The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2020, 23:15
R33 napisał(a):Wyświetl post
W poniedziałek, 3 sierpnia.

W lipcu 2010 r. podpisano wtedy 3-letni kontrakt. Prezesem był Bogdan Basałaj, a dyrektorem handlowym Rafał Smalcerz. Jednak nie wiem czy np. jakaś inna osoba była odpowiedzialna za warunki.

Można stwierdzić, że po raz pierwszy od ponad 20 lat mamy niszową markę. Bo Umbro w latach 2006 - 2009 było dość znane.
Niszowa? Ubierają całkiem uznane drużyny w Europie, do tego kontrakt dla sędziów na poziomie UEFA?
Lepsza „niszowa” firma niż „uznana” marka, która robi typowy katalog dla setek drużyn. Większe korzyści finansowe dla nas. Wejdź sobie na sklep Lecha i zobacz ile produktów robi dla nich Macron. U nas? Dalej wisiały koszulki UEFA Europa League z 2010..

Umowa na 5 lat pokazuje, że jest to poważna współpraca. Jedynie czego szkoda mimo tego, że mieszkam na Pomorzu jest to, że nie można chodzić po ludzku w swoich barwach - byłby to jeszcze większy zastrzyk gotówki dla klubu bo ludzie chętnie by kupowali. Tak to wydaj ponad dwie stówki i ubierz koszulkę raz na dwa tygodnie w dniu meczowym.
Ostatnio edytowane przez Sylwek1906 : 29.07.2020 o godz. 23:19.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 30.07.2020, 00:36
To ja zadam może głupie pytanie, ale ponoć takich nie ma, więc jakoś ujdzie. W takiej sytuacji jak nasza, czy to my płacimy Macronowi, Macron nam, czy to jest jakiś barter w zamian za promocję? Na czym miałaby polegać podkreśla na dziś wielokrotnie 'lepszość' takiego kontraktu z perspektywy Wisły, poza oczywiście ewentualnymi strojami spoza katalogu, jeśli to nie Macron płaciłby Wiśle za możliwość pokazania się w polskiej telewizji na koszulkach? Dla mnie to jest dość zagadkowa sprawa, bo skoro ktoś cieszył się, że Macron dla Lecha produkuje dużo rzeczy na sprzedaż, to ja właściwie nie wiem czemu taki klub sportowy nie mógłby zamawiać sobie poszczególnych produktów u różnych producentów (również lokalnych) w miarę zapotrzebowania, zamiast skazywać się na kilka lat na łaskę wielkiego korpo które może mieć wbite w swoich mniejszych kontrahentów.
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Od: 08.2011

Stary 30.07.2020, 15:40
Macron w tej chwili jest najbardziej rozwijająca się marką w piłkarskim światku tak że jak najbardziej dobry wybór, oby tylko design był dobry, choć jak na razie słabsze designy u macrona zdarzają się rzadko.
Szkoda tylko, że na dedyki trzeba czekać, Jaga czy Widzew w podobnym czasie nawiązały umowę z Kappą (czyli tez Włochy) i dedyki dostaną od razu bez czekania.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 30.07.2020, 15:48
Jaga podpisała z tego co wiem umowę z Kappa dużo wcześniej, niż my z Macronem

Nie ma możliwości, by jakakolwiek firma zrobiła koszulki dedykowane z dnia na dzień.
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.07.2020, 16:11
Poczekajmy bo może się okazać, że te standardowe będą całkiem fajne

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.07.2020, 18:54
Dla mnie te basic byłyby całkiem spoko.

https://twitter.com/leniwiec1989/sta...01558207860736

Za to te z kołnierzykami, które gdzieś się przewijają w necie trochę kiepsko wyglądają.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2020, 19:07
Projekt, który jest na poprzedniej stronie jest sensowny i nic bym nie zmieniał. Jakby jeszcze zrobili za taką koszulkę cenę w okolicach ~170 PLN to myślę, że jej odbiór byłby bardzo dobry.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 30.07.2020 o godz. 19:13.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Stary 30.07.2020, 23:37
Nie wiem kiedy były głosy o Kappie u Jagi, ale u Widzewa widzę plotki były w połowie kwietnia a w Wiśle o Macronie bliżej końca maja czyli rozmowy podejrzewam mogły się toczyć w podobnym terminie. Pytanie kiedy wszystko dopięli na guziki, bo oficjalne info to wiadomo różnie niektórzy czekają aż wygaśnie umowa z poprzednim dostawcą a niektórzy robią to wcześniej jak Pogoń np (zmiana z Ziny na Capelli).
Odpowiedz cytując
Gorlicki Wiślak
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 02.08.2020, 10:24
Jutro prezentacja nowego modelu, wie ktoś o której godzinie dokładnie? Będzie jakaś transmisja na YouTube?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.08.2020, 07:22
Ale wiecie że stroje będą tylko tymczasowe na kilka miesięcy? Fajerwerek się nie spodziewajcie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.08.2020, 08:52
Fejerwerki to nie będą, ale nie będzie też tak źle - wg mnie stroje całkiem ok.
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 03.08.2020, 18:13
https://www.wisla.krakow.pl/uploads/...814.1579887311 - nowe stroje
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 03.08.2020, 18:25
Proste, schludne, ciężko się do czegoś przyczepić, zwłaszcza, że są to komplety "tymczasowe".

Pierwsze skojarzenia to chyba koszulka z "Tyskie".
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 03.08.2020, 21:15
Ten czerwony trochę za jasny, ale zgadzam się, że w sumie idealny zestaw na przeczekanie. Cóż, trzeba kupić.

Tyskie z Umbro też miały ten czerwony taki jasny pewnie stąd skojarzenie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.08.2020, 21:48
Nie są złe. Nie wiem, czy nie ładniejsze od adidasowych z ostatnich sezonów. Im prostsze, tym lepsze. W naszej lidze Górnik ma ładne stroje, my mieliśmy fajne stroje pod koniec Cupiała.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.08.2020, 21:52
na minus te paski na ramionach , i dziwny kołnierzyk

na plus fajna "gra" logo Macrona z V z loga sponsora i z Białą Gwiazdą
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.08.2020, 22:35
na przeczekanie na jedna runde ok, ja i tak jestem zdecydowany kupic dedykowana
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Od: 06.2010

Stary 04.08.2020, 08:44
Wiadomo model przejściowy, liczy się każdy grosz, ale według mnie desing tragiczny, rodem z B Klasy, o dresie już nie wspominając. Do Adidasa raczej bez podjazdu ale wiadomo gusta, guściki pewnie się znajdą osoby dla których są piękne, ale nie oszukujmy się, mimo że to prężnie rozwijająca się firma daleko jej do poziomu Adidasa czy Nike.
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 04.08.2020, 10:32
Cieszy, że w końcu na koszulki wróciła prawdziwa czerwień, a nie jakieś odcienie bordo i te pasy
Co do designu to tak jak w życiu, jednemu się podoba, a drugiemu nie, wszystkim nigdy nie dogodzi.

Martwi mnie co innego, już dzień po premierze, a w sklepie nadal do wyboru tylko jeden kolor koszulki meczowej, tak samo nie ma dostępnej polówki którą prezentował Buksa czy czerwonej koszulki treningowej, a które po opiniach w Internecie najbardziej się spodobały kibicom.

Macron mówił, że z dedykowanymi koszulkami się nie wyrobił, ok, można to jeszcze zrozumieć, ale żeby zwykłych katalogowych modeli nie dostarczył na czas to już kpina!
Kto wie ile tych koszulek już by wczoraj zeszło pod wpływem chwili, gdyby w sklepie był cały asortyment dostępny taki jak na prezentacji.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 04.08.2020 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 04.08.2020, 12:39
Zobaczymy jeszcze jak to będzie z wirusem jesienią i zimą. Może się okazać, że do końca roku gramy w tych.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Kapcok7
Member

Od: 06.2010

Stary 04.08.2020, 14:05
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie co innego, już dzień po premierze, a w sklepie nadal do wyboru tylko jeden kolor koszulki meczowej, tak samo nie ma dostępnej polówki którą prezentował Buksa czy czerwonej koszulki treningowej, a które po opiniach w Internecie najbardziej się spodobały kibicom.
[/B]
Tak naprawdę nie wiemy jakie Macron ma plany wobec tej "przejściowej koszulki" może zamierza sprzedawać tylko czerwoną, zważywszy na fakt jak znikoma ilość ludzi kupuje wyjazdówki.
„Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki”
Odpowiedz cytując
Alonso19
Member

Stary 04.08.2020, 14:38
229zł za przejściowy strój z katalogu to trochę jednak przesada.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 04.08.2020, 14:52
^ też mi się wydaje, że cena jest przesadzona, nie orientuje się jakoś wybitnie w rynku stricte ubrań sportowych, natomiast bylem przekonany, że ponad 2 stówki za meczówkę, życzą sobie tylko te marki 'premium' jak Adidas, Nike czy Puma, z całym szacunkiem dla macrona, w sklepach i świadomości ludzi nie są tacy popularni (o ile w ogóle ktoś kojarzy tą firmę, ja ich sklepu w PL nie widziałem nigdzie) i liczyłem na to, że cena za meczówkę zakręci się koło 160 ziko, szczególnie, że to nawet niededykowane katalogówki...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.08.2020, 14:54
Takie ceny były zawsze.

Za czasów Umbro były po 199 zł. Cena była mocna przesadzona, w tamtych czasach zwykła koszulka Umbro tego typu to koszt około 100 zł. Sam kupiłem ,,meczówkę" z sezonu 2007/08 i nie wiem czy mi się jakaś wadliwa sztuka trafiła ale było w niej strasznie gorąco w letnie dni.

Cen Nike już dokładnie nie pamiętam ale chyba też 199 zł. Adidas od razu narzucił ceny powyżej 200 zł.

Sylwek1906 napisał(a):
Wejdź sobie na sklep Lecha i zobacz ile produktów robi dla nich Macron. U nas? Dalej wisiały koszulki UEFA Europa League z 2010.
Uwzględniając specyfikę miasta derbowego oraz województwa które kibicuje jednemu klubowi która przekłada się na ilość zakupów tego typu rzeczy to chyba sam wiesz skąd różnica w ofercie. Zobacz jak Adidas zaopatruje Warszawę.
Odpowiedz cytując
malaparte
Member

Od: 05.2011

Stary 04.08.2020, 16:13
póki co,wygląda to dosyć skromnie..liczyłem na bogatszą ofertę szczególnie odzieży lifestyl-owej, no i ten stary herb SSA, to była dobra okazja do powrotu do wspólnego z TS-em herbu..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 04.08.2020, 17:24
malaparte napisał(a):Wyświetl post
pno i ten stary herb SSA, to była dobra okazja do powrotu do wspólnego z TS-em herbu..
?

10 znaków.
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.08.2020, 16:39
Dziwi troche cena koszulek zaproponowana w chwili obecnej, ten model koszulki w sklepie internetowym jest do kupienia (tyle że bez Gwiazdy) za 109 złotych. Biorąc pod uwagę że klub ma sprzęt taniej to marza na koszulce wynosi ponad 100%
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 06.08.2020, 17:10
Neo1221 napisał(a):Wyświetl post
Dziwi troche cena koszulek zaproponowana w chwili obecnej, ten model koszulki w sklepie internetowym jest do kupienia (tyle że bez Gwiazdy) za 109 złotych. Biorąc pod uwagę że klub ma sprzęt taniej to marza na koszulce wynosi ponad 100%
Może dlatego, że cenę ustala rynek a nie to za ile kupujesz dany produkt od producenta? Kupuj tanio, sprzedawaj drogo, proste.

Koszulka Legii - 269 złotych. Koszulka Lecha - 250 złotych.
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
JudasPriest
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 06.08.2020, 17:31
Ale weź pod uwagę że w Krakowie kupuje się koszulki klubowe praktycznie tylko na mecze, więc automatycznie popyt jest niższy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 06.08.2020, 18:31
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Ale weź pod uwagę że w Krakowie kupuje się koszulki klubowe praktycznie tylko na mecze, więc automatycznie popyt jest niższy
Co oznacza, że przy zmniejszeniu marży o połowę, trzeba byłoby sprzedać dwa razy tyle koszulek, żeby zarobić dokładnie tyle samo, a co dopiero więcej.

Czy w warunkach tak ograniczonego popytu jest to osiągalne?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów