The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2020, 18:45
Mogłeś to jakoś wyedytować/pomniejszyc... a nie rozwalać pół forum...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 19.10.2020, 13:13
Ostatnie 2 mecze (Zabrze, Mielec) graliśmy w typowym ustawieniu na "choinkę" 4-3-2-1 i przyniosło to efekty, zawodnicy sąblisko siebie, jest mozliwość presowania, łatwiej przejąć kontrolę nad meczem dominując w środku pola.
3 środkowych pomocników musi sporo biegać i dawać z wątroby, fajnie w Zabrzu robili to Kuveljic, Plewka i Żukow, w Mielcu Plewka, Basha i Chuca. (Chociaż Basha jeszcze do optymalnej formy ma daleko) Dla mnie optymalnie w tym systemie to Kuveljic/Chuca, Żukow, Plewka. uważam, że dla Kuby w takim systemie nie ma miejsca na środku, bo to system bez typowej 10 jaką to Kuba miał pełnić w tym sezonie. Skrzydłowi w tym systemie schadzą duzo do środka. Uważam, że Kuba powinien wrócić na skrzydło. W 30 minut za Yeboaha czy Savica, ale na skrzydle Kuba da więcej niż kombinować z nim na środku.
Jesli wszystcy zdrowi i zdolni do gry to na dzisiaj optymalna 11:
LIS - BURLIGA, FRYDRYCH, MEHREMIC, ABRAMOWICZ - KUVELJIC, ŻUKOW, PLEWKA - YEBOAH, SAVIC - FORBES
Z ławki KUBA za kogoś z dwójki YEBOAH, SAVIC, BUKSA za FORBESA, do tego ofensywnie CHUCA, SILVA, MAK. W obronie w zalezności od potrzeb jest SZOT, GRUSZKOWSKI, HOYO, KLEMENZ, SADLOK.
Janickiemu, Niepsujowi, Becirajowi należy w zimie sygnalizować żeby szukali klubu. Obrońców jest na tyle więc nie trzeba za w/w ściągać (ewentualnie Serafina Szotę mozna z wyp. ściągnąć wczesniej) za fatosa kogoś trzeba będzie szukać.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 19.10.2020, 13:37
Cytat:
Janickiemu, Niepsujowi, Becirajowi należy w zimie sygnalizować żeby szukali klubu.
Mają ważne kontrakty do czerwca i nie łudźmy się, że znajdzie się frajer, który im zaoferuje takie same pieniądze jak Wisła parę miesięcy temu. Są starsi, mają problem z łapaniem się do kadry klubu, który "szału nie robi" na razie w lidze...

Radzę się pogodzić, że ten sezon będzie przejściowy, a w lecie odejdzie sporo balastu, bo kontrakty kończą się:
obrona:
Janicki
Burliga
Klemenz
Mehremic
Niepsuj

Sadlok

Kończą się też Szotowi i Hoyo, ale liczę że ich przedłużymy.

Z powyższej listy, przedłużyłbym z maks jednym zawodnikiem (Mehremić na razie najlepsza dyspozycja, lub ew. Klemenz bo najmłodszy), resztę trzeba puścić w siną dal, niech szukają klubu...

Oby z lepszym skutkiem niż Wojtkowski... Swoją drogą, z czego chłopak będzie żył? Z kim on negocjuje tyle czasu, bo nie chce mi się wierzyć, że żadnej oferty, choćby z I ligi nie ma...
Ddf
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.10.2020, 13:54
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Kończą się też Szotowi i Hoyo, ale liczę że ich przedłużymy.
https://www.wisla.krakow.pl/aktualno...dluzej-w-wisle
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 19.10.2020, 16:29
Komu z naszych kończy się kontrakt po sezonie. Kojarzę Janickiego, Klemenza, Lisa, Adiego, Niepsuja, JCS, Plewkę, Maka i Kubę. Komuś jeszcze?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.10.2020, 16:39
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Komu z naszych kończy się kontrakt po sezonie. Kojarzę Janickiego, Klemenza, Lisa, Adiego, Niepsuja, JCS, Plewkę, Maka i Kubę. Komuś jeszcze?
Przede wszystkim RB9
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 19.10.2020, 18:42
Jak mogłem zapomnieć
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.10.2020, 20:18
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Klemenz - jako głęboki rezerwowy by się przydał.

Do kiedy kontrakt ma Buchal? Sprowadzić porządnego bramkarza, Lis niech walczy o pierwszy skład z kimś lepszym od niego.

Janicki - są już rezerwy Wieczystej? Bo w pierwszym zespole pewnie by go nie chcieli.

Plewka - jeśli w kolejnych spotkaniach będzie grał równie dobrze, co ostatnio, to na pewno warto przedłużyć mu kontrakt.

Adi - chyba za wcześnie by go ocenić, ale pewnie powędruje dalej.

Niepsuj - myślę, że temu panu już podziękujemy.

JCS - mimo przebłysków, pewnie też out.

Mak - jw.

RB9 -
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.10.2020, 00:28
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Klemenz - jako głęboki rezerwowy by się przydał.

Do kiedy kontrakt ma Buchal? Sprowadzić porządnego bramkarza, Lis niech walczy o pierwszy skład z kimś lepszym od niego.

Janicki - są już rezerwy Wieczystej? Bo w pierwszym zespole pewnie by go nie chcieli.

Plewka - jeśli w kolejnych spotkaniach będzie grał równie dobrze, co ostatnio, to na pewno warto przedłużyć mu kontrakt.

Adi - chyba za wcześnie by go ocenić, ale pewnie powędruje dalej.

Niepsuj - myślę, że temu panu już podziękujemy.

JCS - mimo przebłysków, pewnie też out.

Mak - jw.

RB9 -
Chłopcy.... czego sie uczepiliście tego Niepsuja ? Nie wiem czy jest słabszy od Abramowicza? Przecież Niepsuj miał fajne mecze w zeszłym sezonie. Póki nie ma lepszego zastępstwa nie skreślam gościa. Szot/Bury/Niepsuj - najsłabszy zdecydowanie Szot.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.10.2020, 07:11
no właśnie jak był zdrowy był ok , natomiast pytanie o abramowicza , troche nie na miejscu , dla mnie super transfer , pokazuje ze naprawde jest sporo solidnych niedocenianych kopaczy

3x pewniejszy niz sadlok , pod kazdym wzgledem

btw , tez wam sie wydaje z twarzy Abramowicz ze wyglada jak starszy, mądrzejszy brat Burligi ?
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 20.10.2020, 07:46
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Chłopcy.... czego sie uczepiliście tego Niepsuja ? Nie wiem czy jest słabszy od Abramowicza? Przecież Niepsuj miał fajne mecze w zeszłym sezonie. Póki nie ma lepszego zastępstwa nie skreślam gościa. Szot/Bury/Niepsuj - najsłabszy zdecydowanie Szot.
Nie mówię, że zawodził na całej linii. Był często kontuzjowany, a mając w pamięci transfer choćby Abramowicza, wydaje się, że jesteśmy w stanie sprowadzić kogoś lepszego w miejsce Davida.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.10.2020, 09:04
Niepsuj, Burliga, Szot to bardzo zbliżony poziom. Oczywiście że Szot jest na ten moment najsłabszy, ale i najmłodszy, teoretycznie z możliwością zarobku. Burliga najbardziej doświadczony i pewnie sportowo najsolidniejszy. Niepsuj z kolei mógłby i mieć największy potencjał, ale z takim zdrowiem to zawsze będzie tylko poziom dolnych rejonów ekstraklasy.
Szczerze to na ten moment liczę że przyszly sezon to będzie głównie rywalizacja Szota i Gruszkowskiego, o ile nikt z nich nie zatrzyma się w rozwoju w tym sezonie, wtedy jednego trzeba oddać na wypożyczenie. Niepsuj i Burliga raczej do pożegnania, bo lepiej wydać kasę na kontrakty dla lepszych zawodników.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.10.2020, 10:50
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
no właśnie jak był zdrowy był ok , natomiast pytanie o abramowicza , troche nie na miejscu , dla mnie super transfer , pokazuje ze naprawde jest sporo solidnych niedocenianych kopaczy

3x pewniejszy niz sadlok , pod kazdym wzgledem

btw , tez wam sie wydaje z twarzy Abramowicz ze wyglada jak starszy, mądrzejszy brat Burligi ?
NA pewno w genach nie ma instynktu strzeleckiego jak Bury, wczoraj dwie okazje zepsuł. Bury zawsze pokracznie i komicznie zdobywa te bramki, ale trzeba przyznać, że porafi często znaleźć się w sytuacji i coś wepchnąć.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 20.10.2020, 11:27
w końcu zaczynał kariere w ataku , natomiast mi chodziło o podobieństwo z twarzy i fryzury
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.10.2020, 11:29
Historia z Abramowiczem pokazuje, że z 1 Ligi można wyciągnąć czasem na prawdę solidnego grajka. Można jeszcze było pomyśleć o Nowaku, ale niestety Górnik był konkretniejszy.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.10.2020, 11:47
1/3 piłkarzy z 1 ligi nie odbiega poziomem od ekstraklasy (i vice versa), jeśli tylko są obudowami w okol siebie lepszymi/klasowymi zawodnikami. W ostatnich latach kto nie trafil z 1 ligi ten był solidnym uzupełnieniem chocby Bartkowski, Pietrzak czy Popovic.
Widać to również w drugą stronę po zawodnikach z ekstraklasy którzy u nas grali a teraz kopia się po czołach jak Małecki czy Kort.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 21.10.2020, 11:18
Wczoraj w południe kilku piłkarzy nieobecnych w kadrze na Stal stało w kolejce do testów na Covid więc jest szansa że kadra na Podbeskidzie się poszerzy.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.10.2020, 20:00
Taaak, na pewno kluby ekstraklasowe wysyłają piłkarzy żeby Ci stali w kolejce na ulicy, czekając na zrobienie wymazu...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.10.2020, 07:52
https://www.laczynaspilka.pl/rozgryw...wy-i-z-pokora1
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 02.11.2020, 12:42
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ec-u-boku-kogo

tldr; Jean Carlos Silva (tak jak rozkminiła w swoim czasie część forum) miał problemy mentalne, ale pomaga mu psycholg , no i nowa baba
a i nie wiedziałem że skończył szkółke Realu
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.11.2020, 10:02
Buksa ma w kontrakcie klauzule okolo 5 mln E.
Bedzie go reprezentowal Pini Zahavi (menago Lewego i wielu innych gwiazd).

Zima ma zmienic klub wlasnie za taka kwote.

Chyba nadchodza dobre czasy.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Stary 06.11.2020, 12:53
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Buksa ma w kontrakcie klauzule okolo 5 mln E.
Bedzie go reprezentowal Pini Zahavi (menago Lewego i wielu innych gwiazd).

Zima ma zmienic klub wlasnie za taka kwote.

Chyba nadchodza dobre czasy.
Nie wiem czy można mówić o dobrych czasach w momencie kiedy prawdopodobnie cały sezon rozegramy bez kibiców. 15 meczów przy pustym stadionie to ok 6-8 mln zł w plecy, więc jak dobrze pójdzie to wyjdziemy za ten sezon na zero z kosztami po tym transferze. Szkoda bo był potencjał w tym roku żeby wyjść częściowo z długów, ale nikt nie przewidział że tak się to skończy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2020, 13:25
a ile płacimy za stadion bez kibiców?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.11.2020, 14:50
Z tego co gdzieś było napisane, miasto zgodziło się łaskawie o obniżkę o jakieś 1/3. Ale pewny nie jestem
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2020, 14:51
Te 5 mln euro to okolo 23 mln zlotych. Jesli taka kwota nie postawi na Wisle to nie wiem co mogloby postawic. Nawet pomimo strat w zwiazku z korona.
Imho jednak zbilansowano budzet i spodziewano sie ze moze byc taki final z brakiem kibicow. Wrecz bylo to prawie pewne na jesieni, wiec nie sadze ze tutaj sa drastyczne problemy dla budzetu klubu. Pamietajmy ze sporo kominow odeszlo latem i nie wiemy ile zarabiaja nowe nabytki.
De facto, jesli kasa z tego transferu w calosci pojdzie na dlugi, mamy czysta karte, brak zamrozonych srodkow z tv i marketingu pzpznowskiego i ogolnie daleko idaca stabilnosc.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.11.2020, 14:54
Tylko jest jedno ale:

1. Możemy dostać tą kasę ale w transzach np. przez kilka lat i to może być mały problem?
2. Co do reszty zgoda, znowu moglibyśmy normalnie prowadzić polityk rozwoju klubu bez patrzenia na stare długi
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2020, 15:00
Jesli transze to imho lepiej bo wtedy musi dojsc do porozumienia i mozna wnegocjowac jakis procent od kolejnych transferow.
Jesli ktos chce uaktywnic klauzule bez dodatkowych giftow to musi calosc przelac na raz.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.11.2020, 15:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Z tego co gdzieś było napisane, miasto zgodziło się łaskawie o obniżkę o jakieś 1/3. Ale pewny nie jestem
Ok...
skoro i tak kibice nie mają wstępu dlaczego zarząd ekstraklasy nie mógłby zgodzić się na rozgrywanie meczów gdzieś poza stadionem przy Reymonta tak, żeby wyszło dużo, dużo taniej?
Wisła by sporo zaoszczędziła, a Majchrowski dostałby szału.

Tak luźno rzucam: albo mecz na darmowym (prawie) obiekcie, albo dopłata z Ekstraklasy czy Canal+ za dni meczowe bez kibiców?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 06.11.2020, 15:08
FraMat
Ja sie w ogole dziwie, ze nie przeprowadzono jednorundowego szantazu i nie wyniesiono sie calkiem z Reymonta kiedy miasto nie bylo zainteresowane porozumieniem. Rakow gra gdzie indziej i sie da.
Spokojnie moznabyloby jeden sezon rozegrac np na stadionie slaskim.
To miasto wtedy byloby w duzym problemie.
Blisko zarzutow o niegospodarnosc by sie juz otarlo.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2020, 16:01
Nie wiem, ile płacimy za wynajem stadionu, gdy na trybuny nie mogą wchodzić kibice, ale gdy Kraków był w żółtej strefie (max 25% pojemności stadionu) Wisła płaciła połowę stawki za wynajem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów