|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
I to w wielkim stylu. Fajne zdjęcia na fanpage TVP Sport https://m.facebook.com/story.php?sto...d=232172299902
10 lat temu Marcelo Vs Lewy
Ostatnio edytowane przez Vinci : 16.08.2020 o godz. 07:09.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...gwiazdy-ligi/4
Syn Wojciecha Gorgonia http://www.90minut.pl/kariera.php?id=549 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Maciek Skorża do wzięcia. Za darmo!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Skowronek dociągnie do końca sezonu - pod warunkiem , że nie zaliczy jakiejś katastrofalnej serii porażek , a po EURO na jego miejsce przyjdzie Brzęczek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Pytanie co w przypadku jeśli Skowronek zrobi dobry wynik i spełni założenia przed-sezonowe?
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na Nawałkę nas nie stać, zwłaszcza, że jest to też trener drogi w ,,eksploatacji" .
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ja bym to widział po sprzedaniu Olka. Wtedy byłoby nas na to stać i stworzenie jakiegoś długofalowego projektu pt Wisła Kraków.
Marzy mi się trener który będzie tu przez lata, który będzie tworzył drużynę z dyrektorem sportowym, który będzie krok po kroku piął się. ![]()
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a o tym Brzęczku to są jakieś wogle przecieki , czy to tylko domniemania i spekulacje bazujące na wiadomych powiązaniach rodzinnych ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
||
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czy należy docenić kunszt trenera po tym jak nakazuje wymianę w stołówce stołów kwadratowych na okrągłe ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ale tak naprawdę co takiego spektakularnego Nawałka osiągnął jako trener? W reprezentacji trafił na najlepszy materiał ludzki od lat i zrobił ćwierćfinał ME (to można mu zapisać na plus), w Lechu został w miarę szybko odpalony bez żalu (tu zdecydowany minus). Wielu dziennikarzy pisało, że w Lechu atmosfera była co najmniej trudna i że Nawałka stracił nieco kontakt z rzeczywistością.
To samo niestety można powiedzieć o Brzęczku, który nie dokonał przełomu w Wiśle Płock. Ja go z tego okresu zapamiętałem głównie z machania rękami przy linii bocznej, co kontynuuje podczas trenowania kadry ![]()
Ostatnio edytowane przez Patryko : 24.08.2020 o godz. 11:47.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem skąd temat Nawałki. To trener nie dla Wisły. A rozmowa o jego pracy w kadrze czy osobowości jest tu zbędna.
Plotki o Brzęczku nie mają, o ile mi wiadomo, żadnej podstawy w przecieku, ale biorąc pod uwagę to, jak zarządzany jest klub, wydają się prawdopodobne. Moim zdaniem Brzęczek to bardzo przeciętny trener. W porównaniu do Skowronka ma większe doświadczenie i chyba jest mniej konfliktowy, więc zawsze byłby to progres. Gdyby jednak przyszedł, to mielibyśmy problem, bo facet nie czułby żadnej presji i byłby niezwalnialny. To byłby taki roześmiany Jurek, który w krótkich spodenkach jeździł po Europie odwiedzać kadrowiczów i robił sobie z nimi fotki. Mam też własną teorię na temat problemów Brzęczka ze zdrowiem, to mogłoby mu przeszkadzać w codziennej pracy, ale ponieważ sugeruję się tylko jego wyglądem, a nie jestem lekarzem, to nie ośmielę się tu nic napisać. Chyba, że nie bierzemy dyrektora sportowego, bo zostanie nim właśnie wujek Jurek. Gdyby miał obok siebie jakichś ludzi do pracy, to na pewno byłoby to dużo lepsze rozwiązanie niż zatrudnienie go w roli trenera. Skorży oczywiście nie weźmiemy, choćby dlatego, że nie zmienimy i nie powinniśmy na razie zmieniać trenera. Dlatego wspomniałem o nim tutaj w ramach ciekawostki.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.08.2020 o godz. 13:48.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już pozwalamy sobie na gdybanie to ciekaw jestem jak poradziłby sobie u Nas Fornalik.
Wydaje się , że nie jest to trener na topowe zespoły ale idealnie skrojony na średniaki. Pytanie czy jego miejsce jest na Śląsku czy poza nim poradziłby sobie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
@czaro
Też odnoszę wrażenie, że Wisła może być dla Brzęczka miękkim lądowaniem po ewentualnej klęsce w ME. Mając u sterów swojego siostrzeńca będzie praktycznie nietykalny, jeśli powinie mu się noga jako trenerowi to po prostu ucieknie na stanowisko prezesa/dyrektora sportowego. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Martin Kostal wypożyczony z Jagi do Senicy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
|
Ech, mam wrażenie że jemu wystarczyłoby choć 1/10 pewności siebie, którą miał np Patryk Małecki i jego kariera rozwijała by się inaczej
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Ja tam do niego nic nie mam. Peszko na pewno by te kilka bramek i asyst zapakował. Myślę, że chociażby meczami rozegranymi w Wisełce potwierdził, że czas lepiej się nim obszedł niż z Kubą. Bo o ile w swojej życiowej formie Kuba był dużo lepszy niż Peszko, to w Wiśle jako typowy skrzydłowy moim zdaniem lepszy był Peszko. Nieprzypadkowo i w Borusii i w Wiśle Kuba coraz częściej był przesuwany na inne pozycje, a i teraz widać że będzie raczej taką dziesiątką. A że Peszko jest "specyficzny"? Cóż, nie on pierwszy i nie ostatni, a poza tym nie zarobł u nas ani jednej czerwonej kartki, żadnych krzywych akcji nie pamiętam. Po co wypominać stare grzechy? Liczy się to, co w sieci. Pozdrówka.
![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Tez jestem ciekawy bo uwazam go za najlepszego trenera w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Fornalik nadaje się do każdego klubu Ekstraklasy. Potrzebuje tylko czasu, spokoju i pełnego poparcia zarządu, nawet przy kiepskich wynikach na początku. A na to mało gdzie można liczyć.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My nie nadajemy się dla Fornalika, bo on potrzebuje swobody i cierpliwości.
On nie nadaje się dla nas, bo całkowicie olewa młodzież, a my musimy zacząć wprowadzać młodych, by na nich zarabiać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Małecki to właśnie przez zbyt dużą pewność siebie, która zaowocowała wybujałym ego, podkręcanym przez Bogów Trybun, zrobił mniejszą karierę niż mógł.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Brzęczek jest lepszym trenerem niż może się wydawać, ale będzie to niestety bardzo zły wybór. Raz, że w oczywisty sposób wskazuje Wisłę jako klub, który wprowadza program "rodzina na swoim". Najważniejsze stanowiska w klubie obsadzone są przez rodzinę bądź dobrych znajomych Błaszczykowskiego. Nie jest raczej tajemnicą, że dyrektora sportowego nie ma właśnie dlatego, że rzadzące trio (z naciskiem na Kubę) panicznie boi się przekazania choć części odpowiedzialności komuś obcemu. Być może to strategia na pierwsze lata, do momentu spłaty wszystkich zaległych zobowiązań. Jeśli nie, to w najbliższych latach będzie jedną z ważniejszych rzeczy, która blokuje nasz rozwój. Dwa, że dość dobrze znany jest warsztat Brżęczka. Solidnie z tyłu, a przodu to głównie piłka na wolne pole. Jeśli Skowronek jest tak jebany przez kibiców i media, z Brzęczkiem będzie podobnie. On z tym materiałem nie wymyśli niczego więcej. Trzy, że selekcjonerzy reprezentacji dość średnio radzą sobie z powrotem do pracy w klubie. Fornalik nigdy nie przestał myśleć jak trener ligowy i to okazało się jego sukcesem, poza tym wrócił do dobrze znanego miejsca. Nawałka najlepszym przykładem. A co do Nawałki, to jeśli kogoś bym widział na pozycji dyrektora sportowego, to właśnie jego. Gość świetnie radzi sobie z planowaniem każdego szczegółu, potrafi dostrzec talent i wie, czego drużyna potrzebuje. To on postawił - wbrew wielu - na Pazdana i Mączyńskiego, którzy potem byli kluczowymi zawodnikami na Euro 2016. Problemem jest jednak to, że Nawałka wciąż może uważać się za trenera. A ktoś myślący jak trener zawsze będzie próbował, nawet podświadomie, swojego podwładnego podkopywać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|