The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Gunner1906
Senior Member

Od: 05.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2020, 03:53
Kolego ale gdyby przyszło wypisywać listę obrońców po 30 którzy dają radę to nagle dobilibysmu do 1000 strony tematu. Oczywistym jest że prědzej znajdziesz po 30 dobrego obrońcę niż napastnika
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2020, 06:56
Zgadzam się z Xantim
W dzisiejszych czasach na peak formy napastnika* wskazuję się lata 30-34
Nieprzypadkowo mówi o tym Lewy, Zlatan, najlepszy sezon w życiu rozegrał Benzema
Nieprzypadkowo Ronaldo wyewoluował ze skrzydłowego w środkowego napastnika, żeby przedłużyć bycie na topie
Na 20 najlepszych w tej chwili na tej pozycji na świecie nie wiem czy 20% jest poniżej 30 (Kane, Lukaku, może Icardi i kto dalej?)
To już się stało reguła nie wyjatkiem
Ale ok, nie mówmy o fenomenach motorycznych
Spójrzmy na nasze podwórko Angulo, bracia Paixao, rozkład goli w karierze Robaka, Gytkjaer już ma 30 skonczone
Czepianie się wieku Beciraja, rówieśnika Lewego czy Aguero że przychodzi na 2 lata to jest absurd

* pisze tutaj o pozycji środkowego napastnika, więc siła rzeczy bocznych jak Mane, Salah czy Mbappe nie wliczam bo to zupełnie inna pozycja i inne wymagania
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 29.07.2020, 08:54
Wywiad z początku lipca z Asmirem Suljicem.
https://futbolnews.pl/newsroom/30143...iwna-atmosfere

" Po opuszczeniu Videotonu mogłeś trafić do Wisły Kraków, z którą nawet podpisałeś kontrakt. Dlaczego zmieniłeś zdanie?

Zanim miałem podpisać kontrakt, kontaktował się ze mną trener zespołu, Joan Carillo. Powiedział mi, że Wisła Kraków to największy klub w Polsce. Zaakceptowałem warunki, aczkolwiek dowiedziałem się o jego trudnej sytuacji. Przemyślałem tę decyzję i zdecydowałem się na rozwiązanie umowy. Od tamtej pory śledziłem jednak sytuację Wisły i wiem, że ostatnio trochę się poprawiła. Może wkrótce rzeczywiście powalczy o tytułâ€Ś"

"Co jest dla ciebie najważniejsze w życiu?

Najważniejsze to mieć obok siebie uczciwych przyjaciół oraz mieć możliwość pomocy innym ludziom. W Krakowie byłem tylko cztery tygodnie i chociaż od tamtego czasu minęły dwa lata, wciąż mam przyjaciół w ludziach, których wtedy poznałem."
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.07.2020, 09:35
Ja nie narzekam na zakup Beciraja w żadnym wypadku.

Po prostu nie lubię zaklinania rzeczywistości.

Ok, niech będzie - Lewandowski ma najlepszy okres w życiu. Tytan pracy jeszcze zjazdu nie zaliczył. Generalnie ciężka praca, fizjoterapia i suplementacja z najwyższej półki jest w stanie przedłużyć o parę lat żywotność organizmu. Nie oszukujmy się - Lewego czeka zjazd. I to bardzo niedługo. Podobnie będzie z Immobile. <- czyli ta dwójka wyjątki.

Benzema to najlepszy był w czasach Lyonu.

Cristiano Ronaldo - uważam, że najlepsze sezony to on już ma za sobą.

Messi - jak wyżej.

Suarez - jak wyżej.

Oczywiście można być świetnym po 30tce ale peak jest wcześniej ewidentnie.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 29.07.2020, 09:55
ale było juz pisane , że dużo zależy od charakterystyki zawodnika pozycji na boisku itp
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.07.2020, 12:05
Kilka stron o niczym, dajcie chłopu zagrać i będziemy oceniać. Na papierze wygląda dobrze.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.07.2020, 12:13
Ale o czy jest ta rozmowa? Oczywiście, że w profesjonalnej lidze tacy goście to zazwyczaj już emeryci. Ale u nas? !
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 29.07.2020, 15:27
Nasza sytuacja finansowa jest jaka jest. Płynność finansowa i wyjście długów jest priorytetem. Każdy zawodnik jest więc na sprzedaż. Odejście Savicevića to na pewno osłabienie. Wątpię, żebyśmy w przyszłym sezonie byli mocniejsi niż w minionym. Niewykluczone, że będziemy słabsi kadrowo. Wynik sportowy jednak wcale nie musi być gorszy, bo mało prawdopodobne żeby przytrafiła nam się tak absurdalna seria porażek. Myślę, że środek tabeli wymęczymy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 29.07.2020, 18:33
Arked napisał(a):Wyświetl post
Nasza sytuacja finansowa jest jaka jest. Płynność finansowa i wyjście długów jest priorytetem. Każdy zawodnik jest więc na sprzedaż. Odejście Savicevića to na pewno osłabienie. Wątpię, żebyśmy w przyszłym sezonie byli mocniejsi niż w minionym. Niewykluczone, że będziemy słabsi kadrowo. Wynik sportowy jednak wcale nie musi być gorszy, bo mało prawdopodobne żeby przytrafiła nam się tak absurdalna seria porażek. Myślę, że środek tabeli wymęczymy.
Wystarczy ze braknie pana KUBY , i beda nas lali wszyscy jak pod koniec tego sezonu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 29.07.2020, 22:21
Arked napisał(a):Wyświetl post
Sądzę podobnie, głownie też dlatego że do ligi trafiają 3 bardzo słabe drużyny. Słabsze wg mnie niż Raków i ŁKS rok temu.

Kadrowo na starcie sezonu 20/21 możemy być mocniejsi niż na starcie sezonu 19/20, choć już nie rundy wiosennej 19/20 gdzie jednak zimą solidnie się wzmocniliśmy nie osłabiając przy tym (wiadomo - utrzymanie to był priorytet).

Teraz zapewne przejdziemy duże przeobrażenie, świadomie skracając naszą lawkę rezerwowych, ale z nadzieją że nie będziemy mieć takiego szpitala.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2020, 19:56
Curro Sanchez blisko Wisły Kraków via transfery.info oraz Kiewicz
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.07.2020, 20:13
Kuba dużo się nie nagra bo zagraz chwyci kontuzje bo u niego to już to normalne. Jak zagra w połowie meczy b3dzie db.
Becijara bym się nie cieszył bo na ten momebt nie ma mu kto piłek podawać. Wojtkowski nawet odszedł i to za darmo. A przedlużyli kontrakt z ...boguskim i głupio tracą hajs
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 30.07.2020, 20:39
jenrdusiu może zamiast zrzędzić przeczytasz post wyżej brylanta.

Widzę że w tym okienku naprawdę idziemy w jakość. Beciraj i Curro powinni naprawdę dać jakość. No i oczywiście Boguski

Zupełnie serio - jeszcze jedna osoba do napadu / skrzydła oraz obrońca, który mógłby grać też na lewej stronie i możemy z dużymi nadziejami zaczynać kolejny sezon. Z takimi zawodnikami powinniśmy mierzyć w górną ósemkę.

Edit - tak sobie przeglądam skład i wychodzi mi na chwilę obecną coś takiego
Lis
Niepsuj, Janicki, Klemenz, Sadlok/Burliga
Błaszczykowski, Basza, Żukow, Kuveljic, Curro
Beqiraj

Na rezerwie
Buchalik
Burliga/Sadlok, Hoyo, Szot
Mak, Boguski, Chuca, Pawłowski
Buksa
Ten skład ma potencjał. Ktoś na lewę obronę, ktoś do przodu i jesteśmy całkiem mocni.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 30.07.2020 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 30.07.2020, 23:19
Powiem tylko tyle,Klemenz i Janicki... Jak ktoś tego nie widzi to lekaez już nie pomoże...
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.07.2020, 23:34
taka obrona to jest znowu ponizej 10 miejsca w sezonie
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 31.07.2020, 04:30
Dokładnie nasz środek obrony wymaga solidnego wzmocnienia.

Co do składu kolegi Tantala to trzeba pamiętać o miejscu dla młodzieżowca.
Odpowiedz cytując
1906T
Junior Member

Od: 04.2017

Stary 31.07.2020, 05:11
Jeśli chodzi o Curro to jest to gość młody, z niezłym CV i wybornymi statystykami w zeszłym sezonie LaLiga2. Na papierze wygląda to co najmniej obiecująco.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 31.07.2020, 05:39
Pojawiła się wiadomość na TT jakiegoś hiszpańskiego dziennikarza, że nie było żadnego kontaktu z Polski w sprawie Churro. Twierdzi tak po rozmowie z agentem piłkarza.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 31.07.2020, 08:25
Teraz coraz rzadziej piłkarze mają jednego agenta. Najlepsi zawodnicy mogą rzeczywiście mieć jednego, który ma dobrą reputację. Albo tym, którzy nie ruszają się z jednego kraju wystarczy jeden.

Ale jak jest możliwość wyjazdu za granicę, to podpisuje się autoryzację na konkretne rynki. Np. taki Sanchez może mieć podpisany papier z agentem z rynku belgijskiego, agentem z rynku polskiego i agentem z rynku norweskiego.

Teoretycznie więc, jeśli hiszpańska gazeta dzwoni do hiszpańskiego agenta, to on może o niczym nie wiedzieć, bo Sanchez załatwia transfer do Polski z kim innym.

Ale i tak ostatecznie myślę, że to kontrolowany przeciek z klubu w celu eliminacji źródła.
Odpowiedz cytując
adfurle
Senior Member

Stary 31.07.2020, 09:37
Fajny, ofensywny grajek i być może niedługo wolny. Brazol z włoskim paszportem, grający obecnie w Rumunii:

https://www.transfermarkt.pl/gustavo...spieler/268223
https://www.youtube.com/watch?v=8m4mKsyYO1Y

No i ta jego lewa nóżka. Ech, żeby ktokolwiek zluzował Sadloka przy wykonywaniu SFG
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.07.2020, 10:05
Sadloka przy sfg może nawet sprzątaczka zluzować efekt finalny będzie podobny
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 31.07.2020, 11:57
Heh nie ma i ni było tematu nijakiego Curro Sancheza, a goście wstawiają już go do składu No nic, naście lat na karku lub 2-3 lata zainteresowania Wisłą robią swoje.

Nie dziwię się, że wolfy nie udziela się, gdyż nie ma z kim i o czym gadać. :/

Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Stary 31.07.2020, 13:37
Kilkanaście lat to ja się Wisłą interesuję, ale fakt, jeśli temat zmyślony to dałem się podpuścić jak dziecko. Z drugiej strony podawanie, że zawodnik przechodzi u nas testy medyczne wyglądała dość wiarygodnie. Kiedyś jak wymyślano tematy transferowe z d... to były jakieś infa o prowadzonych niby rozmowach które to niby nie dochodziły do skutku. Padło też gdzieś że to sposób na wykrycie przecieków klubie?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 01.08.2020, 09:36
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Heh nie ma i ni było tematu nijakiego Curro Sancheza, a goście wstawiają już go do składu No nic, naście lat na karku lub 2-3 lata zainteresowania Wisłą robią swoje.

Daj sobie siana z takimi postami. To jest temat "plotki i propozycje". Tutaj można, a nawet trzeba sobie fantazjować. Ja się cieszę, że forum trochę odżyło i jest w ludziach jakiś entuzjazm.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.08.2020, 10:07

To czy on do nas trafi czy nie to czas pokaże, ale jeśli tak to ktoś będzie musiał posypać głowę popiołem.

Temat był w mediach, więc można było uznać że sza se są większe od 0 i fajnie sobie "pomarzyć" że do nas trafi. Zresztą podobnie jak Savic który nieoficjalnie dostał od nas dobrą ofertę.

Czasem mi się wydaje że ludzie myślą że transfery się załatwia w 2 dni...
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.08.2020, 12:15

Jakkolwiek bardzo go lubię/lubiłem, wolfy wchodził tu, żeby słać joby, więc akurat byłby w swoim żywiole : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 01.08.2020, 12:41
Wydaje mi się, że po prostu czekamy cierpliwie w kolejce na piłkarzy, którzy przeciągną swoje negocjacje i nie załapią się do zespołów będących dla nich priorytetem. No cóż, ja spokojnie czekam i nie spodziewam się fajerwerków. I tak jestem mocno zaskoczony, że dołączył do nas Beqiraj. Wzbudza to moją podejrzliwość ale z drugiej strony głęboko wierzę, że w klubie wiedzą co robią.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 02.08.2020, 20:45
czaro napisał(a):Wyświetl post
Jakkolwiek bardzo go lubię/lubiłem, wolfy wchodził tu, żeby słać joby, więc akurat byłby w swoim żywiole : )
No właśnie brakuje troche chłopa bo nie ma kto temperować gorących głów, a ja za abrdzo nei mam czasu i ochoty

Tu nie chodzi o to, że temat "plotki", ale o to żeby nie siać fermentu i gościa wstawiać do 11 bo potem są duże rozczarowania.

Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 03.08.2020, 10:25
Ciekawy zawodnik względnie młody, wysoki i wolny

https://www.transfermarkt.pl/filip-b...spieler/404951

https://www.youtube.com/watch?v=H4_pfYhOxs4

Albo LO - który wygrywał z sąsiadkoą

https://www.transfermarkt.pl/besir-d...464.1589395766

Ciekawy i młody zawodnik
https://www.transfermarkt.pl/jan-ber...spieler/344311
Powód: Dodanie
Ostatnio edytowane przez topamers : 03.08.2020 o godz. 11:51.
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.08.2020, 22:58
To nie żadna plotka ani propozycja z mojej strony, ale ciekawy jestem opinii.

Thiago Cionek (34 lata) stał się właśnie wolnym graczem. Ostatni sezon 28 występów na koncie w spadkowiczu z Serie A - SPAL.

Przemawia za nim doświadczenie i nasz zupełny brak solidnych obrońców, ale właśnie pytanie... Czy Cionek jest jeszcze w stanie być solidnym stoperem na poziom Ekstraklasy?

Co myślicie?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów