|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14079847 Do znalezienia również masz wersję Wisłockiego spisana przez Janexa Myślę że prawda leży pośrodku. Kuzba pracuje obecnie jako menager i zapewne lepiej się w tym odnajduje. A niż kiedyś wróci na zdrowych zasadach? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mowia na TT ze Buksa podpisal na 3 lata.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Albo wpisujesz klauzule by ktoś mógł Cię kupić za grosze i nie być "uzależniony" od widzi mi się klubu. Albo masz % z transferu, aby mieć zarobek w tym aby macierzysty klub sprzedał Cię nie za 2 ale 12 mln. Dodatkowo klub który Cię kupuje poważniej traktuje gościa za 12 niż za 2 mln. Obstawiam to drugie, tym bardziej że Buksowie nie raz i nie dwa powtarzali, że chcą aby Wisła zarobiła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Cytat:
Niekoniecznie. Przykładowo: może mieć wpisaną klauzulę 4 mln, by mieć pewność, że Wisła nie przeszarżuje w negocjacjach zniechęcając klub, do którego bardzo chce przejść. I dodatkowo może być procent od kwoty, czyli dzielenie tortu, z 4 milionów 1 milion dla menadżerów, 1 milion dla Buksów, 2 miliony dla Wisły. To tylko taki przykład, że wcale się nie wykluczają te klauzule w tym przypadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Na razie to ten Buksa nic nie pokazał, my w dalszym ciągu potrzebujemy bramkostrzelnego napastnika z Olkiem i Fatosem daleko nie zajedziemy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cieszą mnie informację na temat Buksy, że zostanie z nim kontrakt przedłużony. Szczerze, to myślę że jest to bardzo dobra opcja również dla niego. Prawda jest tak, że w innym klubie miałby problem, żeby regularnie grać, więc tutaj ma to bezpieczeństwo by się rozwijać. Na ten moment uważam, że to jest zawodnik na 15- 20 minut. Myślę, że trochę lodu na głowę, bo jest to na pewno talent, ale dużo pracy przed nim i oby kontuzje go omijały. Przede wszystkim regularność i gdy będzie prawie zawsze grał w pierwszym składzie to może wtedy myśleć o odejściu, bo wiemy jak takie historie się kończą...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Z wywiadów z trenerem i plotek w internecie wynika, że pomysł sprowadzenia stopera porzucono. Szkoda, będzie nam to się odbijać czkawką aż do zimy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na twitterze/fb/wisla.krakow. Rozbili "Most Wiślaków" na kilka dni. Dzisiaj kolejna część, jutro ostatnia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Znowu? To była nasza filozofia gry i zarządzania klubem jeszcze za poprzedniej władzy : )
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
od wielu lat cierpimy na brak dobrego bramkarza.Był do wzięcia młodzieżowiec Niemczycki-czy był w ogóle temat pozyskania go ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Dobra nie ma co pierd... nie chcialo mi sie pisac za bardzo, ale trzeba bo widze, ze sporo ludzi buja w obłokach,
Generalnie kadre mamy DUŻO słabszą niż w zeszłym sezonie ! Co to, więc oznacza ? No chyba tragedie skoro wtedy ledwo gralismy... Przyszło 3-4 grajkow, ktorzy w sumie nie pokryją strat jakościowych o ilosci juz nie wspominam. Hebert, Vukan, Holownia czy nawet ta panienka Wojtkowski... no i TURGEMAN plus Brozio == zero napastnika Koniecznie !!!! Musimy uzupelnic kadre bo bedzie piszczenie jakich nie bylo po serii 11 w.......ów :/ Reasumując: cieszcie się, że w kadrze jest Boguski bo tak to gralibysmy juniorami i oklepy typu 7 z legia to bylaby norma tfu tfu
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.08.2020 o godz. 18:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ponoc Turgeman jest w Krakowie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież było info od menago, że wszyscy chcą, ale niestety dopóki nie wyleczy urazu to lipa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Wrzucił zdjęcie na Instagrama z ostatniej zimy, sam się dałem na tym przejechać.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Poza tym jeśli analizować kadrę z lipca 2019 do sierpnia 2020 to jest obiektywnie zarząd lepiej teraz przepracował lato. Pozdro |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
od co najmniej 5 lat mamy non stop tyle urazow, ze wystawienie 4 razy z rzedu tej samej jedenastki graniczylo z cudem - chyba nawet nigdy nie bylo tak.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Moim zdaniem przy tak napiętym terminarzu i łatwością łapania kontuzji przez naszych asów, to może się skończyć jak rok temu. Jeśli pierwsza 11 prezentuje potencjał na środek tabeli tak gdy dojdą kontuzję i kartki to znowu bd chłopcami do bicia.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie jestem tego samego zdania, szczegolnie jak odeszło 10 a przyszło 4 :/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
||
To, ze łapali wcześniej tyle urazów nie powiedziane, że teraz tak będzie. To co działo się wcześniej było zjawiskiem patologicznym, w okresie przygotowawczym jakoś tych urazów dużo nie było. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jakim napiętym terminarzu? Tak to wygląda wg rozpiski z 90minut.pl Na początek 2 kolejki w odstępie tygodniowym i mamy 2 tygodnie przerwy na kadrę. Później 4 kolejne serie co tydzień i znowu 2 tygodnie na kadrę. Następnie 2 kolejki co tydzień i znowu przerwa, 1 kolejka i znowu przerwa (!). Dalej gramy 5 kolejek co tydzień do przerwy zimowej - 1,5 miesiąca. Jak dla nas to bajka wręcz - bez PP, pucharów i kadry, bez meczów w środku tygodnia. A poważnie to kpina. 14 spotkań przez pół roku w półamatorskiej lidze to się powinno z brzuchem i na kacu dać radę. Jak ktoś zmęczony to powinien się na szachy przerzucić.
Ostatnio edytowane przez luke1906 : 23.08.2020 o godz. 21:24.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak wypiszesz na siłę 10 wciskając że odeszli Kais, Chorazka czy Wyjadlowski to Ci udowodnię że doszło też 10 w tym Madembo, Starzyński , Gruszkowski czy Plewka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
to chyba dobry moment , aby sobie odświeżyć pierwszą stronę jednego z najpopularniejszych wątków na tym forum xD )))https://www.youtube.com/watch?v=4fzr5K6QBnU ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Lewandowski trafił na fajny okres Lecha Poznań, gdy grali tam ciekawi piłkarze, mieli mocny skład, i mógł się ograć z silnymi drużynami europejskimi w Lidze Europy.
Wisła pomiędzy 2008 a 2010 rokiem zaliczyła zjazd w dół, gdzie piłkarze odchodzili, ale nie przychodzili nowi lub nowi byli słabsi, czego efektem były dwie kompromitacje w europejskich pucharach w 2009 i 2010 roku. Gdyby Lewandowski przyszedł tutaj, pewnie by się tak nie rozkręcił jak w Lechu, ani też nikt by go nie wypatrzył bo Wisły nie było w Lidze Europy - kisił by się dłużej w Ekstraklasie odchodząc pewnie gdzieś po erze Maaskanta (w 2012 roku) do jakiegoś średniaka europejskiego, słabszego niż Borussia |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Potrzebujemy na wczoraj napastnika i młodzieżowca do pierwszego składu
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|