|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ogryzek.
Wyzej Ci odpisalem. Skowronek nie jest w klubie od wczoraj. Pracuje z ta grupa uzupelniona kilkoma graczami od kilku miesiecy. I nadal nie widac w tym kopaniu sie po czole jakiejs mysli. Caly czas gramy przeciwko przeciwnikowi a nie cos swojego, i do tego jak napisales, druzyna kolejny raz jest zajechana fizycznie. Tak, uwazam, ze trzeci mecz powinien byc zupelnie inny w wykonaniu zespolu a bylo 1:3. Zobaczymy jak bedzie za tydzien. Obstawiam kolejny bolesny wpie)*$@rdol |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
To że Skowronek popełnił BŁĄD w przygotowaniach nie znaczy że zespół nie jest AMBITNY, że trener nie jest ambitny i że nikt nie wymaga czegokolwiek od naszych piłkarzy. Czym innym jest napisać: - zespół/trener nie jest ambitny i nikt nic od nich nie wymaga a - zespół jest źle przygotowany przez trenera który jest w klubie od zimy Widzisz różnice czy za trudne? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
"Wątpię żeby nasi piłkarze olali nawet takie KZSO - porażki się zdarzają. Biegali walczyli itd. ja tu nie widzę brak ambicji" - no właśnie, że się nie zdarzają. Wskaż mi drugi klub z Ekstraklasy, który odpadł ostatnio z drugo, albo trzecioligowcem. Wyniki w lidze to inna sprawa, ale z KSZO poradziłby sobie każdy inny klub z ekstraklasy albo z I ligi, dlatego nie ma innego wytłumaczenia niż odpuszczenie tego meczu. Nie jestem zły o wyniki w lidze, ale olania pucharu nie wybaczę.
Ostatnio edytowane przez zbyszek93 : 07.09.2020 o godz. 11:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dalej manipulujesz.
Zastanawiam sie po co. Ale zostawie swoje podejrzenia. Jeszcze raz, jak krowie na granicy czy lopatowemu lopatologicznie. Jest trener. Trener zle przygotowuje druzyne (kolejny raz). Druzyna przegrywa mecz z 4 ligowcem grajac troche zapleczem, troche pierwszym skladem - akurat nieistotne bo i rezerwy powinny to wygrac. Przegrywa nie tylko dlateo, ze sa zajechani. Bo nawet bedac zajechani powinni wygrac bez problemu. Przegrywaja bo braklo ambicji. Braklo walki. Doskoku do rywala. Tak, wiem, druzyna zajechana. Ale wracamy do trenera. Ma 5 zmian i sciaga zawodnikow, ktorzy cos graja, wprowadzajac w ich miejsce glebokie rezerwy. Zostawia na boisku tych, ktorzy byc moze fizycznie nie dawali rady. Sytuacja powtarza sie w meczach ligowych - ze zmianami. I tu znowu kamyczek do trenerskiego ogrodka. Ale w tych meczach, oprocz tego ze druzyna wyglada na nieprzygotowana, czy bedaca w okresie przygotowawczym na zawrotne 14 kolejek majac praktycznie po 2 rownorzednych zawodnikow na wiekszosc pozycji (sic!), to popelniaja zawodnicy kardynalne indywidualne bledy. Nie wiem z czego wynikaja - braku koncentracji, zajechania, braku motywacji? Nieistotne. My kibice mamy prawo wymagac zeby druzyna: 1) byla przygotowana do gry 2) walczyla na boisku 3) prezentowala jakis pomysl na gre a nie gre przeciwko rywalowi 4) chcemy widziec ze zawodnicy, szczegolnie mlodzi (Buksa, Szot, Hoyo) sie rozwijaja a nie zwijaja jak np Zhukov, Klemenz. 5) nie chcemy sluchac ze druzyna dobrze zareagowala w szatni w po meczu. Chcemy widziec dobra reakcje NA BOISKU. 6) to nie oznacza ze mamy wygrywac kazdy mecz. Po prostu po meczu chcemy, my kibice, powiedziec: walczyli, probowali, dali z siebie wszystko. Rywal byl lepszy, gramy dalej. Prosciej nie potrafie. Jesli nie zrozumiales i zamierzasz pisac kolejny bzdurny post, wroc do poczatku i przeczytaj jeszcze raz. Jesli przeczytales jeszcze raz, wroc do poczatku i czytaj dalej. Moze pojmiesz za ktoryms razem. Pozdrawiam. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jakie ....a trzy porażki?coś mnie ominęło?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy zespół z Ekstraklasy grając z pełnym zaangażowaniem jest w stanie odpaść czysto sportowo z rywalem grającym na czwartym poziomie rozgrywkowym (czyli 3 poziomy niżej)?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ogryzek,
skoro prawda boli (bo manipulujesz) to czyj to jest problem? Rozumiem, ze braklo argumentow do dyskusji, wiec trzeba sie wymiksowac Przyjmuje wykret ![]() krysztal, tak, tak, byl 1 pkt, pamietam. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dyskusja to nie jest gra gdzie jest zwycięzca i przegrany. Nie dla mnie. Może dla ciebie. Dla mnie to wymiana opinii i nic więcej. Za to nie mam ochoty rozmawiać z kimś kto mnie obraża w pierwszym zdaniu. Świadczy to o tym że mnie nie szanuje. Szkoda mojego czasu na dyskusję/wymianę poglądów. Dla mnie to nie jest sprawa życia i śmierci czy nawet dowartościowania się. btw nawet nie przeczytałem twojego posta więc nawet nie wiem jaka "prawda". Jak będziesz chciał rozmawiać bez obrażania interlokutora to może kiedyś. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesli bierzesz wycinek wypowiedzi to manipulujesz. Nie ma to nic wspolnego z dyskusja, tylko wlasnie jest to udowodnienie jakiejs tezy przez fragmentaryczne wyciaganie zdan.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Ogryzku, po prostu nieumiejetnie użyłeś argumentu o dzieciach Cupiała
poprawnie np używałem go ja broniąc Kiko Ramireza nie trzeba być sierotą po Cupiale, żeby być dogłębnie oburzonym skandaliczną porażką w PP warto sie przyjrzeć całej otoczce 2 lata temu klub był na skraju upadłości , OK ale minęły dwa lata , a nowi właściciele to osoby wg aktualnej narracji niemal święte , nawet tak oczywisty nepotyzm jak obecny prezes nie może kalać tego wizerunku w tej sytuacji nie dziwi chyba że już można wymagać lepszego zarządzania niż za czasów słusznie minionych a przyznajac sie publicznie że nawet nei czytasz postów polemizujących z Twoimi wystawiłeś sobie kiepskie świadectwo ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
No ja nie wierzę co czytam, ale Ogryzek nie kompromitowałbyś się po raz kolejny, bo ja doskonale pamiętam twoje podejście do Stolarczyka.
Tam go gnoiłeś niesamowicie, a teraz bronisz Artura Skowronka pisząc że nie ma nawet pół napastnika? Przypomnieć Ci skład Stolarczyka kiedy musiał grać Plewką, Grabowskim itd.? Oczywiście, ja sam uważam, że Skowronek powinien dalej pracować, nie ze względu na to że jest dobry, ale dlatego, że do Wisły nie przyjdzie żaden lepszy a przynajmniej nie na tyle dobry trener który z tych piłkarzy jest w stanie wykrzesać dużo lepsze wyniki. Więc po co nam kolejny trener? To jest dokładnie taka sama sytuacja jak ze Stolarczykiem. Dopóki miał kadrę która pozwalała mu punktować to punktował i to bardzo dobrze. Potem kadra się posypała i była dramatycznie słaba, nawet nie ma porównania do tego co ma w tym momencie Artur Skowronek. Teraz kadra jest przeciętna, wtedy w obliczu kontuzji była na poziomie II ligi. Tylko ty wtedy jechałeś po Stolarczyku grubo, a teraz jesteś czołowym obrońcą Skowronka. Zresztą każdy sobie może wejść w temat o Stolarczyku i przeczytać ostatnie wpisy. Teraz taka hipokryzja kłuje w oczy niesamowice... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak Skowronek dobije do "osiągnięć" twojego niereformowalnego idola będę pierwszym który zacznie pisać o zwolnieniu Skowronka. Bo ja jestem wierny tylko Wiśle a nie żadnemu jej trenerowi czy piłkarzowi. Jak to zrozumiesz to przestaniesz pobredzać do mnie z tymi głupimi przytykami. Stolarczyka należoło jak najszybciej pożegnać i na szczeście dla Wisły to zrobiono w ostatnim możliwym terminie. (Tak, wiem już ci puściły zwieracze i nie mogłeś sobie odpuścić więc popuściłeś - przestań się już kompromitować po raz kolejny bo masz plamę na dupie) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytam i nie wierze. Nie mamy kompromitujacej serii porazek. Porazek moze nie, ale seria jest kompromitujaca:
11.07 z Korona 1:1 (spadkowicz) 14.07 Zaglebie 1:3 18.07 Arka 0:1 (spadkowicz) 15.08 Kszo 1:2 (IV liga) 24.08 Jagiellonia 1:1 29.08 Slask 1:3 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jestem daleki od oczekiwania sukcesów albo gry na poziomie drużyn z najlepszych cupiałowskich czasów. Jak już ktoś wyżej wspominał , chciałbym zobaczyć drużynę , która ma jakiś pomysł, która ma ambicję, walczy. Parę razy dostaniemy w łeb , czasami wygramy , czasami zremisujemy ale oczekuję walki i ambicji . Nikt mi nie wmówi , że powodem porażki z KSZO były ciężkie przygotowania. Drużyna z poziomu ekstraklasy ma obowiązek wygrać z takim zespołem nawet wstając od stołu po wigilii. Kompletnie zlekceważyli przeciwnika . w dodatku te teksty Skowronka o ambicji na treningu i w sparingach... za to punktów nie przyznają niestety. Trener musi coś powiedzieć i wstawić się za drużyną ale tutaj mocno popłynął .
Na ostatnie 4 mecze, KSZO wygrało jedno- z Wisłą, pozostałe w cymbał z takimi potęgami jak : Avia, Podlasie Biała Podlaska, Podhale. Zaznaczam , że nie jestem za zwolnieniem Skowronka już teraz. Niech pracuje min. do zimy - i tak nikt lepszy do Nas nie przyjdzie. Spadek nam również w tym sezonie nie powinien grozić, chyba... Natomiast jeżeli całą rundę będziemy wyglądali jak zespół człapaków z pomysłem na grę ala kadra Brzęczka to Skowron Out.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 07.09.2020 o godz. 13:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
Też jestem przeciwnikiem decyzji podejmowanych pod wpływem impulsu, drużyna gra totalny piach, ale to Skowronek nas wyciągnął z piłkarskiej otchłani. Poczekać do zimy i wtedy rozejrzeć się za nowym trenerem (jeśli oczywiście gra będzie nadal wyglądać jak wygląda teraz).
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sory pomyłka
Ostatnio edytowane przez krysztal : 07.09.2020 o godz. 14:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Przecież to zabawne dodawać do takich wyliczeń np. mecz z Arką o nic, gdzie dał pograć Kowalskiemu, Buksie, Szotowi. Właśnie po to są takie spotkania, gdzie wynik nie ma znaczenia. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Tak tu tylko wrzucę :
2019 - IV ligowiec w 1/8 pucharu Anglii po wyeliminowaniu m.in Leicester 2016 - III ligowiec w półfinale pucharu Wloch 2018 - III ligowiec w finale pucharu Francji 2020- IV ligowiec w półfinale pucharu Niemiec 2020 - II ligowiec w półfinale pucharu Hiszpanii Oczywiście wszyscy eliminowali po drodze rywali z najwyzego poziomu rozgrywkowego Takie rzeczy się zdarzają na całym świecie, nigdy na to nie ma usprawiedliwienia i wstyd ciągnie się długo ale nie sugerujcie że Wisła jest pierwszą i ostatnią drużyna ma świecie która się skompromitowała w starciu z niżej notowanym rywalem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 07.09.2020 o godz. 14:53.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A żeby wstyd był jeszcze większy to KSZO po Wiśle przegrało następne 3 mecze w III lidze z takimi potęgami jak Avia Świdnik, Podlasie Biała Podlaska i Podhale Nowy Targ (które zostało rozgromione przez naszego najbliższego rywala). Faktycznie widać, że KSZO było nie do przejścia i dopiero trzecioligowa potęga ze Świdnika była w stanie ich pokonać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja .......e to już nie jest nawet nudne tylko żenujące...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Rozumiem frustracje, ale wszystko ma swoje granice. W....ienie mija, sezon musi trwać dalej a grill nad Skowronkiem nie ma sensu, w szczególności gdy drużyna potrzebuje wsparcia. Notabene uważam Skowronka za lepszego trenera niż Brzeczka. I mówię to całkowicie serio. Więc uważajcie bo możemy szybko spaść z deszczu pod rynnę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A dobrą drużynę, która robi wyniki to się tworzy za pieniądze, których nie mamy - dalibyście sobie już spokój, bo jojczeniem przez kolejne tygodnie nie zmienimy rezultatu meczu z KSZO.
Skompromitowali się piłkarze, co nie znaczy, że należy się na klub obrażać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
To, że po strzeleniu bramki cofamy się w 10 pod pole karne to nie wina budżetu tylko braku ambicji. Przekonanie, że jeżeli już z kimś wygramy to tylko fartem , z kontry, że jesteśmy za słabi żeby grać jak ludzie w piłkę. Z takim podejściem to Nawet z dobrego grajka zrobisz patałacha który potrafi się urwać jak w Ostrowcu. Piszę o Żukowie, co, przez pół roku zapomniał jak się gra w piłkę? Czy dostał zapaści budżetowej? I nie pitol o zajechaniu, bo tempo w naszej ziemniaczanej lidze jest takie ślamazarne, że po prostu wstyd. Tylko jeżeli jedynym celem założonym przez trenera jest przeszkadzać i trwa to dłuższy czas to jak jednemu nagle odpali i spróbuje coś pociągnąć to choćby był Messi sam nie da rady. DRUŻYNA musi chciać grać w piłkę, do przodu, myśleć o tym jak strzelić bramkę, a nie tylko utrzymać się przy piłce, żeby minuty uciekały, niezależnie od wyniku. A o bramkach to najwyżej ostatnie 5 minut jak się uda. Więc nie pieprz o pierdach bo to co zespół i TRENER prezentują od 1:0 z Górnikiem zasługuje na dużo poważniejszy komentarz niż jak to określiłeś pierd. I w dupie mam budżet to czy grajek kosztuje 100 000 czy 10 000 000 w bardzo małym stopniu zależy od faktycznych jego umiejętności moim zdaniem umiejętności to 30 %. Grajek za 100 000 może wkręcić w ziemie tego za 10 000 000 bez najmniejszego problemu. Jest tylko jeden warunek. MUSI SPRÓBOWAĆ. Jak będzie trzasł portkami przed samą próbą to g.. z tego będzie. A my właśnie od powrotu po pauzie trzęsiemy portkami co jest bardzo irytujące. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Dobrze napisane. Strach przed wszystkimi od początku do końca.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dużo ludzi już to zrobiło. Kompromitacje na boisku w tym i w tamtym sezonie oraz np. pajacowanie Królewskiego na Twiterze już zniechęciło mnóstwo ludzi. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|