|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ktoś wie czemu nie ma w składzie Kuveljića ? Covid czy podpadł Skowronkowi ( takie plotki też czytałem)?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Błaszczykowski kontuzja, a tu kompletna cisza.. w mediach też.. wiadomo coś więcej ? jak poważna ta kontuzja ? kiedy wróci do gry ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Nie, nic nie spada, jego wiek dzisiaj, jutro i za miesiąca będzie równie atrakcyjny dla zachodnich klubów.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
spada, spada przypomnij sobie różnice między energia potencjalna , a energia kinetyczną
dzis, jutro nie za miesiac może też nie , ale za 2 miesiace juz bedzie 18latkiem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ojebać go póki co prędzej za te 5 baniek.
Jeszcze zdążą go gdziekolwiek wypożyczyć i okaże się, ze jednak nie taki as |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Olek w takim wieku ma już niezłe doświadczenie, świetnie ułożoną nogę i niezłe ustawianie się. Warunki fizyczne są do przepracowania. Oczywiście,.ze jest potencjal sprzedazy za duże pieniadze, a chlopak ma na luzie warunki do tego, zeby stac sie napastnikiem europejskiej klasy. Przecież jak sie kupuje takiego dzieciaka za powiedzmy te piec baniek, to sie kupuje potencjal, a nie gotowy produkt.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^^ dokładnie , a ten potencjał maleje
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak chłopak nie będzie z miesiąca na miesiąc lepszy - coś jak młodziaki w Amice - to po prostu zgaśnie. Potencjał, talent to tylko początek wielkiej drogi, to jeszcze nic wielkiego i pewnego, bo jak się nie będzie rozwijał to zostanie jednym z wielu zwykłych piłkarzy. Potencjał ma, poczatek dobry ale żeby zrobił karierę to musi co raz mocniej w tej buraczanej lidze błyszczeć. Bo dziś jest wart te 4-5 czy nawet dajmy 15 mln euro, ale jak nie będzie wyraźnie lepszy z czasem to zaraz będzie wart 1 mln euro albo mniej i tyle z kariery i wielkich nadziei zostanie.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wart jest tyle ile dają. Już widzę, jak teraz ktoś wykłada za niego taką kwotę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dlatego nie można patrzeć na takiego młodego piłkarza "tu i teraz" ale na to czy ma potencjał i czy ten potencjał da się z niego przełożyć na lepszą grę w przyszłości pod okiem specjalistów gdzieś na Zachodzie. W ten sposób patrzą "inwestorzy" managerowie z Zachodu na młode polskie drewno. "Tu i teraz" - odnosi się do starszych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 12.11.2020 o godz. 08:29.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^^ oczywista oczywistość
ale to właśnie ten potencjał spada ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie to potencjał wzrosl, po podpisaniu kontraktu z Zahavim
Poza tym co do samego marnowania potencjału przez Skowronka: Od sierpnia Buksa był chory (stracił mecz z Górnikiem), później kontuzja po meczu kadry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
W temacie Buksy:
https://www.meczyki.pl/newsy/prawda-...-news/155215-n "17-letni napastnik miał podpisać nową umowę aż do 2023 roku. Okazuje się, że to nieprawda. Jak ustaliliśmy, umowa obowiązuje tylko do 30 czerwca 2021 roku!" "Zdaje się więc, że nad Wisłą wisi widmo marnego zarobku na Aleksandrze - ekwiwalentu na poziomie 100-150 tysięcy euro. Resztę zgranie zawodnik za podpisanie umowy z nowym pracodawcą. Kontrakt będzie mógł wynegocjować i parafować już w styczniu, a odejść latem." ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to jaja
czyżby kolejny sukces negocjacyjny Kuby który "uratował" sytuacje spieprzoną przez żeglarza , podobnie jak "uratował" zawalone (czytaj nieustąpienie Skowronkowi) negocjacje z trenerem ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Buksa odejdzie za darmo i trzeba się z tym niestety pogodzić...
Samo zatrudnienie Zahaviego przez jego rodziców dało do zrozumienia, że już w następnym okienku chce uciekać inaczej nie decydowaliby się na taki krok tak wcześnie. Biednemu to zawsze wiatr w oczy... ![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 17.11.2020 o godz. 21:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Spokojnie. Ważne, żeby Boguskiemu przedłużyć kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Czyli teraz Buksowie mają wybór: albo samemu przygarnąć kilka baniek albo dać zarobić Wiśle?
Jeżeli tak, to ciekawe co wybiorą..... ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
No to czyli wiadomo dlaczego zamiast Buksy gra Beci coś tam. To jest amatorka jak poprzednio tylko hajsu nikt w reklamówkach nie wynosi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Obstawiałem jakiś czas temu na forum, że Buksa odejdzie za ekwiwalent bo nie bardzo widzę powód, żeby on i jego ojciec mieli się dzielić kasą z Wisła.
Tyle, że ja obstawiałem odejście do Legii, a tu widać po osobie agenta, że szykuje się ciekawszy kierunek. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Panie Jażdżynski, zatem Wisła okłamała nas, własnych kibiców, informując JEDNOZNACZNIE o tym, źe nowy kontrakt Buksy obowiązuje do 2023 roku. Odeślę Państwu moje akcje i proszę więcej nie liczyć na moje zaangażowanie finansowe i emocjonalne.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Spokojnie. Najważniejsze, że z Boguskim przedłużono kontrakt. Ważne, że brat został prezesem, a wujek wkrótce trenerem. Wystarczy jeszcze pójść sprawdzonymi wielokrotnie metodami. Naopowiadać bajek o walce z wrogami, napuścić elektorat TS-u i jego wiernych strażników do trzymania moralności, obrony świętości.
A Buksa? Kto by się nim przejmował. Jest turysta Fatos, pewnie szukają kolejnego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Cycu : 18.11.2020 o godz. 00:02.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
crux.a napisał(a):
Najłatwiej to uderzyć w najmniej medialnego ale za to najbardziej wartościowego współwłaściciela z całej trójki... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@R33, powiedziałbym: uderzyć do, nie uderzyć w. Jażdżyński jako jedyny z właścicielskiego tria budzi(ł) moje pełne zaufanie. Uważam go za człowieka dojrzałego i z klasą,jedynego, który potrafi w pełni ocenić głębię kryzysu, jakim zapewne okaże się sprawa Buksy.
PS. Mam nadzieję, że Zahavi reprezentuje Olka jedynie na zagranicę i że w połowie stycznia Olek podpisze, a Zahavi sprzeda go za 5 dużych baniek euro. Mało prawdopodobne, ale nadzieja jest. PS2. Wisła ordynarnie okłamała swoich kibiców. Odpowiedzialność za to ponosi jej prezes Dawid Błaszczykowski. No i zastanawiam się, co z tym zrobi rada nadzorcza... PS3. Widzicie teraz, w jak potężnym konflikcie interesów znalazł się Kuba, zatrudniając brata? Wobec kogo będzie lojalny? Wobec Wisły czy wobec rodziny? PS4. No i gówno mi wyszło z planu, żeby przestać się emocjonalnie angażować. Jak zwykle od 1986... Powód: ps.
Ostatnio edytowane przez crux.a : 18.11.2020 o godz. 03:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Weźcie sobie parę głębokich wdechów i posłuchajcie/ popytajcie zamiast mielić jęzorem.
KAŻDY kontrakt trzeba potwierdzić w momencie, kiedy piłkarz kończy 18 lat i zagrożenie odejścia w momencie osiągnięcia przez piłkarza pełnoletności istnieje ZAWSZE. Wisła nic nie zjebała i nikogo nie okłamała. Takie są przepisy. Dlatego warto dobrze żyć z młodymi chłopakami, nie traktować ich jako coś oczywistego i przede wszystkim - zapewniać ich czynami i słowami, że mają w Wiśle przyszłość i idealne warunki do rozwoju. Opanujcie się i miejcie większy dystans do pseudodziennikarzy (tym z twittera też), którzy za lajki by własną matkę sprzedali, bo bardziej im wierzycie niż działaczom Wisły.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 18.11.2020 o godz. 08:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Tylko jestem ciekawy czy Wisła zapewnia Bukse czynami, że ma w Wiśle przyszłość i idealne warunki do rozwoju.
Jakoś średnio to widzę. Podejrzewam, że zimą Olek odejdzie - po coś ten temat teraz wypłynął. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wiadomo że odejdzie, wcześniej czy później. Nie wiadomo tylko, czy Wisła go sprzeda za sensowne pieniądze, czy dostanie tylko ekwiwalent.
Zgadzam się, że temat nie wypłynął teraz przypadkowo, wg mnie to element nacisku na zarząd by sprzedać go teraz poniżej kwoty, którą chce klub (np. 2 mln zamiast 5), albo też jako nacisk by poprawić "ścieżkę rozwoju" zawodnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Problem w tym że my go czynami nie zapewniamy w kwestii rozwoju. Gra 5 minut na tydzień-dwa, a trenuje go wuefista, a nauki może zbierać od snajpera Beciraja
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|