The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2020, 13:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale jak miał okazję to ogolił dlatego bez ambicji nie są. Bez ambicji byliby gdyby mieli okazję a z niej nie skorzystali. Trzeba rozumieć znaczenie słów żeby ich używać i nie wychodzić na osła.
Na osła to ty wychodzisz przypierdalając o wszystko, nie widząc kontekstu. Czym jest Ajax w Holandii (Jedyny klub z największej metropolii Holandii, multirekordzista z największym budżetem od lat w tamtejszej lidze) a Wisła. Klub który mógł równie dobrze grać teraz w IV lidze.

Nawiedzony oszołomie jak kibic parchatych - pisałeś niedawno że pieniądze nie grają. No to czemu z małymi wyjątkami niemal we wszystkich wiodących ligach wygrywają najbogatsi? (Juventus, Real albo Barcelona, Bayern, PSG... i u nas Legia)

Skoro pieniądze nie grają to czemu taki Juventus 9 lat z rzędu jest mistrzem Włoch?

Jesteś jak bohater filmu "Hibernatus" który był zahibernowany przez lata i po odmrożeniu myślał że świat nic się nie zmienił. Ciągle ci się wydaje że jest era Cupiała w jej szczytowym okresie kiedy to Kasperczak był naszym trenerem. Wymagania masz takie że nawet tamten zespół by ich dzisiaj nie spełnił. Orbitujesz, jak po narkotykach, żyjesz w jakieś fantasmagorii.

Mamy aktualnie jeden z niższych budżetów płacowych w lidze, (sporo niższy od tego z czasów Carillo nawet), gdzie żeby ratować się przed kolejną walką do ostatniej kolejki o utrzymanie trzeba było na gwałt zatrudnić Frydrycha - bo obrona oprta na Janickim z Klemeznem ciągneła nas w dół.

Trzeba od zespołu wymagać to co jest realnie do osiągnięcia, a nie bicia rekordów czy cholera wie czego, żeby biegali jak kłusaki w lidze angielskiej przez 90 minut w każdym meczu, a potem przegrali kolejny mecz bo sił nie ma. Kto w naszej lidze tak gra? Raków jest może najbliżej tego, ale na tle zespołów z UK to i tak słabizna. Wymagać tego co jest do osiągnięcia, a nie gruszek na wierzbie i potem narzekać i kwiczeć cały tydzień na forum jak niedojebana kur.wa za przeproszeniem, że wygrali za nisko. Wymagać, ale nie patrzeć przez pryzmat pojedyńczego meczu a sezonu. Tak, uważam że środek tabeli można ugrać. Ale bezpiecznym 10 miejscem też nie pogardzę. Oczywiście jak ugramy 4 miejsce też płakał nie będę, ale czy to jest realne?

Kończąc - spuść troche ciśnienie, bo pekniesz z tej zgryzoty...
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 25.10.2020 o godz. 13:09.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.10.2020, 13:54
Ile mozna niedoszlym upadkiem klubu tlumaczyc wszystko? Nawet brak ambicji na boisku?

To jest zalosne uzalanie. Ja tez moglem 5 lat temu kopnac w kalendarz. I jakos nie uzalam sie nad soba wszystko tlumaczac tym ze jednak przezylem.

Jakis syndrom macie? Do psychologa.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:01
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ile mozna niedoszlym upadkiem klubu tlumaczyc wszystko? Nawet brak ambicji na boisku?

To jest zalosne uzalanie. Ja tez moglem 5 lat temu kopnac w kalendarz. I jakos nie uzalam sie nad soba wszystko tlumaczac tym ze jednak przezylem.

Jakis syndrom macie? Do psychologa.
Psy szczekają karawana jedzie dalej. Tyle z twojego wycia....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:09
Chyba raczej z twojego. Argumentow brak to kolejny wyswiechtany tekst?
Zenujace. Jest taka zasada, ze jak sie nie ma nic madrego do powiedzenia to sie milczy.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:21
Chyba raczej z twojego. Argumentow brak to kolejny wyswiechtany tekst?
Zenujace. Jest taka zasada, ze jak sie nie ma nic madrego do powiedzenia to sie milczy.
Wyj dalej, argumentów to tobie brak poza sloganikiem "brak ambicji" wielce wyświechtanym.

Jest zasada ze jak się jest za głupim do dyskusji to się milczy. Więc milcz.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:23
Ogryzek, nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu zeby pozniej pokonac
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:25
Ogryzek, nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu zeby pozniej pokonac
Ty sam się pokonałeś swoim nawiedzeniem i tanimi sloganami o braku ambicji. Nigdzie cię nie muszę sprowadzać. Po prostu leżysz i kwiczysz tylko brak ci lustra żeby to zobaczyć
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.10.2020, 14:38
Do piłkarzy i sztabu szkoleniowego - patrzcie co żeście narobili tymi dwoma wysokimi zwycięstwami.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.10.2020, 14:42
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I wiedząc to wszystko płakałeś po meczu w Mielcu że słaby wynik? To jest rozdwojenie jaźni czy hipokryzja? A może (mam nadzieję tak jest) przejrzałeś na oczy i wiesz co jest osiągalne przez ten zespół a co tylko mrzonkami? Co możemy realnie oczekiwać a co jest marzeniami bez pokrycia.
Ty jesteś normalny?
W którym miejscu płakałem że słaby wynik?
Pora wrócić do zerówki uczyć się czytać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:44
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ty jesteś normalny?
W którym miejscu płakałem że słaby wynik?
Pora wrócić do zerówki uczyć się czytać.
Taaaa sam się naucz czytać mający leki że przegramy przy prowadzeniu 6-0.

Dalej masz koszmary i lęki?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:46
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Wszystkim piszącym o 60 minucie (w tym komentatorów C+) pragnę przypomnieć, że druga bramka padła w 61 minucie.
No tak... wydolność poszła w górę.
Tak dalej, to za 10 kolejek będziemy mieli siłę grać do 63 minuty

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:47
Taaaa sam się naucz czytać mający leki że przegramy przy prowadzeniu 6-0.

Dalej masz koszmary i lęki?
wróć sobie do mojego posta - potem zrób rozbieg i... sam wiesz co

Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.10.2020, 14:48
k.rwa smutne to w ch.j ze wygrywamy 2 ostatnie mecze 9:0 i niektorzy tylko szukaja okazji zeby zamiast wypic piwko i sie usmiechac podczas dobrego weekendu to wola cisnac sobie nawzajem...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 25.10.2020, 14:49
wróć sobie do mojego posta - potem zrób rozbieg i... sam wiesz co
Najpierw to ty wróc do mojego wczesniejszego posta i odpowiedz na pytanie, czemu to nie płakałeś po wygranej za Stolarczyka z ŁKS że tylko 4-0 jak po wygranej ze Stalą 6-0? Hipokryzja? Chyba tak. A teraz rozbieg i wiesz co.
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 25.10.2020, 14:54
Jeszcze nie tak dawno bylo oczekiwanie kiedy wygramy mecz. Teraz co niektórzy od tygodnia po wygranej 6:0 z mielcem płaczą że brak ambicji bo poprzestali na szesciu a mogło byc 20....jprdl co tu sie odjaniepawla.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 25.10.2020, 15:10
Generalnie gra niewiele różniła się od meczy ze Śląskiem czy Płockiem, z tym wyjątkiem, że TYM RAZEM to przeciwnik dał nam prezent (faul na Sadloku, gdzie Maciek nie miał prawa doskoczyć do piłki) oraz tym, że zamiast Janickiego mamy wreszcie obrońce. Reszta była bardzo zbliżona.

Tym samym, można uznać, że mecz ze Stalą nie powinien być w ogóle oceniany, gdyż graliśmy bez przeciwnika, jeśli byłoby inaczej (zasługa naszej dobrej gry) to wczoraj potrafilibyśmy wyjść za połowę grając u siebie (a z tym było ciężko).

Abramowicz najsłabszy w 3 ostatnich meczach. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale w razie kolejnej baboliady posawiłbym na:

SADLOK, KLEMENZ/(Mehremic), FRYDRYCH, Burliga - :]

Reasumując u siebie gramy dokładnie to samo co ze Śląskiem i Płockiem z tą różnicą, że mieliśmy więcej szczęścia niż umiejętności i był słabszy przeciwnik - uj mnie obchodzi, ze podbeskidzie nie stworzylo zagrozenia ;]

PS: Żeby nie było (jakby ktoś nie potrafił czytać ze zrozumieniem) : ja nie narzekam, po prostu opisuję to co widzę, to nie jest OCENA a zwykłe stwierdzenie faktów, zwykłe rzetelne opisanie rzeczywistości :]

Żeby nie było tylko w czarnych kolorach - gol Kuby piękny (dobra zmiana, cieszy powrót wodza, KAPITANA).
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 25.10.2020 o godz. 15:52.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.10.2020, 15:16
Najpierw to ty wróc do mojego wczesniejszego posta i odpowiedz na pytanie, czemu to nie płakałeś po wygranej za Stolarczyka z ŁKS że tylko 4-0 jak po wygranej ze Stalą 6-0? Hipokryzja? Chyba tak. A teraz rozbieg i wiesz co.
Nigdzie nie płakałem. To po pierwsze.
Po drugie: o ile sobie przypominam, w meczu z ŁKS za Stolarczyka po prostu graliśmy w piłkę. I nie wysokość wyniku była ważna, ale sposób grania aż do końca.
Dlatego nawet jak przegrywamy, ale widzę pozytywy w grze to są dla mnie powody do zadowolenia, a jak wygrywamy, ale widzę ewidentną słabość jak w meczu z Podbeskidziem to powodów do zadowolenia (poza zadowoleniem z wyniku) nie ma.

Pozytywy w grze (nawet mimo porażek) zwiastują, że w końcu i wyniki będą zgodne z grą, nawet jeśli rywal strzeli pierwszą bramkę.
Negatywy w grze (nawet mimo wysokich zwycięstw) zwiastują, że w końcu i wyniki będą zgodne z grą - czyli nadal będziemy obrywać, jeśli rywal strzeli pierwszą bramkę.

To takie trudne do zrozumienia?

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 25.10.2020, 15:18
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Generalnie gra niewiele różniła się od meczy ze Śląskiem czy Płockiem, z tą różnicą, że TYM RAZEM to przeciwnik dał nam prezent (faul na Sadloku, gdzie Maciek nie miał prawa doskoczyć do piłki) oraz tym, że zamiast Janickiego mamy wreszcie obrońce. Reszta była bardzo zbliżona.

Tym samym, można uznać, że mecz ze Stlą nie powinien być oceniani, gdyż graliśmy sami, jeśli byłaby to zasługa naszej gry to wczoraj potrafilibyśmy wyjść za połowę grając u siebie !

Abramowicz najsłabszy w 3 ostatnich meczach. Zwycięskiego składu się nie zmienia, ale w razie kolejnej baboliady posawiłbym na:

SADLOK, KLEMENZ/(Mehremic), FRYDRYCH, Burliga - :]

Reasumując u siebie gramy dokłądnie to samo co ze Śląskiem i Płockiem z tą różnicą, że mieliśmy więcej szczęścia niż umiejętnosci i był słabszy przeciwnik - uj mnie obchodzi, ze podbeskidzie nie stworzylo zagrozenia ;]
Znowu się z tobą zgadzam.... jest trochę ch... trochę dobrze. Jest stabilnie.
Na pozytywy tylko większe urozmaicenie w stałych fragmenatch

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2020, 21:20
No tak... wydolność poszła w górę.
Tak dalej, to za 10 kolejek będziemy mieli siłę grać do 63 minuty
Trzecia padła ... pamiętasz kiedy?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 25.10.2020, 21:29
W środę ojebiemy Lechię i tracimy 2 pkt do wicelidera
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.10.2020, 22:17
Oby ale raczej bym na to nie stawiał. Chyba, że trener uderzy się w głowę i coś mu się poprzestawia, bo z jego filozofią pomijającą granie w piłkę pukną nas trójką tak jak Płock.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.10.2020, 22:28
Kac napisał(a):Wyświetl post
k.rwa smutne to w ch.j ze wygrywamy 2 ostatnie mecze 9:0 i niektorzy tylko szukaja okazji zeby zamiast wypic piwko i sie usmiechac podczas dobrego weekendu to wola cisnac sobie nawzajem...
też nie wiem co tu się odp.erdala
wbiliśmy leszczom 9 bramek, a tu po raz kolejny jakieś z dupy rozkminy
w Częstochowie to musi być dziś niezła zwała, 2-1 z Mielcem, co za k.rwa wstyd

jak dla mnie zaje.isty weekend
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 25.10.2020, 23:13
pepe72
Mialem Cie za jednego z inteligentniejszy forumowiczow. Zwykle statystycy poza samym liczeniem maja jeszcze logiczne myslenie i potrafia wyciagac wnioski.

Powiedz mi, jakie wnioski wyciagasz z bramki strzelonej przez Kube w doliczonym czasie gry?
Serio chcesz mi powiedziec, ze to jest dowod na to ze druzyna jest dobrze przygotowana kondycyjnie?

Indywidualna akcja zawodnika, ktory 20 minut wczesniej wszedl na boisku na zmeczonego, grajacego w 10 przeciwnika?

Wiekszosc tego forum odleciala. Nastepne kilka spotkan wroci nas do stanu z przed przerwy reprezentacyjnej.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.10.2020, 00:10
to, ze Kuba moze taka strzelic z kazdym i ch.ja bedziesz wiedzial kiedy i z kim?

to jest wlasnie pilka wchodzi gosc i k.rwa strzela z dupy i wygrywasz mecz

i tyle mnie interesuje
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.10.2020, 07:31
Dziwiliście się skąd parchate maję posty z naszego forum?Ja tu widzę kilku kandydatów którzy specjalnie podkręcaja dyskusję po to tylko żeby móc potem u siebie mieć się z czego pośmiać
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 26.10.2020, 08:32
pepe72
Mialem Cie za jednego z inteligentniejszy forumowiczow. Zwykle statystycy poza samym liczeniem maja jeszcze logiczne myslenie i potrafia wyciagac wnioski.

Powiedz mi, jakie wnioski wyciagasz z bramki strzelonej przez Kube w doliczonym czasie gry?
Serio chcesz mi powiedziec, ze to jest dowod na to ze druzyna jest dobrze przygotowana kondycyjnie?

Indywidualna akcja zawodnika, ktory 20 minut wczesniej wszedl na boisku na zmeczonego, grajacego w 10 przeciwnika?

Wiekszosc tego forum odleciala. Nastepne kilka spotkan wroci nas do stanu z przed przerwy reprezentacyjnej.
Jak zauważyłeś pierwszy raz napisałem tylko o 61 minucie, bo nie lubię pi...sania o tym, że zespół zdycha po 60.
Po drugie skoro możemy zmienić 5 zawodników w tym sezonie to zadaniem trenera (i lekarzy) jest takie ułożenie drużyny w meczu by to wykorzystać.
Wpuszczenie Błaszczykowskiego po 60 minucie jest bardzo dobrym rozwiązaniem, co widać było na naszym skrzydle.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 26.10.2020, 08:40
Polecam obejrzeć wczorajszą Ligę-. Jest o Wiśle dość dużo i wiele osób na tym forum miała by wielki ból d...y za takie teksty.
Od 1:42:04
https://youtu.be/Gx0MSp1B9qE?t=6124

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.10.2020, 08:48
Widzę że mamy trzy różne podejścia do oceny rzeczywistości meczowej.

- wygrywamy- jest super.

- przegrywamy- jest do dupy ale, że już od dawna jest do dupy to w sumie nie jest źle.

-niezależnie od wyniku ocenie podlega postawa zespołu - dla niektórych jest to podejście niezrozumiałe bo przecież najważniejszy jest wynik.

O tego jest forum żeby zwolennicy każdego z podejść wymieniali się argumentami, a nie epitetami. Choć epitety dodają kolorytu to ich nadmiar zmienia dyskusję w pyskówkę. I może to się koledze powyżej nie podoba. Bo w podkręcaniu dyskusji nie ma nic złego. Zwłaszcza w kontekście tego co o tym myślą na drugiej stronie błoń.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 26.10.2020, 09:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widzę że mamy trzy różne podejścia do oceny rzeczywistości meczowej.

- wygrywamy- jest super.

- przegrywamy- jest do dupy ale, że już od dawna jest do dupy to w sumie nie jest źle.

-niezależnie od wyniku ocenie podlega postawa zespołu - dla niektórych jest to podejście niezrozumiałe bo przecież najważniejszy jest wynik.

O tego jest forum żeby zwolennicy każdego z podejść wymieniali się argumentami, a nie epitetami. Choć epitety dodają kolorytu to ich nadmiar zmienia dyskusję w pyskówkę. I może to się koledze powyżej nie podoba. Bo w podkręcaniu dyskusji nie ma nic złego. Zwłaszcza w kontekście tego co o tym myślą na drugiej stronie błoń.
Dodałbym jeszcze 4 pozycję która odnosi się do ciebie i tobie podobnych malkontentów typu Wermach, skarabeus, Lucjusz czy Framat

- przegrywamy jest źle, dramat
- wygrywamy 6-0 jest TRAGEDIA i i żenada dekady. Hańba która nas pociągnie na dno!!!
(ewentualnie eee to musiały byc kołki - no jak tak mogli wygrać kiedy ja chce sobie pocisnąć po Skowronku)

W tym problem że z twoim oszołomskim podejściem nie da się dyskutować na argumenty. Nawet nasz najlepszy zespół w historii - Kasperczaka nie spełnił by twoich minimalnych oczekiwań.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.10.2020, 09:23
Nie nadymaj się bo pękniesz...

Nie każdy tak jak ty potrafi tłumaczyć wszystko poziomem budżetu i statystyką...

Dlaczego Piast niedawno wszystko wygrywał, a teraz wszystko przegrywa? Budżet im obcięli o połowę? Jak ktoś nie pojmuje że 70% efektów to głowa, a nie nogi czy portfel. To będzie opowiadał pierdoły o poziomie zawodników, budżecie, utrzymaniu jako celu i podniecał się wynikami nie zwracając uwagi na przyczyny takich czy innych wyników.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 26.10.2020 o godz. 09:31.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów