|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Można tutaj przeczytać, że wyjazd Olka to dla niego szansa na rozwój i wyjście w górę, tylko tak naprawdę gdzie on będzie mieć szanse na grę, o ile oczywiście dojdzie do porządku ze swoim zdrowiem i formą? Tutaj czy w zachodniej lidze, gdzie będzie jednym z wielu z zaciągu z danego rocznika? ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Sytuacja z Aleksandrem Buksą to też efekt zapaści organizacyjno-finansowej Wisły Kraków... Przypomnę tylko, że końcówka rządów Pani Marzeny S. (której resztę liter z nazwiska wziął pod zastaw prokurator, a podtrzymał sąd) nie nastrajała do zajmowania się sprawami kontraktu juniorskiego naszej potencjalnej perełki... potem mieliśmy artystę, magika i czarodzieja wprost z Kambodżańskiego dworu, a następnie na białym koniu wjechali nasi wybawcy w osobach obecnych właścicieli... Trio od samego początku gasi, co chwila pojawiające się pożary... Na marginesie warto też wspomnieć o wielomiesięcznych przepychankach pomiędzy spółką Wisła Kraków SA i Towarzystwem Sportowym Wisła Kraków... To raczej nie tworzy dobrego klimatu do rozmów i raczej nie ustawia Wisły Kraków w roli rozdającego karty.
Poza tym trener Skowronek, który co jak co uratował klub przed spadkiem... po koronawirusowej przerwie całkowicie pogubił się i forma drużyny poleciała na łeb i na szyję... W takiej formie 17 latkowi ciężko coś pokazać... co nie znaczy, że nie powinien pokazać czegoś więcej... Tak czy siak zobaczymy co przyniesie czas. Będzie co ma być. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Czy to zasługa Skowronka, że Buksa zjechał z formą i dwóch innych młodzieżowców wywalczyło sobie miejsce w składzie? Skowronek zostawił nas na 3 miejscu w tabeli pro junior system, więc czy jest tak beznadziejnie? Odpowiedz sobie sam. Gdyby Buksa był w formie to by grał. Tyle. Jego gra osłabiała zespół. Tak, już po lockdawnie grał mniej, ale jak już grał, choćby z Arka od początku to aż oczy bolały. Podobnie było z KSZO i Jagiellonia. W CLJ nie błyszczał, to nie wiem, może też mieli wszyscy grać na niego? Zespół dostaje baty, a my wystawiany kogoś kosztem lepszego zawodnika tylko dlatego by menager był zadowolony? Dobrze pamiętam jak kibice oglądając wyczyny Buksy w Białymstoku błagali trio o transfer napastnika. I nie bronie Skowronka, ale myślę że łatwiej nam robić wybory zza ekranu telewizora, niż mając nad sobą bat w postaci zwolnienia z klubu. Jakby Buksa na to zasłużył to by grał tak jak Plewka i Szot. Za szybko wszyscy w ogóle uwierzyli że Buksa jest gotowy do regularnej gry w ekstraklasie, na czele z jego ojcem i menagerem. Tymczasem Buksie przydałoby się wypożyczenie do 1 ligi, do którego nie dojdzie bez ego ojca. Skonczy się zapewne wypożyczeniem z Milanu do Serie B, później serie C.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.01.2021 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Myślę że jak podpisze to z bardzo niską klauzulą - powiedzmy 500 tysięcy euro - co i tak dla Nas będzie dobrą opcją
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Myśle, że klauzula została już wtedy ustalona, całe warunki, kwestia była, że podpis złoży 15 stycznia. Poczekajmy spokojnie zobaczymy za tydzień co Olek zrobi.
Jest przecież opcja, że Olek postąpi honorowo i podpisze, zwyczajnie swoich nowych menagerów informując co i jak, niech się wtedy wykazują i szukają mu klubu. Jasne, że śledząc tę sytuację to jest to trochę wersja życzeniowa z mojej strony. Zobaczymy jednak. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Tyle wpisów, tyle dyskusji, czy Buksa zostanie czy nie zostanie. Nie wiem, czy nie za bardzo w chwili obecnej temat jest wart takiego zaangażowania.
Nie odbieram Buksę jako oszusta, ale jako chłopaka, który mentalnie czuje się Wiślakiem i jako dziecko, czy nastolatek po prostu gra w klubie, któremu kibicował od zawsze. Z drugiej strony jednak kolega liczy się ze zdaniem ojca, z którym jest chyba nawet silniej związany niż z mliłością do Wisły. Nie wiem czy pamiętacie, jakie było Wasze pojmowanie świata, poziom emocji i rozumienie konsekwencji w wieku 17 czy 18 lat... Dlateo wiem, że cokolwiek się wydarzy, nie będzie jego decyzją a decyzją jego rodziców, czy też samego ojca. Jeśli zostanie z Wisła, to chyba tylko z przyzwoitości i utrzymania gentleman agreement. Jeśli odejdzie to też nie powinna byc to niespodzianka. A to, że Wisła "zawaliła"? Chyba po prostu nikt w klubie nie pomyślał, że jesli ktoś robi sobie zdjęcie z w koszulce 2023 i do tego z ikoną Klubu, to może w ogóle myśleć o odejściu. Przecież sponsorzy przychodzą własciwie wyłącznie ze względu na Kubę. I tu był błąd myślowy. Tyle. Nie ma co się łamać. Nie takie gwiazdy i to w szczycie formy traciliśmy. Potencjalnie stracimy zarobek, ale z drugiej strony z niewolnika nie ma pracownika. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Żebyśmy nie musieli grać w 10-kę wystawiając go, powinien grać jako drugi napastnik, obok kogoś silniejszego. Wbiegałby sobie w drugie tempo w pole karne i strzelał. To trenerom daje dwie możliwości - albo gramy klasycznym 4-4-2, albo 3-5-2. To drugie odpada, bo polscy piłkarze dostają małpiego rozumu, jak mają grać w takim ustawieniu, a na drugie mamy za słaby środek pola, żeby to utrzymał. Być może teraz, jeśli Hyballa odbudowałby Żukowa, to Kazach z Plewką mogliby biegać i łatać dziury za trzech. Buksa mógłby też wbiegać z boku przy dominującym u nas w tym sezonie 4-3-3, ale - surprise, surprise - znacznie lepszym lewonożnym zawodnikiem, który wbiega z prawej jest Yaw Yeboah. Olek nie jest oczywiście bez "winy" - jest bez formy i miał szereg urazów, ale klub nie zrobił też za dużo, by stworzyć Buksie warunki do gry. Szot jest 2 lata starszy od Buksy, Plewka 3. Oni skończyli już rozwój fizyczny, do tego obok siebie cały czas mają piłkarzy, którzy mogą im pomóc w ustawieniu albo naprawić ich błędy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Dużo kretyńskich postów.
1.Buksa podobno jest umówiony po dżentelmeńsku na 15tego, więc zupelnie nie rozumiem nagonki i wrzut na niego. Wstydu niektórzy nie mają. Obiecał, że podpisze - słowa nie zdazył jeszcze złamać. 2. Jesli slowo złamie to dla mnie nie ma żadnych taryf ulgowych i usprawiedliwień typu, że nie miał 18 lat. Prawnie będzie wszystko ok, ale tylko prawnie. Oszustwo to najdelikatniejsze słowo jakie się ciśnie na usta, skoro sam paradował z koszulką 2023. 3. Ktos tu bredzil o 3 letnim kontrakcie od 15 roku zycia. A co by on dał niby? Jak młody by chciał odejść w wieku 18 lat to tez mógłby to zrobic. Ja liczę na przywiązanie Buksy do barw i klubu. Dla mnie kasa nie jest najwazniejsza, wiec potrafie sobie wyobrazic ze dla niego tez nie musi. Honor w zyciu jest wazny. Mam nadzieję, że dla niego również. Sor za brak pl znakow w wielu wyrazach, piszę z komórki.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.01.2021 o godz. 21:19.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
s1mone napisał(a):
A byłeś kiedyś w takiej sytuacji, że mogłeś dużo więcej pieniędzy zarobić gdzieś indziej? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Mogłem nie byc fair w stosunku do kogos i dobrze na tym wyjsc owszem.
I o to w tym chodzi. Kazdy ma prawo pracowac gdzie mu lepiej, ale jesli bylbym na miejscu Olka i dopuszczal odejscie to bym sie bardzo pilnowal i nie skladal deklaracji bez pokrycia. Nie uznaje robienia z gęby cholewy. Umów ustnych się dotrzymuje. A jesli nie to jest się szują bez honoru.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.01.2021 o godz. 21:45.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja się nie zdziwię jak my po tym 15 niczego się nie dowiemy. Będzie trenował z zespołem dalejz a może w marcu,.kwietniu wypłynie z kim podpisał kontrakt. Lub nagle "jego otoczenie" zmieni zdanie.
Jeśli zawodnik się nie odnosił do tych spraw, ani publicznie ich nie komentował to znaczy że coś jest na rzeczy. Dodatkowo jeśli ktoś w moim imieniu bierze brudy publicznie (vel jego menago) i nie masz ochoty tego sprostować to też.. kiepsko wygląda. O ile po prostu miał na to jego zgodę. Przypomnijmy że jeszcze w lecie Buksa udzielał wywiady dla mediów (np. weszlo). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wczoraj na klubowych zdjęciach Kuba biegał w bluzie z nr 44 i nadrukiem LVBet. W takiej bluzie Buksa może legalnie trenować od piątku
Czyli opcje są dwie:1) Kuba chciał przekazać, że bluza już się nie przyda 2) Kuba chciał przekazać, że bluza jest przygotowana i czeka ![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
no przecież nawet jak podpisze z kimś kontrakt to będzie z nami trenował przez następne pół roku, chyba że coś wynegocjujemy i za pare euro puścimy go wcześniej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Aż jestem ciekawy, czy w przypadku podpisania kontraktu z kimś innym wyląduje w CLJ na te pół roku...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Powinien wylądować tam gdzie Milik.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
myślę i mam nadzieję, że Kuba już się więcej nie da ruchać i pokaże, że dla takich osób nie ma miejsce w drużynie. to ma być jedność, ramie w ramie i nie powinno być miejsca dla osób, które oszukują kolegów z drużyny, przełożonych i przy okazji kibiców |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast milikowe dla Buksy to nie będzie wojna tylko nagroda za "dotrzymanie słowa" Miejmy nadzieję ze się chłopak ocknie i dotrzyma zobowiązań bo to dla niego najlepsze wyjście. Odejście w czerwcu za darmo to biznes dla menagera, który chce przejąć kasę za ew transfer dla siebie. Nic więcej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Milikowe skończy się skomleniem tatusia w PZPN i w prasie...
![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To się mu w prasie wytłumaczy jaka jest przyczyna dorzuci fotkę i wszyscy się dowiedzą że akcja rodzi reakcję. O nic więcej nie chodzi...
A PZPN może nas cmoknąć, każą nam wstawiać Bukse do składu? ![]()
Natomiast zdjęcie w koszulce moim zdaniem było tym podpisem którego Buksa w lecie nie mógł jeszcze złożyć. Dowodem że umowa była i że do 2023, a nie 2025 czy 2022. Więc to nie była żadna szopka tylko bardzo dobre posunięcie ze strony klubu. Gdyby nie ta fotka dzisiaj byłyby teksty, że żadnej umowy nie było...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 12.01.2021 o godz. 21:59.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Panowie, możemy tutaj prowadzić wszelakie dysputy i knuć wizje, ale jaka będzie prawda to pokaże nam czas. Mimów wszystko mam nadzieje że Olek jest osobą honorową i wywiąże się z nieformalnej umowy (której obrazem jest chociażby zdjęcie z koszulką.2023)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Drozd napisał(a):
A co do "milikowego" to szkoda strzępić ryja. Przegapiłem chyba jakiś zastrzyk gotówki do klubu, że stać nas płacić ~40 tysięcy miesięcznie 18-latkowi z CLJ, którego wszyscy będą mieli dość i za pół roku go tu nie będzie. Jeżeli okaże się, że podpisze kontrakt w styczniu z kimś innym, to nie ma absolutnie żadnego sensu go tu dłużej trzymać. Kopa w dupę za drzwi, życzymy powodzenia w dalszej karierze i do zobaczenia za trzy lata w meczu z Lechią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jasne że jak ktoś będzie chętny zapłacić za niego cokolwiek zanim skończy się umowa to trzeba go puścić, mniej z racji na wpływy z transferu, bardziej z racji zejścia z listy płac. Natomiast jak chętnego nie będzie to nie ma się co pieścić...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
![]()
Gegenpressing!