|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli taka jest filozofia gry Skowronka to faktycznie 12 miejsce będzie sukcesem. Bronimy się u siebie z grającym w 10 Podbeskidziem. Wiem wiem wynik, kontuzje, pandemia... no ale zero z tyłu bardzo cieszy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kolejna kompromitacja. Grać w 11 na 10 ponad 20 minut i strzelić tylko jedną bramkę?
SKOWRONEK WON |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
ja nie narzekam, moga grac jak chca byle ciulac te punkty i zwyciestwa
Brawo dla wszystkich dzis, ale szczegolnie dla Szota bo bardzo pewny w obronie i w ataku tez cos dodawal, widac bylo wielka chec do gry i zaangazowanie jestesmy w sztosie, z Lechia nie przegramy ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Oczy krwawiły. Oczywiście wynik świetny. Znacznie lepszy niż gra. Bardzo się cieszę z wyrwanego zwycięstwa. Nie zgadzam się, że Podbeskidzie bardziej zasłużyło na zwycięstwo, bo też byli daremni. Ale my byliśmy mniej więcej na ich poziomie. Naprawdę zerojedynkowcy nie widzą jak kiepska była gra, zwłaszcza w środku pola? Co skutkowało mnóstwem niebezpiecznych strat i indolencją w ataku? Skowronek powinien na kolanach do Częstochowy się udać. Zresztą będzie miał okazję zapalić tam świeczkę w podziękowaniu za dwa tygodnie (w drodze do Bełchatowa). Ja chyba się napiję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Czasem trafi sie cos w stylu porazki ze slabsza druzyna lub zwyciestwo z mocniejsza. Framat jestesmy sredniakiem Ekstraklasy z milionem problemow. Wymagaj prosze adekwatnie docsytuacji finasowo-organizacyjno-sportowej. Nie gramy absolutnie o nic wiecej niz utrzymanie a to w jakim stylu je zdobedziemy lata mi kolo dupy. Pozdro ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tylko I polowa mogla napawac niepokojem, druga - to już absolutna i pełna kontrola nad meczem - efektem 2 strzelone gole.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Dlatego nie popadam w żadne zachwyty, ale staram się realnie oceniać czy poziom idzie w górę czy w dół. Na razie jest stabilnie, nie całkiem ch...o, ale stabilnie. Pojawia się optymizm, że może utrzymanie nie będzie takie trudne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
I wiedząc to wszystko płakałeś po meczu w Mielcu że słaby wynik? To jest rozdwojenie jaźni czy hipokryzja? A może (mam nadzieję tak jest) przejrzałeś na oczy i wiesz co jest osiągalne przez ten zespół a co tylko mrzonkami? Co możemy realnie oczekiwać a co jest marzeniami bez pokrycia.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kłóćcie się o styl i inne pierdoły ,a ja zaśpiewam:
"Ke sera sera, Wisełka 3 punkty ma , Wisełka 3 punkty ma , ke sera sera" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bezsprzecznie dzisiejsza wygrana musi nam wystarczyć do potyczki z Wartą. Oby. Bo słabo płacimy piłkarzom, nikt nie chce u nas grać, a jak nie ma sianka to nie ma granka i jedynie wyszukana strategia naszego wspaniałego trenera pozwoliła nam wyszarpać dzisiaj komplet punktów. Radujmy się.
Bo Podbeskidzie jest od nas piłkarsko lepsze... .![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Teraz jakaś porażka, jakiś remis i jakieś zwycięstwo przy przeciętnej grze i będzie można powiedzieć, że ustabilizowaliśmy formę i gramy swoje.
Fragmenty, które widziałem wydawały się niezłe (mieliśmy kontrolę, ale nie mieliśmy pomysłu jak ja przekuć na okazje strzeleckie). Nie oglądałem całego meczu, bo był nudnawy i przysypiałem, ale ogólnie piłka teraz nie jest chyba tematem pierwszego planu. Chyba był to kroczek do przodu. Jest ok, więcej nie wymagam, chociaż na pewno można z tego składu wycisnąć więcej (ale na pewno można też wycisnąć mniej, co uparcie pokazywaliśmy od wznowienia ligi w poprzedniej rundzie). Oczywiście zdaję sobie sprawę, że graliśmy z najsłabszą drużyną ligi. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Ja mam świetny humor. 3-0, drugie zwycięstwo z rzędu, piękna bramka Kuby, solidny mecz Szota, ból dupy na Kałuży. Czego chcieć...
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Po 3 miesiącach bez wygranej, zlepek piłkarzy staje się drużyna, pojawiają się wyniki, team spirit widać po każdej bramce. Mi to wystarcza. Styl będę wymagał gdy będziemy mieli co najmniej 3 budżet w lidze. Frydrych, Sadlok,Szot, Basha , Kuba na duży plus. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Poza tym, ja wiem, ze to jest internet i trolowanie, czy jakies pseudo porownania i odniesienia do czegokolwiek byle tylko uzasadnic swoj punkt widzenia sa na porzadku dziennym, ale serio zestawiac w jednym szeregu mecz z kompletnie rozbita czy to z powodu wirusa czy jakiegokolwiek innego Stala, gdzie gdyby sie ktos uparl, to faktycznie by jej 10 wsadzil, do normalnej ligowej kopaniny z Podbeskidziem, to jest kpina z inteligencji. BOZE NIE SZCZELILSMY 8!!! SKANDAL!!!11oneoneone, gdzie jest ten i tamten malkontent ... Nikt nie oczekuje wygranych po 5, 9 do 0 co tydzien ani nawet co pol roku. Ale jak raz na 50 lat sie trafia taka wygrana w totka, ze przeciwnik sie kladzie i rozklada nogi, to zasranym obowiazkiem jest to wykorzystac, a nie kalkulowac i podawac wszerz przez ponad pol godziny. Ale dlaczego ja to w ogole musze tlumaczyc. A co do samego meczu to jak wyzej - wygralismy co mielismy wygrac. Typowy mecz w polskiej Ekstraklasie - kopaly 2 druzyny, wpadlo jednej i ta wygrala. Wpadloby Podbeskidziu, to pewnie wygraloby Podbeskidzie. Dlatego dobrze, ze jednak wpadlo nam. Ale i tak koniec koncow to bez znaczenia. O nic w tym sezonie z punktu widzenia kibica nie gramy, no chyba ze kogos podnieca walka o zamiast miejsce 13, to 9. Wygralismy teraz 2 mecze wiec nieuchronnie zblizaja sie 2 oklepy albo niefartowne remisy i tak sie to bedzie toczyc do konca sezonu. Nie ma sie czym jarac, bo nie jest tak jak ktos napisal, ze gramy o utrzymanie - nie, nawet o to nie gramy. Utrzymanie daje nam regulamin rozgrywek, z 1 spadajaca druzyna w lidze, w ktorej sa Warta, Stal, nasz dziesiejszy przeciwnik + Plocki i wracajacy chyba na swoje miejsce Piast. My gramy o dokonczenie rozgrywek najwyzej i nie przegranie derbow. A reszta jest bez znaczenia, czy wygramy 2 te czy 2 tamte mecze, ale za to przegramy 3 inne i 1 kolejny zremisujemy w roznych kombinacjach do konca rozgrywek, to jest az takie ekscytujace? Smiem watpic.
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 24.10.2020 o godz. 23:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Do usunięcia.
Ostatnio edytowane przez ślimak : 25.10.2020 o godz. 02:53.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mialem poheheszkować , ale ogólnie widze że koledzy trzymajją formę
więc z plusów , cieszy mnie że odpalili Chuca z SIlvą , bo od poczatkubyło widać , że chłopy sa conajmniej na poziomie Imaza, a generalnie od roku hejtowani , zwłaszcza Silva no i naprawda ładna bramka Kuby , fajnie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Co najmniej na poziomie Imaza powiadasz?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Sto lat sie nie wypowiadalem, ale po ostatnich wpisach az musialem sobie haslo przypomniec.
Tak sie zastanawiam, czy niektorzy tutaj sa normalni? Ledwo sie w zeszlym sezonie utrzymalismy, teraz nam nie grozi raczej miejsce za Stala, Podbeskidziem o Warta a i moge sie zalozyc ze jeszcze przynajmniej kilka zespolow bedzie za namo, a tu wieczne narzekanie. Co by sie nie dzialo to zle, wygramy to za malo, zagramy dobry mecz w Zabrzu - fart i strata pkt, nie ma napastnika - zle, kupimy reprezentanta czarnogory - zle, jak sie nie sprawdzil to bierzemy napastnika z doswiadczeniem w eklapie - dramat... Tu nie chodzi o to, zeby sie ze wszystkiego cieszyc ale nie pier...cie ze nic sie nie dzieje na plus. Jak zdobywalismy MP na stojaco to sie meczylismy z byle frajerami czasami a tu dwie wygrane tak jak byc powinny. Przyjda slabsze wystepu, przyjda mecze z lepszymi gdzie nie bedziemy miec nic do gadania, ale czasami zagramy fajnie i zdobedziemy pkt niespodziewanie. I tak wlasnie sie mamy odbudowywac. Zawsze bylo narzekanie ze nie stawiamy na mlodziez... A nikt nie widzi ze wlasnie drugi mecz z rzedu wychodzimy dwojka w podstawowym skladzie i trzymaja oni poziom? I tak Wehr.... bede sie emocjonowal kazdym meczem Wisly, i oczywiscie ze robi mi roznice czy zajmiemy 9 czy 13 miejsce - bo jestem kibicem Wisly i to jest moj zasrany obowiazek zeby zawsze z nia byc i wspierac w kazdej sytuacji! ![]() MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Fakty są takie że wygraliśmy dwa ostatnie mecze z bilansem 9:0, co prawda z benjaminkami ale w ostatnich sezonanch wcale takie wyniki z takimi rywalami nie były oczywiste a właściwie to przerżneliśmy z takimi ekipami jak te dwie wiele punktów których potem nam mocno brakowało czy to w zeszłym sezonie do spokojnego utrzymania czy to 3 sezonu temu jak nam brakło punkta do górnej ósemki czy zaś poprzednio jak walczyliśmy z górnikiem o awans do pucharów do ostatniego meczu. A o dwóch poprzednich pucharach polski nawet nie wspominam bo chyba niee zapomnieliście? Takimi wynikami jak te buduje się drużyna, widząc że mogą wygrać fajnym wynikiem i mam nadzieje że się do takich wyników przyzwyczają i później będą do nich dążyć . Mi jako kibicowi także robi różnice czy zajmiemy 13,11,9 czy wyższe miejsce każda jedna pozycja wyżej będzie mnie cieszyć a uważam że skład mamy mniej więcej do walki o to o co walczyła np ekipa Kiko.
Co do meczu widać było że mniej biegaliśmy i wolniej, mało emocji i jakoś tak poprostu nudno, wyglądało to gorzej wizualnie niż poprzednio jednak widać było też że mamy piłkarzy z lepszymi cv niż PBB i odzwierciedlił to wynik bo gdybyśmy mieli wyrównane składy to dziś wygrało by raczej Podbeskidzie na ambicji. Cieszy że zagraliśmy od początku dwoma młodymi i cieszy że goście nie odstają a wręcz powiedział bym że się wyróżniają na plus i mam nadzieje że jak wrócą Ci co więcej zarabiają to nie dostaną pierwszego składu z przydziału, Taki Patryk Czy Dawid na dziś to jedni z najlepszych młodych w Polsce, gorsi od nich szli na zachód za dużą kasę, sami meczu nie wygrają ale już są solidnymi zawodnikami na naszą lige i jak bedą dalej pracować ciezko to wszystko łącznie z pierwszą reprezentacją przed nimi.Cieszy mnie też Chuka, on już w zeszłym sezonie miał przebłyski i pewnie by odpalił gdyby mu na to pozwolono, myśle że sie jeszcze rozwinie a wciąż to młody chłopak z długim kontraktem. Fajnie że gra stosunkowo dużo młodych w pierwszym składzie bo nawet jeśli nie pójdą z czasem do lepszych lig i klubów to pozwolą nam się lepszym klubem stać i na lata będziemy mieć dobrych zawodników. Co do trenera to w sumie nie mam zdania bo nie wiem w dalszym ciągu czy on jest szefem alfą i omegą, ale na plus zmiana słabszego dziś (nie słabego) bo nie można być co mecz mvp na Kube. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ale ja tez jestem z Wisłą i ja wspieram tak jak moge, na kazdym froncie
Jedne co mnie zdenerwowalo tydzien temu, to minimalizm ludzi, ktorych wszyscy leja jak chca, a gdy oni sami po pasmie klesk i kompromitacji mogli zapisac sie w historii (sic! Sadlok i spolka za 40 lat mogl byc przypomniany, ze bral udzial w meczu wyjazdowym w Ekstraklasie, w ktorym padl wynik nie wiem 0-8, 0-10) to stwierdzili - hola, hola, spokojnie. Tak nie mozna, pomyslcie o tych biednych pilkarzach Stali. Dajcie im pokopac niech cos strzela. Ale Stal byla tak absolutnie i ostatecznie gowniana, ze nawet gdy nasi obroncy im podawali na sile, nie pografili nic strzelic. Wiec nasi pobiegali pol godziny bez celu i nara. Jak sie gra z takimi paralitykami pokazal wczoraj Ajax, ktory tez w dokladnie 56 min strzelil na 0-6 z Venlo na wyjezdzie, jak u nas Plewka w tym samym czasie. Chetni niech sobie porownaja jak sie skonczyly te mecze i jak grali jedni a jak drudzy
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 25.10.2020 o godz. 10:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Kolego, Stal nie dostała w 51 minucie czerwonej kartki
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I całe szczęście bo naszym by serce pękło i walnęliby sobie ze dwa swojaki...
.- Ten mecz był dla nas bardzo trudny. Szczególnie w pierwszej połowie przeciwnik był bardzo dobrze poukładany i odpowiednio nastawiony do spotkania. Było dużo dyscypliny, wysokiego pressingu, doskoku i to sprawiało nam trudności w tym, żeby grać to, co sobie założyliśmy - mówił Artur Skowronek Jak nie będziemy się potrafili utrzymać przy piłce, rozegrać kilku podań dlatego, że przeciwnik ciśnie to będziemy skazani na wykopywanie na pałę. Do roboty panie Skowronek... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ja to widze tak.
Pol godziny nie istniejemy, bo Podbeskidzie presuje, a my nie mamy wycwiczonych schematow wychodzenia z pod wysokiego presingu (co robimy na treningach od roku?) Piekne aktorstwo Sadloka - mamy karnego. Brawo. Piekna akcja Yeboaha. Chyba obok bramki Kuby ozdoba tego meczu. Zgaszenie dlugiego podania, drybling, poezja zagranie zewnetrzna czescia stopy dochodzacej do Chuci pilki ale jednoczesnie omijajacej obronce (poezja) i farfocl Chuci. Szkoda. Chuca strzela przypadkowa bramke. Ale brawa za probe. Gdyby nie sprobowal uderzyc, nie byloby rykoszetu i nie byloby drugiej bramki. Brawo. Czerwona kartka dla Podbeskidzia - zasluzona. Podbeskidzie przegrywa 2:0, gra w 10 i... atakuje. Ciekawi kogos dlaczego? Pisalem nie raz i nie dwa. 60 minuta i bedzie odcinac zespol. Sil bedzie brakowac. I brakuje. Trzecia bramka po indywidualnej akcji Kuby. Brawo. Co sie rysuje z powyzszego obrazu? Nie strzelilismy zadnej bramki po udanej, skladnej akcji. Do 35 minuty mielismy 1 strzal na bramke rywala. Rywal nas zabiegal. A pomimo to po przerwie grajac w 10 dalej prowadzil mecz. Tymczasem W Holandii : 74. minuta spotkania VVV - Ajax. Goście prowadzą 9:0 Sędzia dyktuje rzut karny ![]() ![]() Do jedenastki podchodzi Klaas-Jan Huntelaar Strzela bramkę na 10:0 i zabiera piłkę na środek boiska, żeby gospodarze zaczęli jak najszybciej, a Ajax zdążył strzelić kolejne gole ![]() Zdążył jeszcze 3 W Polsce : 2:0 Cofamy się Bronimy wyniku i czekamy na kontręZa Liga Bedzie Ciekawsza. Gralismy z dwoma z trzech najslabszych druzyn w lidze. Jeden mecz wygralismy okazale odpuszczajac ostatnie 30 minut, drugi zagralismy dramatycznie majac kupe szczescia. Zobaczymy co jest warty skowronkowy warsztat z mocniejszymi druzynami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dostaniemy w pałę to nie będzie wina Skowronka...
Tylko słabych piłkarzy, niskiego budżetu, pandemii, zarządu i czego sobie nie wymyślisz. Nie ma co oczekiwać ambitnej gry nawet prób takiego grania bo to niby niemożliwe... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Cytat:
W Bełchatowie na wiosnę graliśmy z Rakowem, przegrywaliśmy 0:2, graliśmy całą drugą połowę w 10 i... atakowaliśmy. Ba, nawet strzeliliśmy bramkę i staraliśmy się zdobyć drugą! Ciekawe dlaczego? Nie, nie zagraliśmy wielkiego meczu. Nie, Podbeskidzie tez tego nie zrobiło. To ogólnie było słabe spotkanie. Bieganie z motorkiem w dupie bez składu, sensu i umiejętności stworzenia jakiejkolwiek klarownej sytuacji przestało mi imponować dawno temu. Można mówić jak to nas nie zabiegali, ale poza groźnym strzałem zza pola karnego na sam koniec pierwszej połowy, ani razu serce nie zabiło mi mocnej pod nasza bramką. No dobra, to + pusty przelot Buchala, ale to już standard, że w tym sezonie niemal co mecz bramkarz musi coś głupiego odwalić. Cieszą trzy punkty, ciekawi mnie jak zaprezentujemy się z Lechią, bo ta w tym sezonie też gra kiepsko i też póki co wygrała tylko z beniaminkami.
Ostatnio edytowane przez Garret : 25.10.2020 o godz. 12:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wszystkim piszącym o 60 minucie (w tym komentatorów C+) pragnę przypomnieć, że druga bramka padła w 61 minucie.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Frajerzy bez ambicji! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale jak miał okazję to ogolił dlatego bez ambicji nie są. Bez ambicji byliby gdyby mieli okazję a z niej nie skorzystali. Trzeba rozumieć znaczenie słów żeby ich używać i nie wychodzić na osła.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Tak jak kiedyś każda dyskusja sprowadzała się do Stolarczyka, tak teraz widzę, że każdy temat sprowadzi się do kwestii ambicji u Skowronka xD
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Nie jest tak, że nie gramy o nic już w tym sezonie bo parę pozycji w tabeli wte czy we wte to realnie wydatnie więcej czy mniej pieniędzy do budżetu od Ekstraklasy a w tej rundzie (oby już po szczepionce od wiosny) nie możemy liczyć za bardzo na przychód z biletów. Podoba mi się, że trener Skowronek wprowadza do składu młodych zawodników. Ważne jest to żeby Ci zawodnicy łapali pewność siebie, wygrywali mecze, udowadniali swoją wartość żeby może któregoś po sezonie spieniężyć dobrze na zachód. A historia pokazuje, że nie potrzeba wiele żeby nastolatka opchnąć za fajne pieniądze i wychodzić w końcu powoli z długów. Może wielu się nie zgodzi ale taktyka i styl trenera Skowronka daje pewne nadzieje, widać w nim pragmatyzm i szukanie balansu między defensywą i ofensywą (nie ma czasem niepotrzebnego klepania pod naszym polem karnym gdy przeciwnik niebezpiecznie nas naciska w tym sektorze), do tego na skrzydłach piłkarze fajnie potrafią rozegrać klepę, przenieść ciężar gry, zaskoczyć przeciwnika. O to w piłce w dużej mierze chodzi by wyszukać, sprowokować luki w obronie przeciwnika i w odpowiednim momencie zadać decydujące podanie (pamiętam też styl gry Wisły Petrescu jak na niego psioczono, w końcu zwolniono - czas pokazał kto miał rację). Jeżeli tylko drużyna będzie optymalnie przygotowywana fizycznie do sezonu, rundy to wszystko powinno iść w dobrym kierunku. Czekam na kolejne mecze, bo ostatnie zaostrzają apetyt i fajnie będzie się w końcu porównać z którymś z potentatów ligi.
Ostatnie transfery do klubu (oprócz nieuniknionych wpadek) robią wrażenie i pokazują że gdy nasi włodarze mają pewne środki to potrafią przekonać do gry w naszych barwach naprawdę wartościowych zawodników. Tymbardziej trzeba to docenić wiedząc w jak ograniczonych warunkach finansowych obecnie nasze Trio się porusza. Jeden porządny transfer młodego z klubu i Ci ludzie będą wiedzieli jak tak pozyskane środki mądrze reinwestować w drużynę a dużą część przekazać w poczet spłaty długów. Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 25.10.2020 o godz. 13:16.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|