The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.02.2021, 14:21
Dobrze, że Wisła zdecydowała się na ten wywiad. Sprawa postawiona jasno i bez ściemy.
Swoista, też kara dla młodego Buksy - Ty nie dotrzymujesz Umowy, my nie będziemy zatajać tajników negocjacji.
Klub - poszedł mu/im maksymalnie na rękę w negocjacjach, Oni zachowali się jak ostatni *****.
Po prostu wyłudzili kasę - co stawia im w tym samym szeregu co Marzenkę Sz.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.02.2021, 14:22
zibi7 napisał(a):Wyświetl post
No i na tym trzeba było zakończać negocjacje. A Błaszczykowscy niestety dali się naciągnąć, nie dość że na gigantyczną pensję, nieadekwatną do długości umowy, to jeszcze wypłacili Buksie pieniądze za podpis na tej króciutkiej umowie.

Mówi zresztą o tym Jażdzyński:
Zrobili wszystko co mogli by nie posypały się na nich gromy ze strony kibiców za bierność to teraz pretensje że zrobili za dużo..
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 03.02.2021, 14:24
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Zrobili wszystko co mogli by nie posypały się na nich gromy ze strony kibiców za bierność to teraz pretensje że zrobili za dużo..
gdyby nie poszli na rękę, tylko postawili sprawę krótko i jasno to byłbym płacz, ze prze to że go źle potraktowali nie podpisał kontraktu - według mnie zrobili wszystko co mogli.

Myślę, że zdecydowana większość wychowanków podpisała by kontrakt w takich okolicznościach
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 03.02.2021, 14:29
Jakie gromy? Jażdzyński by wyszedł i powiedział tak jak teraz, że Buksa nie chciał podpisać żadnego kontraktu, bo po 18 będzie mógł zgarnąć dla siebie większość ewentualnej kwoty transferowej i wszyscy normalni kibice by to zrozumieli, biorąc pod uwagę, że Buksa niewiele prezentował na boisku.

A teraz mamy ponad 400 tysięcy zł przepalone w piecu, no i jeszcze ponad półroczne blokowanie miejsca w składzie przez zawodnika który nie wiąże przyszłości z klubem tylko swoim portfelem i jeszcze osłabiał zespół na boisku na jesieni swoją kiepską postawą. Nawet Jażdzyński mówi, ze dostawał minuty na wyrost.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.02.2021, 14:34
Cytat:
Ktos spodziewal sie innego rozwiazania? Buksa Wisły nie potrzebuje, brak sentymentów i czysty biznes.
Nie zgodzę się z tym do końca. Oczywiście mądrzy będziemy za 2-5 lat, najmądrzejsi za 15 lat jak kariera tego chłopaka będzie się kończyła ale na obecną chwilę uwazam, że on wcale nie jest pilkarzem na miarę powaznego klubu i rozwijania się w tym klubie. O ile dostawalby szansę w Wiśle to spokojnie mogł tu jeszcze pograć 1-3 lata i na pewno by się rozwinął. Idąc teraz do nowego klubu tak na prawdę nie ma zielonego pojęcia czy sobie poradzi, nie wie co go czeka. Tutaj mial podwaliny do zostania dobrym piłkarzem, miał wyrobioną opinię wśród wszystkich, że jest talentem, Wiślakiem i że warto na niego stawiać. Jak pójdzie do silniejszej ligi to żadnych sentymentów ku niemu nie będzie, będzie jednym z wielu i albo zaskoczy przez rok albo wypad i zjazd w doł. A nie uważam, że na dzien dzisiejszy ma papiery na to aby zaskoczyć w dobrej lidze.
A przez to w dłuższej perspektywie finansowo też może stracić. Bo co innego budować sobie karierę rok po roku i krok po kroku, iść do góry, a co innego nie sprawdzić się w lepszej lidze i zacząć sukcesywnie spadać w doł w wieku 20 lat.

Moim zdaniem mlody pilkarz musi przede wszystkim grać. Nieważne w jakiej lidze i jakim klubie, aby tylko na najwyższym poziomie w danym kraju. On wtedy progresuje niesamowicie. Jak nie będzie się ogrywal na najwyższym szczeblu to chuja zrobi a nie karierę. I przykłady Kapustki czy Wolskiego, którzy mieli wiele większy szczyt formy na tematen moment kariery, pokazują, że szybko zginęli w pilce, a poszli tylko do średniaków europejskich, z kolei Lewandowski i Błaszczykowski pokazali, że można ograć się w buraczanej polskiej lidze, nabrać na prawde doświadczenia, mieć charakter i w wieku 22 lat zrobić duży krok do przodu i praktycznie z miejsca rozpierdalać w bardzo dobrej lidze.

Tylko o to w tym wszystkim chodzi? Moim zdaniem o charakter. Albo masz jaja i myślisz tylko o pilce, karierze rozwoju, albo myślisz o kasie, kombinowaniu i żeby zarobić i zrobić na papierku progres szybciej niż na boisku. Dlatego ci wszyscy, którzy chcą być lepsi na papierku niż na boisku giną, a ludzie z charakterem, z zacięciem do sportu jak Lewy czy Kuba wbrew wszystkiemu robią rok po roku progres. A kariera Kuby od malolata rożami uslana nie była, to samo sytuacja Lewego, kontuzja, wypad z Legii, gra w Zniczu itd Także widać jakie oni mają jaja i charakter, w wieku Buksy to oni w dupie byli sportowo ale zapierdalali a nie chcieli na siłę kasy i fejmu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 03.02.2021, 14:41
W tej sytuacji chyba uprawnione (prawnie) jest używanie przy każdej sytuacji słów oszust (bo ewidentnie oszukał) i złodziej (podwyżka za niedotrzymaną umowę ustną)?

Strasznie szkoda, że nie można mu podziękować z trybun bo wtedy byłbym za opcją, żeby zawsze wchodził na ostatnie 10s pozostałych meczów i standing ovation od wdzięcznych kibiców
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 03.02.2021, 14:41
Dokładnie, piłkarz powinien skupić się na trenowaniu, rozwoju i graniu, jak będziesz dobry pieniądze same Cię znajdą (przykłady Kuba, Marcelo czy choćby Gorawski) a tutaj mamy sytuację odwrotną kasa jest najważniejsza, nie wróżę mu wielkiej kariery.
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 03.02.2021, 14:51
Na jego miejscu po takiej akcji to już bym sam zmienił klub. Zobaczymy czy kolega posiada jakiekolwiek resztki wstydu. I tak szczerze życzę mu, żeby koledzy z drużyny potraktowali go tak jak on potraktował Klub.
A co kariery, przy takim podejściu, to w zagranicznym klubie będąc samemu bez ojca, zniknie szybciej niż śnieg na wiosnę.
Odpowiedz cytując
Putin2000
Member

Od: 02.2008

Stary 03.02.2021, 14:51
Dla mnie to jest jednak niepojęte, że ludzie, którzy prowadzą biznes na poziomie wyższym niż stragan z warzywami godzą się na coś takiego, jak umowy ustne. Przecież to jest niedopuszczalne.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.02.2021, 14:59
Z takim podejsciem nie wroze mu duzej kariery. Dla mlodych pilkarzy tak dobrej koniunktury w Wisle nigdy nie bylo i jestem przekonany ze gdyby tutaj zostal na nastepne dwa lata i udowodnil swoja wartosc w tej lidze to mialby lepsze perspektywy. A to w jakim stylu sie zachowal ze swoim starym w stosunku do Wisly to nic innego niz wyjatkowe swinstwo i wrecz oszustwo.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Stary 03.02.2021, 15:08
Co za je.bani szmaciarze. Wygląda na to, że od początku ściemniali, aby tylko wyciągnąć kasę. Gdyby chcieli podpisać to nie byłoby nowego agenta.

Zwykli oszuści, niegodni podania ręki. Fajnie by było gdyby udało się jeszcze przed końcem sezonu 'podziękować' na stadionie. A trener Hyballa mam nadzieję odpowiednio zadba o przygotowanie gówniarza do wyjazdu, tak po 100 okrążeń wokół boiska po każdym treningu. Indywidualny tryb nie zaszkodzi, przecież młody musi być gotowy na duże obciążenia na zachodzie.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.02.2021, 15:22
Przed 18 rokiem życia, żaden piłkarz nie powinien debiutować w lidze i tyle.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 03.02.2021, 15:23
Ale gdzie jaka liga na zachodzie, jak gościu nie łapał się w składzie drużyny z ogona tabeli, był 4 w hierarchii, nawet za grubym kebabem emerytem. Minuty łapał bo ktoś tam gdzieś się łudził że podpisze. Wróżę mu karierę Tomka Zająca, to max co ugra
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 03.02.2021, 15:29
Jakie gromy? Jażdzyński by wyszedł i powiedział tak jak teraz, że Buksa nie chciał podpisać żadnego kontraktu, bo po 18 będzie mógł zgarnąć dla siebie większość ewentualnej kwoty transferowej i wszyscy normalni kibice by to zrozumieli, biorąc pod uwagę, że Buksa niewiele prezentował na boisku.

A teraz mamy ponad 400 tysięcy zł przepalone w piecu, no i jeszcze ponad półroczne blokowanie miejsca w składzie przez zawodnika który nie wiąże przyszłości z klubem tylko swoim portfelem i jeszcze osłabiał zespół na boisku na jesieni swoją kiepską postawą. Nawet Jażdzyński mówi, ze dostawał minuty na wyrost.
Jak się mleko wylało to wszyscy mądrzy.
A prawda jest taka, że klubowi (Kubie) zależało na tym, żeby on został i dlatego poszli na takie ustępstwa w negocjacjach. Spełniając ich warunki pokazali, że są poważni i dotrzymują zobowiązań. Ale druga strona od początku działała w złej wierze, to jak mieli to przewidzieć? Czemu czepiasz się Zarządu, a nie drugiej strony.
Nazwijmy sprawę po imieniu - Aleksander Buksa z ojcem Adamem OSZUKAŁ Kubę i Dawida Błaszczykowskich - i wyłudził z Wisły kasę.
Co się stanie dalej - nie wiem -ja bym poszedł do sądu. Podobnego zdania jest Królewski "Umowa ustna, to dalej Umowa" , i Jażdzyński " ja osobiście w zarządzanej przeze mnie firmie wszedłbym z Panem Buksą w sor prawny".

Bo Umowa ustna to Umowa, i jeśli sąd będzie widział przesłanki ku temu, że była zawarta to może ją uznać za wiążącą.
Przy prowadzeniu biznesu, negocjacjach często jest coś takiego jak "gentleman agreement" - co się potwierdza ręcząc za to własnym nazwiskiem/honorem. I jeśli ktoś takiego ustalenia nie dotrzymuje, traci dobre imię i honor. Ale nikt nie śmieje się z drugiej strony - tylko piętnuje oszusta.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2021, 15:39
Moim zdaniem klub zrobił dobrze. Umowy podpisać nie można bylo więc zrobili tyle co mogli. Dogadali się z gnojem slownie, kase mu dali i tyle. Swoje zrobili. A, że nie mieli 10000% pewności, że on się wywiąże. Cóż, to też jest biznes, czasami warto zaryzykowac i stracić niż poźniej sobie pluć w brodę, że można było wtedy wlożyć w to gówno 500 tys zł ale wyciagnać za 2-3 lata 4 mln euro.
Także klub honorowo się zachował i biznesowo na tyle na ile mogł też dobrze postąpił.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.02.2021, 15:45
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Ale gdzie jaka liga na zachodzie, jak gościu nie łapał się w składzie drużyny z ogona tabeli, był 4 w hierarchii, nawet za grubym kebabem emerytem. Minuty łapał bo ktoś tam gdzieś się łudził że podpisze. Wróżę mu karierę Tomka Zająca, to max co ugra
Nie no nie ma co przesadzac. Widac ze chlopak ma potencjal i szkoda ze odchodzi bo Wisla zarobila by na tym transferze w przyszlosci. Nabierze masy jak brat, zlapie troche doswiadczenia i bedzie dawal rade.

Ale wszystko ma swoje granice i trudno nazwac Olka teraz inaczej jak oszustem. Argumenty ze mial grac wiecej sa komiczne, mam nadzieje ze on sam potrafi ocenic swoja dyspozycje jako marna w poprzedniej rundzie - jezeli uwaza ze byl w super formie a ktos go blokowal to cofam to co napisalem w 1 akapicie. Jak jeszcze czytam o tym przeciaganiu liny ze powyzej kwoty X kasa z transferu idzie do kieszeni zawodnika to juz rece opadaja i pokazuje o co tutaj chodzi, nie o jakis rozwoj tylko o $$ - tak to nawet chyba Lewandowski nie ma kontraktu zrobionego.

Slychac ze Buksa senior sie w deweloperke na Hamerni chce bawc wiec $$ jest potrzebny.

Ale w tym wszystkim nie potrafie pojac jak to jest mozliwe ze chlopak ktory od 11 roku zycia jest w klubie teraz majac 18 lat nie patrzy na to oczami kibica tylko maloletniego biznesmena. Jak to mozliwe ze on nie ma korby na Wisle? ze Kuba to nie jest jego idol? jest to dla mnie totalnie niezrozumiale i chyba tez pokazuje porazke szkolenia u nas. Nie szkolenia czysto pilkarskiego ale wlasnie mentalnego (Kokoszka, Stolarski, Zajac?, Handzlik). Chyba musi byc wiekszy nacisk na aspekt mentalny i nawet jak ktos ma super argumenty pilkarskie ale Wisla dla niego to nic innego jak kolejny klub to trzeba takich ludzi odpalac wczesniej bo pozniej i tak wywina taki numer i powiedza ze klub nic im nie dal (zwlaszcza przy obecnej konstrukcji kontraktow juniorskich).
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 03.02.2021 o godz. 15:49.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 03.02.2021, 15:47
Savik napisał(a):Wyświetl post
Nazwijmy sprawę po imieniu - Aleksander Buksa z ojcem Adamem OSZUKAŁ Kubę i Dawida Błaszczykowskich - i wyłudził z Wisły kasę.
Co się stanie dalej - nie wiem -ja bym poszedł do sądu. Podobnego zdania jest Królewski "Umowa ustna, to dalej Umowa" , i Jażdzyński " ja osobiście w zarządzanej przeze mnie firmie wszedłbym z Panem Buksą w sor prawny".
Polac temu Panu.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2021, 15:51
Cytat:
Ale w tym wszystkim nie potrafie pojac jak to jest mozliwe ze chlopak ktory od 11 roku zycia jest w klubie teraz majac 18 lat nie patrzy na to oczami kibica tylko maloletniego biznesmena. Jak to mozliwe ze on nie ma korby na Wisle? ze Kuba to nie jest jego idol? jest to dla mnie totalnie niezrozumiale i chyba tez pokazuje porazke szkolenia u nas. Nie szkolenia czysto pilkarskiego ale wlasnie mentalnego (Kokoszka, Stolarski, Zajac?, Handzlik). Chyba musi byc wiekszy nacisk na aspekt mentalny i nawet jak ktos ma super argumenty pilkarskie ale Wisla dla niego to nic innego jak kolejny klub to trzeba takich ludzi odpalac (zwlaszcza przy obecnej konstrukcji kontraktow juniorskich).
Klub klubem ale jak mu ojciec wodę z mózgu zrobil to malolat nic do gadania nie ma. Dobrze zmanipulowany dzieciak w takim wieku zrobi wszystko dla rodzinki...
drozd:
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Stary 03.02.2021, 15:57
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Klub klubem ale jak mu ojciec wodę z mózgu zrobil to malolat nic do gadania nie ma. Dobrze zmanipulowany dzieciak w takim wieku zrobi wszystko dla rodzinki...
Serio tak to widzisz? Z wlasnego doswiadczenia bym powiedzial ze jak Ojciec mowi A to ja robie B

Poza tym nie mowimy o przecietnym kowalskim. Gosc zarabia juz teraz wiecej niz 99% jego rowiesnikow i stac go na niezaleznosc. Moze trzasnac drzwiami i sie utrzymywac samemu. Na co dzien przebywa z duzo starszymi od siebie i czesto duzo bardziej doswiadczonymi ludzmi. Ma brata ktory jest profesjonalnym pilkarzem i tez ma swoja historie. Wiec nie przemawia do mnie historia biednego Olka zbalamuconego przez tatusia. No chyba ze w rodznie panuje jakis kult ojca.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.02.2021, 15:57
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Jak Zając raczej nie. Buksa ma porządnego agenta.

Realistycznie - Zahavi załatwi mu klub z Top 5 ligi Europy, następne trzy lata spędzi na wypożyczeniach do jakichś niższych dywizji, gdzie będzie się kopał po czole w warunkach o wiele gorszych, niż miałby w Myślenicach, bo z wyjątkiem Anglii i może Niemiec, to infrastruktura klubowa w niższych ligach wcale nie jest taka wspaniała. Po tym nastąpi czas weryfikacji.

Mi się wydaje, że skończy jak Stolarski, czyli średniak z łatką talentu, za którym za parę lat nikt nie będzie płakał.

I jak w 2026 roku będzie wchodził w 70. minucie na boisko, żeby ratować dla jakiejś Pogoni wynik przeciwko nam, to tylko się uśmiechnę z politowaniem.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.02.2021, 15:59
Putin2000 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest jednak niepojęte, że ludzie, którzy prowadzą biznes na poziomie wyższym niż stragan z warzywami godzą się na coś takiego, jak umowy ustne. Przecież to jest niedopuszczalne.
Wprost przeciwnie. Na pewnym poziomie biznesu umowy dżentelmeńskie są ważniejsze od tego, co zostało spisane i czy zostało spisane. Ważniejsza jest reputacja, którą możesz stracić w jeden dzień, jeśli rozejdzie się, że nie warto ci ufać.

Oczywiście - realia rynku transferowego są inne, bo i zasady nim rządzące nie są takie jak w "normalnym" obrocie.
Odpowiedz cytując
KoloBolo
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 03.02.2021, 15:59
Dziwi mnie tylko fakt, że klub jednak samej tej podwyżki nie miał na papierze.
W takim znaczeniu, że po umowieniu się na słowo, że kontrakt przedłuży to już na papierze mogli by dać mu podwyżkę z zapisem, że jeżeli tego kontraktu jakimś cudem nie przedłużony jest zobligowany do jej zwrotu.
Od razu by było widać czy ma szczere zamiary czy chce naciągnąć. Trochę to naiwne ze strony klubu.

A jak ktoś tu pisał wcześniej, że ma nadzieję, że go sprzedamy za 100k euro i niech wypier... to takiej sytuacji nie będzie, bo mu właśnie o to chodzi, żeby w czerwcu być wolnym zawodnikiem i za podpis wziąć 5 razy więcej. Taki chytrus z niego.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.02.2021, 16:17
Przynajmniej sie wyjasnilo czemu nie mogl podpisac majac mniej niz 18 lat kontaktu. Suma odstepnego moze by nie dzialala.

I tak jest 3-4 napastnikiem niech pomoze CLJ cos grac. Jesli ze swoja forma pomoze a nie przeszkodzi. Teraz malo tam gral i dawali rade.
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 03.02.2021, 16:21
pytanie czy jest w CLJ potrzebny i czy będzie łapał do składu? Zdaje się, że chłopaki sobie świetnie radzą i są na pierwszym miejscu
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.02.2021, 16:37
Dokladnie to mialem na mysli. I co wazniejsze. Czy nie bedzie psul atmosfery. I jak bedzie traktowany.
Szkoda kasy co moglismy zarobic. Sportowo to raczej moze kiedys cos moze z niego byc
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.02.2021, 16:40

Wejdż do tematu o Skowronku i skonfrontuj to z tym co mówi TJ o tych minutach na wyrost.Trio w tej sprawie zrobiło więcej niż podpowiadał zdrowy rozsądek tak aby nie móc im zarzucić bierności.Gdyby takiego wywiadu udzielił Królewski to połowa by nie uwierzyła a co tu dopiero mówić o zrozumieniu obecnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.02.2021, 16:43
Savik napisał(a):Wyświetl post
I tak powinni postąpić. Zero sentymentów, biznes jest biznes - nie śmierdzimy groszem, a zostaliśmy wyrolowani na plus minus pół bańki. Walczmy o swoje.

Przepalamy pieniądze w piecu (oczywiście nie winię zarządu), a później drogi kibicu kup koszulkę/cegiełkę, bo budżet się nie spina.

Uważam, że to nie czas i miejsce na honorowe zagrywki, powinniśmy walczyć o swoje wszelkimi możliwymi sposobami.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 03.02.2021, 17:11
Cytat:
Serio tak to widzisz? Z wlasnego doswiadczenia bym powiedzial ze jak Ojciec mowi A to ja robie B
Ja nie robię z niego ofiary, jedynie zasugerowałem jedną z mozliwości. Jeden ma taki charakter i rodzinę, drugi ma wręcz odwrotnie. Może własnie tutaj duzo jego ojciec namieszał?
Ogólnie chłopak się zeszmacil, był w klubie tyle lat, zaczał dostawać szansę na grę i mozliwości rozwoju, wylożyli przed nim czerwony dywan w postaci umowy slownej i dobrej kasy, a tutaj co chwila jakieś "ale", a to brak wlaścicieli, a to pandemia, spadek z ligi, tutaj nagle nowy agent, brak podpisu bo by nie było odstępnego a nagle .... po urodzinach z tego wyszedl.

Także jakby miał swoje zdanie to by sam widział, że chujowo postąpił i to nie w wieku 18 lat ale już wczesniej. Tyle, że pewnie ojciec tam dużo mieszal i go nastawiał anty - że mało gra, że kasa słaba, że mu lepszą przyszłosć zalatwi. Myślę, że mogło tak być. Stąd te negocjacje wieczne, kombinowanie i nowy agent, który miał go przekonać, że sami lepiej temat ogarną.

Może wlasnie stąd ten spadek formy? Dzieciak miał mózg prany, zaczął myśleć o kasie, przyszłości i o tym jak jest w Wiśle wykorzystywany i wiadomo, że jak jest za dużo myśli to gra na tym ucierpi.

Ale z takim podejściem i charakterem to on chuja zrobi a nie karierę. Jeszcze z takim ojcem, który się wpierdala we wszystko i daje takie złote rady i wie, że synek powinien grać, a nie dostawal szans. Na najwyższym poziomie detale decydują, a tutaj charakter to z okręgówki.

PS Jestem mega ciekaw co z tym chlopakiem będzie za około 5 lat.
drozd:
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Mam nadzieję, że nie ześlą go do CLJ, gdzie będzie grał i może strzelał.
Niech trenuje normalnie z pierwszą drużyną, niech nawet będzie zawsze w kadrze meczowej, ale oczywiście bez szansy na pokazanie się na boisku chociaż przez minutę.

e: brałbym go na wszystkie mecze wyjazdowe, niech siedzi z kolegami wiele godzin w autokarze.
Powód: rozkminka
Ostatnio edytowane przez Pulpet : 03.02.2021 o godz. 17:14.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Mysle, ze jesli Buksa zostanie z pierwszym zespolem to czekaja go truuuudne 4 miesiace
W tej szatni jest wciaz kilku "ostrych" zawodnikow ktorzy czuja sie Wislakami i odpowiednie nastawienie beda mieli
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów