The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2020, 09:58
Mnie smieszy twoje przeswiadczenie ze wiesz najlepiej.
Skad pewnosc ze Kuba zostanie na skrzydle?
Nie tacy jak Vukan odchodzili i sobie Wisla radzila. Mnie smieszy jak piszesz, ze za VUkana przyjdzie jeden zawodnik Dalej widze niektorzy fruwaja w czasach kiedy Wisla placila kilkaset tysiecy euro za jednego zawodnika
Przyjmij. Vukan przyszedl za kilkadziesiat tysiecy euro i za podobne pieniadze (czy to za podpis czy za odstepne) przyjdzie jego nastepca.
A zakladajac ze Vukan sprzedany zostal za 400 tys to najpewniej polowa idzie na biezace wydatki klubu, polowa zasila transfery. Stad napisalem, ze bedzie dwoch solidnych kopaczy Tak, kopaczy. Gdybysmy mieli pilkarzy na kazdej pozycji bylibysmy w innym miejscu. Ale nie jestesmy i pora sie pogodzic z rzeczywistoscia na chwile obecna.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.07.2020, 10:16
Jeśli ktoś piszę że Vukan dawał jakość to nie mam pytań. Na jesień był w beznadziejnej formie, robił masę błędów. Gość miał pojedyncze przebłyski. Podsumowaniem jego osiągnięć jest transfer do 2 ligi Tureckiej i to do beniaminka. Rozumiem że gość który robi różnice ląduję w tak zacnym klubie bo menedżerowie nie widzą w nim tego co tu na forum.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 26.07.2020, 10:22
„Wiele słyszałem o Wiśle, czasem sprawdzam też, co dzieje się w polskiej piłce. Wiem, że to klub z tradycjami i kiedy pojawiła się szansa dołączenia do zespołu, nie myślałem więcej o innych opcjach” – tak mówił po podpisaniu kontraktu nowy nabytek Białej Gwiazdy

Kamyczek do ogrodka ze nikt do nas nie chce przychodzic bo jest dno dna.
Mimo wszystko Wisla wciaz cos znaczy i jest rozpoznawalna. Niewatpliwie obecnosc Kuby sprawia, ze ta rozpoznawalnosc nabiera wartosci i nie jest tylko wspomnieniem przeszlosci.
Podobno jeszcze dwa fajne transfery nas czekaja w najblizszym czasie.
Odpowiedz cytując
guardian_angel
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.07.2020, 12:06
Uwielbiałem gościa, śmiało miał potencjał na bycie drugim Maorem, no ale 3/4 meczów znikał z pola widzenia do tego glupie straty. Jak te pieniądze są prawdą to innej decyzji być nie mogło.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Stary 26.07.2020, 12:57
Ja Vukana tak naprawdę będę pamiętał tylko z jego pięknej asysty w derbach, asysty dla pasiastych ladacznic
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.07.2020, 13:19
https://m.youtube.com/watch?v=_w0u2k8ew24
Prawda jest taka, ze gdyby ktoś z takim video do nas właśnie przychodził, to byśmy sikali po łydkach
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.07.2020, 13:26
Uwazam ze Vukan mial potencjal , jako jeden z niewielu w Wisle kumal na czym polega gra ofensywna , wolalem straty ale tez przeblyski Vukana niz izolacje Bashy ktorego niecierpie , bo to ani def pom ani ofen pom , nie trawie takich graczy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.07.2020, 13:35
Stefanem Saviciem zainteresowany jest Real Zaragoza wiec prawdopodobnie zostanie nam Suljic a najlepszy byłby powrot Imaza niestety do tego to raczej nie dojdzie
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 26.07.2020, 14:51
Vukan fajny gość, lubiłem go i będę go miło wspominał, ale zgadzam się, że ze wszystkich ubytków, akurat jego możemy nie odczuć, choćby z tego prostego powodu, że środek pola mamy najmocniej obsadzony. Owszem Vukan jak był swojej najlepszej formie, to był topowy zawodnik ligi, ale rzadko kiedy tak naprawdę to pokazywał, bo albo miał uraz albo po urazie słabą formę. Sprzedaż Vukana, to dowód, że wreszcie są realizowane zakładane plany, warto sobie przypomnieć, że Vukan właśnie po to tu przychodził, żeby po roku go sprzedać z zyskiem, po pierwszych meczach można byłoby pomyśleć, że zarobek będzie bardzo okazały, później można było zakładać, że będzie tu grać wiecznie, stanie się ligowym dżemem i żadnej kasy nie obejrzymy, ostatecznie te 400 tys o którym się najczęściej mówi to dobry deal (nawiasem mówiąc dokładnie taki sam post mógłbym skrobnąć o Bashy, który podobno też ma oferty, więc jeżeli będzie ona sensowna, to myślę że należy z nim zrobić to samo. Oczywiście lukę trzeba uzupełnić, ale moim zdaniem nie jest to akurat najpilniejsze, najważniejsze moim zdaniem, to uzupełnienie skrzydeł, lewy i środkowy obrońca i napastnik (zakładam, że Alona nie wykupimy, a Grabowski niech wydupca, nie dość że jest słaby, to jeszcze woli grać w Niecieczy).
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 26.07.2020, 14:56
Co do Suljica i Savicia, to osobiście uważam, że żaden z nich tu nie trafi, bo za dużo się o nich gada i piszę, o Beciraju się dowiedzieliśmy jak miał testy medyczne przed podpisaniem kontraktu, więc zakładam, że ktokolwiek nie przyjdzie, to będzie podobnie, bo na szczęście udało się nam wypływ informacji zatrzymać.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 26.07.2020, 19:12
Czy ktoś ma informacje odnośnie kontraktu Buksy?

Bo od 1 lipca mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem (wchodzący w życie od 1 stycznia), bez informowania o tym klubu...

Niby byli dogadani, a mijaja dwa tygodnie i nie ma kto podpisu złożyć...

Mam nadzieję, że nie bawią się na dwa fronty, bo coraz bardziej tak to zaczyna wyglądać...
Ddf
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 26.07.2020, 19:44
Tak odnośnie narzekających na Beciraja;
Królowie strzelców tego sezonu
Bundesliga - Lewandowski 31 lat
Premier League - Vardy 33 lata
La Liga - Messi - 33 lata
Serie A - Immobile 30 lat lub Ronaldo 35 lat (zostały 2 kolejki)
Ligue 1 - Ben Yedder 29 lat i Mbappe 21 lat
Jupiler League - Mbokani 35 lat i David 20 lat

Fatos ma 32 lata i jak zaskoczy to może nawet ze 4 lata u nas pograć.Moim zdaniem to może być taki nasz Angulo
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 26.07.2020, 19:57
Lonia napisał(a):Wyświetl post
Tak odnośnie narzekających na Beciraja;
Królowie strzelców tego sezonu
Bundesliga - Lewandowski 31 lat
Premier League - Vardy 33 lata
La Liga - Messi - 33 lata
Serie A - Immobile 30 lat lub Ronaldo 35 lat (zostały 2 kolejki)
Ligue 1 - Ben Yedder 29 lat i Mbappe 21 lat
Jupiler League - Mbokani 35 lat i David 20 lat

Fatos ma 32 lata i jak zaskoczy to może nawet ze 4 lata u nas pograć.Moim zdaniem to może być taki nasz Angulo
W przypadku napastnika wiek nie jest wyznacznikiem, tak samo jak i bramkarza. Aczkolwiek myślę, że przebije Angulo i będzie charakterystyką gry i techniką bardziej zbliżony do Ljuboji.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.07.2020, 20:20
Co wieku to zależy od napastnika i na czym on bazuje. Przykładowo Maciej Żurawski jak wracał do nas w 2010 r. to był już cieniem piłkarza sprzed lat, ale on zawsze bazował na motoryce, rajdach w pole karne itp. Natomiast powracający w 2009 r. do polskiej ligi Tomasz Frankowski strzelał dużo bramek (zostając nawet w sezonie 10/11 królem strzelców) tyle, że on zawsze bazował na ustawianiu się itp.

Wiadomo, że to też wszystko się zmienia i ta ,,długowieczność" się z roku na rok wydłuża.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 26.07.2020, 20:50
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Mnie smieszy twoje przeswiadczenie ze wiesz najlepiej.
Skad pewnosc ze Kuba zostanie na skrzydle?
Nie tacy jak Vukan odchodzili i sobie Wisla radzila. Mnie smieszy jak piszesz, ze za VUkana przyjdzie jeden zawodnik Dalej widze niektorzy fruwaja w czasach kiedy Wisla placila kilkaset tysiecy euro za jednego zawodnika
Przyjmij. Vukan przyszedl za kilkadziesiat tysiecy euro i za podobne pieniadze (czy to za podpis czy za odstepne) przyjdzie jego nastepca.
A zakladajac ze Vukan sprzedany zostal za 400 tys to najpewniej polowa idzie na biezace wydatki klubu, polowa zasila transfery. Stad napisalem, ze bedzie dwoch solidnych kopaczy Tak, kopaczy. Gdybysmy mieli pilkarzy na kazdej pozycji bylibysmy w innym miejscu. Ale nie jestesmy i pora sie pogodzic z rzeczywistoscia na chwile obecna.
Wiem najlepiej ? Pewność, że Kuba zostanie na skrzydle?
Przecież wyraźnie napisałem, że bez transferu to z obecnej kadry piłkarski na 10 to jedynie Kuba byłby w stanie zastąpić Vukana, ale raczej zostanie na skrzydle, a na środek będzie jedynie schodził.
Ale to oczywiście, że ni tacy odchodzili jak Vukan, tylko że Ty napisałeś, zeodejavia Vukana nie poczujemy z czym ja się nie zgadzam i nigdy nie zgodzę. Jeśli to kimś porównywalne dobrym nie zastąpiły to odczujemy. Chuca go nie zastąpi. Vukan dawał jakość i tyle w temacie.
A co, chcesz za te powiedzmy 400 tyś kupić ilu zawodników 2, 3 4 To już Ci mówię że byle junior Mlynski z Arki za tyle gdzieś pójdzie bo podobno Legia i cracovia przebijają ofertę cały czas. A Ty chcesz za Vukana sprowadzić 4 i jeszcze żeby podobnie dobrze grali. Zejdź na ziemię
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 26.07.2020, 22:12
Niby się staramy o Młyńskiego. Jakoś mi się nie widzi, żeby tu trafił, choćby ze względów kibicowskich, ale i oczywiście finansowych, choć pewnie jeżeli rozkminia gdzie by miał szanse na grę, to my nie mamy nikogo praktycznie na skrzydło . Inna sprawa, że moim zdaniem Młyński miał ledwie przebłyski w ESA i ten ewentualny transfer nie byłby wzmocnieniem.
https://sport.trojmiasto.pl/Mateysz-...a-n147220.html
Ostatnio edytowane przez Matios98 : 26.07.2020 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.07.2020, 22:28
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
W przypadku napastnika wiek nie jest wyznacznikiem, tak samo jak i bramkarza. Aczkolwiek myślę, że przebije Angulo i będzie charakterystyką gry i techniką bardziej zbliżony do Ljuboji.
tez jestem optymistycznie do goscia nastawiony, jednak Albanczycy/Kosowianie maja charakter i nie beda frajerami

ale boje sie bardziej ze sie szybko polamie przy naszych magikach...
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.07.2020, 22:56
Matios98 napisał(a):Wyświetl post
Niby się staramy o Młyńskiego. Jakoś mi się nie widzi, żeby tu trafił, choćby ze względów kibicowskich, ale i oczywiście finansowych, choć pewnie jeżeli rozkminia gdzie by miał szanse na grę, to my nie mamy nikogo praktycznie na skrzydło . Inna sprawa, że moim zdaniem Młyński miał ledwie przebłyski w ESA i ten ewentualny transfer nie byłby wzmocnieniem.
https://sport.trojmiasto.pl/Mateysz-...a-n147220.html
Gdybyśmy mieli kasę to bardzo bym chciał takiego piłkarza w Wiśle
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 26.07.2020, 23:45
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Jaki Ljuboja, przecież to był leń z super techniką, który wykonywał wolne jeszcze we Francji, a Beqiraj to całkiem inny typ piłkarza, walczak z silnym uderzeniem, który częściej uderza ze szpica niż bawi się w jakieś techniczne podcinki.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Stary 27.07.2020, 09:03
Ljuboja to był akurat fenomen i raczej wyjątek 1 na 10000, który przerastał kompletnie tę ligę.
Z drugiej strony świadomy tego gość, który większość czasu spędzał w klubach Wawy i miał wyjebkę - liczby i tak wykręci jak się postara

Ten Beciraj wygląda na konkretnego i twardego zawodnika.
Dwie kwestie tylko to jak z wiekiem te umiejętności i statystyki się zmniejszą, a druga to regeneracja i podatność na kontuzję.

Savic moim zdaniem to kategoria marzeń - jest to łakomy kąsek, ograny i na celowniku np. Zaragozy. Ale warto zyc nadzieją
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 27.07.2020 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2020, 09:31
Pamiętam jak do klubu wrócił Kasperczak i miał podczas przygotowań, a później w eliminacjach do pucharów 10 zawodników na krzyż, w tym jednego dywersanta. Piękne czasy. Paweł mógłby wrócił, popykałby sobie na treningu
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.07.2020, 10:47
Sezonow w którym na pierwszych treningach byla garstka piłkarzy + juniorzy było więcej, niż tych gdzie kadra była w 90% skompletowana.
Gorzej niż teraz było choćby przy ostatnim podejściu do klubu Smudy.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.07.2020, 12:25
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Sezonow w którym na pierwszych treningach byla garstka piłkarzy + juniorzy było więcej, niż tych gdzie kadra była w 90% skompletowana.
Gorzej niż teraz było choćby przy ostatnim podejściu do klubu Smudy.
Racja, pamiętam : )
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Bogdan81
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 28.07.2020, 13:59
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś ma informacje odnośnie kontraktu Buksy?

Bo od 1 lipca mógł podpisać kontrakt z dowolnym klubem (wchodzący w życie od 1 stycznia), bez informowania o tym klubu...

Niby byli dogadani, a mijaja dwa tygodnie i nie ma kto podpisu złożyć...

Mam nadzieję, że nie bawią się na dwa fronty, bo coraz bardziej tak to zaczyna wyglądać...
Na twitterze złośliwi koszerni pytają Migę po dzisiejszym wywiadzie Filipiaka dla Radia Kraków ile podwyżki Buksa dostanie od Filipiaka (wywiad był o podwyżkach dla ich obecnych kopaczy), na forum transfermarkt też jest plotka. Różnie może być. Słabo pójdą karnety jak to poszło w tym kierunku. Mam nadzieje że to nie jest powód ciszy w temacie.
Ostatnio edytowane przez Bogdan81 : 28.07.2020 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 28.07.2020, 15:47
Ze Buksa do Cracovii? To sa zjeby.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 28.07.2020, 15:59
Taaa Buksa do nich, moze jeszcze w parze z Kubą Błaszczykowskim. Nie wiem co oni tam wciągają
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 28.07.2020, 16:47
Super express o Stefanie Savicu
Kilka dni temu pojawiły się informacje (via transfery.info), że wśród zainteresowanych klubów jest krakowska Wisła. Jak to wygląda w tym momencie? Z tego co słyszymy, oferta Wisły za tego piłkarza uznawana jest za bardzo poważną. A jak wygląda pod względem finansowym? - Jak na polskie warunki to bardzo dobra propozycja - słyszymy w dwóch, niezależnych od siebie źródłach. Piłkarz i jego otoczenie bardzo poważnie zastanawiają się nad jej przyjęciem, natomiast jak to zawsze w takich przypadkach bywa, w sprawie jest co najmniej jedno "ale". Jakie?
Jak można się domyślać tym "ale" jest zainteresowanie Saviciem ze strony innych klubów. Wspomniane "osiągi" z ostatnich rozgrywek sprawiają, że przygląda mu się co najmniej kilka klubów z różnych krajów. Z jakich konkretnie? "Stamtąd gdzie jest dużo dolarów" - to usłyszeliśmy dziś.

Z dużą dozą prawdopodobieństwa można więc zakładać, że rywalami Wisły są kluby ze Wschodu (najpewniej arabskie). A jeśli tak to piłkarz może stanąć przed dylematem: gra w Europie za (pewnie) niższe stawki, czy peryferie futbolu? Z informacji, które do nas docierają plan otoczenia piłkarza jest taki, żeby jeszcze trochę poczekać. To znaczy przeanalizować to co jest już na stole i zobaczyć czy nadejdą kolejne propozycje.
Z naszych ustaleń wynika, że interesy piłkarza reprezentuje legendarny cypryjski agent, Paskal Papadopoulos, który w tej branży działa od ponad 40 lat. A o tym jak duże ma doświadczenie świadczy fakt, że kiedyś przeprowadzał transfer... Mirosława Okońskiego (i wielu innych polskich piłkarzy). Ma więc doświadczenie również jeśli chodzi o polski rynek, choć oczywiście nie to będzie tu miało decydujące znaczenie. Niemniej wygląda na to, że szansa, iż Savić zagra w przyszłym sezonie u boku Jakuba Błaszczykowskiego jest spora. Bo jak wspomniano wyżej, oferta Wisły jest uznawana za "bardzo poważną, bardzo dobrą finansowo".

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.07.2020, 19:01
Savić blisko Hiszpanii
Suljic chce Maccabi

Także pewnie nie dla nas
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 28.07.2020, 20:42
Że niby wiek u napastnika nie gra roli tak jak u stopera?

Co za wierutna bzdura. Na stoperze braki szybkościowe można łatać dobrym ustawianiem się. Na napadzie no sorry - ni chuja. Brożek jak miał 30+ to już mu brakowało tej formy fizycznej i szybkości. A jak się fizycznie zdołał doprowadzić do wysokiego poziomu (za co podziw, że mu się chciało w tym wieku) to zaraz kontuzja, bo mięśnie nie wytrzymywały obciążenia sprintami. A i tak to nie było to samo jak przed 30, gdzie każda defensywa ligi grała stoperami na 40 metrze (będąc przy piłce), bo do koła środkowego podchodzić przeciw Wiśle młodego Brożka to był blady strach.

Gracze jak Angulo, Paixao czy Robak, którzy ładują regularnie po 30tce to niestety wyjątki od reguły.

Wracając do składu. Nie ma co płakać po którymkolwiek piłkarzu - chyba, że Kuba by odchodził. Ci piłkarze ugrali ostatnie bezpieczne miejsce w lidze w poprzednim sezonie. Są co do jednego pod względem czysto piłkarskim zbędni. Poza Kubą jedynie by mi było szkoda Buksy czy Hoyo bo to nasza przyszłość.

Vukan był sympatyczny, lubiłem go. Myślę, że to był dobry deal i łatwo go było opchnąć, bo z jego zagrań wyszłaby mega kozacka kompilacja na youtube. Dobrze, że kontrahent nie oglądał meczy, bo to ile on bramek nam przy tym zawalił to łeb puchnie. A przeciwnicy wykorzystywali może z 20-30% jego prezentów. Generalnie był jak Święty Mikołaj - raz wypasiony prezent dla nas, raz dla przeciwnika. Rozdawał na lewo i prawo.

Życzę mu najlepszego w nowym otoczeniu [;
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.07.2020 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.07.2020, 23:18
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Że niby wiek u napastnika nie gra roli tak jak u stopera?

Co za wierutna bzdura. Na stoperze braki szybkościowe można łatać dobrym ustawianiem się. Na napadzie no sorry - ni chuja. Brożek jak miał 30+ to już mu brakowało tej formy fizycznej i szybkości. A jak się fizycznie zdołał doprowadzić do wysokiego poziomu (za co podziw, że mu się chciało w tym wieku) to zaraz kontuzja, bo mięśnie nie wytrzymywały obciążenia sprintami. A i tak to nie było to samo jak przed 30, gdzie każda defensywa ligi grała stoperami na 40 metrze (będąc przy piłce), bo do koła środkowego podchodzić przeciw Wiśle młodego Brożka to był blady strach.

Gracze jak Angulo, Paixao czy Robak, którzy ładują regularnie po 30tce to niestety wyjątki od reguły.

[;
Dość dużo tych wyjątków.

Najlepsi strzelcy w tym sezonie:
Lewy 31 lat, Immobile 30 lat, Ronaldo 35 lat, Messi 33 lata, Vardy 33 lata, Auba 31 lat, Benzema 32 lata, Gytkjaer 30 lat, Papiss Cisse 35 lat, Kun 32 lata, Suarez 33 lata, Ilicić 32 lata, Hennings 32 lata, Dzeko 34 lata, Garcia 34 lata.
15 nazwisk 30+ w top50 strzelców.

Podejrzewam, że Beciraj to inny typ napastnika niż Brożek, który BYŁ mobilny. Być może to raczej profil Zdenka, rozbijający się z obrońcami i robiący miejsce, a nie sprintujący do prostopadłych podań.
Brożkowi w wieku 30+ mogło brakować formy fizycznej i szybkości, a co mówią statystyki?
13/14 - 17 goli
14/15 - 15 goli
15/16 - 14 goli
16/17 - 6 goli
17/18 - 1 gol
18/19 - 2 gole
19/20 - 8 goli

W wieku 33 lat Paweł potrafił strzelić 14 goli w lidze, później przyszła zapaść, ale dodałbym do tego osłabienie całej drużyny, bo nie było tak, że 10 chłopa gra super, a wszystko zawala Brożek. W wieku 37 lat przez całą rundę jesienną Brożek był na ustach całej Polski, bo walił gola za golem.

Jeszcze wstawka o obrońcach, którzy braki szybkościowe mogą maskować ustawianiem się. Czemu w takim razie nie grał Wasilewski, w końcu zrobił awans z Leicester, później wygrał ligę angielską, kilkadziesiąt razy wystąpił w reprezentacji i jest legendą Anderlechtu? Chyba umie się chłop ustawić w polskiej lidze?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów