|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
no i wuj, niech se grają, a my patrzmy na siebie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Wczoraj nic nie napisałem bo dostałbym pewnie bana, ale naprawdę uwłaczające jest odpadnięcie z IV ligowcem...
Może to i dobrze, że nie było tej transmisji, bo tylko wstyd poszedłby w Polskę. Znowu szykuje się sezon walki o utrzymanie ![]() Może zakończę cytatem: "Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki" Henryk Reyman
Ostatnio edytowane przez Cycu : 16.08.2020 o godz. 21:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Online |
|
|
Przypomnę, że jedna drużyna spada, z dwójką kandydatów do spadku wygrywaliśmy sparingi.
Żadnej walki o Puchary, żadnej walki o utrzymanie, środek tabeli, coś wygramy, coś przegramy, tu zaskoczymy, tam się zbłaźnimy. ![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No i dlatego dla mnie ten sezon już jest zakończony.
W lidze nie walczymy o nic więc jest mi zupełnie obojętne czy będzie to 5 czy 15 miejsce.Nie jestem księgowym żeby jarać się ile kasy dostaniemy za jakie miejsce. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Spokojnie. Jutro pewnie znów na profilu fb jakaś akcja marketingowa wleci żeby uspokoić kibica i tak będzie za każdym razem kiedy Wisła będzie dostawać wpierd** od spawaczy i hydraulików. Socios w trybie pilnym powinno zwołać zebranie zarządu i wydać komunikat że kibic nie ma zamiaru opłacać z własnej kieszeni tego cyrku.To już lepiej przeznaczyć tą kase na nasze koszykarki...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jeśli jesteś w Socios to chyba wiesz jaki jest ich cel? Nie umawialiśmy się z klubem, że w zamian za nasze składki Wisła ma być niezwyciężona, lub że cokolwiek żądamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Cytat:
Trzeba się w końcu obudzić.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 17.08.2020 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Wypowiedź Skowronka zalatuje takim późnym Stolarczykiem, który w pewnym momencie nie wiedział już z której strony biją.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
odpadliśmy kiedyś z kimś z tak niskiej klasy ?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co najmniej 2 razy w PP z drużynami z klasy okręgowej, jakieś 35 lat (Rozbark Bytom) i 50 lat temu (67 rok z Kawula i Musiałem w składzie z A klasowym Baildonem Katowice).
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.08.2020 o godz. 13:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
Może to jest właśnie dno od którego odbijemy się i później pamiętać będziemy, że to był właśnie ten moment?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Przypominam, że ubiegłoroczna przegrana z Błękitnymi w PP była po meczu z Płockiem - pierwszym z serii dziesięciu porażek. Kibice zjechali wtedy drużynę, zwłaszcza RB9, a potem było z meczu na mecz gorzej. Oby nie było powtórki. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Będzie, ale tylko jesli postawimy na nowe rozdanie. Jeśli mecz z KSZO miał pokazać na kogo można liczyć to myślę że rozwial watpliwosci. Powtorki z ubiegłorocznej serii się nmoze nie spodziewam (nie mamy aż takich problemów kadrowych), ale nie zdziwię się jeśli pierwsze zwycięstwo zaliczymy dopiero w 4 kolejce. Jaga (w), Śląsk (D) Pogoń (w) to max 2 punkty, chyba że rywale nie dojadą z forma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Wywiad z trenerem KSZO
https://weszlo.com/2020/08/17/kszo-w...i-marcin-sasal |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Wisła Kraków i Puchar Polski. Z tego związku dzieci nie ma
Jak wiadomo, Wisła Kraków wyleciała z Pucharu Polski z hukiem. Jeszcze na dobre tak naprawdę nie zaczęliśmy grać tych zawodów, a Białej Gwiazdy nie ma już w rozgrywkach. I jest to takie zaskoczenie jak fakt, że po sierpniu mamy wrzesień, a zima w Polsce nie należy do tych z gatunku najostrzejszych. Zdecydowanie Wisła i Puchar to para niedobrana, dzieci z tego od dłuższego czasu nie ma. Dość powiedzieć, że wiślacy w ostatnich trzech sezonach nie potrafią wyściubić nosa poza 1/32 finału. Rundę później zostaje jeszcze ponad 30 drużyn w grze, a Wisły – w końcu reprezentantów umownej elity – w tym składzie nie ma. Jeszcze odpadnięcie z Lechią po karnych można było zrozumieć, wówczas ekipa Stokowca wygrała całą edycję, ale to, co się stało z Wisłą później, już wytłumaczalnie nie jest. WPADKI Z NIŻSZYMI LIGAMI Najpierw wypad do blamażu z Błękitnymi. Porażka 1:2. Błękitni byli i są drugoligowcem, co więcej nie takim z górnej półki. Sezon 19/20 skończyli na 12. miejscu z ledwie oczkiem zapasu nad spadającą Stalą. W Pucharze Polski – jak się łatwo domyślić – też szału jak niegdyś nie zrobili. Ograli Wisłę, potem jeszcze Sandecję 3:0, ale od Stali dostali już w trąbę. Można było ich ograć? Trzeba było. Teraz przyszła porażka w takich samych rozmiarach z KSZO, które gra piętro niżej niż Błękitni. I gdy ekipa Sasala w swojej lidze mierzyła się z Sokołem Sieniawa, to wyłapała 1:3, ale cóż – od Wisły okazała się mocniejsza. Ciekawie mówił dzisiaj na naszych łamach Marcin Sasal: – Chcieliśmy wygrać ten mecz. Fakt, że to dobrze pokazuje mental tej szatni. Nie było podejścia: OK, 0:0 to dobry wynik. Były pretensje o niewykorzystane sytuacje i to, że pewne rzeczy można było zrobić lepiej. Sportowa złość, zespół żył. W tym momencie musiałem aż trochę uspokoić drużynę. Trzecioligowiec ma 0:0 z Wisłą i nie kalkuluje, że trzeba dowieźć to do dogrywki czy karnych, tylko chce wygrać w podstawowym czasie gry. Jasne, to dużo dobrego mówi o ekipa Sasala, ale też wiele złego o postawie Wisły. KSZO widziało, że przeciwnik jest absolutnie w zasięgu ręki i nie ma się czego bać. To fatalna recenzja dla ekstraklasowicza. SUKCESY? PREHISTORIA Mówiliśmy o trzech ostatnich sezonach Wisły w Pucharze Polski, ale dalej wcale nie jest lepiej. Sezon 17/18 – koniec na 1/8. Sezon 16/17 – finisz w ćwierćfinale. Sezon 15/16 – 1/16 i cześć. Sezon 14/15 – to już 1/16? Spadamy, hej. Sezon 13/14 – 1/8 to już za daleko, zmykamy. Żeby znaleźć półfinał, trzeba się cofnąć do rozgrywek 12/13 i porażki w dwumeczu ze Śląskiem Wrocław. By odnaleźć finał zmieniamy dekadę i jesteśmy w sezonie 07/08, kiedy lepsza okazała się Legia. A żeby dojechać do zwycięstwa Wisły, musimy cofać się do piłkarskiej prehistorii, kampania 02/03 i dwumecz z Wisłą Płock. Bramki w rewanżu strzelali Żurawski i Kuźba, odrabiając straty po porażce w pierwszym spotkaniu spowodowanej golem Jelenia. A przecież od tamtego czasu Wisła sporo wygrała, kolekcjonując sześć mistrzostw Polski. Tylko w tym Pucharze nie szło. Natomiast o ile w lepszych czasach rozgrywki pucharowe były co najwyżej uwierającym kamyczkiem w bucie, o tyle teraz jest to głaz, który trzeba targać na plecach. Naprawdę można wiele mówić o problemach Wisły, ale przecież Puchar Polski jest szansą właśnie dla drużyn, które mają różne kłopoty. Wygrywały go ostatnio między innymi Zawisza, Arka, Lechia, rywal zza Błoń, tylko Wisła jakoś przemóc się nie może. Po pierwsze wstyd. Po drugie brak wyciąganych wniosków. Raz można się skompromitować, bywa, ale rok po roku? Naprawdę, Wisło, mimo kłopotów zbyt mocna jesteś, by robić taką siarę. Źródło: https://weszlo.com/2020/08/17/wisla-...vcz_RJta1-eW24 |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
od minuty 13:25 bramki z sobotniej kompromitacji w najlepszej jak dotąd jakości (kanał PZPNu)
https://youtu.be/fwbSuk_SN_0?t=805 Wieczysta by nie chciała Buchalika? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Buchalik, bywa - ale ta druga bramka...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Z innych kamer nie wyglądała tak tragicznie, ale z bocznej - całkowita kompromitacja
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
X-Ray: bzdura, że największa wina jest Żukowa. Kiedy ostatni raz widziałeś w E-klasie podanie po ziemi ze stojącej piłki wykonane z tej strefy, które przechodzi środkiem boiska przez dwie linie? Ja sobie nie przypominam. A czemu? Bo takie zagranie blokuje się już w pierwszej linii, dając reszcie zespołu czas na ustawienie się. A tutaj, sądząc po rozstawieniu zawodników na boisku, tego zabrakło.
![]()
Współwłaściciel, współsponsor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
żydy nie podołały to może Legia osłodzi nam nastroje ? póki co 0:0 z pastuchami
edit: niestety :(
Ostatnio edytowane przez Arkadiusz.Czerepach : 18.08.2020 o godz. 19:53.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Za drugą bramkę nie podpisałbym się pod ukrzyżowaniem Buchalika, pierwsza kryminał ale to jest znana wada Buchalika, o ile na linii coś umie to na przedpolu i nogami jest tragiczny. Takie jest moje zdanie, możesz mieć inne.
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 18.08.2020 o godz. 20:40.
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A ktoś tu Buchalika za drugą bramkę obwinia?
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
|
Trochę tak to zrozumiałem:
Cytat:
![]()
Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie tak
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zabrakło nam doświadczenia w grze przeciwko III ligowemu zespołowi gdzie gra się całkiem inaczej niż z zespołami z e-klasy czy I ligi, pechowe losowanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Żukow się urwał jak trampkarz, ale drugi powinien mieć napastnika pod kontrolą a stał jak kołek. Oboje zagrali kompromitująco. A to, że jak ktoś napisał Buchal zamiast skracać kąt zaczął się cofać to już szczyt ...
Dlaczego nie wpuszczają jakiegoś młodego do bramki większych baboli nie da się wpuścić. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Podobno plan był taki, żeby Buchalik bronił w Pucharze. To się nabronił... ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|