The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2020, 12:31
Cycu napisał(a):Wyświetl post
A Jop ma odpowiednie uprawnienia żeby w piątek nas poprowadzić? Ktoś wie?
Jop Mariusz Małopolskie UEFA PRO 000004642 2023-12-31

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.11.2020, 12:31
Kmiecik to tez rozumiem że jest legendą tego klubu ale do ....y nędzy ileż można być asystentem i to kilku trenerów.Niezatapialny jak kiedyś Kapka.Bardziej chyba maskotka niż asystent
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 30.11.2020, 12:40
Aha, a jak sobie wyobrazasz obecna sytuacje po zwolnieniu Skowronka bez Kmiecika i jego licencji?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.11.2020, 12:50
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Aha, a jak sobie wyobrazasz obecna sytuacje po zwolnieniu Skowronka bez Kmiecika i jego licencji?
W przypadku Jopa niepotrzebny jest żaden figurant z papierem w garści.

[35/54]

Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 30.11.2020, 12:57
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Kmiecik to tez rozumiem że jest legendą tego klubu ale do ....y nędzy ileż można być asystentem i to kilku trenerów.Niezatapialny jak kiedyś Kapka.Bardziej chyba maskotka niż asystent
Przeszkadza Ci to? Dejże mu spokój.

To jest najlepszy strzelec w całej historii Wisły Kraków i należy mu się szacunek. Zasłużył na to.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.11.2020 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
fin3st
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 30.11.2020, 12:58
Ludzie przestańcie z Jopem, bo go nie ma już w sztabie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.11.2020, 13:02
Rozumiem.Trzymamy Kmiecika tylko dla papieru.Takie rozumowanie to chyba jednak mu uwłacza jako trenerowi
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.11.2020, 13:06
Rozumiem.Trzymamy Kmiecika tylko dla papieru.Takie rozumowanie to chyba jednak mu uwłacza jako trenerowi
To, że ma licencję, jest tylko jego dodatkowym atutem. Może w takich właśnie sytuacjach być tym "figurantem", żeby wszystko się zgadzało w świetle przepisów PZPN/Ekstraklasy. W sztabie jest z zupełnie innych powodów, czego chyba tutaj nie trzeba tłumaczyć.

[35/54]

Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 30.11.2020, 13:06
Dlaczego ? Ma fajną posadkę, zero odpowiedzialności za wynik. Jaki by tutaj trener nie przyszedł to miejsce dla Kmiecika zawsze znajdzie się w sztabie. Może nie ma ambicji i parcia na bycie pierwszym trenerem albo zdaje sobie sprawę , że jak nim zostanie to mogą go pogonić za kilka miesięcy i już powrotu to poprzedniej pozycji w klubie może nie być ?

Poza tym Kmiecik mi kompletnie nie przeszkadza. Dobrze , że legenda klubu pracuje wciąż w Wiśle. Patrząc na to ile jest problemów w klubie to obecność Kmiecika w sztabie to chyba powinno być nasze najmniejsze "zamartwienie".
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 30.11.2020 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.11.2020, 13:09
Jakich?Żaden z ostatnich trenerów się z nim nie liczył.Jest właśnie takim gościem od podawania piłek i poklepania Boguskiego po plecach.Po prostu nie pasuje to do niego jako do legendy Wisły
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.11.2020, 13:18
Jakich?Żaden z ostatnich trenerów się z nim nie liczył.Jest właśnie takim gościem od podawania piłek i poklepania Boguskiego po plecach.Po prostu nie pasuje to do niego jako do legendy Wisły
Komu nie pasuje? TOBIE? A może on właśnie doskonale czuje się w takiej roli i bycie blisko Wisły jest dla niego ważne, nawet w takim formacie. Ale oczywiście Ty wiesz lepiej, co wypada Panu Kazimierzowi, a co nie.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.11.2020, 13:35
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego ? Ma fajną posadkę, zero odpowiedzialności za wynik. Jaki by tutaj trener nie przyszedł to miejsce dla Kmiecika zawsze znajdzie się w sztabie. Może nie ma ambicji i parcia na bycie pierwszym trenerem albo zdaje sobie sprawę , że jak nim zostanie to mogą go pogonić za kilka miesięcy i już powrotu to poprzedniej pozycji w klubie może nie być ?

Poza tym Kmiecik mi kompletnie nie przeszkadza. Dobrze , że legenda klubu pracuje wciąż w Wiśle. Patrząc na to ile jest problemów w klubie to obecność Kmiecika w sztabie to chyba powinno być nasze najmniejsze "zamartwienie".
Jaka ma miec odpoweidzialnosc za wyniki?To nie głowny trener, zdaje sie ze ambicji takowych nie ma i nigdy nie miał
Ktos tu role pomylil, jest w sztabie, zajmuje sie treningiem dedykowanym napastnikom i graczom ofensywnym
Techniki mu moze nawet Kuba pozazdroscic
Jak moze komus przeszkadzac ze on w sztabie pracuje?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.11.2020, 13:59
Tylko Kulawik może to pociągnąć. To jest ten moment.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.11.2020, 14:40
Wychodzi na to, że będzie Niemiec - pytanie tylko czy Hybala czy ten Doll.
Dwóch wariatów, ale Hybala raczej furiat pozytywny - tamten chyba całkiem odpalony z tego co piszą na tt.

Skorża był ponoć prawie podpisany, ale coś się wysypało - ciekawe o co poszło ?

https://twitter.com/zbymak1/status/1...858757635?s=20
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 30.11.2020 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 30.11.2020, 14:50
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

... zasadniczo o to czy będzie nowy kontrakt dla Bogusia
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 30.11.2020, 14:51
Skorża chciał zacząć trenować od stycznia, a Wisła chce kogoś na już.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.11.2020, 14:55
Facet ma 67 lat i uwierz mi że chciałbyś być w jego wieku w takim stanie fizycznym oraz umysłowym.

Przejdź się na trening, zobacz jakieś kulisy że spotkań, wrzucanie takiego tematu jako problemu powinno Ci uwłaczać jako kibicowi Wisły.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 30.11.2020, 15:08
Dwóch wariatów, ale Hybala raczej furiat pozytywny - tamten chyba całkiem odpalony z tego co piszą na tt.

Czy ja też mogę być informatorem?

Byliśmy już dogadani z Jiong Zhu ale niesety coś wczoraj nie pykło zostają jeszcze Arne Erlandsen oraz Irfan Buz. Jeśli z nimi się nie uda zaczynamy karuzelę od początku.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 30.11.2020, 15:19
Jak czytam krysztala i jego dopierd*(@%*anki do Pana Kmiecika to nie wiem czy sie smiac czy plakac. To jest tak ku%*(%@#sko zalosne, ze powinienes dostac dozywotniego bana. Ty mozesz dzbanie co najwyzej czyscic buty Panu Kmiecikowi, a nie wiem czy i na to zaslugujesz.
Wielki czlowiek, ktory nie nadaje sie na to zeby byc pierwszym trenerem i ma tego swiadomosc, ale jest doskonalym trenerem, ktorego szanuje KAZDY zawodnik i kazdy sie jego sugestii slucha. A wiesz czemu? Bo to jest LEGENDA. Zyjaca LEGENDA i do tego mistrz w swoim fachu.

Ku*wa, nie moglem nie skomentowac tego.

Co do trenera. Zdecydowanie potrzebujemy kogos kto bedzie potrafil wycisnac z tego co mamy optimum. Kogos kto potrafi przygotowac kondycyjnie i taktycznie zespol i kto lubi stawiac na mlodziez, pracowac z nia i ja rozwijac.
Moim zdaniem ten Hyballa to optymalny wybor. Ale nie zdziwie sie jak pojawi sie ktos nie wymieniany.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.11.2020, 15:40
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam krysztala i jego dopierd*(@%*anki do Pana Kmiecika to nie wiem czy sie smiac czy plakac. To jest tak ku%*(%@#sko zalosne, ze powinienes dostac dozywotniego bana. Ty mozesz dzbanie co najwyzej czyscic buty Panu Kmiecikowi, a nie wiem czy i na to zaslugujesz.
Wielki czlowiek, ktory nie nadaje sie na to zeby byc pierwszym trenerem i ma tego swiadomosc, ale jest doskonalym trenerem, ktorego szanuje KAZDY zawodnik i kazdy sie jego sugestii slucha. A wiesz czemu? Bo to jest LEGENDA. Zyjaca LEGENDA i do tego mistrz w swoim fachu.

Ku*wa, nie moglem nie skomentowac tego.

Co do trenera. Zdecydowanie potrzebujemy kogos kto bedzie potrafil wycisnac z tego co mamy optimum. Kogos kto potrafi przygotowac kondycyjnie i taktycznie zespol i kto lubi stawiac na mlodziez, pracowac z nia i ja rozwijac.
Moim zdaniem ten Hyballa to optymalny wybor. Ale nie zdziwie sie jak pojawi sie ktos nie wymieniany.
Rozpłacz się.
Muszę poprosić chyba Czerepacha żeby przetłumaczył...
Piszę -idioto jeden z drugim-że Kmiecik jest legendą i najzwyczajniej w świecie powinniśmy te nasze legendy szanować,ale nie na takiej zasadzie że to fajny chłop to nie popodaje piłki Becirajowi czy Silvie.
Kmiecik powinien "wyglądać i pachnieć"a nie być popychadłem dla coraz to większych tuzów trenerki i kopania w miarę prosto piłki .Co wy myślicie ,że taki Beciraj to wie ile dla Wisły znaczy taki Kmiecik?A jeśli to lubi to niech się zjawi raz za jakiś czas na treningu i pokaże jak to zrobić żeby piłka trafiła w ten biały prostokąt ale nie została złapana przez bramkarza.To że on się widzi w roli wiecznego asystenta to nie znaczy że władze klubu nie mogą mu zapewnić stanowiska jakie taka legenda powinna zajmować.Jaką on rolę będzie pełnił jak przyjdzie faktycznie jakiś trener z zagranicy?Jak myślicie.Tylko tak realnie a nie na papierze.Czasem trzeba komuś pomóc wbrew jego woli...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.11.2020, 15:42
Czytam że Skorża chciał od stycznia być naszym trenerem, my chcemy trenera na już - znaczy ma rację - nie jest łatwo wejść z biegu i coś zrobić pozytywnego. I to był powód że przestaliśmy go brać pod uwagę. Zatem ci inni trenerzy będą na już? Doll albo Hyballa? Bo ja jestem w stanie sobie wyobrazić różne scenariusze. Dla mnie na papierze Hyballa najciekawszy wybór. Na niego też nie zaczekamy do stycznia bo trener ma być na już?

Lepiej już poczekać te kilka ostatnich meczy na trenera lepszego niż na gwałt wrzucać gorszego, byle szybko.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 30.11.2020, 15:51
Też jestem przeciwnikiem doraźnych rozwiązań.
Mniemam, że atmosfera w szatni sięgnęła dna i zarząd chce to jak najszybciej zmienić, żeby nie skończyć roku na ostatnim miejscu w tabeli.

[35/54]

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 30.11.2020, 15:52
Dla mnie to też dziwne bo chyba szukamy trenera na dłużej i o takie rzeczy by się rozbiło jak kwestia 1-dnego miesiąca rozpoczęcia pracy? Nie wierzę, żeby ktoś miał pretensje do nowego trenera o słabe wyniki meczów w tym roku.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 30.11.2020, 16:00
A ja rozumiem podejscie zarzadu i to ze chca trenera juz. Wbrew pozorom te 2 tygodnie treningow wiele takiemu trenerowi moga powiedziec o tym co zastal w szatni.
Jesli maja byc jakies ruchy kadrowe zima to trener powinien przed swietami powiedziec (na podstawie jakiegos doswiadczenia treningowego i meczowego) kto mu odpowiada a kto nie bedzie pasowal do koncepcji i jest zawali droga w zespole.
Trener ktory wejdzie w styczniu dopiero bedzie mogl cos powiedziec po paru sparingach a sparingi to nie mecze o stawke.
Mysle, ze Skorza ma jakies plany wakacyjne i nie chcial z tego zrezygnowac, bo juz ma fajne, dosc wygodne zycia z odlozonym hajsem i bardziej patrzy na odcinanie kuponow. W sumie mu sie nie dziwie. Ale Wisle chyba nie tego obecnie potrzeba.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 30.11.2020, 16:05
No właśnie dziwi mnie podejście trenerów.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.11.2020, 16:30
Albo Skorża jest po prostu mega ostrożny, bo jego przygody z Lechem po zdobyciu MP i z Pogonią to były katastrofy i wie doskonale, że kolejna kompromitacja go zwyczajnie skreśli z wyższej półki polskich trenerów i jego opowiadania, że spokojnie sobie czeka na oferty z lepszych klubów będą brzmiały zwyczajnie śmiesznie. Jakby nie patrzeć, jest ogromne ryzyko, że przezimujemy na ostatnim miejscu w tabeli. Terminarz mamy po prostu fatalny, cztery ewentualne wtopy na start pracy z drużyną to naprawdę nie jest nic przyjemnego, nawet jeśli trudno będzie obwiniać o to nowego trenera.

A że na brak kasy nie narzeka, to woli wjechać na białym koniu w zimie niż ryzykować cztery ciosy obuchem w łeb. Natomiast zgadzam się, że my raczej potrzebujemy teraz gościa z konkretnym charakterem i zapałem do roboty, który nie boi się podwinąć rękawów i zacznie sprzątać od razu, nie bojąc się przy tym, że może się przy tym mocno ubrudzić.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.11.2020, 17:05
Jeżeli Skorża już był dogadany i nagle coś nie poszło to czuwa nad nami opatrzność. Po co nam facet który nie wniesie nic nowego.

Wisła potrzebuje rewolucji, nowego ducha, odważnej widowiskowej gry... Niemieckiej konsekwencji i Holenderskiego polotu. Hyballa jest jak talala.

Jakubie bierz chłopa !!!!
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.11.2020, 17:22
Ze Skorza cgce od stycznia to dla mnie normalne. Widac, ze druzyna nieprzygotowana, wolna. To po co sie ma podpisywac pod 3 meczami jak bedzie mial znikomy wplyw. Co mozna zrobic w 2.5 tygodnia. Ni epoprawi kondycji do piatku. Calkiem naturalne, ze od stycznia chce.
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 30.11.2020, 17:36
Z dwójki Doll - Hyballa chyba też bardziej by mi pasował Hyballa. Doll byłby droższy i trochę martwią mnie plotki o jego konfliktowej naturze. Fajnie się mówi, że weźmie piłkarzyki za mordy, tylko na dłuższą metę z gościem a'la Sa Pinto nikt przez dłuższy czas nie jest w stanie wytrzymać. Nikt z nas takiego szefa by nie chciał, po prostu.

Oczywiście nie wiem, czy te plotki nie są przesadzone, ale jeśli nie, to za jakiś czas będziemy musieli szykować kolejną odprawę, tym razem niestety taką, która może być naszym gwoździem do trumny.

Z drugiej strony, Kuba go zna z szatni, więc charakter Dolla poznał na własnej skórze. Ale znowu - to było dawno. Ludzie potrafią dziwaczeć z wiekem.

Jakikolwiek by to nie był wybór, mam nadzieję, że będzie przemyślany, zimno wykalkulowany, a nie na podstawie intuicji.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.11.2020, 17:48
w kontekście linkowanego artykułu Treli , z którym ciężko polemizować , myśle że odpowiedź na pytanie jaki trener , poznamy odpowiadając sobie wcześniej , kiedy Kuba wreszcie zdecyduje się odwiesić buty na kołku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów