|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
A może jeszcze w tej rundzie będzie nam dane zasiąść na stadionie i wtedy siedząc na ławce lub trybunach, usłyszy dodatkowo co o nim sądzimy my Kibice. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Porównajmy go teraz z takim Urygą.Alan kopnięty w dupę przy R22 w momencie kiedy tylko pojawia się okazja żeby wrócić nie waha się by to zrobić.Buksa ledwo od cycka oderwany patrzy tylko jak by tu s.......ic a w tym czasie wydrenować kasę klubu ile tylko się da.Ja tam fanem Urygi nie jestem ale jak on mi teraz zaimponował.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jaro już błyszczy na tt. Piękny podkład do zrobienia z Buksy ofiary złego, źle zarządzanego klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
A co takiego napisal?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
On chyba jednak nie jest głupi, więc może zrozumie, że kibice pokazują mu, co mógłby mieć, a już nigdy i nigdzie mieć tego nie będzie, a co wcześniej dostał zdecydowanie na wyrost. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ale ten świat jest popier***y. Chłopak ma ledwo 18 lat, gra w pierwszej drużynie klubu ekstraklasowego, dostaje bajeczną kasę jak na takiego smarka i ma niesamowite możliwości rozwoju, jeśli tylko będzie mocno pracował. Przy określeniu ambitnego planu w wieku 20-21 lat może trafić do lepszej ligi przede wszystkim lepiej przygotowany fizycznie i psychicznie. Ale nie, pojawia się kasa i trzeba już małolata nakręcić na wyjazd. Po drodze zgraja sępów tatuś, agent i uj kto jeszcze, którzy ściągną benefity z młodego. A klub, który dał mu wszystko w jego sportowym życiu nie dość, że zostanie z niczym to jeszcze ufając tym ludziom został naciągnięty na kilkaset tysięcy złotych. Po prostu niewyobrażalne świństwo ze strony Buksów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Po pierwsze zarząd klubu wypadł słabo.
Po drugie Wisła nigdy nie zginie. Po trzecie Aleksander B. mógłby za 30 lat powiedzieć przyłożyłem się do tego, że nie zginęła. Ale niestety (dla niego) tego nie zrobi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
KAŻDY zagrałby dokładnie tak samo. Żadna nauczka, co mieli zrobić ? Nie zgodzić się i być pewnym, że będzie odwet w postaci braku podpisu? Wtedy byłoby dopieru jojczenie. Bardzo dobrze zrobili, a to że mieli do czynienia z ku.wą większą niż Surma, Mączyńskim i Kokoszką razem wzięci to inna sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Nie wiem jaki plan na młodego ma stary Buksa, czy chodzi o kasę czy o rozwój ? Zachowanie rodziny pokazuje , że chyba jednak chodzi o jak najszybsze nabicie $$ póki jest spore zainteresowanie. Dostali kasę za podpis, młody zgarniał co miesiąc 40 tys. ( ! ) a teraz podpiszą nową umowę , zgarniając kilka dobrych mln PLN za podpis ( nie licząc zarobków) i chyba na tym jego "kariera" się zakończy .
Jeżeli przejdzie do jakiegoś średniaka lub słabeusza z lig TOP5 to do drużyny juniorów lub rezerw, znając szkolenie na zachodzie to nawet tam będą się łapać za głowy po jakimś czasie jak bardzo nie jest gotowy do zawodowej piłki. Potem jakieś wypożyczenia do Seria B, C itp. i tyle byłoby z podboju zachodu , potem wróci w wieku 24 lat do ekstraklasy mając wciąż status wielkiego talentu. Nie piszę tego wyładowując swoja złość bo Bukse mam w d.., zresztą o tym , że na nim nie zarobimy wiadomo było jak zmienił agenta. Po prostu patrzę na jego grę od kiedy wszedł do 1 zespołu i nie mogę znaleźć jakiegoś punktu zaczepienia , który pozwoliłby mi się zgodzić z tezą o ogromnym potencjale. Nawet gdyby jednak ten talent był bo ja się gówno znam to sorry ale dalej kariery nie wróżę. Kuba czy Lewandowski jak weszli do ekstraklasy to na pełnej k... Fakt , że byli starsi od Buksy ale jak na dłoni widać było u nich determinację. Póki co to ja widzę młodego Buksę za , którym chodzi ojciec z pieluchą do zmiany. Mimo wszystko powodzenia a na Reymonta po wygaśnięciu kontraktu nie pokazuj się. Ps. Jak za kilka lat będziesz miał żal , ze nie zrobiłeś kariery na miarę swojego rzekomego talentu to miej pretensje do starego , nazwy Wisła nie ośmielaj się nawet wymieniać w myślach.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 03.02.2021 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no cóż w.... nie jest u mnie tak wielki , bo większym zaskoczeniem było dla mnie przegranie z Piastem , niż to że zostaniemy przez buksów wyj.bani
o ile tak koło 2018 pisałem że kase dostanie conajwyżej za ekwiwalent , to było to ironiczne , mają w pamięci jak jesteśmy na prawo i lewo ruchani przez nasze "brylanty" , tak od jakiegos roku to już bylo dla mnie jasne natomiast dla mnie próba charakteru włascicieli (głównie Kuby) , będzie to co teraz zrobią z gówniakiem bo jesli nie zostanie odsunięty od 1szej drużyny , no to ja nie wiem... jesli mamy faktyczne takich "wiślaków" w szatni to w....... w szatni to najmniejszy wymiar kary a na miejscu Kuby , no to ja nie wiem jak wogle można wyjśc razem na boisko po tym ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
no właśnie sam się zastanawiam jak w takich okolicznościach może być jakikolwiek team spirit - jeszcze przy naszej obecnej taktyce, widzicie to jak inni "umierają" za młodego, albo młody za kogokolwiek?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Życzę połamania nóg w nowym klubie!
Nie okłamuje się Kuby Błaszczykowskiego! ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 03.02.2021 o godz. 20:56.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi sie ze jedyne wyjscie jest takie ze jezeli juz jest umowiony z kims innym to ten nastepny klub pownien mu dac ekwiwaelent za wyszkolenie a on powinien dać nam te pieniadze w zamian za rozwiazanie kontraktu. Trzymanie go w klubie w tym momencie wydaje sie totalnie bez sensu, czy w pierwszej druzynie czy z juniorami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Chyba każdy się tego trochę spodziewał.
Jestem ciekawy wersji drugiej strony, pewnie w sierpniu przeczytamy wywiad z Buksą. Natomiast nie spodziewam się, żeby ocena jego zachowania była inna. Cóż. Szerokiej drogi, było nie całować herbu. Nikt nie zmuszał do deklaracji i udziałów w filmach promocyjnych w roli następcy Błaszczykowskiego. Słabe to zachowanie. Taki miał to być poukładany młody człowiek, może nauczy się niczego nie deklarować. Casus Mączyńskiego. Wiem, że kibicowanie to emocje, ale źle życzyć nie należy nikomu. Wiem też, że dziennikarze (publicyści?) bywają różni, czasem celowo podsycający te emocje, aby wywoływać wokół siebie zainteresowanie, ale też nie ma sensu ich lżyć. Szanujmy się. Milej by mi się żyło, gdyby w pyskówki nie wchodziło też trio, np. JK nie pisał dziennikarzom, że nie mają matury, kiedy ci krytycznie oceniają występ drużyny w meczu z Piastem. Bo czasem jest to po prostu małe. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Buksa do składu na każdy mecz. od 10 minuty skierować na rozgrzewkę , przywoływać na zmiany i za każdym razem to dawać kogoś innego a Jego dalej na rozgrzewkę. dodatkowo po meczu trening wyrównawczy. a co.
Uważam , że zarobimy naprawdę fajną kasę na Yeboahu Szocie Dawidzie i Starzyńskim a Olek Buksa właśnie przepadł jak Handzlik i Tomek Zając |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
jest juz dorosly wiec musi ponosic konsekwencje swoich czynow, mam nadzieje, ze nikt mu juz w przyszlosci na Wisle reki nie poda jak bedzie w potrzebie
tyle dobrze, ze sie kazdy tego spodziewal wiec specjalnie sie nie przejalem oby jezdzil na mecze z 1 druzyna i oby czul szydere, moze tez sie zdazy mu podziekowac z trybun tak jak ktos wspomnial wczesniej ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Wewnątrz drużyny też nie sądzę, żeby miał przyjemnie.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Gość jest zerem i tyle. Szkoda w ogóle na niego dyskusji.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 04.02.2021 o godz. 21:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A sorry, rzeczywiście coś było. Chociaż nie wiem, czy ustalono jakąś jedną i ostateczną wersję.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z wywiadu z Obidzińskim na weszlo
Cytat:
Obstawiam, że kariery nie zrobi z takim mącicielem siedzącym mu z tyłu głowy. Jebac ich obydwu ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jaroo1
Nic dodać nic ująć. Szkoda na tego ludzkiego odpada czasu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Buksa? A był taki zawodnik w Wiśle. Mamy Plewke, Szota, Wachowiaka, Hoyo, Szote, Starzyńskiego, (niedługo) Młyńskiego, Sobola, Kilku innych w CLJ, jak to powiedział Jażdżynski "którzy garną się do gry w Wiśle" i naprawdę jeszcze się odobijemy od dna finansowego, z Buksa czy bez. Dla Kuby to też spora lekcja, że z perspektywy właściciela klubu nie kierować się tylko intuicja, honorem, słowem.. teraz jak nikt inny zasłużył na słowo przepraszam, ale zamiast tego będzie widział w szatni spuszczony wzrok. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Tak mamy Wachowiaka, który minuty nie rozegrał, ALE mamy Wachowiaka. Dobre dzielenie skóry na niedźwiedziu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Dawno mnie tu nie było, ale ponieważ jest dobra okazja to się wypowiem
Uważam, że wyjątkowo podłe i niegodziwe jest porównywanie Olka Buksy do Łukasza Surmy i Krzysztofa Mączyńskiego. Bo niestety jestem na tyle stary, że to pamiętam, i to co zrobił nasz obecny wychowanek jest dużo gorsze: Łukasz Surma został "wydalony" z Wisły, gdy na początku naszej złotej ery uznano, że nie rokował i odpalono go do Chorzowa. Co było potem, wiadomo, Legia, napinka, transparenty. Dziś gra u nas w oldbojach. Krzysztof Mączyński odszedł do Legii w ostatnim możliwym momencie ratowania kariery - w czasach wiadomo kogo, gdzie odrzucano oferty zagraniczne (za: książka Jadczaka - nie mam podstaw by mu nie wierzyć, nawet obecnie). Wyszło słabo, ale to był zwykły kontrakt zawodnik-klub, pomijając już nawet to, że dekadę wcześniej kontuzjowanego piłkarza klub po prostu wydalił, na śmietnik. Olek Buksa nie podpisał kontraktu, do którego - jeśli wierzyć "górze" u nas się zobowiązał. Wydoił 0,5 mln PLN, oszukał kibiców (nieważne), klub (nieważne, nie ma umowy), Kubę Błaszczykowskiego (...). Nieporównywalne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
https://sport.tvp.pl/50894276/marcin...az-mu-szkodzil Wygląda na to, że Adam Buksa senior to człowiek wyznający zasadę "po trupach do celu". |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie no tu nie ma co porównywać. To jest mlody dzieciak, który nawet nie może powiedzieć z reką na sercu, że w Wiśle nie gra, nie może się rozwijać, że ktoś pod nim dołki kopie itd W przypadku Mączyńskiego to sportowo przeszedl w Wiśle, a przed zatrudnieniem w Legii wszystko i nawet od strony sportowej może powiedzieć, że chcial się rozwijać, że tu miał źle. Do tego dochodzą sprawy finansowe, taki Buksa powinien w rekę pocalować zarząd, że dostał dobrą kasę. Do tego kwestia honoru, co już wyżej zostało wypunktowane.
Prawda jest taka, że ot gnój, który powinien się te 2-3 lata jak najlepszej gry, a później finansowym transferem odwdzięczyć Wiśle za wychowanie i mozliwośc wypłynięcia na szersze wody. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|