The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2020, 09:12
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
bob, blixa

Teoretycznie macie racje. Teoretycznie.
PRaktycznie to wyglada tak, ze jak walczylismy o utrzymanie to na wiele rzeczy mozna bylo przymknac oko i wielu rzeczy mozna bylo nie zauwazac. Istotny byl cel za wszelka cene i choc ja nie bylem , nie jestem i nie bede entuzjasta Skowronka to widzialem wiele mankamentow w sposobie prowadzenia przez niego druzyny.

Dzisiaj mamy nowy sezon, ale zespol jest prowadzony tak samo jak do tej pory. Czyli od meczu do meczu. Patrzymy jak gra rywal i zastanawiamy sie jakby mu tu uprzykrzyc zycie. I pewnie caly tydzien jest katowane cos co ma w tym pomoc.
Tutaj nie ma pracy u podstaw nad schematem gry, nad taktyka, zachowaniami zawodnikow na poszczegolnych pozycjach. Jest trenowanie czegos przeciwko rywalowi. Dlatego nasza gra w ataku jest tak dretwa. Bo zwyczajnie nie ma schematow wypracowanych. I nie bedzie.

Dlatego bez zmiany trenera ta druzyna niczego wiekszego nie osiagnie. Wystarczy na srodek tabeli, ale przyjdzie do gry z top 6 i sie skoncza wyniki.
Też mam takie wrażenie, jak kolega wyżej.
Oczywiście, nie jestem na treningach, nie widzę, co robi Skowronek z drużyną, ale, jak na razie nie widzę też żadnego stylu. Można to, oczywiście usprawiedliwić, że drużyna jest w fazie zmian: jedni odeszli, inni przyszli, trzeba czasu.
O ile gra obronna, wbrew malkontentom, jeszcze zdradza pewne przejawy przygotowania schematów ustawiania się (nie mówię o realizacji), o ile potrafimy często doskoczyć do rywala, ustawić się tak, żeby maksymalnie utrudnić mu czy to rozpoczęcie gry, czy rozegranie w strefie środkowej, kończąc na blokowaniu ataków, to w grze do przodu nie ma nic.
Zero. Nul. Nie tylko, że brak schematów, ale brak jakiejkolwiek myśli, czy zrozumienia intencji partnera.
Na obronę Buksy. No, sorry jeśli 17 latek ma grać na szpicy jako jeden napastnik to wiadomo, że nie pogra, chyba żeby miał posturę Lukaku.
Buksa, jak na razie może dać duzo drużynie grając obok drugiego napastnika. A tak to wczoraj nie wyglądało.
Wyglądało na to, że Skowronek wymaga ustawiania się w fazie defensywnej (jak wychodzi tak wychodzi, ale jest w tym jakaś myśl). Poniekąd to dobrze, bo drużynę trzeba budować od tyłu (w sensie organizacji gry obronnej całej drużyny). Jednak od gry do przodu oczy krwawią.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.08.2020, 09:43
A to nie jest czasem tak, że w większości klubów wymienia się cyklicznie zawodników? Tymczasem u nas jest to z jakiegoś względu dodatkowy powód do przymykania oko na istotne elementy gry w piłkę.

Nie straciliśmy w przerwie letniej dwóch ważnych stoperów, nie straciliśmy obydwu skrzydeł. Nie odeszło też dwóch środkowych pomocników, robiąc wyrwę w tej formacji. Owszem, uważam, że kadra jest słabsza. Turgeman czy Hebert to były na pewno bardzo ważne ogniwa; Savićević bywał chimeryczny, ale też oceniamy go raczej pozytywnie.

Niestety ja tu wciąż nie widzę, tak jak koledzy wyżej, własnego pomysłu na grę Wisły. Brakuje nam wypracowanych schematów. Jest jeden zawodnik, który akurat ma piłkę przy nodze. Reszta się zastanawia, co robić i w sumie gdzie się można byłoby przesunąć. No i czy warto w ogóle zrobić sprint, bo potem trzeba będzie wracać. Nie mamy tożsamości i jesteśmy bezpłciowi.

Przeanalizujcie sobie nawet bramkę Kuby. Po odbiciu piłki przez Savića ta indywidualna akcja chwilę trwała. Przed Kubą było jeszcze dwóch zawodników, którzy są z nami nie od wczoraj, więc powinni wiedzieć co robić po tym przechwycie. Efekt jednak był taki, że zamiast inteligentnie rozrywać obronę przeciwnika, samemu pokazując się do gry i przy okazji robiąc więcej miejsca Błaszczykowskiemu, oni dublowali tę samą pozycję, jakby dopiero co się spotkali na treningu.

Ogrom pracy przed nami.
Ostatnio edytowane przez enzo : 25.08.2020 o godz. 09:46.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.08.2020, 10:20
Dokładnie. Taryfa ulgowa skończyła się wraz z zakończeniem poprzedniego sezonu.

Przypominam, że klub pozycjonuję się jako usługa PREMIUM (ceny karnetów, strojów itd.). Wpadka z KSZO, zero wyciągniętych wniosków i tylko szczęście sprawiło, że udało się ten remis dowieźć.

ZERO wyciągniętych wniosków. Nie ma żadnego postępu w porównaniu z poprzednim sezonem. Nie ma dwóch dobrych spotkań, jest jedno przeciętne na kilka, reszta to padaka.

Skowronek to gwarancja stagnacji i walki o 10-13 miejsce.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 25.08.2020, 10:40
Według mnie jesteśmy cały czas w okresie przygotowawczym i to widać, a i tak udało się o ten jeden punkt więcej zdobyć w Białymstoku niż w zeszłym sezonie, oczywiście wszystko jest kwestią tego czego kto oczekuje od Wisły ja osobiście nie liczę na grę o mistrzostwo lub puchary, bo na to mamy zwyczajnie zbyt cienki skład, 8-10 miejsce to nasze kadrowe możliwości. Mecz ze Śląskiem będzie zapewne wyglądał podobnie, a potem już po kadrze powinno być z górki. Kilka miesięcy temu jak już było w miarę jasne, że się utrzymamy, a Skowronek tu i tak obrywał, to pisałem że i on będzie mieć jakiś kryzys/ słabszy okres, to jest normalne, każdy trener w każdym klubie (zwłaszcza z takim potencjałem kadrowym jak my) tak ma, więc pisanie o zwolnieniu Skowronka to jest jakiś absurd, układa sobie drużynę na nowo, dajmy mu czas, nie wiem czy ktoś z was oglądał całą kolejkę ESA, ale poza Górnikiem i Lechem(który i tak przegrał) to większość drużyn grała podobną lub gorszą padlinę niż my.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 25.08.2020, 11:12
coraz bardziej wydaje mi się że Skowronek jest typem przydupasa , jaki jest zwyczajnie potrzebny Jakubowi

tego nie przeskoczymy , to naturalna kolej rzeczy tak jak to że catering w poprzednim układzie robiła baba Zielaka czy tam innego Dukata , a za Cupiała za ochrone odpowiadał jego wafel z ubecji
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 25.08.2020, 11:46
Z przygotowaniem fizycznym nie wyrobiliśmy się ani na PP ani na 1 mecz ESy.
Po 3 meczach ESy już nie powinno być wymówek apropos fizyki.

Mnie zdecydowanie nie podoba się pozycjonowanie zawodników. JC grał najlepiej podwieszonego - dajmy go na skrzydło, Savic grał głównie na 10 - dajmy na skrzydło, Zukov grał najlepiej na 8 - dajmy go na 6, Olek - dawał iskierka z ławki, zróbmy z niego taran na taktykę dzidy, Chuka - kolejny raz pewnie zagra w obronie.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 25.08.2020, 12:23
Artur Skowronek napisał(a):
- Jagiellonia to bardzo dobra drużyna, która ma wiele jakości, co pokazała na początku meczu - powiedział Artur Skowronek po końcowym gwizdku. - Cieszę się z odpowiedzi mojego zespołu po stracie bramki, złapaliśmy kontakt. Uważam, że więcej dobrego działo się w drugiej połowie. Cieszę się z dobrych zmian, jestem zadowolony, że idziemy w odpowiednim kierunku - mówię o przygotowaniu fizycznym i ogólnym budowaniu naszej drużyny. Ten mecz był trudny, ale tak, jak wspomniałem, w drugiej połowie poza determinacją i aspektami motorycznymi, pokazaliśmy nieco jakości. Brakowało ostatnich momentów w polu karnym i uważam, że mogliśmy się pokusić o to, by wywieźć dzisiaj komplet punktów.
I co wy na to?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.08.2020, 12:39
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
I co wy na to?
Nic. Płakać jak Ty nie będziemy. Poczekaj tak chociaż do 10 kolejki a nie wyj już teraz (z całym szacunkiem).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 25.08.2020, 14:03
JA NIGDY , przenigdy nawet tych zjebanych konferencji nie czytam ani nie slucham

to jest taki teatr

nie chce byc adwokatem Skowronka , bo sam mam coraz wieksze watpliwosci , ale nawet jesli zagraja najgorszy mecz , a on słodko pierdzi na konferencji to uj z tym

cos tam powiedziec trzeba

a co wolalbys zeby powiedzial ze jego pilkarze sa chujowi , ze jakby on rzadzil a nie Kuba , to by polowe kadry wyejbal a wogle to pracuje tu za kare ?

wtedy bys lepiej przelknal porazke z KSZO ?
Odpowiedz cytując
Jontek
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 25.08.2020, 14:22
Cytat:
coraz bardziej wydaje mi się że Skowronek jest typem przydupasa , jaki jest zwyczajnie potrzebny Jakubowi

tego nie przeskoczymy , to naturalna kolej rzeczy tak jak to że catering w poprzednim układzie robiła baba Zielaka czy tam innego Dukata , a za Cupiała za ochrone odpowiadał jego wafel z ubecji

Ale żeś zjebany przykład podał...

Ale masz rację, z tym, że ja bym podał bardziej adekwatny przykład: Barca i Messi. Jaki trener nie przyjdzie to Messi robi co chce, bo ma taką pozycję. U nas Kuba ma taką pozycję, że żaden trener mu nie podskoczy. Kuba to pracodawca trenera xD

To nie zarzut dla Kuby. W sumie, dla Skowronka też nie. Taką mamy sytuację i póki Kuba jest aktywnym zawodnikiem to tego nie przeskoczymy.
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.08.2020, 15:08
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Skowronek to gwarancja stagnacji i walki o 10-13 miejsce.
To wspaniale, bo dokładnie o to aktualnie gramy!

PS. Nie pozycjonujemy się jako usługa premium, tylko te wysokie ceny są zwykłą koniecznością wynikająca z długów, braku dobrego wujka sypiącego kasą i obojętności, o ile nie wrogości magistratu - przecież to są jakieś oczywistości. Zaakceptujcie w końcu fakt, że w tym momencie nie ma kompletnie żadnych przesłanek, żebyśmy mogli choć nawiązać walkę o te mityczne puchary (poza zaklinaniem rzeczywistości, że jesteśmy Wielką Wisłą). Cud oczywiście może się zdarzyć, nikt nikomu nawet nie broni święcie w to wierzyć, ale te ciągłe żale i tupanie nóżkami, że on się nie wydarza jest po prostu głupie.

Nigdy nie byłem fanem Skowronka, ale jakieś gadanie o jego zwalnianiu po jednej, choć oczywiście kompromitującej wpadce to kompletny nonsens. Z co najmniej dwóch powodów: postawione przed nim zadanie w poprzednim sezonie wykonał (a do najłatwiejszych nie należało) i własnie przedłużyliśmy z nim umowę, więc dodatkowo zupełnie nie stać nas na to.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.08.2020, 15:43
W dalszym ciągu jestem zdegustowany po kompromitującej porażce w Fortunie Pucharze Polski z KSZO Ostrowiec. Żadnemu klubowi eklapy nie przystoi przegrywać z drużynami na czwartym poziomie rozgrywkowym... Koszmar...
Wczorajszy mecz z Jagiellonią Białystok to klasyczny eklapowy paździerz, w szczególności w drugiej połowie.
Niestety drużynę, za uszy, ciągnie jak zawsze tylko i wyłacznie Kuba i bez niego jest bida z nędzą... Jest Kuba, a potem długo, długo nic... Kolejny mecz pokazuje, że Bukse czeka jeszcze bardzo wiele pracy, więc stawianie na niego nie jest dobrym pomysłem. Uważam, że powinien wchodzić na zmiany...

Trener Skowronek? Gratulacje i podziękowania za utrzymanie... ale cóż prochu nie wymyśli...
Nie jestem jego fanem po kompromitacji w pucharze polski... ale na jego zwolnienie przyjdzie jeszcze czas...
Nie jestem fanem zwalniania trenerów... przerabialiśmy już to wielokrotnie... i rzadko przynosiło to jakiś długoterminowy efekt...
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.08.2020, 16:14
Większość kpi z tego że prawdopodobnie jesteśmy dalej w okresie przygotowawczym ale jak na chłodno każdy to sobie przeanalizuje to jakaś logika w tym jest.I w sumie Skowronkowi juz dwa razy coś takiego się udało.Raz kiedy trzeba było ostro wystartować i odrabiać straty w lutym,drugi po restarcie rozgrywek.Teraz zważywszy na krótką przerwę między rozgrywkami plagę kontuzji w drużynie jestem w stanie wmówić sobie że dalej przygotowujemy się do sezonu i po pierwszej przerwie na repre powinno byc zdecydowanie lepiej
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.08.2020, 16:21
Jaki okres przygotowawczy? Sezon dopiero się zakończył... Jaka drużyna 3 razy w ciągu roku buduje formę fizyczną(w zimie, po lockdownie i teraz) i jaki piłkarz traci formę fizyczną w 2 tygodnie? To jakieś kpiny totalne. Okres przygotowawczy był po przerwie i tyle.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.08.2020, 16:52
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Większość kpi z tego że prawdopodobnie jesteśmy dalej w okresie przygotowawczym ale jak na chłodno każdy to sobie przeanalizuje to jakaś logika w tym jest.I w sumie Skowronkowi juz dwa razy coś takiego się udało.Raz kiedy trzeba było ostro wystartować i odrabiać straty w lutym,drugi po restarcie rozgrywek.Teraz zważywszy na krótką przerwę między rozgrywkami plagę kontuzji w drużynie jestem w stanie wmówić sobie że dalej przygotowujemy się do sezonu i po pierwszej przerwie na repre powinno byc zdecydowanie lepiej
Uświadomię kolegę że w luty to nie Skowronek odpowiadał za przygotowanie fizyczne drużyny i wtedy nuie było kontuzji z tego co pamiętam
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 25.08.2020, 20:17
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
JA NIGDY , przenigdy nawet tych zjebanych konferencji nie czytam ani nie slucham

to jest taki teatr

nie chce byc adwokatem Skowronka , bo sam mam coraz wieksze watpliwosci , ale nawet jesli zagraja najgorszy mecz , a on słodko pierdzi na konferencji to uj z tym

cos tam powiedziec trzeba

a co wolalbys zeby powiedzial ze jego pilkarze sa chujowi , ze jakby on rzadzil a nie Kuba , to by polowe kadry wyejbal a wogle to pracuje tu za kare ?

wtedy bys lepiej przelknal porazke z KSZO ?
Jontek napisał(a):Wyświetl post
Ale żeś zjebany przykład podał...

Ale masz rację, z tym, że ja bym podał bardziej adekwatny przykład: Barca i Messi. Jaki trener nie przyjdzie to Messi robi co chce, bo ma taką pozycję. U nas Kuba ma taką pozycję, że żaden trener mu nie podskoczy. Kuba to pracodawca trenera xD

To nie zarzut dla Kuby. W sumie, dla Skowronka też nie. Taką mamy sytuację i póki Kuba jest aktywnym zawodnikiem to tego nie przeskoczymy.

Tu nie chodzi o pozycję Kuby, ale o to, że AS jako trener nie może publicznie flekować swoich piłkarzy. Jasne, w szatni czy w cztery oczy może kogoś ostrzej skrytykować, ale też bez przesady.

Na zewnątrz ma być widać, że Wisła jest jednością. Sami piłkarze z kolei mają wierzyć, że on w nich wierzy. I jego rolą jako trenera jest ich budować, a nie niszczyć bezmyślną krytyką.

Z kolei co do nerwów po przegranych, to ja już dawno przestawiłem się na tryb starych dziadków, którzy dawno temu, w pierwszej połowie lat 90-tych zwykli mawiać z uśmiechem na ustach: jesteśmy za Wisełką, ale Wisełka nas w ch.. robi i nie che wygrywać. Trzeba wszystkie te niepowodzenia przyjmować z dystansem.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.08.2020, 21:10
Okres przygotowawczy? Budowanie kondycji? Kuwa, ja rozumiem, ze jak 2 tygodnie nie biegam to powiedzmy z 58 minut na 10 kilosow robi sie 59 minut ale to nie jest spadek, ktory wymaga calego cyklu przygotowan zeby do 59 wrocic.... grajac raz w tygodniu.

Panowie, graliscie kiedys w pilke? Wiecie po co sa przgotowania kondycyjne? Wtedy buduje sie albo wytrzymalosc albo wydolnosc. Jedno lub drugie lub jedno i drugie po trochu. Zazwyczaj przez to spada motoryka czyli szybkosc, zwinnosc i wyczucie gry. Po lzjeszych treningach wraca motoryka i szybkosc zwinnosc, ale zostaje lepsza wydolnosc i wytrzymalosc.
Tak w skrocie.
Jesli po 2 tygodniowej przerwie trzeba bylo ponowic przygotowania to oznacza, ze te ostatnia z marca/kwietnia czy tam maja zostaly po prostu spie...olone i to oznacza, ze jednak Dyja mial racje a nie Skowronek.

Walka o puchary.
Nie wiem, al wydaje mi sie, ze kazdy srednio rozgarniety kibic, nawet mimo obiecujacych transferow nie ma takich oczekiwan.
Oczekiwania sa zupelnie inne. Mamy sezon przejsciowy, fajne transfery, zawodnikow, ktorzy widac ze potrafia kopac. Paru ciekawych w kadrze. Az sie prosi zaczac budowac swoje wlasne DNA, wpajac pewne schemty mlodym, w taki sposob zeby za rok, kiedy dojdzie znowu 3-4 zawodnikow nie tlumaczyc sie, ze buduje sie wszystko od zera, tylko wkomponowac tych zawodnikow do dzialajacej maszyny, funkcjonujacego schematu.

A ja juz wiem co bedziemy czytac za rok. Mamy nowych zawodnikow, musimy zgrac zespol i takie pierdo....enie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.08.2020, 21:10
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Uświadomię kolegę że w luty to nie Skowronek odpowiadał za przygotowanie fizyczne drużyny i wtedy nuie było kontuzji z tego co pamiętam
Taaa np Hebert posypał się po pierwszych 45 minutach,no długo w uj
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.08.2020, 21:21
Skowronek tak jak wtedy odpowiadał, tak odpowiada teraz. Za Dyje przecież mamy nowego speca. Natomiast swoim nazwiskiem odpowiada za wszystko Skowronek, bo to jak widać choćby w tytule - wylewa się wyłącznie pomyje.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.08.2020, 21:29
Popraw mnie, ale czy on w ktoryms wywiadze nie mowil ze sam pracowal nad programem przygotowan?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 25.08.2020, 21:56
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o pozycję Kuby, ale o to, że AS jako trener nie może publicznie flekować swoich piłkarzy. Jasne, w szatni czy w cztery oczy może kogoś ostrzej skrytykować, ale też bez przesady.

Na zewnątrz ma być widać, że Wisła jest jednością. Sami piłkarze z kolei mają wierzyć, że on w nich wierzy. I jego rolą jako trenera jest ich budować, a nie niszczyć bezmyślną krytyką.

Z kolei co do nerwów po przegranych, to ja już dawno przestawiłem się na tryb starych dziadków, którzy dawno temu, w pierwszej połowie lat 90-tych zwykli mawiać z uśmiechem na ustach: jesteśmy za Wisełką, ale Wisełka nas w ch.. robi i nie che wygrywać. Trzeba wszystkie te niepowodzenia przyjmować z dystansem.
zle zacytowaleś , post Jontka byl odpowiedzią na INNY mój post niż zacytowałeś

jak widać zgadzasz sie z tym co napisałem , natomiast Jontek zapewne też (bo cieżko żeby było inaczej chociaż kto wie czytajac to forum) , a jego post odnosił sie do innego z moich

mianowicie tego ze AS jest dla Kuby zwyczajnie wygodny
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 25.08.2020, 22:06
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Taaa np Hebert posypał się po pierwszych 45 minutach,no długo w uj
A ile kontuzji było po wznowieniu rozgrywek
))
O ile kojarze to kontuzja Heberta była po wejściu przeciwnika (dopisek)
Ostatnio edytowane przez tedyy : 25.08.2020 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.08.2020, 22:10
Przecież my gramy swoje na 13 miejsce W co Wy wierzyliście - że się będziemy bić o puchary ?

Większośc to będzie ciułanie punktów, żeby nie spaść i z tym się trzeba pogodzić.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.08.2020, 22:50
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Przecież my gramy swoje na 13 miejsce W co Wy wierzyliście - że się będziemy bić o puchary ?

Większośc to będzie ciułanie punktów, żeby nie spaść i z tym się trzeba pogodzić.
No dobra... to gdzie temat ze statystykami ile nam jeszcze brakuje do utrrzymania?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 25.08.2020, 23:57
zle zacytowaleś , post Jontka byl odpowiedzią na INNY mój post niż zacytowałeś

jak widać zgadzasz sie z tym co napisałem , natomiast Jontek zapewne też (bo cieżko żeby było inaczej chociaż kto wie czytajac to forum) , a jego post odnosił sie do innego z moich

mianowicie tego ze AS jest dla Kuby zwyczajnie wygodny
Wiesz, w zasadzie te wpisy mają jednak wspólny mianownik:

Póki co AS nie przyznaje publicznie że piłkarze są chujowi, ani że jest przydupasem Kuby. To już coś. Natomiast myślę, że trio mogło znaleźć jednak kogoś, kto lepiej znałby się na trenerce, przy czym wciąż byłby dla Kuby wygodny.

Natomiast czepiając się jeszcze bardziej słówek:
Jontek napisał(a):Wyświetl post

Jaki trener nie przyjdzie to Messi robi co chce, bo ma taką pozycję.
Przyszedł Koeman i Messiego najpewniej już w Barcelonie nie będzie.

Także byliśmy, jesteśmy, będziemy. Zakładam że zgadzasz się z tym co napisałem , Jontek zapewne też, i w tej atmosferze wzajemnego zrozumienia czekajmy lepszych czasów.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 26.08.2020, 00:55
El'kabat napisał(a):Wyświetl post

W końcu jakiś głos rozsądku. Czasem zagramy lepszy mecz jak przeciwnik zagra padakę, albo Wenus ustawi się w linii z księżycami Marsa, ale tak ogólnie będzie to jakie kopanie po czole jak z Jagą.

Czasem coś farciarsko wpadnie po rykoszecie czasem nie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 26.08.2020, 08:57
Ajax napisał(a):Wyświetl post
W końcu jakiś głos rozsądku. Czasem zagramy lepszy mecz jak przeciwnik zagra padakę, albo Wenus ustawi się w linii z księżycami Marsa, ale tak ogólnie będzie to jakie kopanie po czole jak z Jagą.

Czasem coś farciarsko wpadnie po rykoszecie czasem nie.
Zresztą chociaż patrzyłem na mecz jednym okiem, tzn. patrzyłem, ale słuchałem telekonferencji, to wydawało mi się, że jak na drużynę, która tydzień wcześniej odpadła z KSZO, to poszło nieźle.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2020, 11:06
czaro napisał(a):Wyświetl post
Zresztą chociaż patrzyłem na mecz jednym okiem, tzn. patrzyłem, ale słuchałem telekonferencji, to wydawało mi się, że jak na drużynę, która tydzień wcześniej odpadła z KSZO, to poszło nieźle.
Obiektywnie po tym meczu większe rozczarowanie powinni czuć fani Jagi. Grali u siebie, budżet mają 2x większy od nas, mieli więcej sytuacji, ale zarówno oni jak i my graliśmy padake. Z tym jednym wyjątkiem, że taktycznie byliśmy lepiej ustawieni, bo nawet w momentach gdy Jaga naciskała to zagrożenie było z tego niewielkie. Z przodu szczególnie od 60 minuty nie stwarzaliśmy zagrożenia i można było wysnuć wniosek że jesteśmy zadowoleni z wyniku. Szczególnie widząc kulejące rozegranie w ataku.
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.08.2020, 15:23
Po przemyśleniu sprawy dochodzę do wniosku, że gramy ten sam paździerz, który graliśmy pod koniec sezonu, tj. po powrocie z pandemii. Co to oznacza? A to, że w tej formie nasi galácticos będą trzymać swój eklapowy poziom, czyli 10 -13 miejsce w lidze. Zauważyć bowiem trzeba, że graliśmy z Jagiellonia, która końcówkę sezonu miała słabą, teraz odpadła z Pucharu Polski (ale oni chociaż z sensowną drużyna, w odróznieniu od nas). Poza tym zmieniła trenera na osobę, która uczy się trenerki....

Tak na prawdę wózek ciągnie tylko Kuba, który potrafi coś wyczarować z niczego.
Nowi zawodnicy nie pokazali niczego ciekawego i raczej na minus. Ale czas gra na ich korzyść więc może po przerwie zaprezentują coś ciekawe, jak i oby cała nasza drużyna.
Odpowiedz cytując
Eberk
Member

Od: 04.2010

Stary 28.08.2020, 15:54
Kilka tweetow na temat naszego trenera. Do przemyslenia. Zeby nie okazalo sie, ze robote robili mu Szulczek i Dyja...

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">Ten trener ma to do siebie,że wynosi konflikty z każdego klubu. Miałem z nim doczynienia kiedys i wiem jak to wygląda. Jeśli masz swoje zdanie i co gorsze masz rację,jesteś na wylocie za wszelką cenę. Dyja na pewno przez to został odsunięty.</p>&mdash; Suwałki (@Suwaki11) <a href="https://twitter.com/Suwaki11/status/1281135019931717634?ref_src=twsrc%5Etfw">July 9, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/WISARK?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WISARK</a> Cała prawda. Ten człowiek nie potrafi współpracować z ludźmi. Jeśli czuje zagrożenie to eliminuje wszystkich bez skrupułów. <a href="https://t.co/Ja2I5ehXsX">https://t.co/Ja2I5ehXsX</a></p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1283650474479058945?ref_src=twsrc%5Etfw">July 16, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/WislaKrakowSA?ref_src=twsrc%5Etfw">@WislaKrakowSA</a> Skowronka jest bez wyrazu, bez stylu. Gra od przypadku do przypadku. Sztab skłócony, trzech trenerów odchodzi, zawodnicy nie mają kontraktów ����.♂️Szykuje się trzeci sezon o utrzymanie. A do trzech razy...... <a href="https://twitter.com/hashtag/WISKOR?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WISKOR</a></p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1282074184814858240?ref_src=twsrc%5Etfw">July 11, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">Oj tak. Skowronek nalegał. Dyja był wrogiem numer jeden, bo z rozdania Kuby. Czuł zagrożenie, a on takich ludzi eliminuje. Tak robił tez w innych klubach. Dyja zostaje w klubie, co świadczy o tym że to Skowronek go noe chciał.</p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1284560002389344256?ref_src=twsrc%5Etfw">July 18, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">Straci 90% a nie 50��</p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1285838620088295424?ref_src=twsrc%5Etfw">July 22, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">W październiku będzie zmiana. Więc nie ma potrzeby podpisywać dłuższego kontraktu. Merytoryka trenera na wysokim poziomie, ale traktowanie ludzi pozostawia wiele do życzenia.</p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1285881484704976896?ref_src=twsrc%5Etfw">July 22, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">Panie redaktorze, to będzie normą. W szatni już są podziały a trener traci zaufanie. Trzeba się do tego przyzwyczaić i czekać na zmianę.</p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1295067661970354176?ref_src=twsrc%5Etfw">August 16, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="pl" dir="ltr">Najwyraźniej z przygotowaniem fizycznym jest problem. Ale Nielot wyrzucił najlepszego specjalistę od przygotowania wiec jest jak jest. Już w maju go odsunął dlatego wyglądali fatalnie.</p>&mdash; coachx (@coachx16) <a href="https://twitter.com/coachx16/status/1298213689489788929?ref_src=twsrc%5Etfw">August 25, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów