak bedzie szpital w zespole. Tygodniowki maja niemale, niewiele zalezne od gry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Rzeczywiście Niepsuj już rozwiązał... za porozumieniem stron. Czyli coś trzeba będzie zapłacić choć pewnie nie całość (6 x ?)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tego nei wiadomo czy trzeba cos placic. Byc moze 0.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przestańcie już z tym Niepsujem. Nigdy źle o nim nie mówiłem ale skoro Burliga wygrywa rywalizację a pierwszym za niego jest Szot to co chłopu zostało? Cześć, dzięki, powodzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Zarówno Mak jak i Niepsuj nie grali. Ani u Skowronka ani u Hyballi... Ile oni grali w tym sezonie? Mak 4 razy, a Niepsuj 2 razy.
Szkoda mi Maka ale to raczej nie przypadek... Powodzenia i tyle w temacie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Buchalik, Chuca, Basha, Boguski, Beqiraj - out Mehremić, Szot, Lis i każdy inny - jak tylko będzie sensowna oferta to sprzedaż Burliga, Silva, Forbes - z Łukaszem może być różnie bo ma swój wiek i do rozmów jeszcze nie siedli, Forbes jak tylko bedzie oferta to out, Silva pewnie też do odstrzału Kuba - lata lecą i zaraz 36 lat, Kuba raczej będzie już na koncówki, albo sam przestawi wajchę na bycie właścicielem
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 06.02.2021 o godz. 12:13.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Przyszly sezon bedzie "znowu" ciezki bo po takiej przebudowie trzeba bedzie sie utrzymac gdy spadaja 3 druzyny wiec Kuba pewnie jeszcze pokopie i sie nam przyda
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
O nie, tylko nie przebudowa!!! Kto wie, jak to się skończy?!!! Przecież coroczną przebudowę przechodzi tylko 90% zespołów w ekstraklasie.
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
@El'kabat
Może źle się wyraziłem. Okno może być spokojne głównie dlatego że: - już w styczniu podpisaliśmy 3 zawodników od lata: Młyński, Sobol i Uryga - pozbywamy się za wczasu ciążących kontraktów: Janicki, Klemenz, Niepsuj, Mak, Abramowicz -Hyballa przekonuje się do Burligi, Sadloka, Mehremicia- którzy pewnie zostaną na kolejny sezon. Zawodników których z obecne kadry ewidentnie będziemy chcieli się pozbyć zdaje się być tylko kilku: Buchalik, Beqiraj, Chuca + Basha i Silva kwestia dyskusyjna. Reasumując sądzę że będzie ok 5 ruchów in oraz +/- podobną ilość ruchów out. Nie spodziewam się takiego okienka jak za Junco że podpisał 13 zawodników w jednym oknie. 5-6 ruchów w obie strony to zdrowy balans. O ile nie jest to 5-6 ruchów w 1 składzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A dlaczego mamy pozbyć się Silvy?.Mimo fatalnych 2 pudeł zagrał lepszy mecz niż np. Yeboah.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie chcę Was straszyć ale historia podpowiada że jak klub zaczyna przez 3-4 lata balansować nad strefą spadkową, to w końcu spada i tyle.
Mam zatem nadzieję, że na lato szykujemy konkretne wzmocnienia, bo faktycznie jest ryzyko że się w końcu pożegnamy z Eklapą ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale my mamy niezły potencjał tylko przez ostatni rok był niewykorzystany, więc nie ma co krakać o spadku. PRĘDZEJ WYMAGAĆ WALKI O PUCHARY.
Piast który tydzień temu mieliśmy na widelcu, dzisiaj leje bez problemu drużynę z czuba tabeli. Taka jest nasza liga. Czasem teoretyczne wzmocnienie okazuje się klapą, patrz Fatos. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Myślę że dobrym przykładem na odwrócenie tendencji jest Śląsk Wrocław, który bronił się przed spadkiem 2-3 lata a obecnie ma już 2 sezon gdzie wstydu nie przynosi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
||
Tu trzeba po prostu wykorzystywać to co się ma, grać na przyzwoitym poziomie, ten zespół co jest teraz to jest spokojnie na 8-10.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 06.02.2021 o godz. 20:20.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mamy niezly potencjal a jednak od 3 lat 90% ligi jest nad nami.
Rok temu kopaliśmy sie po czołach z Arką i Koroną ,teraz bedziemy ze Stala Mielec i Podbeskidziem.A Turgemana ktory dal nam utrzymanie oczywiście juz dawno nie ma.Jest za to Fatos , Buchalik Chuca ,Jean Carols i inni inwalidzi.Cudowna selekcja wartosciowych zawodnikow. Co bedzie dalej ,kto wie ,ale fakty sa takie ze chodzimy po cienkiej linie. Trzeba zaczac szukac realnych wzmocnien ,a podstawa do tego jest miec jakis plan na klub.Zaufanie dla trenera tez by sie przydalo.Bo tak to bedzie jak jest teraz,nic sie nie zmieni,a za rok spadaja 3 zespoly.....
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.02.2021 o godz. 20:47.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|||
|
To raczej problem w tym, że poprzednik nie umiał wyciągnąć tego potencjał. Czy Hyballa da radę? Poczekamy, ocenimy.
Cytat:
- Oni razem nie pauzowali tyle przez ostatni rok co on sam, tak strzelam, myślę, że się nie pomyliłem. Cytat:
Hyballa uważam ma ogromny kredyt zaufania, przekonał wizją, tym, że daje całego siebie, patrzy szerzej. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|||
|

|
||||||
![]() |
|
|