The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2020, 11:06
Tak tak. Cupiał takie sprawy zostawiał fachowcom a ci doili go z kasy ile się dało. Teraz znowu chcą się fachowcy podłączyć do ssania. Powiem krótko

Wyp......ć.

Trzeba było dwa lata temu oferować swoje fachowe porady.

Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Wieczysta by nas powiozła spokojnie z 5:0 , ale uczciwie trzeba powiedzieć , że Kwiecień mógł się podjąć działania przy Wiśle i odpuścił , a łatwiej budować z czystą kartą powiedzmy sobie szczerze
Wieczysta?

A co to jest wieczysta? Wozić to oni sobie mogą w Słomnikach... I to jest aktualny poziom Kwietnia. Na poważne sprawy okazał się za krótki.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.09.2020 o godz. 11:12.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.09.2020, 11:09
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Mogę prosić o przykłady fachowców o których się tutaj pisze?
Jacek Bednarz. Tak poważnie, to na fachowca potrzeba w uj siana.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.09.2020, 11:13
Obawiam się, że w Polsce fachowców "od klubów piłkarskich" to jak na lekarstwo (albo i wcale). Poza tym cóż ten fachowiec wymyśli bez odpowiednich środków finansowych, bez klubowych fundamentów? Te będą dopiero budowane, zaczynając od porządnego sklepu, kończąc na akademii.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 19.09.2020, 11:27
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak tak. Cupiał takie sprawy zostawiał fachowcom a ci doili go z kasy ile się dało. Teraz znowu chcą się fachowcy podłączyć do ssania. Powiem krótko

Wyp......ć.

Trzeba było dwa lata temu oferować swoje fachowe porady.

Wieczysta?

A co to jest wieczysta? Wozić to oni sobie mogą w Słomnikach... I to jest aktualny poziom Kwietnia. Na poważne sprawy okazał się za krótki.
z pogrubionym fragmentem się zgadzam, napisałem to w moim poście ale nie wprost więc widać nie zrozumiałeś

a czy w Słomnikach ?
obejrzałem wszystkie ich mecze w tym sezonie , i gdybyśmy wczoraj gali z nimi a nie z Płockiem , to na 3:0 by sie nie skończyło

podkreślam że chodzi mi o nasz team w DZISIEJSZEJ formie sportowo-mentalnej

jak nowy trener to ogarnie to sytuacja powinna wyglądać inaczej
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 19.09.2020, 11:36
Trio popełnilo błąd powierzając Skowronkowi budowę drużyny. Do ratowania był dobry, bo zwyczajnie efekt nowej miotły, trochę inne spojrzenie niz Stolarczyk, granie na zasadzie dostosowanie się do przeciwnika. Ale żeby budować zespół, który ma mieć swoją tożsamość to potrzeba trenera z autorytetem i z jajem.
Więc należało Skowronkowi podziękować za wykonane zadanie, a nowe powierzyć komuś nowemu. Trio zapewne z kilku powodów jednak dało mu szansę.
Po pierwsze z sentymentu i niejako w nagrodę. Po drugie zwyczajnie dając mu szansę na zbudowanie czegoś teraz od nowa już na spokojnie, a nie ratując. Po trzecie, może nie mieli alternatywy? Skąd wiemy czy nie było zapytania do Nawalki czy kogoś innego, ale zwyczajnie padły odmowy? Nie wiemy.
Jak widać Trio się pomyliło i myślę, że wiedza że zrobili błąd.
Teraz kwestia czy mają kogoś za Skowronka na już, czy zaczną szukać?
Myślę, że bez względu na to od poniedziałku nie powinno być tu już Skowronka. Zła atmosfera, widać że już nie ogarnia i nie panuje. Po meczu wczorajszym przypomniał na konferencji, że przed chwilą utrzymał drużynę, a teraz zrobił bałagan. O czym to świadczy.
Nawet jeśli nie ma jeszcze kandydata to niech do przerwy na repre poprowadzi drużynę Kmiecik i Jop. A trenera wybrać i od przerwy niech to bierze w garść tych chłopaków bo żal patrzeć jak nie wiedzą co mają grać.
Trio powinno mieć jaks teraz i tyle, tak jak Stolar powinien polecieć po 0-7(bo życie pokazało że kolejne szanse nic nie daly) tak Skowronkowi trzeba podziękować już teraz.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.09.2020, 11:42
Arkadiuszu ale ja się Ciebie nie czepiam. Tylko gra się tak jak przeciwnik pozwala, tam gdzie gra Wieczysta to można by zebrać kilku chłopaków i próbować. Więc porównywanie gry drużyn z okręgówki i nawet drugiej ligi jest nieuprawnione moim zdaniem, stąd cytat. A o Kwietniu przeczytałem i zrozumiałem, facet wsiadł w Lanosa ściga się z furmankami i cieszy się ze wygrywa.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.09.2020, 11:55
zibi7 napisał(a):Wyświetl post
Po cichu to się mogła dogadać TBB ale nie z Wisłą, a z Rasiakiem żeby mu większą prowizję odpalić niż płacić Wiśle za odstępne.

TBB nie była stronę w tej sprawie, to był spór Grabowski kontra Wisła i skończył się wyrokiem sądowym, a nie żadnym cichym dogadaniem.
Posłuchaj sobie co mówił o tym Karcz kilka tygodni temu w TSW na weszło.

Ewentualne walkowery zrobiły więcej szkody Termalice niż to warte. Żaden klub sprawy wyroku nie komentował. Wisła się nie odwoluje. Sprawa nie jest tak oczywista jak sądzisz.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.09.2020, 12:33
Panie Jażdzyński, Królewski i spółka tak się kończy kupowanie miernot i czekanie na cud, że może "trener" coś z nich zrobi.... Klemenz Janickie Lisy i spółka to są miernoty na II ligę.

Mam do was prośbę jako kibic który chodzi na mecze od 1985. Poszukajcie poważnych sponsorów bo to nie jest klub na walkę o utrzymanie czy środek tabeli. Wisła musi walczyć o najwyższe cele a jak nie macie na to pomysłu to poszukajcie kogoś innego..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.09.2020, 12:36
"Poszukajcie", jakie to proste wszystko Ludzie...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 19.09.2020, 12:40
Poszukaj tego, a jak nie umiesz to tamtego
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 19.09.2020, 13:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
"Poszukajcie", jakie to proste wszystko Ludzie...
Dokładnie. Ale tu też tkwi błąd, nie kogoś kto by wiedział chociaż jak i gdzie szukać. Jest FM live na te chwile.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.09.2020, 14:38
Czy Trio stać na to by Wisła walczyła w górnej połówce tabeli od czasu gdy przejęli drużynę sportowo wciąż idziemy w dół i tym dnem co ma być spadek/upadłość. Panowie muszą usiąść i porozmawiać ale również z kibicami/Socios bo widać że coś idzie nie tak jak powinno. Odbijają się nam czkawka nieprzemyślane transfery i dziwne ruchy w sztabie szkoleniowym. Jeżeli miałbym im doradzać zatrudniłbym Sobola kosztem płacenia odstępnego żadne piczki Rumaki czy Zielińskie bo to będzie gwóźdź do trumny. Kuba niech uruchomi kontakty w Niemczech po trzeba kogoś z kasą albo w Polsce poszukać o kim jako wspolwlascielu bo kasa teraz jest najważniejsza bo drużyna potrzebuje wzmocnień.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.09.2020, 14:39
Tu nie ma co szukać. To tak jak z szukaniem pracy. Jak jesteś dobry w tym co robisz to praca cię sama znajdzie. Jak Wisła będzie się pozytywnie kojarzyć to sponsorzy będą prosić żeby móc się dorzucić. A pozytywnie kojarzyć to wcale nie znaczy być mistrzem czy wszystko wygrywać. Tylko choćby dobrze grać, nie płakać że nie ma pieniędzy, że jest bałagan, tylko się starać, walczyć, robić wszystko żeby kibic po meczu był zadowolony niezależnie od wyniku, a nie wku....iony nawet po wygranym meczu.

Merkury napisał(a):Wyświetl post
Kuba niech uruchomi kontakty w Niemczech po trzeba kogoś z kasą albo w Polsce poszukać o kim jako wspolwlascielu bo kasa teraz jest najważniejsza bo drużyna potrzebuje wzmocnień.
G... prawda kasa ma drugorzędne znaczenie. Można mieć kasę i nic nie grać. Z aktualnym składem spokojnie można grać o pudło. Może Legia i Lech są poza zasięgiem. Reszta spokojnie do ogrania. Bez żadnych wzmocnień. Tylko trzeba chcieć być coraz lepszym i mieć trenera ambitnego, a nie filozofa.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.09.2020 o godz. 14:47.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.09.2020, 14:58
O czym wy piszecie? Serio uwazacie, że mamy kadrę gorsza od Wisły Plock? Uważam, ze jest porównywalna, a oni jechali z nami jak z kupa gnoju. Nawet nie pierdnelismy w tym meczu.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 19.09.2020, 15:04
nie mamy zlej kadry, Ci ludzie umieja grac w pilke i to jest sklad na luzie na srodek tabeli 8-10 miejsce, z takim Plockiem powinnismy wygrywac, ale z jakichs wzgledow jest inaczej, dla mnie to wina trenera ze juz 2 raz ludzie sa tragicznie przygotowani do rozgrywek, po zawieszeniu ligi bylo DOKLADNIE to samo
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.09.2020, 17:56

Wyp......ć.
Matko, co za brednie. A wypierdalać to możesz mówić do bliskich w pokoju obok, bo tutaj nikt nie musi tego chamstwa znosić.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 19.09.2020, 21:59
czaro napisał(a):Wyświetl post
Matko, co za brednie. A wypierdalać to możesz mówić do bliskich w pokoju obok, bo tutaj nikt nie musi tego chamstwa znosić.
Wrażliwy coś jesteś, chamstwa nie będziesz znosił, tylko się nie rozpłacz. Rozumiem ze prawda boli, ale też oczyszcza. Klub był dojony latami przez różnej maści ekspertów i teraz ledwo zaczyna się podnosić znowu pojawia się stadko lepiej obeznanych.

I powtarzam wszystkim "fachowcom" którzy chcieliby lepiej robić to co nowi właściciele próbują robić sami:

wyp....alać !!!
Ostatnio edytowane przez Drozd : 19.09.2020 o godz. 22:05.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 20.09.2020, 11:30
Drozd dal byś się zoperowac informatykowi czy jednak wolał byś chirurga?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 20.09.2020, 11:57
Prowadzenie klubu to nie operacja na otwartym sercu. Zwłaszcza że trójka właścicieli ma kompetencje w różnych dziedzinach wzajemnie się uzupełniających. Potrzebny jest tylko rozgarnięty trener i bedzie dobrze...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Stary 20.09.2020, 12:58
Prowadzenie klubu to nie operacja na otwartym sercu. Zwłaszcza że trójka właścicieli ma kompetencje w różnych dziedzinach wzajemnie się uzupełniających. Potrzebny jest tylko rozgarnięty trener i bedzie dobrze...
To, ze to jednak jest "operacja na otwartym sercu" pokazuje casus Cupilala, wagony forsy palonej w piecu, ktore daly wynik "tu i teraz" i nic w dlugiej perspektywie.

Teraz tych wagonow nie ma...

Co do kompetencji trio:

JK - doswiadczenie nowe technologie/programowanie wlasny biznes
TJ - dosiwadczenie w zarzadzaniu, wlasny biznes
KB - pilkarz, inwestycje w najmy + kregielnia

Biznesowo, finansowo ma kto to ogarniac, sportowo nie.

P.S Cupiala nie doili specjalisci a pijawki.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.09.2020, 15:00
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
P.S Cupiala nie doili specjalisci a pijawki.
A jeśli nawet pojawiał się ktokolwiek, kto coś ogarniał, to zgadzał się zawieszać swoje kompetencje i przekonania, a wykonywał polecenia Cupiała w zamian za pieniądze. Czy pijawki, czy "rentierzy", wszyscy musieli znosić humory Cupiała i jego decyzje. Zmiana trenerów co kwartał, wilczy bilet dla zawodnika, który coś chlapnął na przyjęciu, odpuszczenie szkolenia młodzieży itd.

Wygląda na to, że nowi właściciele mają problem z zaakceptowaniem potrzeby poukładania struktur klubu i podziałem kompetencji (od rozróżnienia funkcji akcjonariuszy/nadzoru i zarządu w ramach korporacji, przez podział zadań w ramach klubu piłkarskiego, po wybieranie trenera i negocjowanie z nim przez piłkarza, będącego jednocześnie akcjonariuszem). Rozumiem, że kibice mogą się na to godzić na zasadzie: lepsze to niż nic, przynajmniej nowe rozdanie ma dobre intencje, uratowało klub, są dobrymi ludźmi. Ale nie rozumiem, jak można uważać, że to jest profesjonalne albo efektywne.
Ostatnio edytowane przez czaro : 20.09.2020 o godz. 15:06.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 20.09.2020, 19:35
JK powiedzial cos ciekawego w dzisiejszej Lidze Plus?
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 20.09.2020, 19:52
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
JK powiedzial cos ciekawego w dzisiejszej Lidze Plus?
Nie. Żadnych konkretów, czyli tak jak można się było spodziewać.
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.09.2020, 19:53
Nic ciekawego nie powiedział lepiej mogli do Krzoski zadzwonić . Pieprzenie kocopołow nic konkretnego , musi się to skończyć znowu siódemką tym razem w Zabrzu
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 20.09.2020, 20:12
Liczy sie tez to, czego nie powiedzial. A nie powiedzial, ze Skowronek ma poparcie.

Ogolnie to moim zdaniem dalo sie wyczuc, ze idzie nowe.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 20.09.2020, 20:30
Powiedział tyle ze kto umie czytac miedzy wierszami, to ze skowronek raczej poleci.
Przeciez nie powie tego wprost w tv ze go zwalnia, to nie Lato ktory zwalniał selekcjonera na wizji
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2020, 20:42
Ja bym powiedział, że jak na Królewskiego to był bardziej konkretny niż zawsze.

- będą jeszcze transfery
- forma piłkarzy jest zła
- wyniki są źle
- jak ktoś nie radzi sobie z presją to wypad
- nikt nie może spać spokojnie
- piłkarzy mamy na papierze lepszych niż na wiosnę (można polemizować ale to coś w tym jest)
- zarząd czyni starania by coś zmienić

0 słów poparcia dla obecnego trenera, w zasadzie potwierdzenie że szukaja nowego trenera
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.09.2020, 22:04
Niby tak, ale ja miałem wrażenie, że jeszcze poczekają tydzień.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2020, 22:14
czaro napisał(a):Wyświetl post
Niby tak, ale ja miałem wrażenie, że jeszcze poczekają tydzień.
Bo w tydzień nie znajdą i podpiszą nowego trenera. Albo inaczej, pewnie można, ale robienie tego na szybko teraz niczemu nie pomoże.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.09.2020, 22:16
Miałem na myśli to, że zwolnienie nie jest jeszcze przesądzone, że poczekają tydzień z decyzją. Ale gramy z Górnikiem, więc właściwie to nie ma znaczenia, trzeba szukać. Jeśli jednak wezmą Zielińskiego, Skorżę czy innego Wdowczyka, to nie trzeba szukać przez tydzień.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów