The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2020, 15:38
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Wrzucil tu ktos
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...147.1531241032

W tym miejscu trudno nie dojść do wniosku, że Artur Skowronek sam jest sobie winny. Miał fachowca, jak się patrzy, czyli Leszka Dyję, który przygotował mu znakomicie drużynę do rundy wiosennej. Wystarczy przypomnieć, jak wiślacy śmigali w lutym, na początku marca. Później przyszła pandemia i Skowronek doszedł do wniosku, że on wie lepiej, jak przygotować drużynę. Efekty były widoczne już po restarcie ligi, są widoczne również teraz. I z tego, co wiemy, niewielka tutaj jest wina trenera Piotra Jankowicza, który zastąpił Dyję
Jaka jest, więc rola Piotra Jankowicza skoro nie ma winy w złym przygotowaniu fizycznym drużyny ?
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.09.2020 o godz. 18:04.

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 21.09.2020, 15:41
@przybyszewski,
Oczywiscie, że nie ma sporu, uzupełniłem tylko obraz warsztatowca & taktyka. W ogóle nie jestem zwolennikiem uwalania trenerów przy byle okazji, natomiast fakty są takie, że żadnej z tych opinii AS nie potwierdza w praktyce tego sezonu. Uratowalismy ekstraklasę, chwała mu za to, teraz brniemy w kryzysie i to też jego odpowiedzialność.

A w szerszej perspektywie, nie zbudował ani stylu ani też żadnego z zawodników. Regres.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.09.2020, 16:36
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Ja rozumiem ze Kuba jest w dwuznacznej sytuacji ale on przeciez widzial troche profesjonalna pilke i prace z dobrym trenerem i chyba widzi czy to dziala czy nie.
A właśnie, ciekawe, czy Błaszczykowski wtrąca się trenerowi w pracę. Jako właściciel.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.09.2020, 16:53
czaro napisał(a):Wyświetl post
A właśnie, ciekawe, czy Błaszczykowski wtrąca się trenerowi w pracę. Jako właściciel.
Może nawet tylko siedzieć i słuchać. Taka sytuacja nie jest zdrowa, i dla trenera i dla innych piłkarzy jak "superviser" Błasczykowski jest w szatni i słucha. Dla mnie mocno krępująca sytuacja.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 21.09.2020, 18:07
Miałem się wypowiedzieć co do jednej sytuacji, którą zauważyłem na meczu tuż po gwizdku na koniec pierwszej połowy. Otóż pan trener Skowronek udał się na 40 metrowy spacer spod naszej ławki rezerwowej do rogrzewającego się przy G Kuby.

I jestem ciekaw czy tylko ja to widziałem - Kuba mimo, że musiał widzieć trenera idącego dobre 15-20 sekund w jego kierunku, w ogóle nie zwrócił na niego uwagi. Nie spojrzał w jego strone, nie przestał się rozgrzewac, nie zaczał isć do niego. Co więcej gdy Skowronek doszedl już pod linie i zaczał mówić coś do Kuby, on nawet na chwile nie przestał się rozgrzewać i wrecz zaczał wymachiwać nogami przed stojącym za nim, pochylonym w jego strone trenerem, który mu coś tam przekazywał.

Czy tylko ja tu widze kompletny brak no nie wiem, szacunku? Przelozony musi sam isc 40m do niby podwladnego, ktory kompletnie nie zwraca na niego uwagi i z boku wyglada to tak, jakby Skowronek sie prosił "Kuba, no wejdźże, ratuj" A Kuba akurat wtedy robi wyprosty nóg w tył i mało co kopa trenerowi nie daje w głowe. Moj opis tej sytuacji nie odda tak jak ona wygladała na zywo, ale no jak Boga kocham, to była jakaś niedorzecznosc dla kogos kto z boku to obserwowal. Widział to ktoś jeszce?
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.09.2020, 18:14
Niestety Blaszczykowscy nie są kryształowi ci co ich bliżej znają ten fakt potwierdza. Ta butność chyba u nich wrodzona i teraz można się zastanawiać dlaczego do nas trafił Skowronek czy nie dlatego żeby być sterowalny
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.09.2020, 18:14
Tu nie tylko o to chodzi(kto jest podwładnym, a kto szefem w relacjach trener - piłkarz...), ale przypominam że szef(?) ma w szatni kolegów, którym jednocześnie przedłuża lub po prostu daje kontrakty. To jest dla mnie dość dziwaczna konstrukcja.
Na usprawiedliwienie Skowronka powiem jedynie, że ktoś tego szrotu nasprowadzał... Jakoś mam dziwne przekonanie, że takie decyzje w naszym klubie są podejmowane bez trenera .
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.09.2020, 19:43
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post
Miałem się wypowiedzieć co do jednej sytuacji, którą zauważyłem na meczu tuż po gwizdku na koniec pierwszej połowy. Otóż pan trener Skowronek udał się na 40 metrowy spacer spod naszej ławki rezerwowej do rogrzewającego się przy G Kuby.

I jestem ciekaw czy tylko ja to widziałem - Kuba mimo, że musiał widzieć trenera idącego dobre 15-20 sekund w jego kierunku, w ogóle nie zwrócił na niego uwagi. Nie spojrzał w jego strone, nie przestał się rozgrzewac, nie zaczał isć do niego. Co więcej gdy Skowronek doszedl już pod linie i zaczał mówić coś do Kuby, on nawet na chwile nie przestał się rozgrzewać i wrecz zaczał wymachiwać nogami przed stojącym za nim, pochylonym w jego strone trenerem, który mu coś tam przekazywał.

Czy tylko ja tu widze kompletny brak no nie wiem, szacunku? Przelozony musi sam isc 40m do niby podwladnego, ktory kompletnie nie zwraca na niego uwagi i z boku wyglada to tak, jakby Skowronek sie prosił "Kuba, no wejdźże, ratuj" A Kuba akurat wtedy robi wyprosty nóg w tył i mało co kopa trenerowi nie daje w głowe. Moj opis tej sytuacji nie odda tak jak ona wygladała na zywo, ale no jak Boga kocham, to była jakaś niedorzecznosc dla kogos kto z boku to obserwowal. Widział to ktoś jeszce?
Też to widziałem. Choć jak dla mnie to bardziej wyglądało tak, że Skowronek prosił Kubę by zmobilizował chłopaków do walki. Sam już gubiąc się w tym co ma robić. Zresztą było widać to też na konferencji pomeczowej.

Mówicie, że fakt że Błaszczykowski jest współwłaścicielm klubu jest krępujące dla Skowronka. Jakby ktoś nie zauważył pakiety akcji ma kilka tysięcy kibiców i pewnie część piłkarzy. To jest dopiero krępująca sytuacja.

A tak poważnie. Wisla nie jest ani pierwszym ani ostatnim zespołem gdzie zawodnik jest ważniejszy od trenera. Tak jest w Barcelonie (Messi) , w Romie (Totti) czy kilku innych klubach. Jestem zresztą pewien, że Kuba nie wtrąca się w decyzję personalne odnośnie składu czy taktyki na mecz. Pozwalał Skowronkowi odpalić Dyje którego sam zatrudnił i potrzebujecie większy dowód na to jak bardzo wolną rękę miał Skowronek?
Odpowiedz cytując
Laszi
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2006

Stary 21.09.2020, 19:45
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
2) Kazimierz Moskal ? Czy my musimy cały czas się kręcić wokół swoich byłych trenerów ? No chyba co jest pewnie plusem to mało by kasy wziął za trenerkę więc może budżet by wytrzymał.

3) Skorża, Nawałka ? Nie stać nas na pewno na ich pensje i dodatkowo ich ludzi do sztabu . No chyba, że znalazłby się jakiś tajemniczy sponsor który by ich opłacił.
Nie kręćmy się wokół swoich byłych trenerów ale weźmy Skorżę albo Nawałkę
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.09.2020, 20:06
Jakiego szrotu? Co Ty facet bredzisz? Przy Skowronku taki Żukow z niezłego grajka zrobił się inwalidą. Reszta która ostatnio przyszła też nie może pokazać możliwości bo piłka to nie skok w dal i sami to sobie mogą podłubać w nosie. Winny jest trener i tylko nawiedzeni tego jeszcze nie widzą.

A co do tego że Kuba słuchając Skowronka nie przerywa rozgrzewki. Chyba wam się w głowach poprzewracało może miał jeszcze strzelić obcasami. Pewnie plan był że wejdzie w 60 ale się zmienił stąd spacer trenera do Kuby. Natomiast co to znaczy ze Kuba słucha co się dzieje w szatni? To źle? Co to znaczy że "im przedłuża kontrakty"? To ze szef ma możliwość oceny pracowników "w praniu" to chyba dobrze. Jest taki program kryptonim szef. Nasi mają o tyle lepiej że wiedzą kto jest kto. Jak będą sie starać to dostaną kontrakt, proste...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.09.2020, 20:20
Wehrmacht napisał(a):Wyświetl post

Nie widziałem. Ale jeśli tak to odbierać, to będziemy mieć problem z każdym trenerem, co najmniej dopóki Błaszczykowski jest piłkarzem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.09.2020, 20:20
No i pytanie zasadnicze kto jest kogo podwładnym
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.09.2020, 20:27
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
ŁOT Przecież WSZYSCY wiemy jakie były okoliczności braku przedłużenia. Najpierw kasa, której nei było, potem zjazd oczekiwań "gebelsów" by potem rozsypał się totalnie. Mieli podpisywać z gościem, który ma ciężką kolejną kontujzę czy jak to widzisz?

Też jestem wk., że sprawy z Alonem nie dało się dopiąć, ale tutaj chodziło o zdrowie zawodnika.

Tym tokiem rozumowania możemy pisać, że Hebert uratował obronę i z nim w nagrode podpisali :/

To k..wskie zachowanie, nie wypuszczaj się z takimi propozycjami. Rozumiem jeszcze jakby ktoś dołki pod nami kopał świadomie i z premedytacją to można rozważać takie zagranie... ale nie w sytuacji, gdzie gość zameldował się od kopa, uratował ligę i teraz soczysty kop w dupe.

Trzeba dogadać się po ludzku, a nie wyciągać metody k.ewskie rodem z sraczkowii (vide gol ) i zachowań śmieciarskich zaczerpniętych od pajaca probierza czy drugiej mendy ojżyśkiego leszka, którego miejsce jest co najwyżej w kielcach. Won z takimi padlinami TPFUUU
chłopie , przeciez ty nie ogarniasz wogle o czym kto pisze , tacy jak ty czy brylant powinni chwile sie zastanowic przeczytac 2x posta na ktory odpowiadają

wyjasnie ci posta (merkurego) którego nie zrozumiałeś

skowronek jest chujowy, utrzymanie zrobil wylacznie dzieki turgemanowi , a w nagrode skowronek dostal przedluzenie kontraktu , chociaz wg merkurego na to nie zasluzyl , bo przyfarcilo mu sie z dobra forma turgemana

a ty tu wyjezdzasz o jakichs okolicznosciach nieprzedluzania umowy turgemana

przypominam wzmiankowany post:

erkury napisał(a):Wyświetl post
Zarządzanie tym klubem jest fatalne. Skowronek obronił ligę bramkami Alona a Ci w nagrodę przedłużyli z nim umowę.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2020, 21:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
chłopie , przeciez ty nie ogarniasz wogle o czym kto pisze , tacy jak ty czy brylant powinni chwile sie zastanowic przeczytac 2x posta na ktory odpowiadają

skowronek jest chujowy, utrzymanie zrobil wylacznie dzieki turgemanowi , a w nagrode skowronek dostal przedluzenie kontraktu , chociaz wg merkurego na to nie zasluzyl , bo przyfarcilo mu sie z dobra forma turgemana

a ty tu wyjezdzasz o jakichs okolicznosciach nieprzedluzania umowy turgemana

przypominam wzmiankowany post:
ruda pało wstawiająca pokraczne tematy meczowe niczym nasza gra w piątek - cytowany przez ciebie post mozna odczytac na dwa sposoby. I nie sraj sie do mnie czerepuchu bo sam bzdety wypisujesz.

Ile meczów bez porazki mielismy za Skowronka ? Nie pomyslalbym, ze mozna pieprzyc o bramkach Turgemana w kontekscie uratowania ligi, skoro przeciez mial kontuzje i:

Zagłębie Lubin 0-1 Wisła Kraków
Wisła Kraków 2-0 Korona Kielce
Wisła Kraków 2-2 Wisła Płock
Cracovia 0-2 Wisła Kraków
Wisła Kraków 1-1 Lech Poznań
Piast Gliwice 4-0 Wisła Kraków
Wisła Kraków 1-3 Legia Warszawa
Wisła Kraków 3-2 Raków Częstochowa

W żadnym z wyzej wymieionych kolejno meczach Turgeman nie grał, durna pało, więc bardziej mi pasowało podpisanie "w nagrode" kontrkatu z Turgemanem. Poza tym utrzymanie wywalczyła drużyna a nie sam Alon, stąd pomyslalem, ze kolejny tuman twego pokroju pisze herezje z płaczem, a nie wie dlaczego Alona nie ma z nami - tyle.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.09.2020 o godz. 21:19.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.09.2020, 21:15
jesteś po prostu głupi , a chciałem ci tylko pomóc
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 21.09.2020, 21:22

ruda pało wstawiająca pokraczne tematy meczowe niczym nasza gra w piątek - cytowany przez ciebie post mozna odczytac na dwa sposoby. I nie sraj sie do mnie czerepuchu bo sam bzdety wypisujesz.

Forum
Wisła Kraków - piłka nożna (458 przeglądających)
Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2020, 21:22
sam jestes genialny jak twoje tematy doszukujesz sie logiki w durnym zdaniu gdzie jej nie ma i zarzucasz mi jeszcze wieksze bzdury, przemyśl to i zastanow sie.

Nawet nie chciało mi się komentować tego zaciemnionego, bezmyślnego i bezhonorowego bełkotu :

Skowron out , ale jak czytam teksty lekceważące Zielińskiego , czy Ojżyńskiego to mnie pusty śmiech ogarnia
Poproś może Lenczyka geniuszu.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.09.2020 o godz. 21:31.

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.09.2020, 21:32
Pan Orest , już jest za stary , kiepska ironia
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2020, 21:35
Pan Orest , już jest za stary , kiepska ironia
taka sama abstrakcja jak ww.

Okuka, Wdowczyk a teraz chcą Zielinskiego i Leszka "kosa,kosa, czerwień, laga, centrostrzał z 30m, afera, walka o główke, kosa, czerwien" Ojrzynskiego.

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 21.09.2020, 21:47
taka sama abstrakcja jak ww.

Okuka, Wdowczyk a teraz chcą Zielinskiego i Leszka "kosa,kosa, czerwień, laga, centrostrzał z 30m, afera, walka o główke, kosa, czerwien" Ojrzynskiego.
Wiesz, przynajmniej coś się dzieje a nie nudne 0:3 u siebie z Wisłą Płock.

Śmiejąc się z Ojrzyńskiego zapominasz (?) że on walczył takim Podbeskidziem czy Koroną z Wisłą Brożka, Guerriera, Stilicia czy Głowackiego sprzed kilku lat, kiedy oni byli wciąż w wysokiej formie, i prowadził wyrównane pojedynki. Przecież nie mógł stawiać na umiejętności indywidualne, bo ich zwyczajnie nie miał. Myślisz, że gdyby mógł to nie zażyczył by sobie do składu Ibrahimovica tylko Marcina Cebulę czy Macieja Górskiego?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 21.09.2020, 21:50
Nie zapominam, doskonale pamiętam jak to wyglądało. Ku.ewska gra, tylko fizyczność, wrzuty na afere, jak mają rzut wolny z 40m od bramki to wrzuta w pole karne przeciwnika - kosa, kosa,bilard. Doskonale pamietam, dlatego niebywale pluje na tego gościa. Nie widziałem, aby proawadził druzyne nie-drwali, wole nie eksperymentowac z takim typem. Błaszczykowskiego na stare lata bedzie uczyl jak kosy od tylu dawac i walic jana, ze czysto piłke trafił. Poza tym zaszczepiał głębokie zakompleksienie w kielcach względem Wisły.

Pieprzenie o Ojrzynskim to takie "Makowanie". Przez lata było: "Maki, MAki, powrót Maka oj tak" i co ? Chłopok wrócił i słabszy od Boguskiego.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 21.09.2020 o godz. 21:55.

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.09.2020, 21:54
Wyszedł przeciek kontrolowany z Zielińskim i już hejt na włodarzy. Zabawne, nie znałem.

Już pewien użytkownik pisał dopiero co że Churro Sanchez jedna noga w Wiśle, że Turgeman na 100% wraca i inne strzały jak kula w płot.

Nie wiem kto tam w gronie zarządu i rady sprzedaje te newsy ale co raz więcej wskazuje na to że nic nie dzieje się przypadkiem. Rozmowy toczą się w gronie kilku osób ze ścisłego zarządu i nagle wie o tym cały internet? Litości.

Obstawiam że wybór trenera będzie dla wszystkich zaskakujący, choćby z tego powodu że i inwestowanie w trenera "strażaka" jak Zieliński, Ojrzynski czy inny Janas mija się u nas z celem. Ligi nie trzeba ratować, a budować na spokojnie drużynę z mocnym akcentem młodych zawodników.

Pozostaje spokojnie czekać, teraz jeszcze tylko wp**** od Zabrza i przed Lechia poznamy nowego trenera. Innego scenariusza nie przewiduje.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 21.09.2020 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 21.09.2020, 22:36
Nie zapominam, doskonale pamiętam jak to wyglądało. Ku.ewska gra, tylko fizyczność, wrzuty na afere, jak mają rzut wolny z 40m od bramki to wrzuta w pole karne przeciwnika - kosa, kosa,bilard. Doskonale pamietam, dlatego niebywale pluje na tego gościa. Nie widziałem, aby proawadził druzyne nie-drwali, wole nie eksperymentowac z takim typem. Błaszczykowskiego na stare lata bedzie uczyl jak kosy od tylu dawac i walic jana, ze czysto piłke trafił. Poza tym zaszczepiał głębokie zakompleksienie w kielcach względem Wisły.

Pieprzenie o Ojrzynskim to takie "Makowanie". Przez lata było: "Maki, MAki, powrót Maka oj tak" i co ? Chłopok wrócił i słabszy od Boguskiego.
Pełna zgoda. Dla mnie absurd poza skalą - z jednej strony nazywane Skowronka wuefistą a z drugiej żądanie Ojrzyńskiego. Kim jest Ojrzyński jak nie wuefistą ?

Już widzę tą Wisłę vel. "banda świrów" sprzedających przeciwnikom łokcie,kosy od tyłu i skrobiących po achillesach w postaci Savica, Yeboah, Błaszczykowskiego, Chucki i wchodzącego na końcówki nastolatka Buksy , który będzie powalał zawodników drużyny przeciwnej chwytem zapaśniczym. Cudowna to byłaby drużyna, już wolę czekać kolejne 10 lat na ładną grę niż widzieć to zaprzeczenie futbolu.
Wystarczy , że już teraz Klemenz łapie idiotyczne faule czy taki Kuveljic , którego każde wejście śmierdzi czerwona kartką.

Argument , że Wiśle nawet w dobrej dyspozycji ciężko grało się z koroniarzami? Dziwne żeby było inaczej kiedy masz na przeciwko siebie 11 idiotów , którzy wyszli na boisku z zamiarem zakończenia twojej piłkarskiej kariery. Nie chcę takiej drużyny oglądać , nie chciałbym się z taka identyfikować.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 21.09.2020 o godz. 22:41.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.09.2020, 22:37
ruda pało wstawiająca pokraczne tematy meczowe niczym nasza gra w piątek
Jeśli obaj żartujecie i macie do tego dystans, to ten tekst jest super zabawny.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 21.09.2020, 22:47
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wyszedł przeciek kontrolowany z Zielińskim i już hejt na włodarzy. Zabawne, nie znałem.

Już pewien użytkownik pisał dopiero co że Churro Sanchez jedna noga w Wiśle, że Turgeman na 100% wraca i inne strzały jak kula w płot.

Nie wiem kto tam w gronie zarządu i rady sprzedaje te newsy ale co raz więcej wskazuje na to że nic nie dzieje się przypadkiem. Rozmowy toczą się w gronie kilku osób ze ścisłego zarządu i nagle wie o tym cały internet? Litości.

Obstawiam że wybór trenera będzie dla wszystkich zaskakujący, choćby z tego powodu że i inwestowanie w trenera "strażaka" jak Zieliński, Ojrzynski czy inny Janas mija się u nas z celem. Ligi nie trzeba ratować, a budować na spokojnie drużynę z mocnym akcentem młodych zawodników.

Pozostaje spokojnie czekać, teraz jeszcze tylko wp**** od Zabrza i przed Lechia poznamy nowego trenera. Innego scenariusza nie przewiduje.
I mam nadzieje, ze tak będzie bo zatrudnianie kolejnego strażaka to wywalanie kasy w błoto.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.09.2020, 23:13
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
Pełna zgoda. Dla mnie absurd poza skalą - z jednej strony nazywane Skowronka wuefistą a z drugiej żądanie Ojrzyńskiego. Kim jest Ojrzyński jak nie wuefistą ?

Już widzę tą Wisłę vel. "banda świrów" sprzedających przeciwnikom łokcie,kosy od tyłu i skrobiących po achillesach w postaci Savica, Yeboah, Błaszczykowskiego, Chucki i wchodzącego na końcówki nastolatka Buksy , który będzie powalał zawodników drużyny przeciwnej chwytem zapaśniczym. Cudowna to byłaby drużyna, już wolę czekać kolejne 10 lat na ładną grę niż widzieć to zaprzeczenie futbolu.
Wystarczy , że już teraz Klemenz łapie idiotyczne faule czy taki Kuveljic , którego każde wejście śmierdzi czerwona kartką.

Argument , że Wiśle nawet w dobrej dyspozycji ciężko grało się z koroniarzami? Dziwne żeby było inaczej kiedy masz na przeciwko siebie 11 idiotów , którzy wyszli na boisku z zamiarem zakończenia twojej piłkarskiej kariery. Nie chcę takiej drużyny oglądać , nie chciałbym się z taka identyfikować.
W sumie to Błaszczur już w piątek założenia taktyczne Ojrzyńskiego próbowłl wprowadzić w życie więc kto wie...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 21.09.2020, 23:14
Nie wiem czy macie świadomość że ewentualna zmiana trenera w tej chwili to taka sama loteria jak nasze transfery, szukanie wśród wolnych polskich trenerów za wyjątkiem 1 czy 2 nazwiska mija się z celem. Zmiana ma sens wtedy gdy nowy trener będzie miał czas na przygotowania a zapewniam was że żaden trener który się cenni gdy zobaczy jak przygotowany jest nasz zespół nie zgodzi się na jego objęcie teraz co więcej gwarantuję wam że jeżeli dojdzie do zmiany teraz znów przyjdzie gość pokroju Ptaszka czy Stolara. Nawet Legia nie była na szybko w stanie znaleźć godziwego następcy Serba.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 21.09.2020, 23:39
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post

Fajnie że wyjaśniłeś. Teraz ja w kilku zdaniach powiem, o co mi chodzi. Chcę wuefisty, ale dobrego, skutecznego wuefisty, który sprawi, że Basha czy ktokolwiek inny po stracie będzie na sprincie wracał za akcją, że bramkarze będą wychodzić do centr, obrońcy (np. Janicki) walczyć o górne piłki, który sprawi że nie będą plątać się bez sensu i kryć na alibi czy powietrza. Jeśli to jest niemożliwe, niech ten wuefista posadzi na ławie/trybunach Bashę, Żukowa, Janickiego, Lisa i postawi na innych.

Ja na przykład nie rozumiem Skowronka. Każdy trener ma swoich przydupasów, kogoś na kim można się oprzeć. U niego nic takiego nie zaobserwowałem. Basha i Żukow NIC nie grają od miesięcy, to on stawia na nich co mecz i oni co mecz mu zawalają. Tymczasem Kuveljic na ławie a Pawłowski w Stali. Czy to ma jakiś sens?

Nie spodziewam się że Savic będzie przestawiał Celebana, spodziewam się i oczekuję walki i ambicji. Na marginesie tu też nie przesadzajcie - w Koronie nie grali sami drągale, był np. taki Maciej Górski, wątły i żaden napastnik, ale chociaż nikogo nie przestawiał to wymusił w meczach z nami kilka czerwonych kartek chwytając się za twarz. Maksymalnie mnie w..wiał, ale swój cel osiągał. Pamiętacie?

Pewnie że wolałbym trenera i piłkarzy z wyższej półki, ale moim zdaniem taki trener byłby dla większości naszych piłkarzy po prostu dla nich za dobry. A tak to taki Ojrzński "jest lepszy bo jest gorszy" i w sam raz do trenowania Klemenza, Janickiego, Kuveljica, Silvy itp.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.09.2020, 05:25
Najlepsze, że jak tak sie na szybko przeanalizuje stracone przez nas bramki to 8 na 9 straconych jest po stałych fragmentach bądź indywidualnych błędach. Z Jagą Lisek mógł obronić, ze Śląskiem 2 karne, z Pogonią farfocel Klemenza i rozny, Petra - 2sfg i błąd Bashy. Jakby nie ten środek obrony i ręczniki w bramce...
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Stary 22.09.2020, 06:49
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze, że jak tak sie na szybko przeanalizuje stracone przez nas bramki to 8 na 9 straconych jest po stałych fragmentach bądź indywidualnych błędach. Z Jagą Lisek mógł obronić, ze Śląskiem 2 karne, z Pogonią farfocel Klemenza i rozny, Petra - 2sfg i błąd Bashy. Jakby nie ten środek obrony i ręczniki w bramce...
A w ofensywie to mamy samych asów do tego stopnia że nie potrafimy oddać kilku celnych strzałów w spotkaniu s ilość groźnych akcji w tych meczach można policzyć na palcach jednej dłoni.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów