The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.01.2021, 11:02
Alan zawsze był klockowaty i nie sądzę że coś się zmieniło, dlatego moim zdaniem lepiej sprawdzić reprezentanta Luksemburga którego jest szansa opchnąć do Belgii niż kolejny raz wracać do pieśni przeszłości. To samo z tym Kazachem, chłopa nikt na oczy nie widział, a już wszyscy biadolą jaki to musi być słaby bo w wieku 19 lat nie gra w lidze. To przecież o niczym nie świadczy. Ten koleś z Żyliny który nawinął Frydrycha jak dziecko też u nas nigdzie się nie załapał i poszedł na Słowację jako no name. Mało tego rok grał w rezerwach, a teraz ładuje bramki na zawołanie.

A co do tego ze nie idziemy do przodu. Sam fakt że nie ma już Skowronka to siedmiomilowy krok do przodu, to że jest Hyballa to kolejny siedmiomilowiec w przód. Fantazje że będziemy lepsi bo kupimy sobie droższych zawodników to naiwność. My możemy się poprawiać tylko szkoląc swoich i sprzedając ich drożej niż zostali kupieni.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.01.2021, 11:27
Reprezentant Luksemburga on w kadrze zagral 3 mecze wczesniej grajac w ich amatorskiej lidze pozniej okregowce w niemczech i karpatach ktore wygraly 2 mecze na 32 A jebiecie na Klemenza ze szrot a zaloze sie ze ten Hall to bedzie jeszcze gorszy. U nas jest zawsze przekonanie ze ktos kto przychodzi bedzie lepszy. A pozniej okazuje sie ze to jeszcze wiekszy szrot. Dla Klemenza szacun za gre u nas. I szkoda ze zastapujemy go jakims ogorem z luksemburga
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 22.01.2021, 11:55
FraMat napisał(a):Wyświetl post
tak wiele osób powiedziało ci, że nie fair jest mówienie o kimś "anal" , zwłaszcza o byłym wiślaku. ale ty wolisz iść w zaparte.
Słabo to świadczy o Twojej inteligencji
E tam. Facet uważa, że udała mu się gra słów, więc będzie jej bronił i ją stosował do końca.

Tu wcale nie chodzi o Alana.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.01.2021, 12:09
MaLk napisał(a):Wyświetl post
E tam. Facet uważa, że udała mu się gra słów, więc będzie jej bronił i ją stosował do końca.

Gra słów? Raczej przekonanie że jak się wycofa albo przeprosi to będzie miał ujmę na honorze. A jest dokładnie odwrotnie, teraz ma skazę na honorze obrażając Alana jak jakiś obsrany parch z Kałuży.

Co innego pisać o kimś drewno piłkarskie, partacz, słabiak, amator, nieudacznik, parodysta itd (normalne reakcje kibiców), a co innego anal czy uryna. Żałosne to i wg mnie duża skaza na honorze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 22.01.2021, 12:20

a o co obrońcy wielce "zasłużonego Wiślaka" ? Dajcie spokój, naprawdę, po Boguskim jedziecie w co drugim poście a uryne będziecie bronić bo pojawiła się opcja przyjścia za friko gościa pokroju Janickiego :/

Były Wiśkak... taki sam były jak Mączyński, Svitlica, Dawidowski i wielu innych.

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 22.01.2021, 12:31
Jaki szrot? W życiu nie użyłem tego kretyńskiego określenia w stosunku do żadnego zawodnika. Klemenz ma jeden problem zasadniczy, koordynacja ruchowa. Jej ułomność sprawia ze piłka odbija mu się od piszczeli, nie potrafi wygrać główki mimo słusznego wzrostu itd. za późno żeby to zmieniać a bez tego, poziom do którego chcemy aspirować to dla niego za wysokie progi.

LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
a o co obrońcy wielce "zasłużonego Wiślaka" ? Dajcie spokój, naprawdę, po Boguskim jedziecie w co drugim poście a uryne będziecie bronić bo pojawiła się opcja przyjścia za friko gościa pokroju Janickiego :/

Były Wiśkak... taki sam były jak Mączyński, Svitlica, Dawidowski i wielu innych.
Tutaj problemem nie jest treść Twojego wpisu, tylko forma. Moim zdaniem jak i wielu innych jest niesmaczna . Niezależnie od osoby której dotyczy.

Trzeba się zachowywać, byle jak ale trzeba...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 22.01.2021 o godz. 12:44.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.01.2021, 12:31

Za przeproszeniem, ale dupcys farmazony.

Alan przyszedł do nas jak miał 11 lat i dwanaście lat spędził kopiąc balonik obok stadionu. Odszedł, bo w ówczesnej Wiśle nie miał miejsce w składzie. Z tej całej Twojej wyliczanki jedynie Mączyński jest też wychowankiem. Różnica była taka, że Krzyś odszedł na własne żądanie, bo pieniążki i odszedł w raczej niezbyt lubianym przez nas kierunku [chyba, że ufać famie, że kilku silnorękich przyczyniło się do jego decyzji]. Później wielokrotnie średnio wyglądał w konwersacjach na temat Wisły.

A Alan? Odszedł do Płocka, nigdy nic złego nie powiedział na temat Wisły. Między słowami można było wyczytać, że chętnie by kiedyś tu wrócił.

O ch..j Ci chodzi z tym chłopakiem?
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 22.01.2021, 13:52
dziki napisał(a):Wyświetl post
Za przeproszeniem, ale dupcys farmazony.

Alan przyszedł do nas jak miał 11 lat i dwanaście lat spędził kopiąc balonik obok stadionu. Odszedł, bo w ówczesnej Wiśle nie miał miejsce w składzie. Z tej całej Twojej wyliczanki jedynie Mączyński jest też wychowankiem. Różnica była taka, że Krzyś odszedł na własne żądanie, bo pieniążki i odszedł w raczej niezbyt lubianym przez nas kierunku [chyba, że ufać famie, że kilku silnorękich przyczyniło się do jego decyzji]. Później wielokrotnie średnio wyglądał w konwersacjach na temat Wisły.

A Alan? Odszedł do Płocka, nigdy nic złego nie powiedział na temat Wisły. Między słowami można było wyczytać, że chętnie by kiedyś tu wrócił.

O ch..j Ci chodzi z tym chłopakiem?

Jak z Mączyńskim było tak na 100% nie wiemy i pewnie się nie dowiemy. Pewne jest już dzisiaj oficjalnie, że to były "specyficzne" czasy. Pewne jest, że w odróżnieniu od Małeckiego nie był pupilkiem aktualnie panujących.
Natomiast co do Urygi to jasne jest, że nie można na niego napierd... bo nic złego nie zrobił. Odszedł normalnie, tak jak się odchodzi. Strzelał nam gole bo za to mu płacą min. Nigdy niczym nam nie zawinił. Nie zmienia to faktu, że tak zwyczajnie nie jest w polskich realiach może szrotem ale daleko mu do dobrego piłkarza.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 22.01.2021 o godz. 13:57.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.01.2021, 14:23

Wiesz, że idąc Twoim pokręconym tokiem rozumowania, Małecki również do tego grona powinien się zaliczyć? Czy jednak bożyszcze patoli ma wyjątkowe traktowanie?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 15:23
azor napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, że idąc Twoim pokręconym tokiem rozumowania, Małecki również do tego grona powinien się zaliczyć? Czy jednak bożyszcze patoli ma wyjątkowe traktowanie?
Nie mówie, że nie, wiadomo jaki charakter miał Małecki, wiadomo co mówił. Dał nam więcej niż płoczczanin.

Szkoda zaśmiecać teamt, pisałem wielokrotnie: STOP KOMPLEKSIARZOM - alanik zdobył w całej karierze 2 brami z czego 4 przeciwko nam :] - to takie abstrakcyjne liczby (niezgodne z rzeczywistością, aby znów ktoś nie zaczął wytykać), aby ukazać nadmuchanie kompleksu, PISAŁEM: miał 1000 okazji, aby udowodnić swoją wartość, to musiał robić to wtedy kiedy .. wiadomo :] i nie chodzi mi o jego bramki przeciwko nam - O CAŁOKSZTAŁT - nie uważam go za Wiślaka i uj mnie to intersi co tam psioczycie - Stawarczyk też jest wychowankiem w takim razie...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.01.2021 o godz. 16:13.

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 22.01.2021, 15:36
Nie mówie, że nie, wiadomo jaki charakter miał Małecki, wiadomo co mówił. Dał nam więcej niż płoczczanin.

Szkoda zaśmiecać teamt, pisałem wielokrotnie: STOP KOMPLEKSIARZOM - alanik zdobył w całej karierze 2 brami z czego 4 przeciwko nam :] - to takie abstrakcyjne liczby (niezgodne z rzeczywistością, aby znów ktoś nie zaczął wytykać), aby ukazać nadmuchanie kompleksu, PISAŁEM: miał 1000 okazji, aby udowodnić swoją wartość, to musiał robić to wtedy kiedy .. wiadomo :] i nie chodzi mi o jego braki przeciwko nam - O CAŁOKSZTAŁT - nie uważam go za Wiślaka i uj mnie to intersi co tam psioczycie - Stawarczyk też jest wychowankiem w takim razie...
Po raz kolejny, o czym Ty gadasz?

'Dał nam więcej niż płoczczanin' - w jaki sposób? Gdzie? Tym, że bujał się z kumatymi i swoją osobą legitymizował ich działania? Czy tym, że był rozwydrzonym gówniarzem z nosem w chmurach, któremu po obiecujących początkach ktoś zamknął suwak w głowie i od tej pory był na równej zjazdowej - zarówno na boisku jak i poza nim? Małecki był równie produktywny dla Wisły jak Alan Uryga, z tą różnicą, że ten drugi nie ględził o tym jakim jest wielkim Wiślakiem bujając się po mieście z kumatymi. Uryga przegrał rywalizację na środku obrony z niezłymi obrońcami - zanim karierę.skończył Głowacki. Małecki przegrał rywalizację z samym sobą i poszedł umierać za Pogoń.

I jeszcze, że niby Uryga nie jest Wiślakiem, bo spędził tu tylko dwanaście lat i przyszedł z Hutnika jako jedenastolatek, a nie jako dziewięciolatek? Czy dlatego, że nie tatuował sobie Reymana na piersi i nie walił wódzi z Sharskami? Dajże mi spokój z taką retoryką
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 22.01.2021, 15:47
Pudło. Jestem jedną z ostatnich osób na tym forum, której można zarzucić "jeżdżenie po Boguskim"

No chyba że ta druga osoba liczby mnogiej to jakiś przypadek, niemający nic wspólnego z tym, który post Kolega zacytował w swojej wypowiedzi.

Uryga wielce zasłużony oczywiście nie jest, wybitny też nie jest, za Boguskim mógłby buty nosić (kto wie, może nawet kiedyś nosił?), co nijak nie sprawia, że obrażanie go jest w jakimkolwiek stopniu usprawiedliwione.

No ale, jak już napisałem, nie sądzę, żeby obrażanie to miało u Kolegi jakiekolwiek merytoryczne uzasadnienie, bo innych byłych Wiślaków Kolega w podobny sposób nie nazywa, wliczając w to choćby przywołanego Janickiego (którego nawet trudno nazywać byłym Wiślakiem w porównaniu z Urygą) - co każe mi zakładać, że Kolegę po prostu rajcuje gra słów, którą w odniesieniu do akurat tego, Bogu ducha winnego chłopaka, Kolega tak błyskotliwie wykoncypował. I będzie się nią Kolega rajcował w każdym przypadku, gdy poruszony zostanie na forum temat Urygi. A my będziemy musieli tę grę słów na poziomie środkowej podstawówki czytać jeszcze zapewne wiele razy. Trudno.

I tak trzeba się cieszyć, że inwencji Koledze zabrakło na innych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 15:57
Po raz kolejny, o czym Ty gadasz?

'Dał nam więcej niż płoczczanin' - w jaki sposób? Gdzie? Tym, że bujał się z kumatymi i swoją osobą legitymizował ich działania? Czy tym, że był rozwydrzonym gówniarzem z nosem w chmurach, któremu po obiecujących początkach ktoś zamknął suwak w głowie i od tej pory był na równej zjazdowej - zarówno na boisku jak i poza nim? Małecki był równie produktywny dla Wisły jak Alan Uryga, z tą różnicą, że ten drugi nie ględził o tym jakim jest wielkim Wiślakiem bujając się po mieście z kumatymi. Uryga przegrał rywalizację na środku obrony z niezłymi obrońcami - zanim karierę.skończył Głowacki. Małecki przegrał rywalizację z samym sobą i poszedł umierać za Pogoń.

I jeszcze, że niby Uryga nie jest Wiślakiem, bo spędził tu tylko dwanaście lat i przyszedł z Hutnika jako jedenastolatek, a nie jako dziewięciolatek? Czy dlatego, że nie tatuował sobie Reymana na piersi i nie walił wódzi z Sharskami? Dajże mi spokój z taką retoryką
HAHA w jaki sposób choćby bramką z APOELEM - więcej raczej nie ma sensu pisać, to taki pierwszy lepszy przykład rzucony od niechcenia..

Ok może podyskutujemy teraz kto dał więcej Wiśle: Żurawski czy Carlos? Albo Frankowski czy Genkov skoro już gorsza abstrakcja została napisana :]

Pudło. Jestem jedną z ostatnich osób na tym forum, której można zarzucić "jeżdżenie po Boguskim"

No chyba że ta druga osoba liczby mnogiej to jakiś przypadek, niemający nic wspólnego z tym, który post Kolega zacytował w swojej wypowiedzi.

Uryga wielce zasłużony oczywiście nie jest, wybitny też nie jest, za Boguskim mógłby buty nosić (kto wie, może nawet kiedyś nosił?), co nijak nie sprawia, że obrażanie go jest w jakimkolwiek stopniu usprawiedliwione.

No ale, jak już napisałem, nie sądzę, żeby obrażanie to miało u Kolegi jakiekolwiek merytoryczne uzasadnienie, bo innych byłych Wiślaków Kolega w podobny sposób nie nazywa, wliczając w to choćby przywołanego Janickiego (którego nawet trudno nazywać byłym Wiślakiem w porównaniu z Urygą) - co każe mi zakładać, że Kolegę po prostu rajcuje gra słów, którą w odniesieniu do akurat tego, Bogu ducha winnego chłopaka, Kolega tak błyskotliwie wykoncypował. I będzie się nią Kolega rajcował w każdym przypadku, gdy poruszony zostanie na forum temat Urygi. A my będziemy musieli tę grę słów na poziomie środkowej podstawówki czytać jeszcze zapewne wiele razy. Trudno.

I tak trzeba się cieszyć, że inwencji Koledze zabrakło na innych piłkarzy.
Szeryfie.. przytoczeni piłkarze nie byli przypadkowi, jak Ci się chce takie wywody pisać to rozkminiaj dalej

PS: Również cenię Rafała jako Wiślaka, nie twierdzę, że nie przyjmował na 2 metry od golenia, ale rozegrał multum spotkań, nigdy nie jojczył, nie raz napisałem "Bogucki", ale to się odwoływało do komicznego komentarza Szpakowskiego Dariusza, na co wielu szeryfów również się nabrało i nie zakumało przenośni :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.01.2021 o godz. 16:15.

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 22.01.2021, 16:17
HAHA w jaki sposób choćby bramką z APOELEM - więcej raczej nie ma sensu pisać, to taki pierwszy lepszy przykład rzucony od niechcenia..

Ok może podyskutujemy teraz kto dał więcej Wiśle: Żurawski czy Carlos? Albo Frankowski czy Genkov skoro już gorsza abstrakcja została napisana :]
I tych przykładów możesz sobie mnożyć ile chcesz, ale nie zmienia to faktu, że Uryga w Wiśle grał nieźle, bo jest po prostu niezłym graczem. Nie był wybitny i nie był aż taki słaby, jak go teraz próbujesz narysować - w zestawieniach naszych obrońców z tej dekady trafił i na Bunozę w formie i na Chaveza i na Głowackiego i Sadloka z czasów, gdy jeszcze grywał na środku. Wciąż był to poziom nieco wyższy od tak chwalonego przez Ciebie Lukasa, którego lubię jako człowieka, ale piłkarzem był przeciętnym z tendencją do znikania. Własnie dlatego Klemenz został odpalony przez kilka klubów - w tym teraz przez nas. W kontekście słabości innych pozycji - ot chociażby lewej pomocy - ta obrona była naszą najlepszą formacją przez wiele lat i nie dziwi, że Alan odchodził wtedy do Płocka - zresztą kilka lat wcześniej w podobnych okolicznościach z Wisły odchodził Nalepa, bo i dla niego miejsca nie było. Uryga nie był wybitny, ale te prawie/ponad sto spotkań dla Wisły zagrał i zagrał je nieźle - dokładnie tak jak to określiłem wcześniej. Wyzywanie go, umniejszanie jego roli i - z tego co rozumiem to miałeś na myśli - nieuznawanie go za wychowanka, jest po prostu głupotą. W kontekście tych stu spotkań Urygi na jego pozycji, pamiętam może kilka błędów, które kosztowały nas punkty. Dużo więcej zagrał meczów solidnych, albo nawet dobrych.

A z drugą częścią wypowiedzi nie bardzo rozumiem do czego pijesz. Jeśli do tego, że niby Małecki był tak zajebistym graczem i tak diametralnie odstawał poziomem od Urygi, to się nie zgadzam. Oczywiście, że miał większy wpływ na grę zespołu przez te wszystkie lata w klubie, ale Mały był piłkarzem chimreycznym jak mało który zawodnik w naszej historii i na każde dobre spotkanie przypadał mecz, w którym biegał sam ze sobą, marnując nam punkty. Rzecz jasna wolumenowo grał więcej, a jako, że grywał na pozycji napastnika łamane na skrzydłowego to wturlał tych bramek i asyst przez te dwanaście - czy ile tam grał u nas - sezonów sporo. Ale robienie z niego bożka nie ma sensu.

A więc zestawienie Małecki więcej dla nas znaczy niż Uryga bo wturlał więcej bramek, jest słabe. Ten sam Małecki umierał za Pogoń i bujał się z kominiarzami rozpierdalającymi klub, ale mam mieć do niego większy szacunek niż do wychowanka, który spędził u nas ponad dekadę?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 17:06
I tych przykładów możesz sobie mnożyć ile chcesz, ale nie zmienia to faktu, że Uryga w Wiśle grał nieźle, bo jest po prostu niezłym graczem.
Powiedz, że ŻARTUJESZ i nie chodzi Ci o tę prawdziwą Wisłę bo własnym oczom nie wierzę, a o "Wisłę" Płock prawda?

EDIT:

Nie chyba Ty nie żartujesz... jestem w szoku, będziemy dowodzić, że koń nie jest kotem :/ Nie chcę przywoływać złych wspomnień, ale pamietam taki mecz w pucharze, na którym byłem i prawie nie rozbeczałem się jak dziecko jak widziałem co Uryga wyprawiał:
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...rak%C3%B3w_2:0

to jest 1/100 jego działalności u nas. Bez jaj, zaraz będziemy dyskutować o Beto, który miał całkiem udany pobyt w Krakowie i bardzo dobrze spisywał się w ataku. Szefie.. wybacz... wybacz... Takiego koła na środku pomocy jak Uryga, czy czasmai jak grywał w obronie to NIGDY nie widziałem, NIGDY!!! Nawet Janicki nie powodował u mnie takich choroby. Sory, nie podejmuję się dyskusji.

Jedynie to coś tam oczernianie Małeckiego jest zbliżone prawdzie, ALE piłkarsko dał nam 1000000 razy więcej niż Uryga, pomijając grę na innych pozycjach. Bez sensu ta dyskusja. Szkoda, że nie ma tutaj notatek, musze zapamiętać:

DZIKI twierdzi, że:
1. Uryga dobrze u nas grał;
2. Uryga dał więcej Wiśle niż Małęcki (piłkarsko)
RÓBCIE SCREENY - wolfy jak tego nie skomentujesz tzn że już nie chodzisz po tym świecie :(
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 22.01.2021 o godz. 18:20.

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 22.01.2021, 17:11
...

zdefiniuj niezłego gracza.

EDYTA
widzę, że edytujesz, więc i ja dodam coś:

'
to jest 1/100 jego działalności u nas. Bez jaj, zaraz będziemy dyskutować o Beto, który miał całkiem udany pobyt w Krakowie i bardzo dobrze spisywał się w ataku. Szefie.. wybacz... wybacz... Takiego koła na środku pomocy jak Uryga, czy czasmai jak grywał w obronie to NIGDY nie widziałem, NIGDY!!! Nawet Janicki nie powodował u mnie takich choroby. Sory, nie podejmuję się dyskusji.

Jedynie to coś tam oczernianie Małeckiego jest zbliżone prawdzie, ALE piłkarsko dał nam 1000000 razy więcej niż Uryga, pomijając grę na innych pozycjach. Bez sensu ta dyskusja. Szkoda, że nie ma tutaj notatek, musze zapamiętać:

DZIKI twierdzi, że:
1. Uryga dobrze u nas grał;
2. Uryga dał więcej Wiśle niż Małęcki (piłkarsko)
RÓBCIE SCREENY - wolfy jak chyba tego nie skomentujesz tzn że już nie chodzisz po tym świecie :('
Chcesz powiedzieć, że mecz, w którym wystąpił Bieszczad, Żemło, Lech i Zając i w którym Alan grał po prostu meh - przeciętnie jak i cała drużyna - sprawia, że masz prawo wyzywać naszego wychowanka?

I równolegle wspominasz Beto, który zagrał tych dobrych spotkań z trzy i poleciał samolotem z biletem w jedną stronę gdziekolwiek? Ten sam Beto, który był u nas jak gwiazdka na niebie i tyle samo miał wkładu w nasze wyniki?

Dupcys farmazony nieziemskie i jeszcze starasz się innym wmawiać, że to chore postrzeganie świata jest prawidłowe. Tyle.

Also, czytaj dokładniej. Nie napisałem, że Małecki dał mniej Wiśle piłkarsko. Napisałem, że Uryga powinien mieć większy szacunek od Wiślaka niż ten Małecki, który ma tautaż Reymana na piersi. I owszem, uważam, że Uryga w tych meczach, w których występował, spisywał się nieźle.

Najwyraźniej Twoj słownictwo nie obejmuje wyrażeń, które wyłamują się z zestawienia 'dobry, zajebisty, głupi ....'.
Ostatnio edytowane przez dziki : 22.01.2021 o godz. 17:49.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 17:15
...

zdefiniuj niezłego gracza.
DEFINICJA : nie jest nim i nigdy nie był Alan Uryga LUB każdy inny/przeciwieństwo do Urygi

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 22.01.2021, 17:18
DEFINICJA : nie jest nim i nigdy nie był Alan Uryga LUB każdy inny/przeciwieństwo do Urygi
Czyli? Jakieś nazwiska?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 18:34
...

I równolegle wspominasz Beto, który zagrał tych dobrych spotkań z trzy i poleciał samolotem z biletem w jedną stronę gdziekolwiek? Ten sam Beto, który był u nas jak gwiazdka na niebie i tyle samo miał wkładu w nasze wyniki?
....'.
łot? Przecież ja kpiłem z BETO bo to obok Christova najsłabszy "napadzior" od 1995roku u nas

Może o Bitona Ci chodzi?
Nie BITON a BETO, znów coś pomieszałeś :]

Czyli? Jakieś nazwiska?
Dobrze masz tutaj nazwisko bo zaraz się zapiszesz na śmierć :

Na dzień dzisiejszy, na możliwości naszej kadry i warunki finansowe: FRYDRYCH (początkowo miałem pisać KLEMENZ, ale przypomniałem sobie, że całkiem niedawno pisałem o nim SOLIDNY)

Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Stary 22.01.2021, 18:43
łot? Przecież ja kpiłem z BETO bo to obok Christova najsłabszy "napadzior" od 1995roku u nas

Może o Bitona Ci chodzi?
Nie BITON a BETO, znów coś pomieszałeś :]

Dobrze masz tutaj nazwisko bo zaraz się zapiszesz na śmierć :

Na dzień dzisiejszy, na możliwości naszej kadry i warunki finansowe: FRYDRYCH (początkowo miałem pisać KLEMENZ, ale przypomniałem sobie, że całkiem niedawno pisałem o nim SOLIDNY)
Frydrych jest 'niezły'? To jak opiszesz takiego Kostala?

Próbujesz śmieszkować i słabo Ci to wychodzi. Masz wybitnie zero-jedynkowe spojrzenie na historie, to po drugie. Ciekaw jestem jakie zabawne przezwiska znajdziesz dla całej rzeszy innych wychowanków, którzy nie byli Błaszczykowskimi i Brożkami.

Jesteś przykładem kibica, którego nie życzę ani Pasiakom ani żadnej innej drużynie. Buc, który myśli, że jest.śmieszny, a jest żałosny. Typ osoby, która drugą osobę najpierw wysmaruje gównem, a później stanie na środku ulicy i będzie pokazywać palcem obsmakrując się ze śmiechu.

Tyle. Nie ma sensu dyskusja. Siema.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 19:03
Sam jesteś BUC i dupcys farmazony nie zdając sobie nawet sprawy jak bardzo, przy tym nie jesteś ani trochu zabawny, a ŻAŁOSNY, na dodatek nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz: mylisz Bitona z Beto, Małeckiego z Sarkim i Urygę z Marcelo (może będziesz kojarzyć to nazwisko), masz jakieś urojenia na temat gry poszczególnych zawodników, które nigdy nie miały miejsca.

Co najgorsze nie wiesz o której Wiśle piszesz i mylisz ją z Petrochemią...

I tym optymistycznym akcentem kończę tę dyskusję ze ślepym o kolorach.

Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 22.01.2021, 19:09
Obrażać Alana nie ma sensu, ale graczem był dużo gorszym niż choćby Czekaj. Poważnie. Lepszej rekomendacji chyba nie trzeba

I porównanie chłopa co mijał się w powietrzu z połową piłek do jednego z najlepszych skrzydłowych pomocników w historii ekstraklasy to chyba coś jest nieteges
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.01.2021, 19:30
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...ipca-2021-roku
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 22.01.2021, 19:47
bardzo dobry ruch z tym Sobolem. Nie spodziewałem się że możemy wyrwać młodego grajka z Lecha który w tym sezonie kilka razy juz wszedł z ławki i nieźle wyglądał.

Klemenza bardzo lubiłem, miał gość serducho, no ale suma sumarum miał sporo średnich meczów, żeby nie napisać słabych i chyba po prostu pewnego poziomu nie przeskoczy.

BTW

Ogryzek parówo jak możesz do kogokolwiek mieć pretensje o obrażanie naszych pilkarzy czy pracowników? Zapomniałeś już jakich inwektywow używałeś w kierunku Stolarczyka? Hipokryzja level hard. Jesteś lepszy niż Najman.

Oczywiście pisanie o Urydze w ten sposób mega słabe i żałosne..
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 22.01.2021 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 22.01.2021, 20:07
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
bardzo dobry ruch z tym Sobolem. Nie spodziewałem się że możemy wyrwać młodego grajka z Lecha który w tym sezonie kilka razy juz wszedł z ławki i nieźle wyglądał.

Klemenza bardzo lubiłem, miał gość serducho, no ale suma sumarum miał sporo średnich meczów, żeby nie napisać słabych i chyba po prostu pewnego poziomu nie przeskoczy.

BTW

Ogryzek parówo jak możesz do kogokolwiek mieć pretensje o obrażanie naszych pilkarzy czy pracowników? Zapomniałeś już jakich inwektywow używałeś w kierunku Stolarczyka? Hipokryzja level hard. Jesteś lepszy niż Najman.

Oczywiście pisanie o Urydze w ten sposób mega słabe i żałosne..
Bakłażanie - czym innym jest napisać anal o piłkarzu a czym innym że jest partaczem, drewnem itd. Nie widzisz różnicy? Twój problem. Nie pisałem ćwoku o Stolarczyku że lubiał seks analny itd, więc spadaj z tymi swoimi płaczami.

btw
Ciągle cię trzyma? Twój problem
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 22.01.2021, 20:14
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Bakłażanie - czym innym jest napisać anal o piłkarzu a czym innym że jest partaczem, drewnem itd. Nie widzisz różnicy? Twój problem. Nie pisałem ćwoku o Stolarczyku że lubiał seks analny itd, więc spadaj z tymi swoimi płaczami.

btw
Ciągle cię trzyma? Twój problem
DEJCIE spokój LUDZIE, już pisałem pare razy, jaki seks analny Dobre jazdy macie.

Klemenz super solidny gośc, oddany z sercem chcący grać u nas odchodzi a oni uryge wspominają ehhhhhhh

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.01.2021, 20:48
tego FiucjuszaWielkiego to powinien moderator naprostować.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.01.2021, 20:50
Chehh anal,ptaszek,uryna ,pantofelek,parodyści i partacze.Jednych wolno tak nazywać a według niektórych nawet trzeba inni są nietykalni.Moralność Kalego w pełnej krasie...
Odpowiedz cytując
Ronnie
Member

Od: 07.2011

Stary 22.01.2021, 20:57
Ale po co się wdajecie w dyskusję z pejsatym trollem... Niech wyłapie bana i wraca na swoje forum.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 22.01.2021, 21:25
najlepsze że (jak widać po miniaturce) to recydywista i jeszcze sie tym chwali
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów