The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2020, 07:49
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A co powiecie żeby na bramę wziąć Navasa? Lepszy od Lisa?

Bez sensu, 34 lata na karku, nic na nim nie zarobimy
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.12.2020, 10:42
kristos napisał(a):Wyświetl post
A swoją drogą, to ciekawe kiedy Legia zgłosi się po Yebaha,bo że to zrobi chyba nikt nie wątpi.
Te qrwy tylko czyhają na takie okazję.
Nie sądzę, żeby ktokolwiek w klubie jarał się na myśl o pieniążkach z Legii w tym momencie. Dużo lepiej wytransferować.zawodnika poza ligę - i tak pewnie będzie to wyglądało, że Yaw odejdzie za jakiś czas gdzieś do Rosji/Turcji/Holandii. Myślę, że finansowo aż tak nas teraz nie ścina, szczególnie, że Warszawiacy też już kasą nie srają.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 16.12.2020, 11:00
Niestety ale finansowo nas ścina bardzo, pandemia zrobiła swoja, ten rok w straty. Jeżeli wyłożą za niego tyle co kluby zachodnie to pójdzie nawet i do Legii, jednak obstawiam, że w lecie będą zgłaszać się mocniejsze kluby, z mocniejszych lig i za lepsze pieniądze
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.12.2020, 11:05
Jak tylko Hyballa ich dobrze przygotuje na wiosnę - to Yeboah i Żukow dostaną pewnie bardzo dobre oferty w lecie.

Moim zdaniem jeszcze cichym, ale w przyszłości głośnym i dużym transferem będzie Szot.
Gość momentami wygląda świetnie. Wiadomo przegina pałę z aktorzeniem i czasem chłopaka ponosi młodość, ale motoryka i poziom gry jak na 19 lat wygląda naprawdę dobrze.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2020, 11:10
bramkarz - https://www.transfermarkt.pl/yuri-lo...spieler/126360
środkowy def. pomocnik - https://www.transfermarkt.pl/brice-d.../spieler/93690
skrzydłowy - https://www.transfermarkt.pl/rafal-k...spieler/191895
napastnik - https://www.transfermarkt.pl/diafra-...spieler/120610
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 16.12.2020, 11:55
Nie no z tym kurzawą nie żartujcie. Człowiek, który zagrał pół sezonu na przyzwoitym poziomie. Finansowe wymagania za to kosmiczne. Nie potrzebny nam drugi Beqiraj
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 19.12.2020, 10:03
Ciekawe czy z tym Wachowiakiem to tylko ploty?
Tu o nim; https://www.youtube.com/watch?v=bxOmrFVYtFs
Tu kluczowe podanie przy 1 golu i gol na 3:0 https://www.youtube.com/watch?v=sVR2FWT_ctc
Tu piękna bramka(od 0:59 min.) https://www.youtube.com/watch?v=vGGcCA6fhHo
I gol z letniego sparingu (od 0:30 min.) https://www.youtube.com/watch?v=leRZdk8FXvY

Taki skład już wkrótce? Lis-Gruszkowski,Frydrych,Hoyo,Wachowiak-Yeboach,Żukow,Szot,Błaszczykowski-Savić-?(Forbes)
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2020, 10:04
Włodarczyk napisał, że jest zainteresowanie Forbesem z Arabii.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 19.12.2020, 10:58
Jak Wisła więcej zarobi więcej na Forbsie niż Buksie to będą jaja. Z cyklu "lepiej mądrze handlować koszykarzami niż szkolić młodych".
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 19.12.2020, 13:40
tym Wachowiakiem bym się tak nie podniecał.. mieliśmy Grabowskiego, który gra cały czas w podstawowym składzie lidera 1 ligi.. a u nas nikt nie chciał na niego postawić.. teraz mamy wyróżniającego się gracza z 1 ligii i też nikt nie widzi go w podstawie

Forbsa bym sprzedał za pół bańki nawet i sam odwiózł na lotnisko.. za niego kupić tego chorwata z dunskiej i Wachowiaka..
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.12.2020, 15:17
Forbes to świetny napastnik. W stylu Roberta Lewandowskiego. Bardzo dobrze gra tyłem do bramki. Potrafi się utrzymać przy piłce. Mimo swojego wzrostu nieźle tą piłką operuje. Dysponuje bardzo dobrym uderzenie i jest niezły technicznie.

LóD713, hc3c!3 g0 spż3d4ć czy n13?! Hwal1ć m! g0
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 19.12.2020, 15:34
bramkarz - https://www.transfermarkt.pl/yuri-lo...spieler/126360
środkowy def. pomocnik - https://www.transfermarkt.pl/brice-d.../spieler/93690
skrzydłowy - https://www.transfermarkt.pl/rafal-k...spieler/191895
napastnik - https://www.transfermarkt.pl/diafra-...spieler/120610

przecież te kopacze są już na zjezdzie formy prosto w dół. Ich obecność to dwa całkiem dobre mecze reszta to człapanie po wypłate
Powód: qwerty
Ostatnio edytowane przez Machor303 : 19.12.2020 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.12.2020, 16:04
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Jak Wisła więcej zarobi więcej na Forbsie niż Buksie to będą jaja. Z cyklu "lepiej mądrze handlować koszykarzami niż szkolić młodych".
Z tego co pamietam, to właśnie jesteś zwolennikiem takich koszykarzy vide dobór zawodników przez ojżyńskiego.

Swoją drogą bardzo się wkurzałem jak nas taki drągal robił w Rakowie, ale naprawdę jestem póki co zadowolony z jego gry mimo zmarnowanej setki z meczy z 7egłą.

Widać, że potrafi grać, strzelił więcej w tych paru meczach niż beciraj przez ostatnie 2 lata i przyszłe 5 :]

Jeśli jest KUPIEC za godną kasę to oczywiście sprzedawać, ale mimo wszystko chciałbym aby został. Beci OUT z naszą dopłatą.

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 19.12.2020, 18:51
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Z tego co pamietam, to właśnie jesteś zwolennikiem takich koszykarzy vide dobór zawodników przez ojżyńskiego.

Swoją drogą bardzo się wkurzałem jak nas taki drągal robił w Rakowie, ale naprawdę jestem póki co zadowolony z jego gry mimo zmarnowanej setki z meczy z 7egłą.

Widać, że potrafi grać, strzelił więcej w tych paru meczach niż beciraj przez ostatnie 2 lata i przyszłe 5 :]

Jeśli jest KUPIEC za godną kasę to oczywiście sprzedawać, ale mimo wszystko chciałbym aby został. Beci OUT z naszą dopłatą.
Moją wypowiedź trzeba czytać w kontekście tego co mówiło się o Buksie i Forbsie. Czyli z jednej strony mega talent, drugi Lewandowski, miłość do Wisły, miliony dla klubu i FC Barcelona , a z drugiej strony turysta, koszykarz, półamator i drewniak.

Co do Ojrzyńskiego, nie jestem fanem grajków ani burdeli, które musi on ogarniać. Ale doceniam jego pracę. Jakiś czas temu pyknęliśmy Stal 6:0. Teraz taki wynik byłby myślę niemożliwy. Bardzo szybko poukładał ich do kupy i w przeciwieństwie do Wisły dał radę wygrać z elką. Ja wiem, mecz meczowi nierówny, dostał podmęczoną meczem z nami Legię, trzy karne, nie dostał drużyny z tak skopanym przygotowaniem fizycznym, ale:

1 WYNIKI (nie po raz pierwszy) GO BRONIĄ.
2 Nikt nie kazał Kubie trzymać Skowronka na siłę miesiącami, nikt nam nie kazał grać Janickim i Bequirajem.
3 Myślę, że gdyby Ojrzyński trenował Legię, Milan (hehe), albo Wisłę z czasów Kiko to też stawiałby odpowiednio na Pekharta, Ibrahimovicia, czy Carlitosa, a nie na Zjawińskiego czy Cebulę Rzeźbisz w tym co masz, a przypuszczam że w Koronie czy Stali nie dostał carte blanche co do transferów niczym jakiś Mourinho.

Rozwijając moją wypowiedź, nic nie wiemy. Nie wiemy jak poradziłby sobie Ojrzyński w Wiśle, ani jak poradzą sobie nasi grajkowie. Był szum o Buksie, a widoki na większą kasę na razie są związane z Forbsem (możliwe że za Buksę dostaniemy... ekwiwalent za szkolenie). Był lekki szum o tym że Mehremic jest turystą na doczepkę do klasowego napadziora Bequiraja, wyszło znów na odwrót. Nie żeby Mehremić był jakimś Bogiem, ale w porównaniu z Bequirajem można tak powiedzieć. Mówi się o Hyballi jako trenerze na lata, a on sam na temat zakończenia swojej pracy na Słowacji powiedział: " Miałem dwa lata kontraktu i po 1,5 roku usiedliśmy do rozmów na temat nowej umowy. Ale ja już nie chciałem pracować na Słowacji, powiedziałem, że 2 lata to dużo i szukam nowych wyzwań." Także komicznie to czasem wychodzi.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 19.12.2020 o godz. 18:53.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.12.2020, 00:24
Ok uspokoję Cię, plan pt "ojżyński" nie miałby prawa u nas wypalić, nawet jakby ze Stalą zdobył 3 miejsce w lidze.

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 20.12.2020, 01:19
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Ok uspokoję Cię, plan pt "ojżyński" nie miałby prawa u nas wypalić, nawet jakby ze Stalą zdobył 3 miejsce w lidze.
Ależ ja jestem spokojny. O Stal. Po dzisiejszym meczu także o Wisłę i naszego niemieckiego magika.
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 20.12.2020, 01:54
W końcu jakiś powiew optymizmu po meczu, aż chce się coś napisać

Wg mnie powinniśmy unikać kolejnego rewolucyjnego okienka, natomiast delikatnie przewietrzyć kadrę. Powinni odejść

1) 1 z 2 Niepsuj/Burliga
2) Hoyo na wypożyczenie albo Klemenz - natomiast dzisiaj Klemenz wg mnie zagrał bardzo dobrze, za początków Skowronka też potrafił pokazywać porządny poziom ligowy. Chyba lepiej mieć Klemenza w rotacji i Hoyo ogrywanego w 1 lidze niż Hoyo na ławce. Może Kaziu by go przygarnął do Sosnowca?
3) Jeden ze środkowych pomocników mamy obecnie Bashę, Żukowa, Plewkę, Kuveljicia, w razie W może zagrać Boguski (cały czas uważam, że na pozycji 6/8 dobrze dał radę w tych kilku meczach). Ze względu na przepis o młodzieżowcu nie może to być Plewka

Kogo nam potrzeba? Moim zdaniem napastnika albo i... nikogo. Chciałbym, żeby trener z zarządem zdecydowali w trakcie okresu przygotowawczego kto wygląda dobrze i czy takich piłkarzy jak Beqiraj, a potem np. Żukow da się doprowadzić do formy fizycznej - tutaj wiadomo - Beqiraj jej nie ma, Żukowa widzieliśmy dużo lepszego na początku, kiedy nie przygotowywał się z Wisłą.

Bo też kurde popatrzcie - który z zawodników - no powiedzmy sąsiadki by u nas znalazł spokojnie miejsce w składzie?

Jeżeli uda się zrobić prawie optymalne przygotowania - tj. unikniemy zarówno plagi kontuzji jak i braku pary, to piłkarsko stać nas na ten spokojny środek tabeli. Zresztą terminarz tak się fajnie układa, że pierwsze 4 kolejki to Piast (zakładam, że będzie to już solidny Piast), Jaga, Śląsk i Pogoń czyli drużyny które uznajemy za szeroko pojętą czołówkę. Dopiero w piątej czeka nas spotkanie z Płockiem

W międzyczasie nasi sąsiedzi walczący o spadek grają:
Płock: Zagłębie, Stal, Lech, Legia
Piast: Wisła, Śląsk, Pogoń, Warta
Warta: Cracovia, Lechia, Zagłębie, Piast
Stal: Śląsk, Płock, Zabrze, Cracovia
Podbeskidzie: Legia, Górnik, Cracovia, Jagiellonia

Generalnie wszyscy mają trudny terminarz i mało jest meczów bezpośrednich w tej grupie, ale:

1) Pierwszy mecz z Piastem pozwoli nam wyprzedzić ich / odjechać im (zależnie od jutrzejszego Piast - Raków) i z dużym prawdopodobieństwem zdobyć komfort przewagi więcej niż jednej kolejki nad beniaminkami i jednocześnie zbliżyć się do np. Jagiellonii. Nie spodziewam się zwycięstw ekip pod nami.
2) Mityczna pierwsza 8 po 15 kolejkach to może być nadal 17 punktów. Mało prawdopodobne, ale to że mecz z Jagą może nam pozwolić do nich doskoczyć, a nawet wyprzedzić już tak bardzo nieprawdopodobne nie jest. Jednocześnie druga kolejka to jednocześnie Stal - Płock, również mecz którego ewentualny zwycięzca będzie mógł, prawdopodobnie, odczuwać duży komfort
3) Realnie do 3 kolejki możemy przystępować zarówno z miejsca 10 jak i 15 i na dodatek jest to mega powiązane z sytuacją naszego rywala. Jako, że w pierwszych dwóch kolejkach Śląsk gra ze Stalą i Piastem - najprawdopodbniej im wyżej my, tym niżej Śląsk i odwrotnie. Po dwóch pierwszych zwycięstwach może przywrócić się we Wrocławiu pamięć sukcesów Stanislava Levy-ego i Oresta Lenczyka po dwóch porażkach z kolei mentalność typu 'wygodnie być średniakiem)
4) W 4 kolejce dostajemy Pogoń, Pogoń która po rozpoczęciu rundy wiosennej gra z Rakowem, Cracovią i Piastem. W czasach dzielenia na grupy Pogoń zawsze (-1) była w ósemce i odwalała... Pogoń. Wg mnie ten start Pogoni znowu zdefiniuje ich podejście do meczu z nami - zwycięstwo z Rakowem daje im realną szansę myślenia o pucharach, 6-7 punktów, zwłaszcza w kontekście meczu Legia-Raków w 2 kolejce 'wiosny', może im dać szansę na walkę o mistrza - ponownie ten sam przypadek co ze Śląskiem.

Podsumowując - popierdzieliłem sobie, ale trzeba zdawać sobie sprawę, że krótka liga wraz z terminarzem pierwszych kolejek po przerwie, może być mega, mega ciekawa i to nie tylko z perspektywy Wisły, ale też walki zarówno w przedzie jak i w czele tabeli. Natomiast wynik meczu z Piastem zdecydowanie będzie zmieniał nasze humory, a - o ile nie będzie remisu - dziennikarze i pół forum będą pisać o tym która ekipa wraca do życia i walki o wyższe cele .

P.S. Pamiętajcie, że po dzisiejszym meczu Lech, który - dla wszystkich to oczywiste - przynajmniej dojdzie do pucharów ma tylko 3 punkty więcej niż my ;-)

P.P.S. ło ....a, ale oftop na pół strony zrobiłem....
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 20.12.2020, 13:58
Tak... zostanmy z 3 pomocnikami gdzie gramy zazwyczaj 2 w srodku.... jprdl, reszty tych bzdur nie czytam nawet.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 20.12.2020, 21:08
Podobno Arabusy chca Forbesaa. Podobno daja okolo 800 tys euro, za banke mamy go puscic.

Jesli go opylimy to chyba przyjdzie ten mlody Chorwat (Divkovic), ktory gra w Dunajskiej, a ktorego trenowal Hyballa. I stad chyba ten transfer mlodego lewego.

Tak sobie analizowalem kadre i wychodza mi takie wnioski:

- jesli przyjdzie ten lewy obronca to mamy obrone zabezpieczona na piec spustow
LO: Sadlok, Abramowicz, mlody

SO: Frydrych, Adi, Klemenz, Hoyo, Szota

PO: Szot, Gruszkowski, emeryci

- srodek pola mamy obcykany rowniez:
Zhukov, Basha, Plewka, Kuveljic

- 10 tka tez jest zabezpieczona. Kuba, Savic, Chuca, Yaw tez by tam mogl zagrac
- wiekszy problem ze skrzydlami. Jest Yaw, Kuba raczej bedzie grac na 10tce niz na skrzydle. Carlos to piach na skrzydle. Teoretycznie Savic to skrzydlowy, ale musi byc idealnie przygotowany motorycznie. No i Mak. Boguskiego nie licze tak jak Carlosa jako realna opcje. I cos czuje, ze w przypadku sprzedazy Forbesa tu bedzie jakis transfer w pierwszej kolejnosci.

- atak wiadomo: Fatos, Olek i ktos nowy

Po sezonie pewnie odejda: Niepsuj, Abramowicz, Chuca, Mak, Carlos, Boguski
Znak zapytania bedzie przy Klemenzie, Mehremiciu, Burlidze.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.12.2020, 21:29
jak dla mnie na dziś do pożegnania: Niepsuj Burliga Klemenz Chuca JCS Beciraj Mak. Jeśli za Forbesa będzie 500-600 koła euro to oddawać z pocałowaniem ręki. Dojdzie Wachowiak na lewo, Abramowicza przesunąłbym na lewą pomoc. Kończy się kontrakt Czerwińskiego w Piaście i Jego bym widział u nas. a z przodu? fajnie byłoby jakby wrócił Turgeman
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
ricenb
Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2020, 22:11
A jak wyglada sytuacja z hebertem powinien mu nie koncyc kontrakt a podobno z nami podpisał juz tego lata ale cos niewyszlo jest mozliwosc żeby teraz wrucił ma ktoś info hebert frydrych to była by niezła opcja
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.12.2020, 23:06
ricenb napisał(a):Wyświetl post
A jak wyglada sytuacja z hebertem powinien mu nie koncyc kontrakt a podobno z nami podpisał juz tego lata ale cos niewyszlo jest mozliwosc żeby teraz wrucił ma ktoś info hebert frydrych to była by niezła opcja
Tylko czy stoper to jest naprawdę pozycja, którą należy wzmocnić w pierwszej kolejności? Moim zdaniem nie.

Zgadzam się że Skaeabeusem, że potrzeba wzmocnień na skrzydłach i w napadzie. Divković ma całkiem dobre statystyki, z tego co pamiętam, ale ta plotka wypłynęła dość wcześnie po tym, jak Hyballa podpisał kontrakt. Wnioskuję, że to raczej kaczka dziennikarska oparta o znajomość trenera z piłkarzem (podobnie jak Grosskreutz), choć wolałbym się mylić.

Bodajże Miga napisał, że Basha rozważa odejście, bo martwi się, że nie podoła natężeniom treningowym (całkiem słusznie zresztą, biorąc pod uwagę, że jest szklanką), więc być może jakieś wzmocnienia do środka pola także by się przydały.

Pamiętajmy jednak, że mamy też młodzieżowców, po których warto może być sięgnąć. Szczerze mówiąc niezbyt się orientuję w sytuacji drużyny juniorkiej poza tym, że są liderami (co niekoniecznie oznacza, że mamy tam jakieś super talenty, vide nasze mistrzostwo juniorów sprzed paru lat). W każdym razie czescy łuk powinniśmy starać się wypełnić młodzieżą
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.12.2020, 23:22
Krótko, kogo potrzebujemy wg mnie zakładając ze nikt nie odejdzie
Bramka: Lis Buchalok - jest OK
PO; Szot, Grusza, Emeryci - jest OK
Środek: Frydrych, Klemenz, Adi, Hoyo, Szota, opcjonalnie Sadlok - jest OK
LO- Sadlok, Abramowicz - wg mnie 1 transfer (Sadlok lepszy na ŚO
Pozycja 6/8 - Zukov, Plewka, Basha, Kuveljic - Basha& Kuveljic - kontuzje potrzeba min 1 nowego grajka
Pozycja 10- Chuca, Silva, opcjonalnie Kuba, Savic - potrzeba 1 wzmocnienia
PP - Yeboah, Kuba - jest OK
LP - Mak, Savic, opcjonalnie Silva - jest OK
Atak- Forbes, Fatos, Buksa - jest OK

Ja widzę na już potrzebę 3 nowych zawodników na pozycjach najsłabiej jakościowo obsadzonych: LO, 6/8 i 10
Jeśli zejdziemy z kontraktów któregoś z napastników ściągałbym dodatkowo kogoś do Ataku, oraz dodatkowo do środka pola.
Więcej niż 4-5 transferów w zimie się nie spodziewam
Na rewolucje przyjdzie czas w lecie, wtedy konkretne wzmocnienia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.12.2020 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 21.12.2020, 09:00
W Lubinie za bardzo nie mogą dogadać się w sprawie przedłużenia kontraktu z Chodyną. Uważam że warto spróbować.Młody fajny chłopak, prawy obrońca. Kontrakt kończy mu się w czerwcu a cena za Niego to 100 tys euro.
Mielibyśmy Szota Gruszkowskiego i Chodynę a więc prawa strona bezpieczna.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Szneka : 21.12.2020 o godz. 09:08.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.12.2020, 09:50
Tak na prawdę potrzeba nam dobrego ofensywnego pomocnika i napastnika i będziemy wygrywać seriami.
Kuba jak jest zdrowy to rozwiązuje problem OP, ale zdrowy jest rzadko niestety...
Nie obraziłbym się jakby przyszedł jeszcze ktoś pokroju Pola Lloncha, taki agresywny szybki i zwinny zawodnik w środku pola byłby mega.
Tak więc wg mnie:
- ofensywny pomocnik
- napastnik
- defensywny pomocnik
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 21.12.2020 o godz. 09:53.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.12.2020, 09:55
Chodyna to ciekawy piłkarz - ale mielibyśmy już Szota, Gruszkowskiego, Burlige, Niepsuja... trochę dużo. Niemniej chętnie widziałbym go w Wiśle
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.12.2020, 09:59
Co wtedy z Szotem? Przecież on jest na równym poziomie jak nie lepszy i dużo młodszy do tego...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 21.12.2020, 10:04
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Co wtedy z Szotem? Przecież on jest na równym poziomie jak nie lepszy i dużo młodszy do tego...
rywalizacja kto lepszy ten gra a jak chcemy obydwóch w składzie to Szot na prawą pomoc.wtedy Yeboah na lewo albo walka z Szotem

Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.12.2020, 10:11
Bez względu na ewentualne ruchy kadrowe z klubu potrzebny jest ktoś konkretny do środka pomocy, żeby uzupełnić duet Żukow-Plewka.
Basha już nie dojeżdża fizycznie, Kuveljic wyłączony do marca (czyli znając nasze realia będzie dostępny na 5 ostatnich kolejek).
A wszystko co pozostałe - zależy od ewentualnego pozbycia się jednego/kilku niepotrzebnych trenerowi zawodników.
Gdyby faktycznie Arabowie chcieli Forbesa - zapakować, dołożyć kilka skrzynek "Wiślackiego" i przesłać na koszt nadawcy. Wtedy pojawią się środki na kolejnego napastnika.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.12.2020, 14:12
Szneka napisał(a):Wyświetl post
rywalizacja kto lepszy ten gra a jak chcemy obydwóch w składzie to Szot na prawą pomoc.wtedy Yeboah na lewo albo walka z Szotem
Mamy zdecydowanie inne priorytety niż piąty prawy obrońca i czwarty prawy pomocnik.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów