|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
nie rozsmieszaj mnie z tym Carillo "wymarzonym" trenrze Marzeny S. (przypomnijcie sobie wywiady) , który roz.......ił wszystko co tu zbudował Kiko
Najlepsza opcja to Dariusz Marzec , po co szukać zamordysty gdzieś daleko , skoro mamy "swojego" a najlepszy (Ojrzyński) już zaklepany przez konkurtencje ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Najlepszy w czym jest Marzec? Bo pół roku przepracowal w Stali?
Jakie ma oprócz tego osiągnięcia? Z zagranicy, kolejny raz, proponowałbym https://www.transfermarkt.pl/nestor-...l/trainer/3415 Sprawdzony na Słowacji, sprawdzony w Bułgarii czyli w ligach podobnego profilu Jedyna wada to że 3 z rzędu łysy ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
A kto miałby takim być to nie wiem bo nie siedzę w środowisku. Marzy mi się znalezienie naszego Papszuna.. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Teraz tylko czekać aż ktoś z trio wyjdzie do mediów i będzie pranie brudów. Zaraz się okaże "przypadkiem", że atmosfera w szatni od jakiegoś czasu była zła, dorzuci coś o przygotowaniu fizycznym i wszystko elegancko zrzucą na skowronka. Zarząd będzie oczywiście niewinny. Nie bronie trenera, ale mam nadzieję, że jako społeczność nie damy sobie wmówić, że wszystko co złe jest jego winą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Marzec byłby niezły na ostatnie mecze, a potem jak przyjdzie jakiś stranieri to byłby za asystenta jak Moskal przy Maaskancie...
Co do atmosfery. Jaka może być jak się przegrywa 4 z 5 meczów u siebie? Tylko to, że nie ma kibiców pozwoliło temu amatorowi wytrzymać na ławce tak długo.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.11.2020 o godz. 09:52.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wg mnie , jakby się dało, to nowy trener powinien byc na już, a nie czekanie do przerwy. Teraz mecze i tak w plecy po kolei, a miałby konkretny wgląd w szatnię.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Carillo? Serio?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak byłoby najlepiej, ale trener, który ma pojęcie nie lubi się pakować na minę. Zwłaszcza jeżeli to jest ktoś z zagranicy. Fachowiec potrzebuje miesiąca żeby realnie wpłynąć na obraz gry. Teraz nie zna nikogo musiałby się pewnie sugerować poprzednim trenerem, a to nie jest najlepszy pomysł.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Trenerem będzie z pewnością ktoś z nazwiskiem a zimą i po sezonie ostre wietrzenie kadry. Mało kto spełnia oczekiwania czy trenował ich Stolar czy Skowronek. Czas na trenera z Niemiec żeby to poukładał.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Po wylocie Kiko przed derbami i pamiętnej fotce SOBOLA z bufonem, kiedy zatrudnili następnego trenera? Sobol dograł chyba do końca rundy ?
Dziwny ruch przed derbami, bądź celowy aby dać bodziec drużynie na następny mecz, a potem doturlać do końca i szukanie kogoś na pierwszy okres przygotowawczy? AHA Skowronkowi dziękuję za utrzymanie - tyle i aż tyle, ale dalsze mordęgi nie miały sensu, pierwszy raz chyba byłem na "tak" jeśli chodzi o zmianę trenera. Trzeba umieć się zachować a nie pisać "WON".
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 29.11.2020 o godz. 10:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie powiedziałem że chciałbym. Nie znam go na tyle żeby tak powiedzieć, ale przemawia za nim kilka argumentów.
- był związany z Wisłą od lat, pamiętam jego debiut, wszedł jako młody chłopak i od razu było widać, że potrafi grać w piłkę. - był zawodnikiem środka pola, a to dużo lepszy materiał na trenera niż obrońca czy napastnik. - prowadził u nas drużyny juniorskie więc ma rozeznanie i można liczyć że będzie umiejętnie młodych ogrywał. - gdyby dostał propozycję poprowadzenia Wisły tylko w trzech meczach pewnie by nie psioczył. - jeżeli jest plan zatrudnienia obcokrajowca to byłby idealny na asystenta,a taki asystent jest potrzebny.
Rok minął ale od czego? Punktem zwrotnym było przejęcie praw do nazwy. Nastąpiło to chyba w marcu. Jedyny błąd od tego czasu to przedłużenie umowy Skowronkowi. Na szczęście już naprawiony. Przypuszczam ze plany to snuł właśnie Skowronek, okazały się patykiem po wodzie pisane i tyle. Przyszło do nas trzech bardzo dobrych (Frydrych, Savic, Yeboach) i trzech niezłych zawodników(Fatos, Foerbs, Mehmeric). Cały czas jest Żukow Basha, są młodzi Plewka, Szot, Buksa i kilku doświadczonych na przyzwoitym poziomie. Mamy szeroką wyrównaną kadrę, powinniśmy jako zespół podnosić swój poziom, wystarczy tylko porządny trener. Więc nie jest tak źle. Jeżeli dalej redukujemy jako klub zadłużenie to powiedziałbym że jest dobrze. Trzeba życzyć zarządowi odwagi w poszukiwaniu trenera i trzymać kciuki. ps. O Marcu myślę w kontekście trzech najbliższych meczów i ew. asystenturze dla porządnego fachowca z zagranicy od stycznia.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.11.2020 o godz. 11:58.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Skowronka nic już nie broniło, zwłaszcza wyniki. Potrzebny jest impuls, jak przy Stolarczyku.
I podobnie jak Stolarczykowi za to co zrobił w największym kryzysie, wypada Skowronkowi podziękować za efekt w postaci utrzymania. Tylko i aż tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
Pytanie tylko na ile to zwolnienie było przygotowywane, obawiam się, że jednak to było spontanicznie pod wpływem impulsu po tej żenadzie tydzień temu i wczoraj. Wolałbym więc chyba kogoś zatrudnić na chwilę i na poważnie rozejrzeć się za kimś docelowym po świętach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy jest tu jakiś mod? Chyba czas na zmianę nazwy tematu.
Szkoda, że tak wyszło. Liczyłem, że będzie trener na lata. A był tylko do kolejnej zimy. Powodzenia w innym miejscu! ![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Kosowski rzucał koszulką po golu w Gelsenkirchen. Sarnat przed podpisaniem kontraktu był związany z gorszą stroną Błoń (szczególnie jak się czyta opis jego ślubu). Skorża marzył o pracy w Warszawie. (tak, pamiętam cytat z konferencji u nas, ,że życie przerosło marzenia )Pewnie jeszcze parę podobnych przykładów by się znalazło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Szkoda że tak późno..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Argument z Kosowskim i rzuceniem koszulki przedni .... nie pamiętam, aby byla nawet mikro-afera z tego. Bez sensu takie rzeczy wyelkać, bo idąc tą drogą można przyczepić się do wszystkiego. Surma też rzuciła - tylko to było dwa skrajne inne zachowanie, więc porównanie tym bardziej nietrafione :/
Już lepiej było wspomnieć Kałużnego za czasów gry w lubinie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Weźcie się puknijcie aby brać trenera z PMS. I co za pół roku dalej będziemy się kopać po czołach ? Potrzebujemy gościa który nie prześmierdł tym grajdołem. Taki który wie jak pracować z młodzieżą. U którego zawodnik będzie wiedział jakie trener ma wobec niego oczekiwania. A nie fochy i klub kokosa. Który będzie mial autorytet w szatni A przede wszystkim wizje i plan który zawodnicy tez odczują i nie bedą mieli wrażenia ze błądzą po omacku.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
czytałem długi wywiad z Marcem
wynika z niego że jest charakterologcznym przeciwienstwem Skowronka , i że wyczyscil skutecznie Stal z piłkarzy którzy wleźli na łeb Skowronowi czyli kogoś takiego nam trzeba pozostałe plusy wymienił Drozd ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A my swoje - Maciek Skorża!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Precz z PMS
![]() Według mnie branie kogokolwiek z polskiej karuzeli trenerskiej prędzej czy później przyprowadzi nas w ten sam punkt, w którym jesteśmy. Ojrzyński moim zdaniem nie gwarantuje nic poza efektem miotły (we wczesnym okresie po przejęciu drużyny), a później siermiężnym stylem gry. Nam potrzeba kogoś, kto ma względne pojęcie o taktyce, speca od przygotowania fizycznego i potrafi ustawić zawodników na nominalnych dla nich pozycjach. Powtórzę raz jeszcze - zajrzymy za zachodnią granicę do II Bundesligi. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
II bundesliga? no to franio smuda pasuje idealnie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tylko pytanie czy kogoś takiego Błaszczykowskiemu trzeba?
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No i dochodzimy do problemu tego, że w Wiśle piłkarz jest równocześnie zarządzającym klubem. W takim układzie żaden trener się nie sprawdzi, a już szczególnie ten z twardym charakterem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Zalety Marca: - udzielił ciekawego wywiadu - grał kiedyś w Wiśle - był pomocnikiem - trenował kiedyś dzieciaki - grał kiedyś w Wiśle świetny warsztat, znakomity trener Jakby tutaj przyszedł chłop, który prowadził kiedyś akademię Ruchu Chorzów, a od tego czasu miał rozegrany niecały sezon w I lidze i niecały sezon w III lidze to ludzie by na taczkach wywieźli Błaszczykowskich. Ale że grał kiedyś w Wiśle, to z automatu chłop urasta do rangi kandydata na trenera. 51 lat, w sumie 52 mecze na poziomie seniorskim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Skowronek nas utrzymał, za to + i dziękuję. Potem było już tylko źle a potem jeszcze gorzej z kilkoma błyskami. Mam nadzieję że nowy trener zapanuje nad szatnią, bo to jak przypuszczam jedno ze źródeł problemu. Słaby trener to jedno zło, ale szatnia która "decyduje" kto ma być ich trenerem to najgorsza rzecz. Tak czy owak teraz nowy trener, a przed przyszłym sezonem czystki w szatni. (twit Jażdżyńskiego "Trener nie jest jedyną osobą w szatni odpowiadającą za obecną sytuację. Weźmiemy to pod uwagę w przyszłości.")
Wypada zmienić nazwę tematu na "były trener"
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 29.11.2020 o godz. 13:00.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|