The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2020, 19:09
Wystarczy, że strzeli kilka bramek, a w połowie spotkań / sezonu zluzuje go Buksa. Jeśliby do tego Beqiraj znalazł formę, to można ogarniać Olka pod sprzedaż, a za rok pozyskać kogoś lepszego. Nie wiem po co to lamentowanie.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.10.2020, 19:30
dziki napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy, że strzeli kilka bramek, a w połowie spotkań / sezonu zluzuje go Buksa. Jeśliby do tego Beqiraj znalazł formę, to można ogarniać Olka pod sprzedaż, a za rok pozyskać kogoś lepszego. Nie wiem po co to lamentowanie.
Nikt nie wymaga , że przyjdzie tutaj super napadzior, który z miejsca będzie gwiazdą tej ligi. Transfer Forbsa pokazałby , że w klubie dalej nie opamiętali się z bezsensownymi ruchami transferowymi. Nie wypalił Fatos to ściągają równie klockowatego zawodnika , którego chce się pozbyć Raków, a który pojawił się w naszej ekstraklasie dzięki cudownym ruchom transferowym... Korony Kielce.

Miała być sukcesywna budowa kadry , wymiana jakościowa poszczególnych pozycji a przychodzi Forbes... Gdzie tu sens, gdzie tu logika ? Przypomnę również , że Raków chce się go pozbyć m.in. ze względu na wysoki kontrakt....
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 05.10.2020, 19:51
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Tak potrafi, że w wieku 29 lat ma w całej swojej przygodzie z piłką jeden sezon ze strzelonymi 10 golami, a jego drugi wynik to 6 goli w 3 Bundeslidze.
Patrząc że 29 lat grał głównie jako obrońca to jednak spoko wynik.

Na dzis, to gość do 1 składu. To że lider ekstraklasy się go chce pozbyć to nie jest żadną ujma..

Jednak jeśli go podpiszemy (co wcale nie jest pewne) to jednak bardzo źle świadczy o naszej polityce transferowej. Całe miesiące szukalismy napastnika by w końcu wciągnąć go z Rakowa.. w dodatku bez perspektyw na odsprzedaż... wychodzi na to że po upadku transferu Turgemana zostalismy z niczym.

Niemniej jednak lepszy Forbes niż nikt, choć obawiam się że i tak do nas jednak nie trafi.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.10.2020, 19:56
Skoro nie gra, to raczej nie dostanie kontraktu z kosmosu. Jest to typowy transfer "na teraz", kontrakt pewnie w stylu 1+1, na chwilę obecną na lepszych napastników nas po prostu nie stać.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 05.10.2020, 21:11
Pieniądze wywalone w błoto. Nie ma pieniędzy, nie stać nas, piszecie. A gdyby tak nie brać Bekiraja i Forbesa to byłoby na tego jednego DOBREGO grajka. Po raz kolejny kłania się przysłowie "nie stać mnie na tanie rzeczy".

Dali kontrakt Janickiemu, przedłużyli Klemensa, no i musieli kupić Frydrycha.

Kupili Bekiraja teraz Forbesa. A zaniedługo będą musieli dokupic trzeciego. Tym razem takiego, co potrafi prosto kopnąć piłkę. Ten Forbes to taki Janicki tyle że grający z przodu.

Naprawdę nie wierzę w to że mamy jakiś dział skautingu.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 05.10.2020, 21:27
Harcownik napisał(a):Wyświetl post

Kupili Bekiraja teraz Forbesa. A zaniedługo będą musieli dokupic trzeciego. Tym razem takiego, co potrafi prosto kopnąć piłkę. Ten Forbes to taki Janicki tyle że grający z przodu.

Forbes to kwintesencja naszego "pionu sportowego" . Właśnie powtarzają schemat z Klemenzem i Janickim . Jednego podpisali na dwa lata , drugiemu przedłużyli kontrakt o rok i mamy problem jak pozbyć się z kadry dwóch szkodników. Za rok będziemy przerabiać to samo z duetem napastników.....

Właśnie podpisaliśmy odpad po Koronie i Rakowie na dwa lata... REWELACJA
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.10.2020, 21:36
łoooooooo ależ transfer
szrotomierz wyjebało w kosmos

czy można bawić się w ten biznes bez pionu sportowego, trenera i piłkarzy?

podpowiem panom B.
Nie nie da się. Nawet jeśli brak jest kasy, bo trzeba spłacać to co rekiny ukradły, to jednak dawanie kontraktów ludziom pokroju Janickiego, Klemenza, Beciraja, Carlosa i Chucy a teraz Browna Forbesa z Buchalikiem i Boguskim do kompletu

to palenie forsą w piecu

bravo

zimą w będzie się nam ostro paliło w pewnej części ciała jak będziemy zbliżać się do zaszczytnej 16 pozycji
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.10.2020, 22:03
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie, latem przyjdzie na dyrektora Jerzy Brzęczek i to poukłada. Pierwsze transfery: Dźwigała na wypożyczenie do wzmocnienia obrony po odejściu Adiego i Merebaszwili jako uzupełnienie za Maka.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.10.2020, 23:20
Wujek Jurek będzie jednocześnie trenerem, dyrektorem sportowym, skautem i oczywiście bohaterem kolejnych książek.

Skoro brat i wujek już zajęci, to brakuje jeszcze żony.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.10.2020, 00:34
ja juz jestem zalamany, zbieramy coraz wiecej szrotu, a placic kontrakty trzeba
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.10.2020, 06:48
Cytat:
Spokojnie, latem przyjdzie na dyrektora Jerzy Brzęczek i to poukłada. Pierwsze transfery: Dźwigała na wypożyczenie do wzmocnienia obrony po odejściu Adiego i Merebaszwili jako uzupełnienie za Maka.
Ale to będzie familijny klub...
Odpowiedz cytując
Manhunt.
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2015

Stary 06.10.2020, 07:18
Jak Kiko sprowadzał zawodników 2/3 lig to był płacz, że amatorka w ..... Dajcie im pograć runde/sezon i po tym czasie możecie ich rozliczać.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.10.2020, 07:25
Żan Carlos, Chuca, Janicki, Niepsuj, Mak, Balicki, Pawłowski.
Tupta, Turgeman, Hebert, Hołownia, Żukow, Kuveljic.
Savic, Yeboah, Beciraj, Mehremic, Abramowicz, Frydrych, Brown.

3 okienka - 20 piłkarzy, a być może o kimś jeszcze zapomniałem. Ogromna kasa spalona w piecu chociażby na prowizje.
Z tej grupy już nie ma w Wiśle 6 grajków. A w lipcu 2021 nie będzie kolejnych 5 a Chuca zostanie tylko dlatego, że będzie miał jeszcze ważny kontrakt.

Jak dla mnie to w działaniu tzw. pionu sportowego nie widzę żadnej strategii. Część z tych transferów spełniła swoje zadania (Turgeman, Hebert) ale jednak większość kompletnie niezrozumiała.
Podobnie z trenerem - Skowronek wypełnił zadanie w 100% ale już cały okres po wznowieniu rozgrywek to było wielkie światło alarmowe.
Tutaj Kuba z Dawidem (bo myślę że aktualnie to oni w głównej mierze za to odpowiadają) powinni pomyśleć o zmianach, bo póki co aktualny sposób działania a przede wszystkim wyniki są mocno niezadowalające.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.10.2020, 07:31
Przyzwyczajajcie się do takich transferów, bo na takie nas stać i na takie mamy możliwości. Wielu z wyżej wymienionych to nie były przecież nasze cele numer jeden. Sieroty po Cupiale uświadomcie sobie, że sportowo jesteśmy gównianym klubem nawet na tą zjebaną ligę i niektórzy kopacze nie chcą do nas przyjść, bo nie widzą w tym sensu i wolą wybrać inne kluby.

PS. Pomijam fakt, o którym pisze niżej Ogryzek, bo to też w dużej mierze decydowało o jakości naszych transferów, szczególnie we wcześniejszych okienkach.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 06.10.2020 o godz. 07:39.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.10.2020, 07:35
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Żan Carlos, Chuca, Janicki, Niepsuj, Mak, Balicki, Pawłowski.
Tupta, Turgeman, Hebert, Hołownia, Żukow, Kuveljic.
Savic, Yeboah, Beciraj, Mehremic, Abramowicz, Frydrych, Brown.

3 okienka - 20 piłkarzy, a być może o kimś jeszcze zapomniałem. Ogromna kasa spalona w piecu chociażby na prowizje.
Z tej grupy już nie ma w Wiśle 6 grajków. A w lipcu 2021 nie będzie kolejnych 5 a Chuca zostanie tylko dlatego, że będzie miał jeszcze ważny kontrakt.

Jak dla mnie to w działaniu tzw. pionu sportowego nie widzę żadnej strategii. Część z tych transferów spełniła swoje zadania (Turgeman, Hebert) ale jednak większość kompletnie niezrozumiała.
Podobnie z trenerem - Skowronek wypełnił zadanie w 100% ale już cały okres po wznowieniu rozgrywek to było wielkie światło alarmowe.
Tutaj Kuba z Dawidem (bo myślę że aktualnie to oni w głównej mierze za to odpowiadają) powinni pomyśleć o zmianach, bo póki co aktualny sposób działania a przede wszystkim wyniki są mocno niezadowalające.
Tylko że to trochę manipulacja. W normalnej sytuacji nie byłoby tylu transferów na "już".

Całe poprzednie okienko to była akcja RATUNKOWA żeby nie wylądować w niebycie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.10.2020, 07:37
A czego się spodziewacie po tym jak byliśmy na skraju upadku? Teraz to każdy jęczy na transfery a wtedy jak się dziwne rzeczy działy to każdy siedział cicho. Trzeba się, tak jak wyżej napisane do tego przyzwyczaić a podziękować możecie wiadomo komu. I tak dobrze że stać na nas na kogokolwiek i na to by grać o utrzymanie. Poza tym byliśmy tak w czarnej d, że ostatnie transfery to były akcje ratunkowe na zasadzie że musimy się utrzymać bo nic z tego nie będzie. I jak widać dalej tak jest. A gadanie że gramy o coś więcej można se włożyć między bajki.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.10.2020, 07:39
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Tylko że to trochę manipulacja. W normalnej sytuacji nie byłoby tylu transferów na "już".

Całe poprzednie okienko to była akcja RATUNKOWA żeby nie wylądować w niebycie.
Oczywiście, wziąłem to pod uwagę. Dlatego też napisałem, że Hebert i Turgeman spełnili swoje zadanie, podobnie jak trener.
Ale jednak transferów Tupty a zwłaszcza Hołowni kompletnie nie rozumiałem i nie zrozumiem.
Nie wspominając już o okienku letnim 2019, gdzie Obi ze Stolarczykiem i Głowackim wyrzucili w błoto ogromną ilość pieniędzy...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 06.10.2020, 08:29
Bez dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia to będzie takie wieczne łatanie dziur .To stanowisko jest w klubie ważniejsze niż stanowisko trenera.Mam nadzieję że ten Forbs jest ściągany jako alternatywa w obronie bo inaczej tego nie mogę zrozumieć.To transfer z tych który może obronić się tylko na boisku.Nic innego za nim nie przemawia.Frydrych przy nim to transfer wysoce perspektywiczny....
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.10.2020, 08:54
Przeciez Forbes to napastnik...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 06.10.2020, 09:06
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Forbes to napastnik...
Played as...
Centre-Forward 50 19 3
Right-Back 47 - -
Left Midfield 36 10 1
Right Midfield 27 2 1
Left Winger 5 - 1
Attacking Midfield 4 - -
Centre-Back 3 1 -
Second Striker 2 - -
Defensive Midfield 2 - -
Right Winger 1 - -
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.10.2020, 09:10
No ale sprowadzamy go jako napastnika, a nie obronce..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.10.2020, 09:15
On tu przyszedl jako napastnik a nie obronca. Braliby prawego obronce gdzie jest Niepsuj Burliga Szot i Gruszkiewicz?
Bez przesady...

Zachwycony nie jestem. Bardziej tymi dwoma latami. Sadzilem ze to jakies wypozyczenie bedzie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.10.2020, 09:17
Nie no bez żartów.

Jesteśmy klubem ubogim i coraz mniej atrakcyjnym, więc bierzemy i będziemy brać piłkarzy o ograniczonych możliwościach.

Niemniej jakiś tam budżet mamy i, jak pokazują pojedyncze strzały, możemy z niego korzystać lepiej albo gorzej. Ale żeby dobrze wybierać i krok za krokiem, nie bez błędów, bo bez błędów się nie da, posuwać się naprzód, trzeba stworzyć i stopniowo profesjonalizować struktury, obsadzać stanowiska fachowcami itd.

Zaraz ktoś napisze "fachowcy... w piłce każdy jest fachowcem" albo "fachowcy... fachowcy okradali Cupiała". Nie, w piłce nie każdy jest fachowcem. Być może będzie nim kiedyś Dawid Błaszczykowski, ale należałoby go w tym zakresie przeszkolić i poczekać aż nabędzie doświadczenia na żywym organizmie, ale nawet wtedy łączenie stanowisk prezesa i dyrektora sportowego byłoby złym pomysłem. Nie pamiętam prawdziwych fachowców wokół Cupiała. Pamiętam pijawki i czasem ludzi z pomysłem, którzy albo się zamykali i brali pensję, albo prędzej czy później wylatywali z hukiem, kiedy pan Bogusław wciskał przycisk reset jak rozkapryszone dziecko przy za trudnej grze.

Albo ktoś napisze "ledwo uniknęliśmy upadku", ewentualnie "gdzie byłeś wtedy?". Tak, ledwo uniknęliśmy upadku, a ratunek zawdzięczamy obecnemu rozdaniu. Ale to już minęło. Czas nieubłaganie płynie, ile jeszcze będziemy odpoczywać po akcji ratunkowej i dlaczego w ogóle mamy to robić? Dlatego oceniamy to, co dzieje się teraz, oczywiście z uwzględnieniem naszych ograniczonych możliwości i punktu wyjścia. Gdzie byłem? Byłem w błędzie. Teraz jestem mądrzejszy o to, żeby nie wyłączać zdrowego rozsądku, nawet jeśli podpowiada mi to sympatia do klubu.

A tego Forbesa samego w sobie nie oceniam, bo mogłem go oglądać co najwyżej w meczach z Wisłą, jeśli w ogóle zagrał.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2020, 09:27
Fakt, że ciężko obronić niektóre nasze ruchy transferowe (Hołownia? kto to wymyślił?) i tu nie ma co polemizować

Ale weźcie jeszcze pod uwagę jaką mieliśmy frekwencję na trybunach przed wirusem (i jaki potencjał przy meczach TOP), a jak to wygląda teraz. Dla nas to są ogromne straty. Porównujemy się do takiego Rakowa, ale dla nich czy jest wirus czy nie to podejrzewam jeden uj, przychód z dnia meczowego to było nic.

Co gorsze, nie wiadomo jak będą wyglądać następne miesiące, a przypominam że kontrakty się same nie zapłacą.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.10.2020, 10:02
Przede wszystkim skończmy z tymi porównaniami do Rakowa. Wrócimy do tego jak będziemy mieć właściciela/sponsora na poziomie właściciela Rakowa. Na ten moment bierzemy piłkarzy jacy są i zapewne prędko się to ile zmieni. Jeden strzał będzie lepszy, drugi gorszy i tak to się będzie kręciło. Lyon też może sobie wspominać jak plecy PSG pokazywał rokrocznie przez wiele lat, tylko co z tego?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.10.2020, 10:19
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Fakt, że ciężko obronić niektóre nasze ruchy transferowe (Hołownia? kto to wymyślił?) i tu nie ma co polemizować

Ale weźcie jeszcze pod uwagę jaką mieliśmy frekwencję na trybunach przed wirusem (i jaki potencjał przy meczach TOP), a jak to wygląda teraz. Dla nas to są ogromne straty. Porównujemy się do takiego Rakowa, ale dla nich czy jest wirus czy nie to podejrzewam jeden uj, przychód z dnia meczowego to było nic.

Co gorsze, nie wiadomo jak będą wyglądać następne miesiące, a przypominam że kontrakty się same nie zapłacą.
Krótka pamięć?

Hołownia przyszedł żeby złatać dziurę MŁODZIEŻOWCA. Ludzie, on był ściągany w obawie że walcząc o utrzymanie mogło być spore ryzyko wstawiać obrońcę do 11. Tyle i tylko tyle.

Teraz mamy Szota, ale wtedy był "tylko" Buksa i trener który obwiał się że zostaniemy tylko z nim jako wartościowym młodzieżowcem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 06.10.2020, 10:24
fleia

Rozpie#()&*@%(&la mnie taki sposob myslenia.
Jakby Rakow tak myslal jak myslisz Ty to nigdy nie bylby w tym miejscu, w ktorym jest teraz. Przeciez moglby powiedziec "nie porownojmy sie do Wisly, Legii czy Lecha. Nigdy nie bedziemy miec takich pieniedzy z dnia meczowego, wiec nigdy z nimi nie bedziemy mogli rywalizowac".

Tymczasem Rakow rok temu startowal z pulapu na ktorym obecnie jestesmy my. Nawet nizej, bo bym beniaminkiem. Beniaminkiem ktory 20 lat? Czy lepiej? Nie gral w najwyzszej klasie rozgrywkowej.
Jest klubem, ktory nie ma stadionu, ktory budowano tak na prawde od zera, bo w IV lidze byla tylko nazwa i zbieranina pseudokopaczy.

Minelo pare lat i Ty piszesz "nie porownojmy sie do Rakowa bo nie mamy takiego wlasciciela".
Czyzby? Nie mamy? Mysle, ze Swierczewski kontra trio to podobne pieniadze jakie sa wkladane w klub z majatku osobistego. Roznica polega na tym, ze w Rakowie kazda zlotowke oglada sie 5 razy, wiadomo jaka jest strategia i cele i jak druzyna ma grac.
U nas to jest taka troche wolna amerykanka. Jakos to wyjdzie.

Ale pisac, ze Wisla nie jest rownie atrakcyjnym klubem jak Rakow czy ze nawet jest mniej atrakcyjna to juz jest lekka paranoja w jaka wy wpadacie. Za chwile zaczniecie pisac, ze KSZO Ostrowiec jest atrakcyjniejsze od Wisly.

I piszecie to w czasie kiedy do Wisly przyszli Turgeman, Zhukov, Yeboah, Savic.
Faktycznie, przyszli tu bo tu nie ma zadnych perspektyw.

Rzygac sie juz chce od tego umniejsza klubowi i uwazania, ze przez problemy, ktore byly i brak bogatego wujka jako wlasciciela Wisla nie ma mozliwosci i prawa dazyc na szczyt.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 06.10.2020, 10:40
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Teraz mamy Szota, ale wtedy był "tylko" Buksa i trener który obwiał się że zostaniemy tylko z nim jako wartościowym młodzieżowcem.
Wtedy byli: Wojtkowski, Szot i Pawłowski.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 06.10.2020, 11:20
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wtedy byli: Wojtkowski, Szot i Pawłowski.
Ale im Skowronek nie ufał (Szot, Pawłowski) - a kontuzję łatwo złapać.
Odpowiedz cytując
Yggdrasil
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.10.2020, 11:26
Boże drogi..nie wierzę w to co tu czytam..

Wyobraźmy sobie bardzo prawdopodobny scenariusz alternatywny.
Jest początek roku 2019, jakikolwiek element tego niewiarygodnego ciągu zdarzeń który wtedy miał miejsce nie zaistniał.
Ktoś kogoś nie spotkał na nartach, ktoś nie dopilnował (lub właśnie paradoksalnie dopilnował podpisów). Ktoś się nie zainteresował w porę, kogoś zabrakło.

Efekt
Mamy akcje klubu i własność rozmytą gdzieś po świecie pomiędzy nie odbierającym telefonów Hartlingiem, nie istniejącym Vanną.. Gang pod wyzwaniem Marzeny siedzi gdzieś poza radarem - nikt ich nigdy nie rozliczy bo dokumentacja zagubiła się.
Nikt nie ma pojęcia do kogo należy herb, nazwa i historia Wisły. Proces odzyskiwania tożsamości - nawet jeżeli ostatecznie udany - zajmie nam z 10 lat. Po drodze powstaną jakieś amatorskie/kibicowskie próby reaktywacji Wisły pod hasłami "reaktywacja tradycji sportowych" i zespół grający gdzieś na Wieczystej..może Suchych Stawach. Oczywiscie taka drużyna gra w lidze okręgowej bez perspektyw awansu.

Gdzie bylibyśmy teraz ? Możliwe że cieszylibyśmy się z możliwych derbów przeciwko Sławkowi Peszce i mieli w koncu - po raz pierwszy od dawna - szanse, ze nasz mecz ktoś gdzieś pokaże w livestreamie. O oglądaniu Wisły w C+ moglibyśmy marzyć w perspektywie 10-15 lat.

Dlatego BŁAGAM - przestańmy wymagać, jak gdybyśmy ciągle byli hegemonem. Prawda jest taka, że uniknelismy śmierci, ale mieliśmy połamany kręgosłup, większość kości, straciliśmy nerke, oko, wszystkie zęby itp.

Nie minęły jeszcze 2 lata. Pacjent nadludzkim wysiłkiem stanął na nogi, jakoś odzyskuje koordynacje..Umie już sam dojść do kibla i się podetrzeć, planuje szereg następnych zabiegów i rehabilitacji przywracających częściowo sprawność.

A wy piszecie, ze czemu on kur..wa nie biega 10sekund na setke i że wszystko do dupy.

Prosze...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów