The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.12.2020, 20:06
O oczywiście na konferencji prasowej przed Legią pytania do Hyballi, że Wujo ma przyjść w grudniu 2021 i co on na to że jego czas jest już z góry określony.... gość robi wielkie oczy, że pytanie jest nie na miejscu i zdziwiony wychodzi...zygam już tym tematem Wuja...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.12.2020, 20:08
Wujo przyjdzie w grudniu po południu

a Czesia kto zamieni w 2022 22 lutego ? moze ktos by tak o to zapytał.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 11.12.2020 o godz. 20:10.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 11.12.2020, 20:51
Zydy maca i nic wiecej, niech ktos tam krzyknie Hyballi kim byl ten cwaniak co zadal to pytanie zeby wiedzial przed nastepnymi Derbami jak trzeba z nimi postepowac
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 11.12.2020, 21:44
Dajcie spokój kmita i jego sportowe fakty na szmatlawcu wp ynteligent się znalazł. wp to odpowiada bo prezentuje poziom ludzie tam zaglądających .
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 12.12.2020, 08:49
Spokojnie, z tego co mówiła nasza rzecznik, Hyballa przed konferencją poznał pytania, było z nim konsultowane też to ostatnie od Kmity Myślę, że wytłumaczono mu, że to zwyczajnie ktoś próbuje ferment siać, a jeśli dodano, że Kmita to kibic pasów to już zupełnie luz.
Po drugie, Hyballa nie wygląda na gościa, który miałby się takimi rzeczami przejmować a jak widać odpowiedź sobie przygotował całkiem niezłą
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 12.12.2020, 09:20
Na pewno kibic pasów? https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-zdjecie-warte
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 12.12.2020, 10:30
Czytam wywiad.

"Ani przez sekundę w czasie negocjacji nie było mało konkretnego gadania, a Dawid Błaszczykowski okazał się bezpośrednim człowiekiem. Podczas rozmowy otrzymałem wiele sygnałów, które nie pozostawiały mi wątpliwości co do decyzji. Wiedziałem o wszystkich kłopotach Wisły w poprzednich latach, o długach i walce o przetrwanie, ale ten klub ma wielką markę i potężne wsparcie kibiców, co też nie było bez znaczenia. Gdy dodamy do tego, że Kraków jest pięknym miastem, a ja po prostu lubię Polaków, musieliśmy się dogadać. Jestem dumny będąc trenerem takiego klubu jak Wisła"

A teraz zadajmy sobie takie pytanie. Ile jest klubów w Polsce, o których można by powiedzieć coś takiego na serio, nie tylko kurtuazyjnie? Tak zdanie po zdaniu, od poziomu zarządu przez kibiców po miasto? Jeśli nie zdarzy się coś ekstremalnie nieprzewidywalnego to jeszcze będzie się bić o zwycięstwo w tej buraczanej lidze.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 12.12.2020, 12:42
te wywiady czytało sie wspaniale , jak praktyka nadąży za teorią , to bedzie naprawde dobrze !
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 12.12.2020, 14:07
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Na pewno kibic pasów? https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...-zdjecie-warte
Tak, bo kibic pasów również może mieć awersję do Probierza czy Filipiaka, nic w tym dziwnego.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2020, 14:29
A mi się wydaje, że rzekoma stronniczość dzienniakrzy ze względu na sympatię klubowe w tym przypadku ma tyle sensu co wplyw zony sędziego na wygrana w derbach. Skoro potrafi pisać pozytywnie o Wisle to sugerowanie, ze teraz jest stronniczy jest niekonsekwentne.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2020, 15:32
Jeżeli nie jest stronniczy to jest kretynem, po prostu kretynem. Profetyk się znalazł. Hyballa powinien go zapytać o kolejne liczby w totolotku...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Stary 12.12.2020, 16:01
Prędzej jest kretynem
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 12.12.2020, 17:38
Bardzo ciekawe spostrzeżenia na temat naszego trenera oczami różnych ludzi do przeczytania na weszło.

https://weszlo.com/2020/12/12/showma...oczami-innych/

Wydaje się, że jeśli zarząd i piłkarze nadążą za ambicją tego trenera to może być dobrze.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 12.12.2020, 18:53
Kmita to zawzięty kibic pasów, potwierdzam. Miałem nieprzyjemność poznać go lata temu.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 12.12.2020, 19:49
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawe spostrzeżenia na temat naszego trenera oczami różnych ludzi do przeczytania na weszło.

https://weszlo.com/2020/12/12/showma...oczami-innych/

Wydaje się, że jeśli zarząd i piłkarze nadążą za ambicją tego trenera to może być dobrze.

Apropos wywiadu: no, nie wiem, nie wiem. Ten Holender z Dunajskiej wali w Niemca jak w bęben. "Nie miał motywacji", był "zmęczony", "showman", praca z młodymi na "drugim planie". Cała nadzieja w tym, że to nie tyle szczera opinia ile wypowiedź a la typowy Holender (czytaj: zarozumiały buc, który zawsze musi pokazać, że to on jest the best).
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 12.12.2020 o godz. 19:56.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.12.2020, 23:02
Mam takie przemyślenie, bardzo luźne. Gdyby do Wisły przyszedł Ojrzyński i po polsku powiedział, że trzeba szybko i agresywnie odbierać piłkę to większość z nas myślałaby w stylu: rzeźnik, bandycki styl, nie pasuje do Wisły. Przychodzi Hyballa z Niemiec, co trzecie słowo mówi "gegenpressing" i "zapierdalanie na treningach", w meczach nasi wyglądają jakby ich 3 dni nie karmili i wypuścili rozjuszonych na przeciwników. Czymś się to różni?

Póki co, oczywiście, #HyballaTeam
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 12.12.2020, 23:04
różni się tym, że Ojrzyński to trener do bronienia, a wszyscy o Hyballi mówia, że prezentuje ultra ofensywny futbol
Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 12.12.2020, 23:10
Nie ma tam w clj-tce jakiegoś napastnika?
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 13.12.2020, 00:20
Pierwsze z pytań od dziennikarzy do trenera Wisły dotyczyło zmiany już w przerwie Michała Maka.

Michał grał źle. Nie rozumiał wszystkich poleceń dotyczących pressingu. Do tego miał żółtą kartkę. Nie było to najlepsze spotkanie w jego wykonaniu, dlatego dokonałem zmiany - przyznał trener.

Hyballa został też zapytany o to, czy nie żałuje tego, że dokonał tylko dwóch zmian, choć zespół miał po przerwie kłopoty kondycyjne.

- Nie żałuję, bo jedenastka, która była na boisku wykonywała dobrze swoje zadania. Straciliśmy bramkę po głupim rzucie karnym w 81. minucie, następnie najlepszy napastnik ligi - Pekhart, strzelił bramkę w 89. minucie, bo nie naciskaliśmy wystarczająco na skrzydłowych. Nie wydawało mi się, żeby na ławce było wystarczająco dużo jakości, aby dokonywać wartościowych zmian - skwitował szkoleniowiec.

Na zakończenie trener został zapytany o ocenę zachowania Chuki i jego faul, po którym Legia otrzymała rzut karny.

- Zachowanie było głupie - skomentował krótko trener.

Facet nie gryzie się w język. Z tego wynika że kladzie chyba krzyżyk na graczach z listy poniżej. Z tym że, może będzie zmuszony nimi grać już w Poznaniu. Sytuacja Maka i Chuci też wydaje się delikatnie mówiąc nie najlepsza. Ale jeśli otwarcie stwierdza że woli nie robić zmian niż dać im szansę w meczu gdzie pierwsza 11 oddycha rękawami, to wiedzcie, że coś się dzieje. Chyba bardzo szybko będziemy świadkami tarć na linii klub-trener, chyba że Hyballa dostanie zielone światło na transfery lub "zielone" na transfery gotówkowe.

• Rafał Boguski
  • Jean Carlos Silva
  • Fatos Bequiraj
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.12.2020, 00:26
To ze chlop bedzie mowic co mysli bylo juz wiadomo - moze byc ciekawie - choc uwazam, ze wszystko zalezy od tego jak bardzo zawodnicy beda wierzyc w to co robia.

Jesli bedzie wiara i efekty - bedzie dobrze.

A tak serio to kto z naszej lawki daje jakosc ?

Kuba, Basha w formie, Niepsuj dawal rade ktos jeszcze ?
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 13.12.2020, 00:54
Skąd to zdziwienie? Obecny zarząd w ciągu kilkunastu miesięcy przeprowadził mnóstwo transferów, z czego większość to zwykły menedżerski szrot.

Tylko niesamowite klakierstwo panujące w otoczeniu rządzących powoduje niemożność krytyki, bo finalnie przeważa narracja o tym, że nie można negatywnie oceniać parodystów, a za złych nie uważa się Janickiego, Beciraja, Carlosa, Chuki, wodza Boguskiego i kilku innych, tylko krytykujących.

Tu po dwóch latach widać wiele rzeczy do poprawy, tylko nie widzę ludzi, którzy mieliby poprawić sytuację.

Może Hyballa coś zmieni, ale co on może sam?

Skoro Jakub przez kilka miesięcy nie rozumiał uzasadnionej krytyki Skowronka, bo mecz z Legią pokazał, że chęci były, zaangażowanie też - tu widać różnicę na plus Hyballi, tylko zabrakło przygotowania fizycznego, ale to wiadomo od dawna i to zasługa byłego ,,trenera".

Ze Skowronkiem u steru z pełną premedytacją zmarnowano dość długi czas.

Tu natychmiast z dziesięciu przebierańców zasługuje na wywalenie.

A potem mogą pojawić się pretensje do rodziny Buksów.

Napiszę tak, nie jestem zdziwiony pretensjami ojca Buksy, widząc jakie asy grają w ataku.

Tu Brożek byłby wzmocnieniem.

Wisła sobie sama strzela samobója, biorąc pod uwagę łatwość transferów młodych Polaków do lepszych krajów, a strata kilku mln euro będzie dużą porażką obecnych rządzących i niezmienionych od 2014 r. (od słynnych wyborów w TS-ie) klakierów, bo jeśli pewna grupa osób broniła Sarapaty i reszty do samego końca, mimo iż cała Polska wiedziała, a potem szybko przeszli do nowych (wystarczy sprawdzić kto jest autorem pewnego tematu), to potem mamy odpowiedź dlaczego sytuacja klubu po dwóch latach nie wygląda dobrze.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.12.2020 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
heavy
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 13.12.2020, 00:55
Napiszę krótko, nic z tego nie będzie.
Szkoda że nie grał dziś jego szef Kuba, ciekawe jak by ocenił grę szefa.

W maju 2021 pozostaną już tylko wspomnienia.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 13.12.2020, 01:09
Przeczytałem ten wywiad i niestety to tutaj nie przejdzie . Mentalność w tym kraju i w tej lidze się nie zmieni. Widać że jeżeli chlop dostał by transfery plus gości z obecnej kadry co chcą sobą coś prezentować może byśmy wkońcu w przeciągu 3 lat powalczyli o puchary i ruszyło by się coś do przodu. Ale wydaje mi się że chłopa tu nie będzie tak jak mówi poprzednik w maju, a my znów na boisku oglądać będziemy chuce silve batosa boguskiego i będziemy wpłacać pieniądze na opłatę ów wielkich zawodników.
Wisła w tym momencie powinna stawiać na młodych których można w najbliższym czasie sprzedać. Szot z meczu na mecz gra fajniej gdyby nie przepis o młodzieżowych grałby tam pewnie Niepsuj. To samo Plewka chłopak umie zagrać do przodu mam nadzieję że też będziemy na niego stawiać,chciałbym też żeby Hoyo dostał szansę na dłuższe granie no i oczywiście Buksa bo myślę że dziś on by spokojnie te sytuacje wykorzystał.

Czy będzie pięknie czy znów czeka nas strzał w mordę okaze się za parę tygodni
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 13.12.2020, 09:20
Panowie więcej optymizmu. Może małe trzęsienie wśród zawodników wyjdzie na dobre. Nie po to sprowadzono trenera Hyballe, żeby głaskał wszystkich po głowie.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 13.12.2020, 11:17
Bardzo dobrze, że tak powiedział.
Koniec ze sprowadzaniem szrotu na dorobku lub utrzymywania słabych piłkarzy. Chcemy o coś grać to musimy zrobić czystki w składzie (dobrze, że kończą się kontrakty) i sprowadzać młodszych ambitniejszych co nie boją się zapierniczać na treningu.
Najlepiej takich co chcą się wybić a nie zapuścić korzenie. Nie muszą przecież być to piłkarze za gotówkę z wyższych lig bo w tej lidze takie ogóry ja warta poznań, górnik czy raków robią pkt.

Tak, Raków jeszcze w tamtym roku beniaminek. Zaden z was nie znał tam piłkarzy dopóki nie dostaliśmy z nimi wpierd*l. A co tam się dzieje? Grają ofensywnie, szybko, dużo biegają, i walczą do końca. Sami piłkarze mówią, żę bardzo ciężko trenują, a Papszun wymaga 100% zaangażowania w treningu. Nikt nie narzeka. Dostał gość duży kredyt zaufania i zostawił sobie gości którym się chce.

U nas Hyballa musi szlifować swój styl, widać, że najpierw chce doprowadzić drużynę do poziomu takiego, żeby wytrzymała 90 minut na pełnym gazie. Potem będzie mógł się skupić na swojej wizji kreowania akcji i grze w obronie.

Trzeba mu dać sporo czasu, żebyśmy potem mówili, że daliśmy spróbować pracować po niemiecku niż dalej męczyć się z polską myślą szkoleniową która nic nie znaczy w Europie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.12.2020, 12:21
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem ten wywiad i niestety to tutaj nie przejdzie . Mentalność w tym kraju i w tej lidze się nie zmieni. Widać że jeżeli chlop dostał by transfery plus gości z obecnej kadry co chcą sobą coś prezentować może byśmy wkońcu w przeciągu 3 lat powalczyli o puchary i ruszyło by się coś do przodu. Ale wydaje mi się że chłopa tu nie będzie tak jak mówi poprzednik w maju, a my znów na boisku oglądać będziemy chuce silve batosa boguskiego i będziemy wpłacać pieniądze na opłatę ów wielkich zawodników.
Wisła w tym momencie powinna stawiać na młodych których można w najbliższym czasie sprzedać. Szot z meczu na mecz gra fajniej gdyby nie przepis o młodzieżowych grałby tam pewnie Niepsuj. To samo Plewka chłopak umie zagrać do przodu mam nadzieję że też będziemy na niego stawiać,chciałbym też żeby Hoyo dostał szansę na dłuższe granie no i oczywiście Buksa bo myślę że dziś on by spokojnie te sytuacje wykorzystał.

Czy będzie pięknie czy znów czeka nas strzał w mordę okaze się za parę tygodni
Gramy dwoma młodzieżowcami już jakiś czas, więc skąd wniosek że Szot by nie grał gdyby nie przepis? Mamy dwie szklanki w drużynie (Niepsuj i Burliga), więc nawet trener nie ma dylematu na kogo stawiać.

Ponadto mamy obecnie 3 miejsce w pro junior system, więc skończcie gadać że nie stawiamy na młodych.

Zima to idealny okres by odważniej wprowadzić Hoyo czy Bukse (o ile zostanie). A i trener obiecał że kilku graczy z CLJ zaprosi ma treningi w styczniu.
Nawet jak na kontraktach będą Beqiraj czy Boguski to nie sądzę że będą grali, o ile nie będzie plagi kontuzji w drużynie.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 13.12.2020, 12:43
niech jedzie z parodystami, dosc juz glaskania po glowach, widac, ze trener chce i wie jak trenowac, gwiazdeczki niech sie lepiej nie buntuja

ja osobiscie juz mam dosc krytykowania trenerow gdy szrot sobie tu zrobil cieply k.urwidolek

Licze, ze dostal tak duzy kredyt zaufania i kontrakt, ze bardziej bedzie sie oplacalo odpalac leni niz Hyballe
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.12.2020, 17:27
Dwa tygodnie temu był strach jak wielki worek na stracone bramki będzie potrzebny przed derbami i Legią. Nawet najwięksi optymiści nie liczyli na punkty. Dzisiaj wiemy, że zagraliśmy dwa wyrównane mecze i niewiele brakło żeby oba wygrać. To jest dowód na jedno. Osoba trenera jest decydująca, można ładnie i odważnie grać nawet mając słabych nieprzygotowanych piłkarzy i to z kim, nie z Wartą czy Płockiem tylko z Legią. I może sobie Michniewicz opowiadać bajki o wyczekaniu po meczu, nie zmieni to faktu że przez 80 minut minę miał nietęgą. I miałby taką do końca gdyby nie głupota jednego grajka.

Nie udało się wygrać i już niektórzy wieszczą koniec nowego trenera. Bo mentalność sienie zmieni i tym podobne bzdury. A niby dlaczego się nie zmieni, ja twierdzę że już się zmieniła. I tylko ślepy tego nie widzi. Grając tak jak wczoraj Warcie czy Zagłębiu pakujemy 5:0. Legia do 70 minuty powinna dostawać 3:0. Drużyna to czuje dlatego po meczu byli wściekli to da bodziec do dalszej pracy.

Dlatego zamiast biadolić trzeba trzymać kciuki za trenera i zespół bo w te dwa tygodnie wygrzebaliśmy się z mułu i wypływamy na powierzchnie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.12.2020, 19:36
Pomimo różnic, wg mnie w styczniu będziemy grać najbardziej podobnie do gry Rakowa Częstochowa. Dużo biegania, pressingu i gry do przodu. Za to mało tzw. "gry krakowskiej". Liverpool a nie Barcelona.

Papszun potrzebował trochę czasu żeby zrobić maszynkę do wygrywania. Nie mają ani bardzo wysokiego budżetu, piłkarzy tez nie na poziomie Legii czy Lecha a jednak jest pomysł na grę i jest wizja trenera.

Nie mówię że będziemy Rakowem II - bo Hyballa ma swój pomysł, ale wg mnie będziemy pomimo różnic typu 3 w obronie vs 4 w obronie itd podobni w grze do Rakowa.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.12.2020, 18:12
Jak dla mnie to piłkarze są pod kreską, zaś trener Hyballa ma duży kredyt zaufania.

O ile przy Skowronku można było powiedzieć, że trener nie wyciąga z zawodników wszystkiego co najlepsze. Jakby nie spojrzeć trener podejmował momentami dość dziwne ruchy zaś treningi pozostawiały wiele do życzenia (często wolne od treningów). Poza tym od dłuższego czasu graliśmy w klasycznym dla eklapy stylu, czyli stylu chaosu...

Trener Hyballa w wywiadach prezentuje się dobrze. W poprzednich klubach wykonał kawał dobrej roboty. Jest nadzieja na lepsze granie. Widać, że nasz nowy trener stawia na przygotowanie kondycyjne i taktykę. Nie przypadkowo juz w pierwszych dwóch meczach było widać rękę trenera i ten jego gegenpressing! Kiedy ostatnio mieliśmy trenera, który wpoił naszym piłkarzom jakieś schematy taktyczne?!

Dla mnie Hyballa na starcie wygląda lepiej niż Petrescu jak do nas przychodził. A przypomnę, że Petrescu po odejściu od nas awansował do LM... My oczywiście nie mamy takich ambicji...

Dla mnie najważniejsze aby drużyna solidnie trenowała, a przez to, co oczywiście rozwijała się... To jest liga zawodowa a nie amatorska!!! Jak jakiemuś piłkarzowi nie pasuje to wypad z baru...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów