|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Zeby media chociaz mialy uczciwa narracje w takich sytuacjach. A tu nic, bledy sedziow czesto sa w tekstach tylko wspominane (rzadko poswieca sie im wiecej miejsca). Tak na koniec - z tego sezonu Ekstraklasy uzbieralaby sie ladna kompilacja sytuacji, w krorych sedziowie pomimo VAR-u podejmuja fatalne decyzje w jedoznacznych badz latwych do oceny sytuacjach. Mozna sie tylko zastanawiac, z czego to wynika. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Najbardziej z "dziennikarzy" wk.. ci z Weszło. Rokuszewski, Białek i inni do tej pory jeb... po sędziach, Kowalczyk wyzywał Przesmyckiego , że sędziowie po błędach nie są karani. To co odwalił sędzią z nami to największy wałek co najmniej tego sezonu - jakim cudem człowiek ma nie być wk... skoro przerywamy stosunkiem 1 bramki a w meczu dwa decyzje dot. karnego są na korzyść Piasta
Co robi ekipa Weszło na czele z Rokuszewskim ? Heheszki sobie urządzają , szczyt został osiągnięty jak przy... się do Królewskiego , że niby tworzy narrację spisku... Jak nie jestem fanem działalności Królewskiego na twitterze ale nic takiego z jego strony nie padło i obrzydliwe z ich strony jest takie gadanie. Ich gadanie w stylu : było nie wypuścić prowadzenia 3 bramkami i nie byłoby żalów to mogą sobie wsadzić w d... Myślałem , że dziennikarz powinien być od tego żeby mówić jak jest a nie robić z siebie pajaca. Oczekuję , że już przy każdej decyzji sędziego krzywdzącej jakąkolwiek drużynę również zrobią sobie heheszki i powiedzą : było strzelić 1 bramkę więcej od rywala to nie płakalibyście , że sędzia was skrzywdził.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 02.02.2021 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Kim są te pryszczate typki z weszło, żeby tak się tak ich opiniami przejmować
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...oxSportImgLink
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...e=RelArtLink(1) Znaczy można domniemywać że to na wniosek Stefańskiego nie było karnego dla Wisły, ale tenże Stefański usiłował naprostować błąd (?) Jakubika w końcówce, co mu się nie udało. No, chyba że przed meczem się umówili, że podzielą się odpowiedzialnością pół na pół ![]() ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
dlamnie było dziwne, jak palant Jakubik biegnie do stanowiska z VAR by sprawdzic sytuacje, a przez pół drogi biegnie obok niego gościu z Piasta (kapitan) i cos my pie...li na ucho. Czyżby ustalali stawkę
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Sędzia w najlepszym razie jest wysoce niekompetentny, w najgorszym przekupny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Wychodzi na to że Stefański mocno maczał w tym wałku swoje paluchy.Stefański na którego posypały się gromy ze strony obrzezanych po ostatnich derbach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
panowie a to nie jest tak że my tu sie w....iamy , to jest ustawka jakichś buków z końca świata ? że po to sa takie śmieszne ligi jak nasza ?
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 02.02.2021 o godz. 19:11.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
"- Sędzia VAR słusznie sugerował głównemu, że zawodnik Wisły został kopnięty, zasłaniając piłkę. Arbiter uznał, jednak, że to Wiślak podstawił nogę piłkarzowi Piasta - mówi nam Przesmycki. Wyglądało na to, że Jakubik zafiksował się na swej pierwszej myśli i niespecjalnie zgadzał się ze Stefańskim, który opisywał zdarzenie w inny sposób."
Czyli nie oszalałem, bo jak zobaczyłem powtórki podczas VARu to głęboko odetchnąłem, bo byłem w 100% pewny, że cos takiego karnego dać nie może. Ale przynajmniej mamy jasność, kto jest tu winny wyłącznie: Jakubik, bo nie umiał przyznać się do ewidentnego błędu (być może dlatego, że byłby to już drugi odwołany karny w tym meczu po interwencji VAR, szkoda tylko że ostatecznie obie decyzje podjął źle) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
czasami najprostsze, najbardziej niedorzeczne wytłumaczenia są prawdziwe. Po tym co widziałem w niedziele naprawde zaczynam myśleć, że to może byc tak proste.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Serio sugerujecie ze zawodnicy Wisly sprzedali mecz bukom? Ze jak prowadzili 3:0 ktos na predce skontaktowal sie z kims z boiska i ustalil jakis konkretny procent od dealu?
Czy Wam juz ku(%#)*(wa kompletnie na lby poszlo? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie ....a zawodnicy tylko jakubik czy tam varowcy , czytaj ze zrozumieniem
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jako kibice powinniśmy wymusić na władzach klubu dochodzenie w tej sprawie naszych racji. Może nawet w prokuraturze, to co zrobił sędzia to jazda pod prąd na autostradzie niech się wytłumaczy dlaczego dał karnego, bardzo jestem ciekawy tego tłumaczenia. Gdyby jeszcze nasz nie dotknął piłki, ale on ją wybił a tamten go kopnął, wszyscy to widzieli. A ten debil daje karnego? Choćbyśmy wygrali 6:1 to takie postępowanie sędziego trzeba ścigać, najlepiej z urzędu, ale jak urząd na w dupie to trzeba naciskać na działanie... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Klub chyba nie może dochodzić racji przed sądem powszechnym? A kibice?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakim absurdem w dzisiejszych czasach jest to zdarzenie i tak przekrecony mecz moze uzmyslowic fakt, ze mozna sobie bez zadnego problemu wyobrazic sytuacje, w ktorej Jakubik stojac przed tym monitorem VAR wyjmuje z kieszeni telefon i dzwoni do pana Slawka z pytaniem, co zrobic, bo nie jest pewny. Mija maksymalnie 30 sekund wiecej niz zajelo sprawdzenie tego w rzeczywistosci, a decyzja jest dobra i wszyscy sa zadowoleni. Lub inna wersja - widzac co odpier*dala Jakubik, Slawek dzwoni sobie do Stefanskiego w VAR i mowi mu na szybko, by zapytal na sluchawkach Jakubika, co on odpier*dala i zeby skonczyl sie wyglupiac. I nadal decyzja bylaby dobra i wszyscy byliby zadowoleni. No, ale coz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ok w drugiej sytuacji Jakubik jest winny bo mimo wątpliwości zgłaszanych przez VAR i Stefańskiego postawił na swoim choć tak naprawdę nie znamy treści rozmowy między arbitrami.Przy karnym dla nas decyzja została przez Jakubika podjęta i to właśnie Stefański zaczął wtrącać swoje trzy grosze.Ja mam ogólnie wrażenie że VAR w polskiej lidze jest nadużywany.Sędzia konfrontuje bardzo dużo swoich decyzji z ekipą z wozu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
https://www.onet.pl/sport/onetsport/...e500g,d87b6cc4
I co? Tylko tyle? Ani rekompensaty dla drużyny, ani żadnej poważnej kary dla sprawców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O rekompensacie dla drużyny nie ma co marzyć, ale taka "kara" to kompromitacja wszystkich odpowiedzialnych za sędziowanie w ekstraklasie. tak jak pisałem wcześniej trzeba ich cisnąć...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
a czego się spodziewaliście? Kary finansowej dla niego? Punktów dla Wisły?
Jeżeli mecz z Jagą wygramy, to można już zapomnieć o tym koszmarze z Piastem. Jeśli nie wygramy, to niestety ta strata punktów będzie się za nami długo ciągnąć, ale i tak nic już z tym nie zrobimy. Trudno, zapomnieć, wyciągnąć wnioski i jedziemy dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kara finansowa takim gwizdkom by się przydała w Regulaminie rozgrywek.
I to solidna. Chyba jednak nie ma szans na to, bo udowodnić cokolwiek jest praktycznie niemożliwe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiesz, że za jazdę samochodem pod prąd możesz stracić prawo jazdy. Trzeba robić kurs i zdawać od nowa. Dlaczego taki sędzia który swoim niczym nieuzasadnionym zachowaniem oszukuje jedną z drużyn ma nie stracić uprawnień do sędziowania? Co mi z kary finansowej? Co klubom z kary finansowej, chodzi o to żeby wyeliminować niebezpieczne dla wszystkich zachowania. O nic innego.
Mam nadzieję że WISŁA DA PRZYKŁAD. I będzie się domagać odsunięcia go do końca sezonu, niech się uczy tam gdzie jego błędy nie będą miały aż tak dużych skutków finansowych dla klubów. Jeżeli można po fakcie ukarać zawodnika, nałożyć na niego karę wykluczenia to dlaczego do h.... jak sędzia da dupy to nie można ukarać go w ten sam sposób? Jak kluby nie zadbają o poziom sędziowania to całą resztę można spuścić w kiblu, od trenerów przez zawodników, aż po wydawane pieniądze. Bo na końcu zawsze może się trafić niewidomy z gwizdkiem. NIEWIDOMYCH TRZEBA ELIMINOWAĆ !!!
Co kogo obchodzi dlaczego Jakubik gwizdnął karnego którego nie było? Nie da się już tłumaczyć, że nie zauważył jak to bywało dawniej. Teraz jak któryś zrobi coś takiego jak ostatnio to powinien być traktowany jako niewidomy albo nie zna przepisów. W każdym przypadku takich trzeba eliminować bo zabijają sportową rywalizację. Długo się mafia broniła przed Varem teraz się broni przed odpowiednim wykorzystaniem Varu. Ostatni przekręt wszystkie kluby powinny wykorzystać do wymuszenia odpowiedzialności sędziów za niezgodne z przepisami decyzje. WISŁO BĄDŹ ZNOWU PIERWSZA !!!
Ostatnio edytowane przez Drozd : 06.02.2021 o godz. 00:20.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Bodajże dla jakubika poszło zawieszenie do końca lutego zarówno jako sędzia oraz operator VAR. Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno nawet Przesmycki powiedział na łamach mediów że nas przekręcił...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak np lekarz doprowadzi podczas operacji do zgonu pacjenta (bo coś krzywo ciachnie) , to ma z automatu prokuratora , który "bada" czy to był błąd w sztuce , czy np zabójstwo itp
ja bym wolał dla przykładu zeby jakubika tez wzieli pod lupe czy tak po prostu nas przekrecil , bo ma ego jak marciniak i wie lepiej niż var i .... , czy moze po prostu szwagier puścił stsa , albo co bardziej prawdopodobne gdzies w chinach/korei itp poszedł kurs milion dolarow na piasta to sa za powazne sprawy , zeby kara byla miesiac przerwy od sedziowania , czy tam nawet zfdawnaie egzaminu od nowa ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I niech będzie niech szukają przyczyn przekrętu, ale lekarz nie może sobie cofnąć ciecia jak Jakubik na varze. I skoro Jakubik mimo cieplarnianych obecnie warunków pracy gdzie kluczowe sprawy może sobie oglądać w nieskończoność i tak orzeka niezgodnie z przepisami czym krzywdzi którąś ze stron, to pierwszą reakcją nadzoru powinna być eliminacja takiego delikwenta, bo stanowi zagrożenie dla uczciwości zawodów. Wiśle i innym klubom powinno na tym zależeć i jest okazja żeby się o to upomnieć.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
realnie rzecz biorac , bardziej jest prawdopodobna ustawka , niż że drużyna odrabia z 3:0 na 3:4 , wystarczy sprawdzic jakie kursy na livie byly na gości przy 3:0
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
też zwróciłem na to uwagę. przy 3-0 dla nas było 73 na Piasta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Jak drużyna przyjmuje 3 gole do 20 minuty to jaki ma być kurs?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|