|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mogłeś to jakoś wyedytować/pomniejszyc... a nie rozwalać pół forum...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komu z naszych kończy się kontrakt po sezonie. Kojarzę Janickiego, Klemenza, Lisa, Adiego, Niepsuja, JCS, Plewkę, Maka i Kubę. Komuś jeszcze?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak mogłem zapomnieć
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Do kiedy kontrakt ma Buchal? Sprowadzić porządnego bramkarza, Lis niech walczy o pierwszy skład z kimś lepszym od niego. Janicki - są już rezerwy Wieczystej? Bo w pierwszym zespole pewnie by go nie chcieli. Plewka - jeśli w kolejnych spotkaniach będzie grał równie dobrze, co ostatnio, to na pewno warto przedłużyć mu kontrakt. Adi - chyba za wcześnie by go ocenić, ale pewnie powędruje dalej. Niepsuj - myślę, że temu panu już podziękujemy. JCS - mimo przebłysków, pewnie też out. Mak - jw. RB9 - ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no właśnie jak był zdrowy był ok , natomiast pytanie o abramowicza , troche nie na miejscu , dla mnie super transfer , pokazuje ze naprawde jest sporo solidnych niedocenianych kopaczy
3x pewniejszy niz sadlok , pod kazdym wzgledem btw , tez wam sie wydaje z twarzy Abramowicz ze wyglada jak starszy, mądrzejszy brat Burligi ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie mówię, że zawodził na całej linii. Był często kontuzjowany, a mając w pamięci transfer choćby Abramowicza, wydaje się, że jesteśmy w stanie sprowadzić kogoś lepszego w miejsce Davida.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Niepsuj, Burliga, Szot to bardzo zbliżony poziom. Oczywiście że Szot jest na ten moment najsłabszy, ale i najmłodszy, teoretycznie z możliwością zarobku. Burliga najbardziej doświadczony i pewnie sportowo najsolidniejszy. Niepsuj z kolei mógłby i mieć największy potencjał, ale z takim zdrowiem to zawsze będzie tylko poziom dolnych rejonów ekstraklasy.
Szczerze to na ten moment liczę że przyszly sezon to będzie głównie rywalizacja Szota i Gruszkowskiego, o ile nikt z nich nie zatrzyma się w rozwoju w tym sezonie, wtedy jednego trzeba oddać na wypożyczenie. Niepsuj i Burliga raczej do pożegnania, bo lepiej wydać kasę na kontrakty dla lepszych zawodników. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w końcu zaczynał kariere w ataku , natomiast mi chodziło o podobieństwo z twarzy i fryzury
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Historia z Abramowiczem pokazuje, że z 1 Ligi można wyciągnąć czasem na prawdę solidnego grajka. Można jeszcze było pomyśleć o Nowaku, ale niestety Górnik był konkretniejszy.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
1/3 piłkarzy z 1 ligi nie odbiega poziomem od ekstraklasy (i vice versa), jeśli tylko są obudowami w okol siebie lepszymi/klasowymi zawodnikami. W ostatnich latach kto nie trafil z 1 ligi ten był solidnym uzupełnieniem chocby Bartkowski, Pietrzak czy Popovic.
Widać to również w drugą stronę po zawodnikach z ekstraklasy którzy u nas grali a teraz kopia się po czołach jak Małecki czy Kort. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wczoraj w południe kilku piłkarzy nieobecnych w kadrze na Stal stało w kolejce do testów na Covid więc jest szansa że kadra na Podbeskidzie się poszerzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Taaak, na pewno kluby ekstraklasowe wysyłają piłkarzy żeby Ci stali w kolejce na ulicy, czekając na zrobienie wymazu...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ec-u-boku-kogo
tldr; Jean Carlos Silva (tak jak rozkminiła w swoim czasie część forum) miał problemy mentalne, ale pomaga mu psycholg , no i nowa baba a i nie wiedziałem że skończył szkółke Realu ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Buksa ma w kontrakcie klauzule okolo 5 mln E.
Bedzie go reprezentowal Pini Zahavi (menago Lewego i wielu innych gwiazd). Zima ma zmienic klub wlasnie za taka kwote. Chyba nadchodza dobre czasy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy można mówić o dobrych czasach w momencie kiedy prawdopodobnie cały sezon rozegramy bez kibiców. 15 meczów przy pustym stadionie to ok 6-8 mln zł w plecy, więc jak dobrze pójdzie to wyjdziemy za ten sezon na zero z kosztami po tym transferze. Szkoda bo był potencjał w tym roku żeby wyjść częściowo z długów, ale nikt nie przewidział że tak się to skończy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
a ile płacimy za stadion bez kibiców?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Z tego co gdzieś było napisane, miasto zgodziło się łaskawie o obniżkę o jakieś 1/3. Ale pewny nie jestem
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Te 5 mln euro to okolo 23 mln zlotych. Jesli taka kwota nie postawi na Wisle to nie wiem co mogloby postawic. Nawet pomimo strat w zwiazku z korona.
Imho jednak zbilansowano budzet i spodziewano sie ze moze byc taki final z brakiem kibicow. Wrecz bylo to prawie pewne na jesieni, wiec nie sadze ze tutaj sa drastyczne problemy dla budzetu klubu. Pamietajmy ze sporo kominow odeszlo latem i nie wiemy ile zarabiaja nowe nabytki. De facto, jesli kasa z tego transferu w calosci pojdzie na dlugi, mamy czysta karte, brak zamrozonych srodkow z tv i marketingu pzpznowskiego i ogolnie daleko idaca stabilnosc. |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tylko jest jedno ale:
1. Możemy dostać tą kasę ale w transzach np. przez kilka lat i to może być mały problem? 2. Co do reszty zgoda, znowu moglibyśmy normalnie prowadzić polityk rozwoju klubu bez patrzenia na stare długi ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli transze to imho lepiej bo wtedy musi dojsc do porozumienia i mozna wnegocjowac jakis procent od kolejnych transferow.
Jesli ktos chce uaktywnic klauzule bez dodatkowych giftow to musi calosc przelac na raz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
skoro i tak kibice nie mają wstępu dlaczego zarząd ekstraklasy nie mógłby zgodzić się na rozgrywanie meczów gdzieś poza stadionem przy Reymonta tak, żeby wyszło dużo, dużo taniej? Wisła by sporo zaoszczędziła, a Majchrowski dostałby szału. Tak luźno rzucam: albo mecz na darmowym (prawie) obiekcie, albo dopłata z Ekstraklasy czy Canal+ za dni meczowe bez kibiców? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
FraMat
Ja sie w ogole dziwie, ze nie przeprowadzono jednorundowego szantazu i nie wyniesiono sie calkiem z Reymonta kiedy miasto nie bylo zainteresowane porozumieniem. Rakow gra gdzie indziej i sie da. Spokojnie moznabyloby jeden sezon rozegrac np na stadionie slaskim. To miasto wtedy byloby w duzym problemie. Blisko zarzutow o niegospodarnosc by sie juz otarlo. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie wiem, ile płacimy za wynajem stadionu, gdy na trybuny nie mogą wchodzić kibice, ale gdy Kraków był w żółtej strefie (max 25% pojemności stadionu) Wisła płaciła połowę stawki za wynajem.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|