The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.12.2020, 11:28
"według Probierza Wisłę nadal ce..... agresywny styl gry, często niezgodny z przepisami. - Coś w tym jest, inni też to zauważyli, więc to nie są tylko moje spostrzeżenia - podkreśla szkoleniowiec."

alko mocno wchodzi

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.12.2020, 12:13
Probierz znowu zaczyna swoje gierki psychologiczne. Niech mu ktoś przekaże tylko że w jego wykonaniu wychodzi to przaśno.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 04.12.2020, 12:20
Nie wiem jaki skład będzie na dzisiaj, ale wiem że będzie w nim Boguś. Bo to WOJOWNIK przez wielkie W.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.12.2020, 12:47
Nie mialem zadnych oczekiwan dotyczacych wyniku z uwagi na sytuacje i teraz kiedy jest trener dalej nie mam zadnych oczekiwan. Ale z wielka uwaga i przyjemnoscia wlacze tv i obejrze meczycho Bardzo jestem ciekaw jak bedzie wygladac druzyna po jednym treningu z nowym trenerem.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.12.2020, 13:43

Powinny się już powoli pojawiać pierwsze wypracowane schematy i automatyzmy w grze..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.12.2020, 15:01
A ja chcę tylko się dowiedzieć, czy wcześniej nie grali przeciwko trenerowi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 04.12.2020, 18:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
A ja chcę tylko się dowiedzieć, czy wcześniej nie grali przeciwko trenerowi.
Rozumiem, że Kuba tez grał na zwolnienie trenera ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.12.2020, 18:48
PAWEŁ napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że Kuba tez grał na zwolnienie trenera ?
a kiedy Kuba ostatnio grał?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 04.12.2020, 18:51
Kuba jak gral to zawsze dawal wartosc, ale on to on, inni mogli miec swoje w glowie

dowiemy sie juz niedlugo
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 04.12.2020, 19:00
Ale coś takiego byłoby bardzo cieżko zrealizować. Ja obstawiam ze zawodnicy widzieli trenera zesranego ze strachu, który był z wieloma osobami skonfliktowany. Widzieli w nim osobę miękkim Wackiem na parapecie robionego i poprostu mieli wywalone. Ale to temat na inna dyskusje.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 04.12.2020, 19:09
TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
"według Probierza Wisłę nadal ce..... agresywny styl gry, często niezgodny z przepisami. - Coś w tym jest, inni też to zauważyli, więc to nie są tylko moje spostrzeżenia - podkreśla szkoleniowiec."

alko mocno wchodzi
Nie możemy go zawieść, trzeba zagrać naprawdę ostro

Styl nie ma żadnego znaczenia, to ma być kopanina. byle tylko nie przegrać. Oni są faworytami, więc niech się martwią jak to udźwignąć. My musimy zagrać agresywnie i przeszkadzać im jak tylko się da.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 04.12.2020, 19:46

a na 3:0 strzeliłem Boguskim
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 04.12.2020, 19:59
Po cholerę się ograniczasz, trza było płachtę 10mx10m wkleić

W temacie: wygramy!
Odpowiedz cytując
Arronax
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 04.12.2020, 20:04
Chcę widzieć przegraną minę Probierza po ostatnim gwizdku.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 04.12.2020, 22:40
Remis zasłużony, do czerwonej kartki dośrodkovia obsrana. Bramka dla dośrodkovi po faulu na zhukovie(dostał w brode z łokcia). Lis też za ten atak mógł dostać czerwo. Hanca juz w 2 minucie powinien ogladać conajmniej zółtko.

Mecz stefańskiego.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.12.2020, 22:41
Brawo Wisła! Byliśmy lepsi.

Widać było już ten wysoki pressing. Od czerwonej kartki nie cofnęliśmy się i to było kluczowe.

Pisze teraz do kibiców z drugiej strony błoń: Boli ? To ma boleć ha ha parchy...
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.12.2020, 22:43
Jak dla mnie nie zasłużyliśmy na remis. Na początku drugiej połowy karny dla nich prawidłowy potem karny dla nas z d... Wystarczy żeby podszedł do monitora.
Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 04.12.2020, 22:46
Zwróćcie uwagę na zachowanie piłkarzy cracovii przy drugim faulu Forbesa. Wszyscy podlatuja do sedziego wywierają presję. Zagrywka probierza tak jak udawanie przy każdym faulu i przewracanie się po każdym kontakcie. Teraz cieszę się, że Probierz jest trenerem dośrodkovii bo zabija futbol i minie sezon i będą średniakiem. Mieli sezon bo nikt nie umiał na nich grać. Teraz to się zmienia.

Cieszę się, że przyszedł niemiec do nas. Mam nadzieję, że nauczy nas grania w piłkę a nie tylko przeszkadzania i kopania.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.12.2020, 22:47
Armin napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie nie zasłużyliśmy na remis. Na początku drugiej połowy karny dla nich prawidłowy potem karny dla nas z d... Wystarczy żeby podszedł do monitora.
Człowieku tam byla reka pasiastego przy "faulu" na Forbsie...
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.12.2020, 22:48
Karny dla nich nie byłby prawidłowy, bo zgodnie z najnowszymi wytycznymi ta część ręki to nie ręka. Przynajmniej tak wielokrotnie słyszałem w tym sezonie.
Czy ma to sens? Nie wiem. Czy to zgodne z duchem gry? Nie wiem. Ale Stefański raczej postąpił dobrze.

Nasz karny, jak się okazało, był chyba za rękę, nie faul.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 04.12.2020, 22:49
Co do pierwszego karnego, ramię to nie ręka wobec obecnych przepisów:

https://www.thefa.com/-/media/thefac...en&h=533&w=432
Ddf
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Stary 04.12.2020, 22:50
Armin napisał(a):Wyświetl post
Spadaj icku do siebie karny za zagranie ręka był
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.12.2020, 22:51
Mam nadzieję, że skład na dzisiaj ustalał jeszcze Kmiecik, a w następnym meczu zostanie to już ustawione przez Hyballę...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 04.12.2020, 22:52
Brown Forbes człowiek dzięki któremu zremisowaliśmy wygrany mecz.vzasuwa walczy cały czas, pokaże się odegra, wymusi i wykorzysta karnego i..... traci głowę. ma zółtko i przy 1-0 dla nas i sporej przewadze atakuje przeciwnika łokciem. Qrwa!!!!!!!!! Dlaczego?
Ogólnie cała drużyna pokazała Wiślacki charakter jeżdżąc na dupach. Gratulacje dla drużyny.
Boli że tylko remis.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Skawa Wadowice
Senior Member

Stary 04.12.2020, 22:55
Do Forbesa nie miałbym żalu. Walczył o górną piłkę, tak walczą wszyscy. To raczej wpojone w głowy kopaczy dośrodkovii, żeby łapać takie faule. Przypomin sobie Gruszkowski vs hanca. Gruszkowski tyłem do hancy patrzy na piłkę, cofa się i ręka dotyka pleców Hancy a ten przewraca się jak na castingu na kaskadera do najnowszego jamesa bonda. I mamy faul z prawej strony.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 04.12.2020, 22:58
Chyba efekt miotły zadziałał, mam jednak nadzieję, że to coś innego... Do momentu otrzymania głupiej kartki przez Forbesa byliśmy zdecydowani lepsi, pod każdym względem.

Forbes zachował się idiotycznie wyskakując z ręką w kierunku szyi judoviaka mając już żółtko. Swoją drogą podobała mi się jego gra, twardo stał na nogach, judoviacy nie byli w stanie zabrać mu piłki. Dlatego się na niego i ten cały raków wkurzałem, że gramy z jakimiś drągalami, a tu Forbes potrafi nawet coś zagrać, strzelić.

Chłopaki zmotywowane na maxa, było to widac od pierwszej sekundy. Zukov mimo widocznie słabszej formy biegał od deski do deski jak oszalały.

Mehremic idiotycznie zachował się dając pretekst do niebezpiecznego zagrania. Mimo wszystko widać było ewidentnie, że nie ma mowy o zagraniu piłki ręką.

Karny dla nas? Zmiana kierunku piłki i w sumie sam Forbes dotykał nogami przeciwnika, raczej nie było. Bramki wyrównującej dla judovii również nie powinno być, faul na Zukovie książkowy. Stefański to jest kretyn skończony podobnie jak ten cały hanka, kto to jest? Przecież to imbecyl z brudką ala D'artagnan z durnym wyrazem twarzy, idealny kapitan judovii - tumaństwem bije z oczu.

Frydrych bardzo dobry mecz choć pare razy dał się wyrypać.

Szkoda, że Szot dostał zmiane w obawie o czerwo, gdyż jego następca rokował na babola i stratę przez niego bramy, na szczęście udało się przetrwać, a durnie pejsowate nie wyczaiły by atakować naszą prawą stroną.

W zasadzie pejsovia prócz tych prostackich stałych fragmentów gry jak na drwali przystało uja pokazali.

Zdecydowanie widać potencjał w naszych grajkach. Mam nadzieję, że teraz forma wszystkich odbije niczym GPW w drugiej połowie marca.

NAJGORSZY BECIRAJ ...nie wiem co było przyczyną braku Buksy na ławce, ale wolałbym wskrzesić Brożka lub nawet dać na szpicę Boguskiego niż oglądać tego grajka. Nie podobała mi się za bardzo gra Silvy (jakbym miał się czepiać na siłę kogoś innego) no i wiadomo Gruszkowskiego.

Plewka jak na grającego wieczne ALIBI bardzo przyzwoicie. Kilka fajnych zagrań mimo, że raczej nie był szczególnie widoczny.

Yeboah na pełnym gazie cały mecz, chyba był mocno zmotywowany, gdyż za Skowronka nie miał już sił około 60 minuty.

Jestem przekonany, że z Błaszczykowskim zgarnęlibyśmy komplet punktów.

Gra bardzo cieszy, ale mimo wszystko czuć NIEDOSYT szczególnie przy oszukańczej bramce pejsovnii przy aprobacie tego debila z gwizdkiem.

PS:
Nasz trener chyba zna się na robocie skoro po dwóch meczach potrafił trafnie ocenić grę pejsovni - czyli koszykarze, wrzutki wyskoki w górę i zero gry w piłkę.

WISŁA PANY

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.12.2020, 23:03
Żydki miały jedną okazję którą przestrzelili z dwóch metrów, poza tym bezradni. To się nazywa gra w obronie, a nie 10 na własnej połowie i kopanie na pałę do przodu.

Jeżeli ktoś nie widzi różnicy w ustawieniu na boisku i grze zespołu to znaczy ze nie ma pojęcia o piłce, a to wszystko po jednym treningu z nowym trenerem. Od 60 minuty gramy w 10 i jakoś nie widać żeby sił brakowało. Nieprawdopodobne.

Teraz najbardziej w portkach to mają w Warszawie, to co wyprawiał Stefański i te debile na VARze, że nie widział uderzenia łokciem w szyję Żukowa, przy bramce to tylko przedsmak tego co będzie z Legią.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.12.2020, 23:11
Nie macie wrażenia, że trochę lepiej fizycznie dziś wyglądaliśmy? Mimo gry w 10 nie było jakiejś nawałnicy ze strony ladacznicy. Do tego chyba Żukow najwięcej kilometrów zrobione, oby to był sygnał, że wraca do żywych.

Szkoda tego czerwa dla Forbsa, bezsensowny faul. Z drugiej strony za co dostał 1 kartkę to nie mam pojęcia.
Fatalne zmiany Beciraja - chyba lepszy byłby Boguś, bo w defensywie nie odpuszcza - i Gruszkowskiego - ten wyglądał jakby to jakiś kibic z trybun wszedł.

Brakuje nam napastnika klasy Turgemana. Z kimś takim w składzie zamknęlibyśmy mecz w 1 połowie po tych świetnych wrzutkach Jebaki.
Wygralibyśmy to gdyby się mecz kończył 11 na 11.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 04.12.2020, 23:26
Szkoda faulu Forbesa na 2 kartkę. Sądzę że w 11 wygralibyśmy mecz. Parchy jak to parchy gol po dośrodkowaniu, jedynie zaistnieli jak grali w przewadze. Szkoda straconej wygranej, no ale sie zdarza.

3 mecz Hyballa vs Probierz i 3 remis tak swoją drogą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 04.12.2020, 23:26
Wyglądaliśmy lepiej fizycznie - choć Hyballa mówi, że no słabo to wyglądało - bo ze 112 minut efektywny czas gry to było 40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów