The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2020, 13:11
Halo halo ale narazie przecież i gramy antyfutbol i przegrywamy. Więc skoro zewsząd słyszę że celem jest utrzymanie czyli można przegrać połowę meczów to może wykorzystajmy ten szczęśliwy okres i nauczymy się grać ładnie zamiast kaleczyć. A jak się już nauczymy to może nie bedziemy grając ładnie wszystkiego przegrywać...

Wiadomo że styl gry nie decyduje w pierwszym rzędzie, ale po finansach, pozycji w tabeli, ilości kibiców, wpływ ma napewno...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.09.2020 o godz. 15:45.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.09.2020, 13:52
Można poprosić o definicje ładnej gry? Bo ciągle słyszę tu jakieś mitologizacje o stylu, jakby w polskiej piłce liczyło się coś poza wynikami, potencjałem kibicowskim i marką jako taką (w tym marketing, stadion, dokonania). Mógłbym ew dodać że inwestorów przyciagaja też klubu spowinowacone właścicielsko z miastem/spółkami skarbu Państwa ale to inna para kaloszy.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 10.09.2020, 14:13
Ludzie utożsamiają ładną grę z grą ofensywną, z grą po ziemi, na jeden kontakt, a przede wszystkim ze strzelaniem dużej liczby bramek i wysokimi zwycięstwami.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 10.09.2020, 14:25
Cytat:
Jaki wpływ ma gra drużyny na pozyskanie sponsora/inwestora można się spierać. Każdy inwestor, który był w ostatnich czasach zainteresowany wejściem "do Wisły" spoglądał na finanse spółki, a nie na to, jak sobie piłkarze na boisku radzą.

Dodam jednak, że gra drużyny ma przełożenie na ilość otrzymywanych deklaracji/ilość członków Socios Wisła
Zapewne tez na ilosc malych i srednich sponsorow

Ladna gra? Mnie by wystarczylo zeby Wisla zamiast przeszkadac rywalowi skupila sie na swojej grze. To czy ma to byc gra krotkimi, dlugimi, bezposrednimi podaniami, niskim czy wysokim presingiem, bokami czy srodkiem jest mi zupelnie obojetne. Ale niech w tej grze bedzie jakis pomysl. I niech celem bedzie strzelenie rywalowi jednej bramki wiecej a nie takie przeszkadzanie zeby nie strzelil nic. Taka filozofia zabija futbol.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2020, 14:41
zbyszek93 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie utożsamiają ładną grę z grą ofensywną, z grą po ziemi, na jeden kontakt, a przede wszystkim ze strzelaniem dużej liczby bramek i wysokimi zwycięstwami.
Czyli w gruncie rzeczy sprowadza się to do wyniku.

Nie tak dawno przegraliśmy u siebie z Miedzią 4-5. Czy to było spełnienie marzeń kibiców na stadionie?

Wyniki, konsekwencja, reżim taktyczny. Jak dla mnie możemy grać jak Atletico jeśli się będzie zgadzać kasa i gabloty klubowe. Biorę w ciemno 1-0 w każdym meczu do końca sezonu po bramkavh w doliczonym czasie gry.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.09.2020, 15:30
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Zapewne tez na ilosc malych i srednich sponsorow

Ladna gra? Mnie by wystarczylo zeby Wisla zamiast przeszkadac rywalowi skupila sie na swojej grze. To czy ma to byc gra krotkimi, dlugimi, bezposrednimi podaniami, niskim czy wysokim presingiem, bokami czy srodkiem jest mi zupelnie obojetne. Ale niech w tej grze bedzie jakis pomysl. I niech celem bedzie strzelenie rywalowi jednej bramki wiecej a nie takie przeszkadzanie zeby nie strzelil nic. Taka filozofia zabija futbol.
O to właśnie chodzi żeby było widać że zespół współpracuje w celu zdobywania bramek, grania do przodu, zwycięstwa. Nie tylko ładnie przesuwa się w defensywie, ale jak odzyska piłkę to dalej jest zespołem w ofensywie, a nie zamienia się w zbieraninę kopaczy z których każdy sobie rzepkę skrobie.

Ktoś pyta co to znaczy ładnie? Prosta odpowiedź UPORZĄDKOWANIE. Żeby było widać jakąś myśl, żeby zespołowo zmusić przeciwnika do błędu. Choćby żeby SFG byli jakoś przemyślane a nie bite na palę. Nikt nie oczekuje efektów od razu, ale narazie nawet prób nie widać.

Przypomnijcie sobie pierwsza bramkę na Schalke. O takiej myśli w grze mówię...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 10.09.2020, 15:41
Zaraz Ci napisza ze nie ma kim tutaj grac.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.09.2020, 16:26
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Można by stawiać LKS jako przykład gdyby grając defensywną padlinę utrzymał się w lidze.
No niestety, tak już mam, że za przykład skutków ofensywnej gry za wszelką cenę daję drużyny, które grały ofensywnie za wszelką cenę, a nie te, które ofensywnie wcale nie grały. Dziwne to, ale tak już mam.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 10.09.2020, 16:48
ŁKS to za bardzo nie miał jakości żeby grać jak grali, dlatego polecieli. Z tego samego powodu my raczej tez (mam nadzieję) nie będziemy grać na hurra do przodu, bo nie ma kim i tyle.
Będziemy grali "kopaninę", czasem wygramy, czasem przegramy, czasem zremisujemy
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 10.09.2020, 16:54
A nie mowilem, ze zaraz bedzie ze nie ma kim grac z przodu?

Kuba - nikt.
Yeboah - ManU, nikt

Savic - wciagnal lige slowenska nosem, ale nikt

Basha - zupelne zero
Zhukov - Standard Liege, Roda Kerkrade, Astana, Ural - pan nikt

Beqiraj - reprezentant kraju, strzela w reprezentacji bramki - nikt

Buksa - 17 lat i 4 piekne bramki w lidze - nikt

Wy juz sie tak przyzwyczailiscie do tej miernoty prezentowanej pod wodza skowronka ze na prawde wierzycie, ze nikt nie potrafi kopac pilki.
To jest dopiero dramat.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2020, 16:56
Kuba - nikt.
Yeboah - ManU, nikt

Savic - wciagnal lige slowenska nosem, ale nikt

Basha - zupelne zero
Zhukov - Standard Liege, Roda Kerkrade, Astana, Ural - pan nikt

Beqiraj - reprezentant kraju, strzela w reprezentacji bramki - nikt

Buksa - 17 lat i 4 piekne bramki w lidze - nikt

Piekna i miarodajna analiza, moze Kube bym wylaczyl z tego grona, on jedyny cos potrafi.
PS. Z Yeboah w sumie sie wtrzymam, moze cos jeszcze pokaze.

PS2. Teraz wez jeszcze jak mozesz przedstaw nasza linie obrony i bramkarzy, czy pozwala oni na granie do przodu, majac na uwadze fakt, ze 99 procent klubow z eklapy graloby z nami z kontry.

PS3. https://www.flashscore.pl/mecz/6XVpZ...ystyki-meczu;0 tutaj masz najlepszy obraz tego jak sie konczy w naszej lidze gra ofensywna z gownoobroncami z tylu.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.09.2020 o godz. 17:01.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 10.09.2020, 17:05
Wiesniak,

bo tu nie ma co dalej analizowac. Kazdy z tych zawodnikow pokazal w przeszlosci miejscami w ktorych gral ze potrafi grac. Rola trenera jest doprowadzic zawodnika do takiej formy aby zawodnik prezentowal to co ma najlepsze. Po to stosuje sie treningi indywidualne dla poszczegolnych graczy, zeby wlasnie wydobyc optimum.

I rola trenera jest tak z druzyna pracowac, zeby ta stanowila kolektyw. O tym od dluzszego czasu pisze. Za utrate bramek odpowiada nie 4 obroncow, ale cala druzyna. Moze jedynie napastnika mozna zwolnic z tego obowiazku, ale nie wszedzie tak jest.
To trener powinien tyle pracy wlozyc w treningach z druzyna i polozyc nacisk np na przesuwanie sie formacji, odleglosci miedzy formacjami (to co chwalil Brzeczek w reprezentacji ), zeby mankamenty i problemy poszczegolnych obroncow zamaskowac/ukryc.
Poczytaj sobie wywiad z Kadziorem. On jest pare dni w Eibar i juz wie, ze w obronie jako skrzydlowy ma grac pomiedzy bocznym a srodkowym obronca (nieco przed nimi). SKRZYDLOWY!
Jaka role w obronie ma skrzydlowy w taktyce skowronka? Biega nieskladnie od linii srodkowej do obroncy dublujac tam pozycje.
To sa te subtelnosci, ktore sprawiaja, ze skowronek to po prostu miernota i zgadzam sie, ze gdyby skowronek zaczal grac ofensywnie to bedziemy dostawac becki po 3-4:0. Bo tam nie ma organizacji gry, nie ma pomyslu nawet na gre obronna. Nie mylic z przeszkadzaniem rywalowi, bo gra obronna ce..... sie tym, ze po przejeciu pilki natychmiast jest konstruowana akcja. U nas to sie ogranicza albo do wybicia na oslep albo wycofaniu do bramkarza.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 10.09.2020, 17:16
Hmhm w sumie wybiles mi z glowy w tym momencie wszystkie argumenty jakie mialem Ja rowniez nie spodziewam sie po Skworonku, ze zbuduje kolektyw, taktycznego potwora, szcegolnie z graczami pokroju Janicki, Lis, Buchalik, Sadlok czy Burliga. To, ze tym skladem moglibysmy grac lepiej w ofensywie zapewne jest mozliwe, ale prawdopodobnie nie stac nas na trenera, ktory by te klocki odpowiednio poukladal.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 10.09.2020 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 10.09.2020, 17:21
Zgadzam sie. I to mnie troche dziwi. Wolalbym szczerze mowiac odpuscic jeden transfer i wziac konkretnego trenera. Trenera, ktory bedzie rozwijal zawodnikow i druzyne jako calosc. I ktory wydobedzie z zespolu to co najlepsze.
Bo ogolnie jak sie patrzy na to co robi zarzad klubu to z grubsza sa to dobre decyzje, majace logike i idace w jakas okreslona strone. Transfery tez sa niezle jak na warunki, w ktorych dzialamy.
Tylko logiczne nie jest ze skowronek jest trenerem.
Mam mimo wszystko nadzieje, ze sa odpowiednie klauzule w kontrakcie i jesli w przeciagu 3-4 spotkan nie bedzie poprawy to jest furtka zeby bezkosztowo go zwolnic.

Skorza jest wolny
Taki zarcik.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 10.09.2020, 17:40
Mam mimo wszystko nadzieje, ze sa odpowiednie klauzule w kontrakcie i jesli w przeciagu 3-4 spotkan nie bedzie poprawy to jest furtka zeby bezkosztowo go zwolnic.
Spotkałeś się kiedyś z tak skonstruowanym kontraktem trenerskim?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 10.09.2020, 19:15
MaLk napisał(a):Wyświetl post
No niestety, tak już mam, że za przykład skutków ofensywnej gry za wszelką cenę daję drużyny, które grały ofensywnie za wszelką cenę, a nie te, które ofensywnie wcale nie grały. Dziwne to, ale tak już mam.
Tyle, że spadek ŁKS to nie skutek ofensywnej gry za wszelką cenę. Tylko słabości drużyny. Gdyby się bronili w 10 to by spadli na 10 kolejek przed końcem. Więc wciąż przykład ŁKS to żaden argument...

Ja Skowronka nie skreślam cały czas mam nadzieję, że wie o co chodzi w piłce, że bez ryzyka ciężko coś ugrać. I nie mówię o atakowaniu na hura 8 zawodnikami. Tylko o przekonaniu drużyny, że lepiej zaryzykować trudniejsze zagranie które jeżeli wyjdzie da dużą korzyść niż podawać w bok albo do tyłu i nic nie mieć z nawet 100 takich podań. Nauczyć jak kreować możliwość takich zagrań odpowiednią grą bez piłki, jak asekurować żeby niepowodzenie nie kończyło się kontrą. Jak sprawić żeby jeden drugiemu pomagał czy to asekuracją czy dobrym podaniem czy klepnięciem po błędzie. Jak wyzwolić ambicję, nieustającą chęć poprawy wyniku. To jest robota trenera.

I rozumiem że jeżeli jest presja wyniku kiedy każdy punkt ma wagę złota to czasem można zagrać asekurancko, pomyśleć, niech się przeciwnik męczy, a my poczekamy i pykniemy ich z kontry. Tyle że taka postawa nie może być bazą. Bo jak dostaniemy frajerską bramkę na początku to jesteśmy załatwieni. Zespół musi potrafić atakować broniącego się przeciwnika, musi to ćwiczyć nie bać się tego robić. Zwłaszcza teraz kiedy wystarczy że nie będziemy ostatni. Kiedy ryzykować jak nie teraz?

Natomiast co do składu. Skoro mamy dziury w obronie i ręczniki w bramce to kto przy zdrowych zmysłach chce robić wyniki broniąc się? Ja bym w takiej sytuacji za wszelką cenę starał się słuchać starych sprawdzonych mądrości typu, jak mamy piłkę to przeciwnik jej nie ma, a jak jej nie ma to bramki nam nie strzeli.

A z przodu mamy kilku grajków którzy potrafią prosto kopnąć piłkę tylko ktoś im musi powiedzieć gdzie, a potem gdzie pobiec, żeby wszystko trzymało się kupy, to już nie jest poziom "macie chłopcy piłkę grojcie"...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.09.2020 o godz. 19:34.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 10.09.2020, 20:17
Zbyszek,

wyobrazam sobie, ze po sezonie moglo dojsc do takiej rozmowy:
- Utrzymales zespol, ale chwilami to sie na to patrzec nie dalo. Mamy mieszane uczucia, bo przerznales 3 ostatni mecze w tym dwa ze spadkowiczami co sie zdarzyc nie powinno. Chcemy dac Ci szanse, ale chcemy tez byc zabezpieczeni na wypadek, gdyby te porazki nie okazaly sie wypadkiem przy pracy. Wiec Skowronku, dajemy Ci kontrakt na rok, z opcja przedluzenia o kolejny jak spelnisz nasze oczekiwania, ale dajemy tez klauzule natychmiastowego zwolnienia z kontraktu bez jakichkolwiek uposazen jesli.... (i tutaj zabezpieczenie o ktorym mowie).

Klauzule w umowach nie sa niczym nowym. Niektorzy trenerzy taka klauzule wpisuje w kontekscie pracy z reprezentacja lub pracy za granica.

Gdyby Skowronek odmowil byl czas na szukanie nastepcy.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 10.09.2020, 20:21
No nie wiem. Zobaczymy w niedzielę czy coś się poprawiło w naszej grze.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 10.09.2020, 20:37
Ja tam uważam, ze powinno się dać Skowronkowi jeszcze 3-4 kolejki. Ale przeczucie mi mówi, ze im szybciej Go porze gnamy tym lepiej. Nie widzę zawodnika który za Skowronka zaliczył by wzrost formy. Za to zjazd zaliczyli wszyscy.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 10.09.2020, 23:12
Zbyszek,

wyobrazam sobie, ze po sezonie moglo dojsc do takiej rozmowy:
- Utrzymales zespol, ale chwilami to sie na to patrzec nie dalo. Mamy mieszane uczucia, bo przerznales 3 ostatni mecze w tym dwa ze spadkowiczami co sie zdarzyc nie powinno. Chcemy dac Ci szanse, ale chcemy tez byc zabezpieczeni na wypadek, gdyby te porazki nie okazaly sie wypadkiem przy pracy. Wiec Skowronku, dajemy Ci kontrakt na rok, z opcja przedluzenia o kolejny jak spelnisz nasze oczekiwania, ale dajemy tez klauzule natychmiastowego zwolnienia z kontraktu bez jakichkolwiek uposazen jesli.... (i tutaj zabezpieczenie o ktorym mowie).

Klauzule w umowach nie sa niczym nowym. Niektorzy trenerzy taka klauzule wpisuje w kontekscie pracy z reprezentacja lub pracy za granica.

Gdyby Skowronek odmowil byl czas na szukanie nastepcy.
To jest tak abstrakcyjne, że zastanawiam się czy sam wierzysz, że jest 1% szansy na taki zapis. Skowronek spełnił w 100% cel który miał - utrzymać Wisłę. W zamian dostał zaufanie i nową umowę.

Jakieś odniesienia do trzech ostatnich spotkań ligowych, które były kompletnie o NIC stawiane na równi z utrzymaniem Wisły. Przecież jak ktoś to z kluby przeczytałby to ryknąłby śmiechem.

Cytat:
Czyli Trener wychodzi sam z taką inicjatywą kiedy taka klauzula jest potencjalną korzyścią dla niego. Możliwość wywalenia po falstarcie to dla niego żadna korzyść.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 10.09.2020 o godz. 23:23.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 11.09.2020, 10:22
X-Ray
Twoje podejscie jest skrajnie abstrakcyjne, bo stawia klub w roli petenta, a trenera w roli boga, ktory wybiera i decyduje gdzie, na jakich zasadach bedzie pracowac.
Sytuacja jest zupelnie odwrotna. To klub ma wiele opcji zatrudnienia wielu trenerow i to klub ma wszelkie narzedzia po swojej stronie i mozliwosci wywarcia presji i wymuszenia pewnych zapisow w umowie.
Nie pamietam kogo to dotyczylo, ale byl kiedys zapis, ze jesli oprocz MP nie osiagnie okreslonej sredniej punktowej to mimo zdobycia MP jest to podstawa do rozwiazania umowy/jej nie przedluzenia.

Ja wiem, ze Wisla ma problemy finansowe, ale nie stawiaj klubu w roli zebraka, ktory musi zbierac najgorsze ochlapy i jeszcze sie bezkrompromisowo godzic na wszystko.

Ja nie patrze na 3 ostatnie mecze. Patrze na koncowke ubieglego i poczatek obecnego sezonu. I patrzac w takiej perspektywie to te wyniki sa na poziomie Stolarczyka w koncowej fazie.

Roznica miedzy nimi jest taka, ze Stolarczyk gral juniorami, a skowronek ma calkiem fajny pierwszy sklad i na kazda pozycje po dwoch zawodnikow.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.09.2020, 11:15
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że spadek ŁKS to nie skutek ofensywnej gry za wszelką cenę. Tylko słabości drużyny. Gdyby się bronili w 10 to by spadli na 10 kolejek przed końcem. Więc wciąż przykład ŁKS to żaden argument...
Post nie do mnie, ale wg mnie jakby grali defensywnie to walczyliby jak Korona o utrzymanie. Ilość zgubionych piłek pod swoim polem karnym z REKORDZISTĄ Sobocińskim na czele była kosmiczna. Tylko my za Stolarczyka w rundzie jesiennej mogliśmy z nimi rywalizować o tytuł "frajera" rundy w kontekście PODAROWANYCH rywalom bramek.

Nie wiem skąd u ciebie takie dziwne przekonanie - że jak słaby zespół będzie grał otwarty radosny ofensywny futbol to wyjdzie na tym lepiej niż grając ostrożnie z tyłu. Mając słabych zawodników i zmuszając ich do gry od tyłu wprost podkładamy się rywalom. Inaczej jak ci piłkarze są chociaż średni.

W tym sezonie za ŁKS robi Warta, gra ładnie po ziemi i chce prowadzić grę. Porównamy jej osiągnięcia z bardziej zrównoważonymi Stalą Mielec i Podbeskidziem.

btw
Warta też wg mnie nie ma piłkarzy na grę do przodu.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.09.2020 o godz. 12:07.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 11.09.2020, 12:22
Moim zdaniem jedyną różnica jest taka że jeżeli się atakuje to więcej pada bramek jak to napisałeś "podarowaanych". Natomiast jeżeli drużyna jest słaba to tak czy inaczej dostanie w pałę. Czy bramka którą straciliśmy z Holandią była podarowana ? Moim zdaniem tak frajerskim graniem przez cały mecz.

Wydaje mi się że mylnie odczytujesz moje oczekiwania co do naszej gry. Mnie nie chodzi o grę stoperami na kole środkowym. Mnie chodzi o to żeby naszym wyjściowym ustawieniem nie było 1-10-1. A tak ustawiamy się jak tylko strzelimy gola, albo ktoś nas przyciśnie. Wymagam próby rozegrania pod presją nie koniecznie do przodu, może być w poprzek, a jak się nie da to celnego zagrania do przodu i podejścia napastnikowi do gry. To nie są Himalaje futbolu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 11.09.2020, 15:20
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
BUM!

Ostateczny argument! Klękajcie narody. Spocony z nienawiści Gunner wystrzelił z koziej dupy. Po raz kolejny odgrzewane kotlety.

Widzę że musiałem cię mocno upokorzyć i ośmieszyć żebyś całą noc poświęcił na grzebanie na forum, No nieźle cię trzyma. Chęć rewanżu przejęła nad tobą kontrolę. To już chyba twój trzeci email w podobnym tonie w przeciągu pół roku.

Nie, nie będę odpisywał i sprawdzał czy nie wyciąłeś moich wypowiedzi z kontekstu itd. Szkoda czasu na dyskusję z kimś kogo jedynym celem dyskusji jest zrewanżować się za doznane upokorzenia.

btw
I to żałosne podpieranie się "autorytetem" pana W. Trzeba było jeszcze biblie zacytować.

Jeszcze raz ci napiszę, porzuć emocje a użyj rozumu. Bo zaczynasz produkować spam. Do tego prowadzi nienawiść.

Hehe gościu cytat który wkleiłem to TWOJA wypowiedź do - jak to nazwałeś Pana W. To nie jest wypowiedź Pana W tylko twoja w jego kierunku. Rozumiesz już ? Tak, tak najpierw się do niego pucowałeś, a potem zażarcie obrażałeś .

W czym ty mnie niby upokorzyłeś ? Ja się nie mam czego wstydzić, nie zmieniam swoich poglądów i jak Błaszczykowski nie strzeli karnego a potem drugiego to nie będę go na tym forum obrażał i pisał że jest nieudacznikiem i osłem i żeby się gonił z Wisły. Tak samo będzie z każdym innym naszym zawodnikiem czy trenerem. Wydaje mi się że to ty powinieneś się wstydzić tego że potrafisz na potrzeby udowodnienia swoich racji najpierw pisać że kadra jest słaba a potem że ta sama kadra, tylko bez Błaszczykowskiego Bashy Ondraska i innych których wtedy brakowało z powodu kontuzji jest mocna . Już pomijając obrażanie pracowników Wisły której niby kibicujesz.

Czy jestem chory z nienawiści do jakiegoś kiepa z forum? Wydaje mi się że nie (chociaż może? ) . Na tym forum matołów nie brakuje natomiast ty mi się rzuciłeś najbardziej w oczy :. No dobra ale skoro się tak denerwujesz, to na razie dam Ci spokój. Przypomnę się natomiast jak za kilka tygodni/miesięcy kiedy zapewne Artur Skowronek będzie na wylocie z klubu (czego mu nie życzę), będziesz po nim jechał jak burej suce, jak to masz w zwyczaju.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 11.09.2020, 16:09
Gunner1906 napisał(a):Wyświetl post
Hehe gościu cytat który wkleiłem to TWOJA wypowiedź do - jak to nazwałeś Pana W. To nie jest wypowiedź Pana W tylko twoja w jego kierunku. Rozumiesz już ? Tak, tak najpierw się do niego pucowałeś, a potem zażarcie obrażałeś .

W czym ty mnie niby upokorzyłeś ? Ja się nie mam czego wstydzić, nie zmieniam swoich poglądów i jak Błaszczykowski nie strzeli karnego a potem drugiego to nie będę go na tym forum obrażał i pisał że jest nieudacznikiem i osłem i żeby się gonił z Wisły. Tak samo będzie z każdym innym naszym zawodnikiem czy trenerem. Wydaje mi się że to ty powinieneś się wstydzić tego że potrafisz na potrzeby udowodnienia swoich racji najpierw pisać że kadra jest słaba a potem że ta sama kadra, tylko bez Błaszczykowskiego Bashy Ondraska i innych których wtedy brakowało z powodu kontuzji jest mocna . Już pomijając obrażanie pracowników Wisły której niby kibicujesz.

Czy jestem chory z nienawiści do jakiegoś kiepa z forum? Wydaje mi się że nie (chociaż może? ) . Na tym forum matołów nie brakuje natomiast ty mi się rzuciłeś najbardziej w oczy :. No dobra ale skoro się tak denerwujesz, to na razie dam Ci spokój. Przypomnę się natomiast jak za kilka tygodni/miesięcy kiedy zapewne Artur Skowronek będzie na wylocie z klubu (czego mu nie życzę), będziesz po nim jechał jak burej suce, jak to masz w zwyczaju.
"Na tym forum matołów nie brakuje" (cytując ciebie) - no miłe masz podejście do kolegów i koleżanek z forum. Ja bym dodał, rozwijając twoją"myśl" jesteś jednym z czołowych "matołów" co nawet nie wiedział czy jest kibicem Wisły czy jakiegoś Arsenalu. Jak już się "określisz" to daj znać, krakusie co nawet gwary krakowskiej nie zna.

Skoro sobie pozwalasz - też sobie pofolguje. Z wieloma z forum dyskutowałem, ale taki ociężały intelektualnie typ jak ty to nie za często się trafia.

Chcesz dalej "odreagowywać" doznane "upokorzenia" i wyskakiwać co jakiś czas z takimi "gównami"? Ne szkoda ci czasu?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 11.09.2020, 17:09
Panowie idźcie sobie prywatnie porozmawiać, nie róbcie tu śmietnika
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 11.09.2020, 19:39
X-Ray
Twoje podejscie jest skrajnie abstrakcyjne, bo stawia klub w roli petenta, a trenera w roli boga, ktory wybiera i decyduje gdzie, na jakich zasadach bedzie pracowac.
Sytuacja jest zupelnie odwrotna. To klub ma wiele opcji zatrudnienia wielu trenerow i to klub ma wszelkie narzedzia po swojej stronie i mozliwosci wywarcia presji i wymuszenia pewnych zapisow w umowie.
Nie pamietam kogo to dotyczylo, ale byl kiedys zapis, ze jesli oprocz MP nie osiagnie okreslonej sredniej punktowej to mimo zdobycia MP jest to podstawa do rozwiazania umowy/jej nie przedluzenia.

Ja wiem, ze Wisla ma problemy finansowe, ale nie stawiaj klubu w roli zebraka, ktory musi zbierac najgorsze ochlapy i jeszcze sie bezkrompromisowo godzic na wszystko.

Ja nie patrze na 3 ostatnie mecze. Patrze na koncowke ubieglego i poczatek obecnego sezonu. I patrzac w takiej perspektywie to te wyniki sa na poziomie Stolarczyka w koncowej fazie.

Roznica miedzy nimi jest taka, ze Stolarczyk gral juniorami, a skowronek ma calkiem fajny pierwszy sklad i na kazda pozycje po dwoch zawodnikow.
Jaki trener usiądzie ci do negocjacji jak mu będziesz takie warunki stawiał,chyba tylko jakiś skrajny desperat pokroju Rumaka czy Ulatowskiego.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 12.09.2020, 01:27
Twoje podejście jest skrajnie abstrakcyjne...
W takim razie na przykładzie pokażę. Załóżmy, że przyjmujesz się do pewnej firmy gdzie masz zrealizować trudny cel (utrzymanie nie było czymś łatwym, dzisiaj wielu chce wmówić, że to utrzymanie nie było żadnym sukcesem, rozumiem, że kiedy wyprzedzał nas nawet ŁKS wszyscy Ci którzy deprecjonują ten wynik wtedy otwierali po kolejnej porażce ulubiony alkohol, rozsiadali się wygodnie i obstawiali wszystkie oszczędności, żeby łatwo pomnożyć majątek), umowa jest podpisana na okres w którym się okaże, czy zrealizowałeś cel czy nie. Mijają miesiące, Twoja praca przynosi zamierzone efekty, Szef jest zadowolony
z Ciebie jak również z decyzji jaką podjął, że to akurat Tobie powierzył tę pracę a nie komuś innemu z rynku. Spełniasz w 100% założenia. Twoja umowa się kończy, siadacie do rozmów. Twoja pozycja na rynku urosła, wszyscy z branży widzą, że pokazałeś się, że zrobiłeś coś w co wielu nie wierzyło i mówiło, że zatopisz taką porażką swoją karierę i nikt poważny nigdy już na Ciebie nie spojrzy. Masz też świadomość, że dzisiaj już nie jesteś dla potencjalnych pracodawców tym kim byłeś przed tym projektem, jesteś kimś, kto na samej górze CV ma sukces. Ubierasz najlepszy garnitur, idziesz w super nastroju na rozmowę na której wiesz, że głowę możesz trzymać wysoko bo Twój obecny pracodawca jest z Ciebie zadowolony, uratowałeś jego biznes. Zaczyna się rozmowa i słyszysz: Fajnie, że spełniłeś pokładane założenia ale jednak oczekiwaliśmy więcej, możemy przedłużyć Ci umowę, dodatkowo w nagrodę oferujemy pracę w dynamicznym młodym zespole, owocowe czwartki i paczkę kawy na tydzień. I najważniejsze, w nowej umowie mamy klauzulę 1, klauzulę 2, klauzulę 3, jeden Twój błąd i Ci dziękujemy, oczywiście nie płacąc Ci nic. Wywalimy Cie na zbity pysk, zarazem pokazując całemu otoczeniu, że jesteś przeciętny i ten Twój sukces który masz w CV nic nie znaczy. Mamy nadzieje, że podobają się warunki, które zaoferowaliśmy? - tylko skrajny desperat mógłby się na coś takiego zgodzić, mając świadomość, że przy tym dobrym wietrze Ty sobie chwile poczekasz i znajdziesz pracę możliwe w jeszcze lepszych warunkach bez upaprania sobie CV możliwym falstartem nowego projektu, przed którym szefostowo wymieni Ci "X" elementów kadry z którą pracowałeś. - Takie warunki możesz stawiać ale ludziom których branża wypluła. Którzy wejdą we wszystko bo nie mają nic do stracenia a to dla nich szansa, żeby odkurzyć swoje nazwisko np. Stawowy.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 12.09.2020 o godz. 01:45.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 12.09.2020, 06:58
X-Ray
Świetny przykład
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2020, 13:41
robert777 napisał(a):Wyświetl post
Panowie idźcie sobie prywatnie porozmawiać, nie róbcie tu śmietnika
Podbijam. Czy jedzie z nami moderator?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź