The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2021, 15:16
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
No i wlasnie stad pytanie po co? Po co nam Hall, ten cały Kone i tego typu wynalazki,
Ano.

10 znaków.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 26.01.2021, 15:27
Bo jest oferta za Mehremicia.

Mam nadzieje, że pomogłem.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.01.2021, 16:36
nie widze jakoś pola to kłótni

Hall przyszedł i wydawał się od początki ogórkiem... Oczywiście tacy zawodnicy, już nie raz, pokazywali, że Eklape zjadają na śniadanie... niestety jesteśmy ogórkową liga... gdzie szrot z zagranicy potrafi robić za gwiazdę...
To nie wina klubu i trenera Hyballi, że zawodnik nie podjął rękawicy na treningu!!! Tylko od razu wyjechał... Przecież to jest jakiś ewenement na skalę światową aby po kilku treningach nowy zawodnik wyjechał... Dostał od trenera zajęcia indywidualne gdzie mógł dojść do formy... ale nie lepiej poddać się...

Hyballa wymaga na treningu i to bardzo dobrze. Jak trenujesz tak grasz... mam już dość oglądania zawodników zarabiających fortunę (jak na średnią krajową pensję), którzy w 65 minucie meczu oddychają rękawami...

Mam dość kompromitujących porażek w Pucharze Polski gdzie zawodnicy z eklapy przegrywają z pierwszą czy drugą ligą...

Oczekuje walki na boisku i walki o zwycięstwo w każdym meczu!!!
Mam świadomość jakich mamy zawodników i na co nas stać... nie wymagam cudów tylko walki na miarę naszych możliwości... Żaden kibic nie może mieć pretensji o porażkę gdy zawodnicy grali i walczyli, patrz ostatni mecz z Legią... Nie można mieć pretensji do słabszego zawodnika, który przegrał ale walczył...

Jest zasadnicza różnica czy zajmiemy 8 czy 12 miejsce... i nie chodzi o kasę, a o sportową rywalizację.
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 26.01.2021 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 26.01.2021, 17:24
To by był skandal, gdyby trener kazał obecnym w Wiśle piłkarzom zapierdalać i jednocześnie odpuścił typowi, który dopiero co do nas przyszedł. W szatni byłby z tego piękny ferment i pewnie początek końca Hyballi w Wiśle.

Bardzo dobrze, że leń został odstrzelony i obyło się bez telenoweli. Szkoda tylko, że w ogóle był ściągany.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.01.2021, 17:33
Dopóki będziemy w oknach transferowych grzebać po transferowym śmietniku, to takie sytuacje będą się zdarzać. Pozostaje mieć nadzieję, że Hall i jego menedżer nie skasowali znaczącej kwoty za prowizję i podpis.
Sytuacji z kocurem z WKS nie będę komentować do momentu, gdy nie zobaczymy go w 2-3 spotkaniach. Byle tylko nie dostał z góry kontraktu na 3 lata...

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.01.2021, 17:48
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Między 8 a 12 miejscem różnica na koniec może wynosić nawet 1.5-2 mln złotych. O takich kilkunastu tysiącach mówimy?

Patrzmy też na to. Teraz Milan kupuje z Rakowa Piątkowskiego.
Czy Raków stawiał masowo na juniorów? Nie.
Postawił na 1, obudowując go solidna kadra. Są wyniki sportowe to i skauci zagranicznych klubów chcą u nich kupować.

Czy gdyby Plewka grał w Legii to nie byłoby ofert za niego rzędu 3 mln euro? Oczywiście że by były.

Czy w grającym juniorami LKSie i Arce które leciały z ligi, sprzedały tych juniorów za miliony euro? Sam sobie odpowiedź.

Uważam że klubem rządzą rozsądni ludzie. Na pewno rozsądniejsi od większości forumowiczów. Nawet transfer Halla dał się uargumentować, a po fakcie oczywiście wszyscy wiedzieli że będzie z tego niewypał.

Generalnie się zgadzam. Nie chodzi o to, żeby wystawić 5 juniorów i grać nimi mecze, bo w warunkach meczowych uczysz się od kolegi z zespołu. Piątkowski uczył się od Jacha (było nie było Crystal Palace) i Petraska (powołanie do rep. Czech). Dlatego u nas wszedł Plewka, po prawej miał Kubę, obok siebie Bashę i Żukowa, za sobą Frydrycha, dołożył swój talent i umiejętności i nie zginął.

Natomiast uważam, że jeśli mamy mieć zabezpieczoną pozycję trzeciego czy czwartego środkowego obrońcy jakimś Hallem czy Kone, to tego nie rozumiem. Z łatwością sobie mogę wyobrazić Szotę/Hoyo obok Frydrycha i Sadloka w razie, gdyby musieli zagrać. W rundzie, która teoretycznie w założeniu powinna być przygotowaniem do następnego sezonu. W sytuacji, gdy ciągle mamy zamknięte trybuny, a Królewski i Jażdżyński co chwilę mówią o stratach spowodowanych brakiem kibiców na meczach. Naprawdę na pół roku nie możemy obejść się bez Kone? Naprawdę trzeba było sprzedawać Klemenza, który jest silny, wysoki i ciemnoskóry, żeby zaraz brać innego obrońcę, który jest silny, wysoki i ciemnoskóry? Nie lepi mi się to w ogóle.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 26.01.2021, 17:59
A wziąłeś pod uwagę, że taki Frydrych może się skontuzjować i zostaniesz z Niepsujem, Hoyo, Szotą i Gruszkowskim? jak myslisz, czy wtedy 'silny, wysoki i ciemnoskóry' chłopak, za którego najwyraźniej ręczy Hyballa, byłby potrzebny?

Różnica między Klemenzem i Kone jest najwyraźniej taka, że ten drugi pasuje do systemu PH, a ten pierwszy nie.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.01.2021, 19:07
Właśnie w takiej hipotetycznej sytuacji do grania wchodzi Szota/Hoyo. Ba, możemy jeszcze powiedzieć, że Mehremić i Sadlok też dostaną kontuzji, więc lepiej do Kone dokupić jeszcze jakiegoś rezerwowego z Serie C.

Rozumiem uprawianie sofistyki, ale oprócz wspomnianych Niepsuja, Hoyo, Szotą i Gruszkowskim (którzy jak mniemam w Twoim rozumowaniu mieliby tworzyć czwórkę w obronie) są jeszcze Szot, Adi, Sadlok, Bury i Abramowicz.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 26.01.2021, 19:16
Nie, źle mnie rozumiesz. Mówię o środku obrony. Adi ma odejść według wielu źródeł, jeśli się uda ściągnąć na jego miejsce kogoś. Wtedy do środka zostanie Szot, Szota, Frydrych i awaryjnie Bury i Sadlok. Przy czym przy jednoczesnym odpaleniu Abramowicza - a o tym też jest mowa - Sadlok i Bury służyć mają potencjalnie jako wypełniacze na bokach obrony. I wtedy przy jakiejkolwiek kontuzji, a już szczególnie przy Frydrychu, ta linia obrony mogłaby być badzo słaba.

Rzecz jasna jest to zabawa w zgadywanie, ale takim jest cała ta dyskusja o potrzebie sprowadzenia kogoś takiego jak Kone. Ty mówisz, że jest on niepotrzebny. Ja mówię 'poczekaj', bo wygląda na to, że klub zaplanował kilka innych ruchów i jeśli się one spełnią to jakiś ruch będzie potrzebny. I lepiej wtedy zalać wyrwę w obronie kims, komu ufa Hyballa, a kto nie będzie blokował ruchów w lato. Tyle.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.01.2021, 19:42
Panowie, mamy długi. Jeżeli jest możliwość wzięcia tanio kogokolwiek kto nie grał przez rok i za pół roku sprzedać go drożej to to jest droga którą powinniśmy podążać. Bardzo dobrze, że zarząd stara się tak działać. Nie mogę zrozumieć biadolenia, że przychodzi ktoś za darmo, zanim jeszcze kopnął piłkę. Można to wytłumaczyć tylko wrodzoną potrzebą krytykanctwa, albo złymi intencjami. Jak przychodził Adi, Forbes też były płacze że słabi, że po co, a teraz po pół roku może zarobimy na nich 4 bańki. Źle? Mimo że jesteśmy na żenującym miejscu w tabeli.

Teraz mamy trenera, a nie amatora i można liczyć na to że zarówno zespół jak i poszczególni zawodnicy będą coraz lepsi, a co za tym idzie ich wartość będzie rosnąć. Tanio kupić drogo sprzedać i wyjdziemy na prostą.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
buczo85
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.01.2021, 19:58
Mała gównoburza w mediach z tym Hallem. Agenta płacze, że trener jest be, ale dziwne by było gdyby nie próbował bronić swojego klienta. Niemniej najbardziej mnie dziwi, że koleś nie podjął walki. Przedziwne.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.01.2021, 20:26
Na Weszlo o Medvedzie
https://weszlo.com/2021/01/26/zan-me...yc-zly-pomysl/
Co do Halla sie nie pomylili to o tu tez moze nie
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 26.01.2021, 20:34
https://mobile.twitter.com/WislaKrak...49609992560643

Souleymane Kone - obrońca z Wybrzeża Kości Słoniowej - dołączył do zespołu Białej Gwiazdy, podpisując kontrakt obowiązujący do 30 czerwca 2021 roku.

Na pół roku, znaczy wyciągają wnioski.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 26.01.2021, 21:12
Myślę, że Kone będzie jako rezerwowy, podstawa to duet Mehremić-Frydrych. Nap + zdecydowanie umowa na pół roku, więc nie ryzykujemy zbyt wiele. Jak odpali to super, jeżeli będzie lipa to do odstrzału po sezonie i nikt nie będzie płakać.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.01.2021, 21:27
Kone ściągnięty jako opcja nr 4-5 na środek, do odbudowania. Dla mnie ok, biorąc pod uwagę że na polskim rynku w połowie rundy to do wyciągnięcia jest co najwyżej szrot pokroju Janickiego. A ile nas będzie kosztował ten zawodnik? 3k euro na miesiąc?

Hoyo niech idzie na wypożyczenie, chłopak potrzebuje regularnej gry.

Para Frydrych - Adi wygląda solidnie. Szota, Sadlok/Burliga i Kone zabezpieczają awaryjnie środek. Jak odejdzie Adi to pewnie jakaś opcje rezerwowa zarząd ma w głowie.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.01.2021, 00:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Trochę się z tym budżetem transferowym kolega zagalopował
Polecam: https://youtu.be/HZB88L0uHbU?t=6868 oraz raporty Deloittle dla ESA. Jeśli prezes Socios nie wie takich rzeczy, to nic dziwnego, że później kibice dokładają kilkaset tysięcy do tłustego kontraktu 40-letniego rezerwowego.

bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
a sam Frydrych przypadkiem nie kosztował wiecej, niz budzet transferowy polowy klubów?
pytam, z ciekawosci, bo kwota ktora latala swego czasu po TT jest kwota poza zasiegiem przynajmniej 10 klubów z Ekstraklasy

No i wlasnie stad pytanie po co? Po co nam Hall, ten cały Kone i tego typu wynalazki, mamy 1 bardzo dobrego stopera, 1 niezlego (tu , przyznaje, mylilem sie co do Mehremica, daje rade)
jest Szota ktory radzil sobie neizle przez rok w 1 lidze, Hoyo, Sadlok ma 32 lata wiec tez blizej mu do gry w srodku niz biegania z boku od pola karnego do pola, po co na sile nam kolejny, stoper
Tak samo nie rozumiem wypozyczania na pol roku mlodego napastnika gdzie mamy 4
To jest sezon na weryfikacje możliwości i wyczyszczenie kadry a nie na polroczne wynalazki
Otóż to. Na Frydrycha to mogły sobie pozwolić jedynie Legia i Lech. I to mając w założeniu, że będzie on podstawowym piłkarzem drużyny. Podobnie Chukę wzięliśmy, gdy bodajże Raków lub Piast go odpuścił z uwagi na wymagania finansowe.

I z tym środkowym obrońcą również się w 100% zgadzam, że jest niepotrzebny. Przed nami jedynie 16 meczów. Jest Frydrych, Mehremić, Szota i Hoyo-Kowalski. Awaryjnie na tę pozycje mamy Sadloka, Burligę i Kuljevica. Dużo za dużo. Przemiał u nas jak w Lechii po przejęciu przez Niemców, a jakości nie widać
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.01.2021, 00:35
Snow napisał(a):Wyświetl post
Bo jest oferta za Mehremicia.

Mam nadzieje, że pomogłem.
I należy go sprzedać, ale zastępować nie szrotem, a frydrychami itp.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 27.01.2021, 07:25
Cytat:
Awaryjnie na tę pozycje mamy Sadloka, Burligę i Kuljevica.
Jeszcze na obronie grać może Żukow, Plewka, Błaszczykowski, czy Forbes...
Ddf
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 27.01.2021, 07:59
Nie zapominajmy, że Boguski też zagra na każdej pozycji z pełnym zaangażowaniem.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.01.2021, 08:02
czaro napisał(a):Wyświetl post
Że też na to nie wpadli, że byłoby lepiej Frydrychami..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.01.2021, 09:01
czaro napisał(a):Wyświetl post
Patrz i zarzad na to nie wpadł. No tacy mądrzy, bo udało im się go wyciągnąć ze Slavi, a prostych rzeczy nie potrafią zrozumieć.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.01.2021, 11:03
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Polecam: https://youtu.be/HZB88L0uHbU?t=6868 oraz raporty Deloittle dla ESA. Jeśli prezes Socios nie wie takich rzeczy, to nic dziwnego, że później kibice dokładają kilkaset tysięcy do tłustego kontraktu 40-letniego rezerwowego.
Dyskutując o obecnej sytuacji klubu podpierasz się wywiadem z byłym prezesem sprzed prawie roku oraz raportem, którego dane są za rok 2019... I jeszcze silisz się na uszczypliwości

Pozwól, że będę opierał swoją wiedzę na innych źródłach niż media. Pozdrawiam i zapraszam do Socios
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.01.2021, 11:08
Jak nowy trener ich tak będzie cisnął na treningach to zaraz się szatnia zbuntuje i będzie po trenerze. Już paru takich z Ekstraklasy szybko wyleciało.
Ja myślę ze pewnie koło kwietnia zaczną się kwasy w szatni - a były trener reprezentacji bez pracy jest to przyjdzie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.01.2021, 11:31
Armin napisał(a):Wyświetl post
Jak nowy trener ich tak będzie cisnął na treningach to zaraz się szatnia zbuntuje i będzie po trenerze. Już paru takich z Ekstraklasy szybko wyleciało.
Tak pewnie będzie - ale kluczowe jest:

1. Kiedy te kwasy będą? W następnym sezonie?
2. Czy do tego czasu zdążymy coś ugrać w lidze

A na razie czekamy na start ligi.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 27.01.2021, 11:40
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze na obronie grać może Żukow, Plewka, Błaszczykowski, czy Forbes...
No nie. 4 nominalnych środkowych obrońców to naprawdę dużo. W Legii 4. jest 37-letni Inaki Astiz, który w tym sezonie nie zagrał na tej pozycji żadnego meczu. W Lechu był Dejewski. Piątego nominalnego ŚO w tych - przecież najbogatszych i grających najwięcej meczów w Polsce klubach nie jestem w stanie wskazać.

Natomiast Sadlok pół kariery grał na ŚO. Kuljević także zagrał tam dużo spotkań. Już gdy był sprowadzany, było mówione, że może grać także na tej pozycji. Burliga także kilka meczów tam grał. Jako ciekawostkę dodam, że jeden ze swoich najlepszych meczów albo nawet najlepszy w Wiśle Marcin Baszczyński zagrał na ŚO, przeciwko Barcelonie.

Wystarczy przejrzeć kadry innych drużyn albo nawet Wisły za Cupiała, gdy było u nas finansowe el Dorado, by wiedzieć, że 4. nominalny ŚO to jest głownie do treningu, tak jak 3. bramkarz. Zagra tylko od wielkiego dzwonu. Natomiast obecnie w kadrze mamy ich 5.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.01.2021, 11:40
Jak będziemy wygrywać nikt buntu nie będzie robił...

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 27.01.2021, 11:48
Ale i odwrotnie - będziemy wygrywać, jeśli nie będzie buntu : )
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 27.01.2021, 11:50
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Dyskutując o obecnej sytuacji klubu podpierasz się wywiadem z byłym prezesem sprzed prawie roku oraz raportem, którego dane są za rok 2019... I jeszcze silisz się na uszczypliwości

Pozwól, że będę opierał swoją wiedzę na innych źródłach niż media. Pozdrawiam i zapraszam do Socios
Zważając na to, że mamy styczeń, a rok kalendarzowy zazwyczaj podsumowuje się do marca-kwietnia to podałem najbardziej aktualne, pełne dane ¯\\\_(ツ)\_/¯

Natomiast moja wypowiedź o budżecie miała być przede wszystkim kontrą w tym kierunku:

Reser napisał(a):Wyświetl post
Jak się ma budżet transferowy i płacowy na poziomie zerowym to się gustuje właśnie w takich odpadach - w piłkarzach, którzy dzisiaj są w mega dużym dołku, ale kiedyś mieli przebłysk dobrej gry, z nadzieją, że ten przebłysk nastąpi ponownie. To wszystko uzupełnia się młodymi zawodnikami z nadzieją, że któryś też zabłyśnie i taki właśnie mamy obraz dzisiejszej Wisły. Nie ma się na co obrażać, dopóki Wisła nie ogarnie finansów lepiej nie będzie.
I to się łączy, Bowiem Wisła obecnego trio za sprawą mobilizacji kibiców miała już ogarnięty budżet i długi na tyle, że chociażby rok temu budżet był na top 8. O to, że przepalili tę kasę na kontrakty Janickiego, Beqiraja, Boguskiego czy Wasyla mogą mieć pretensje tylko do siebie.
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 27.01.2021, 11:52
Panowie spokojnie. Trener niech robi co uważa za słuszne, zresztą zimowe okienko jest dość śliskie.

Dawajcie Frydrycha do kserokopiarki, skserujemy i ogarnięte. Albo "kopiuj i wklej".
Odpowiedz cytując
Savik
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.01.2021, 12:38
Nie rozumiem tego całego ironizowania i narzekania na brak transferów i ściąganie "szrotu" piłkarskiego.
No dobrze, może trochę rozumiem to jak spojrzę na to okiem kibicowskim - Wisła Kraków jest dla mnie wszystkim i uważam, że każdy piłkarz powinien być dumny gdy zakłada nasze barwy, ale to jest widzenie moje jako kibica.
Zarząd natomiast musi funkcjonować w realnym świecie, bez emocji -w świcie gdzie liczy się obecna pozycja ligi, Klubu, a nie historyczne sentymenty.
Więc spójrzmy jak to wygląda z ich perspektywy, i z perspektywy rynku.

Liga polska - aktualnie UEFA klasyfikuje nas na 30 miejscu na 55 krajów. I taki Klemenz idąc na Węgry - idzie do statystycznie/rankigowo mocniejszej ligi, bo Węgry są 28 A taki Zan przechodząc do nas robi teoretycznie krok do przodu, bo idzie do ligi mocniejszej - bo Słowacja jest 31... Jak spojrzymy na aktualny ranking Klubowy to aktualny Mistrz Polski jest w tym rankingu 97, Lech 190 a ostatni klasyfikowany zespół Zagłębie L. jest 325. A naszej Wisły tam nie ma w ogóle :(
Do czego zmierzam, aktualnie pozycja naszej ligi jest taka, że większość lig gdzie kluby mają pieniądze na transfery traktuję ją jako ligę "ogórkową", a dodatkowo w tej "ogórkowej" lidze jesteśmy na 12 miejscu...
Dlatego jeśli chcemy oceniać pracę Zarządu - musimy patrzeć na realia gdzie jesteśmy teraz a nie gdzie byliśmy kiedyś. Bo zastanówcie się jaki byłoby narzekanie na forum jakbyśmy ściągali gracza z 12 drużyny ligi San Marino. Dlaczego San Marino, bo to jest mniej więcej dystans, który dzieli nas od klubów z lig, które ustanawiają rekordy transferowe za piłkarzy z ekstraklasy...
I teraz spojrzmy na te rekordy transferowe, większość z nich to są kluby, które grały w pucharach, a Puchary to swoiste okno wystawowe dla klubów z lig "ogórkowych", gdzie ktoś może ich dostrzec potencjał piłkarza i go kupić do tej ligi, w większości za pieniądze traktowane jako zakup "szrotu" bo może odpali...
I dokładnie tak samo działa nasz Zarząd - stara się ściągnąć na małym ryzyku, gracza, który może mieć potencjał i może odpali. A jak czasami uda się ściągnąć takiego Frydrych'a - to umówmy się, że jest to swoisty majstersztyk, ale taki nie będzie się zdarzał co chwila...
Tak samo jest ze sprzedażą młodych graczy, ze względu na grę w pucharach, czy reprezentacji - znany klub wyłoży kasę, więc zgadzam się w 100% z twierdzenim z innego postu, że wspomniany Plewka - gdyby grał w Legii to byłby wart więcej niż grając w Wiśle. Smutne , ale niestety wg mnie bardzo realne...
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów