The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2020, 10:12
Optymalnie byłoby jednego z nich zostawić na rezerwę, a ściągnąć kogoś do pierwszej 11 na prawą obronę. Jednak zarówno Bury jak i Niepsuj mają jeszcze rok ważne kontrakty. Nie wierzę, że uda się ich sprzedać. Może uda się rozwiązać za porozumieniem z którymś z nich, nie wiem.
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 21.07.2020, 11:41
Jaki sens pozbywać się Burligi czy Niepsuja? Liczycie, że przyjdzie ktoś lepszy? Jak dla mnie to trzeba ich zatrzymać.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 21.07.2020, 11:56
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Jaki sens pozbywać się Burligi czy Niepsuja? Liczycie, że przyjdzie ktoś lepszy? Jak dla mnie to trzeba ich zatrzymać.
jeden i drugi jeździec bez głowy. Bardzo szybko się gotują, nie nadążają za kontrami. Gdyby był ktoś lepszy to na zmiennika owszem a tak będziemy mieli na prawej stronie bardzo przeciętnego zawodnika.
Ktoś pisał o młodym Gruszkowskim. czy on na prawej stronie może grać?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.07.2020, 12:01
To jest właśnie prawy obronca
Do tego 3 najbliższe sezony mógłby za mlodziezowca robić
Bardzo pochlebnie się o nim wypowiadali kibice Motoru gdzie był wypożyczony ale to raptem 4 poziom rozgrywkowy
Ja człowieka w grze w życiu nie widziałem
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 21.07.2020, 12:42
Przewija się temat Asmira Suljica i Stefana Savica.
Wg mnie wzmocnienia.
Sezon 2018/2019 grali wspólnie i stanowili o sile Olimpii Ljubljana, łącznie zdobywając 16 bramek i 22 asysty.

Savic cały czas w grze i w gazie. Olimpia Ljubljana. Skończył mu się kontrakt, wolny transfer.
Ten sezon: 39 występów 7 bramek, 8 asyst
2018/2019: 48 występów, 12 bramek, 9 asyst
Swietne liczby w słoweńskiej lidze, gra praktycznie wszystko.

Suljic praktycznie pół roku bez gry. Do Zagłębia przychodził z myślą gry od dechy do dechy tak jak to było sezon wcześniej w Ljubljanie, jednak nie załapał się do pierwszej 11 później rzekomo z powodu braku aklimatyzacji został odsunięty. Pisano, że sam zawodnik prosił o rozwiązanie kontraktu skoro gra niewiele.
Sezon wcześniej w Ljubljanie dobre liczby: 44 występy, 4 bramki, 13 asyst.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.07.2020, 12:43
Już kilku zawodników po sezonie się żegnało, szczególnie gdy dochodziło do transferów, więc to że nie było pożegnania na stadionie nie jest najważniejsze. Zawsze można zrobić je w kolejnym sezonie "przy okazji".

Co do młodzieżowca: najlepiej byłoby kimś obsadzić lewe skrzydło lub obronę. Pozostaje pozycje wydaje się być zbyt newralgiczne. W ataku grając 1 napastnikiem na Buksie całego sezonu nie pociagniemy. Obstawiam, że powinien zagrać w 90% spotkań średnio w wyniarze 30% czasu. Potrzebujemy Turgemana lub innego dojrzałego napastnika który uzupełni pozostaje 70% czasu gry. Do tego ktoś pokroju Tupty z oczywiście większą jakością jako alternatywa

Grabowski grał regularnie w Termalice i zapewne się mocno ogarnął, myślę że jeśli pochyli głowę i zmieni agenta (a po tej akcji to powinien) to spokojnie miałby u nas szansę na LO. Jeśli przeżyliśmy kiedyś wybryki Uchę to akcja z Grabowskim to pikuś przy tym.

Gruszkowski - wielką niewiadomą, ale mając nie najmocniejszych konkurentów duża szansa przed chłopakiem. Zarówno Niepsuj jak i Burliga są do wygryzienia.

Szot - za dużo miotania pozycjami. Tymczasem dla niego pozycja nr 6/8 byłaby optymalna. Choć powiem też że nawet z Arka zaskakiwał dość nieoczywistym i zagraniami. Za 1-2 lata może będzie materiał na 1 skład. Na razie ginie w fizycznej walce i próbuje nadrabiać innymi aspektami.

Pawłowski - wg mnie prezentuje podobny poziom co Kuljevic, szkoda tylko że ma podobno bardzo niskie notowania u Skowronka.

Hoyo - mocno poprawił się fizycznie, po ostatnim meczu nijak nie potrafię go ocenic. Teoretycznie zawsze jest obawa że przy regularnym graniu będzie mial casus Sobocińskiego z tego sezonu i niemiłosiernie ogrywamy, wg mnie za wcześnie na regularny 1 skład.

Podsumowujac:
Obowiązkowy młodzieżowiec: Gruszkowski/Grabowski
Pierwszym zmiennik Pawłowski/Buksa
Dalej Szot, Hoyo

Ewentualnie zawsze możemy kupić kogoś pokroju Płachety że Śląska ale to musiałby być strzał w 10.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2020, 13:06
Z wypożyczeń wróca pewnie: Plewka, Duda, Morys, Wyjadłowski. Ale to nie ten "rozmiar kapelusza"...
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 21.07.2020, 13:06
Akurat obejrzałem ostatnio ze 3 mecze Niecieczy pod kątem właśnie Grabowskiego - i nie, nie ogarnął się za bardzo, niemiłosiernie objeżdżany + bardzo źle się ustawiał w obronie.

Oby Skowronek dał Hoyo do 11ki w przyszłym sezonie jako młodzieżowca.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 21.07.2020, 14:25
siara napisał(a):Wyświetl post
Z wypożyczeń wróca pewnie: Plewka, Duda, Morys, Wyjadłowski. Ale to nie ten "rozmiar kapelusza"...
Jeszcze 2 lata temu byłem cichym fanem Plewki, ale jego kariera zamiast iść drogą np Chrapka to idzie droga Bruda... Pewnie teraz wróci z wypożyczenia ale nie zdziwię się jak go klub całkowicie odpuści. I pomyśleć że rok temu Czesi dawali za niego konkretne pieniądze.

Wyjadlowski i Morys, z braku laku pewnie by mogli wchodzić na ostatnie 10 minut, ale to nie ten rozmiar kapelusza.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.07.2020, 20:45
Lis/Buchalik/Broda

Sadlok/Grabowski
Klemenz/Janicki/Hoyo/ ?

Niepsuj, Burliga, Gruszkowski

Basha/Zhukov/Kuveljic/Pawlowski/ Jean Carlos Silva/Duda

Blaszczykowski/ Boguski

?/ ?

Buksa/?/?

Tak wyglada nasz aktualny stan posiadania. Skowronek jest entuzjasta Bogusia wiec mozecie byc pewny nowego kontraktu dla niego.

Z tej wyliczanki wynika, ze tak na prawde potrzeba nam srodkowego obroncy (konkretnego), dwoch lewych skrzydlowych z czego trzeba zakladac, ze Mak zostanie, wiec jednego.

I dwoch napastnikow, z czego jeden musi byc do pierwszego skladu a drugi jako opcja alternatywna, ale niezbyt mocna zeby Buksa jednak gral.

Gdybym mial dzisiaj obstawic sklad w jakim bedziemy wychodzic to podalbym cos takiego (zakladajac 4-2-1-2-1)

Lis
Sadlok - Janicki/Hoyo - ?/Hoyo - Burliga
Basha - Zhukov
Kuveljic
Blaszczykowski ?

/Buksa

Wracaja tez Plewki i inne wypozyczone cuda naszej mysli szkoleniowej, ale nie licze, ze beda powaznym uzupelnieniem.

Tak u gory wypisalem 27 zawodnikow lub miejsc do uzupelnienia.
Ja bym sie spodziewal i tak kadry 25 osobowej.

Nie wypisalem Savicevica ktory ma oferte.
Chucy ktory ma byc pozegnany.
Zakladam ze i Jean Carlos jednak zostanie pozegnany.

To nadal jest 26 miejsc.
Burliga/Niepsuj ? Ktorys z nich do wyautowania? Mysle, ze Kuba i Skowronek wlasciwie ocenia Gruszkowskiego i jesli faktycznie jest z takim potencjalem jak sie mowi to zegnac jednego z nich bez zalu. Jako, ze Burliga to swoj to zegnac Niepsuja, choc dla mnie to jednak Niepsuj jest troche lepszy.

Reasumujac. Na prawde potrzebujemy 3 transferow. SO, skrzydlowego i napadziora. I licze, ze trzech na prawde konkretnych zawodnikow na te pozycji przyjdzie. Wiecej tej druzynie nie potrzeba. Potrzeba pomyslu na gre i pomyslu wykorzystania tych zawodnikow ktorzy w zespole sa.
Odpowiedz cytując
Kac
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.07.2020, 22:40
taa i polowa z wymienionych bedzie ciagle leczyc kontuzje jak to ciagle na Wisle bywa... nie spodziewam sie tutaj radykalnej poprawy w nowym sezonie
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2020, 12:55
Pany a młody Szelągowski z Korony? Ma 17 lat więc pewnie teraz ekwiwalent do zapłaty tylko tak? Pokazał się z dobrej strony a mógłby nam wnieść sporo dobrego do gry.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.07.2020, 13:36
Co do Szelągowskiego, to jeśli ma profesjonalny, ważny kontrakt to kwota transferu jest taka jaką sobie Korona zażyczy, a skoro Raków zagiął parol na nim, to raczej poza zasięgiem dla nas (pomijając już wątek kibicowski, bo skoro jest wychowankiem, związanym z Koroną, to jeżeli ma wybór to do Wisły raczej by nie chciał pójść)
Odpowiedz cytując
Putin2000
Member

Od: 02.2008

Stary 22.07.2020, 13:51
Będzie ściąganie z zagranicy plus ewentualnie kontraktowanie tych z Eklapy, którzy się nie łapią w swoich zespołach. Nie ma szans na wzięcie nikogo z naszej ligi, kto by się nadawał. Powody są wiadome i te same od lat. Więc trzeba czekać jakich to nowych Hiszpanów i innych Serbów nam w worku przyniosą.

W każdej formacji mamy braki, jesteśmy drużyną końca tabeli. Realnie pewnie trzeba by mieć z 5 - 7 nowych piłkarzy, żeby grać o czołowe miejsca. Realnie, jak będzie 3, którzy będą robić różnicę w porównaniu do tego co jest teraz, to będzie dobrze.

To tak ogólnie na tle.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.07.2020, 18:59
Wisła sonduje sprowadzanie Waldemara Soboty
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 22.07.2020, 20:59
Putin2000 napisał(a):Wyświetl post
Będzie ściąganie z zagranicy plus ewentualnie kontraktowanie tych z Eklapy, którzy się nie łapią w swoich zespołach. Nie ma szans na wzięcie nikogo z naszej ligi, kto by się nadawał. Powody są wiadome i te same od lat. Więc trzeba czekać jakich to nowych Hiszpanów i innych Serbów nam w worku przyniosą.

W każdej formacji mamy braki, jesteśmy drużyną końca tabeli. Realnie pewnie trzeba by mieć z 5 - 7 nowych piłkarzy, żeby grać o czołowe miejsca. Realnie, jak będzie 3, którzy będą robić różnicę w porównaniu do tego co jest teraz, to będzie dobrze.

To tak ogólnie na tle.
Ci Hiszpanie to nam mimo wszystko zrobili najlepszy wynik w ostatnich 9 latach.

Dla mnie jeśli tylko zachować proporcje (30-40% obcokrajowców max w drużynie) to trzeba ściągać co ciekawszych zawodników.
Tym bardziej jeśli kilku innych klub opuszcza: Hebert, Tupta, Silva(?) Chuca (?) Savicevic ($?)

Plotki o Sobocie oby skończyły się na plotkach.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2020, 21:43
A Sobota zły? Drogi?

A tymczasem:
https://www.onet.pl/sport/onetsport/...gy1nv,d87b6cc4
Ostatnio edytowane przez czaro : 22.07.2020 o godz. 21:50.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 22.07.2020, 22:17
Dajcie spokój z Sobota
Na skrzydła są potrzebne młode chłopaki do biegania a nie 47letni Sobota
Najbardziej "wrazilwa" na wiek pozycja na boisku to raz
Dwa, że 2 skrzydłowych co średnio na co drugi mecz są gotowi już mamy, trzeci niepotrzebny
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 22.07.2020, 22:48
@bridgeburner

W gwoli ścisłości, Waldek od 2 sezonów mniej więcej nie gra już na skrzydle, lecz w środku pola
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 23.07.2020, 06:54
czaro napisał(a):Wyświetl post
A Sobota zły? Drogi?

A tymczasem:
https://www.onet.pl/sport/onetsport/...gy1nv,d87b6cc4
Dla samej Legii jest to opcja nr 3-4. Gdyby nie kontuzje to już by go zgarnęli.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 23.07.2020, 10:06
Toeju napisał(a):Wyświetl post
@bridgeburner

W gwoli ścisłości, Waldek od 2 sezonów mniej więcej nie gra już na skrzydle, lecz w środku pola
to zupełnie jak Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 23.07.2020, 10:31
No ale czy potrzebny nam 33- letni Sobota? Moim zdaniem niekoniecznie, powinniśmy się skupić na zawodnikach o innej charakterystyce którzy będą alternatywą dla Maka lub Kuby. Jeżeli sondowane jest sprowadzenie byłego zawodnika z Wrocławia to jako nominalny skrzydłowy, z tym że zapewne będzie na zasadzie grania 60 minut w podstawie i zmiana za niego ewentualnie wejście na ostatnie 15/20 minut.
Odpowiedz cytując
Rafal78
Junior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2020, 10:57
Według strony https://transfery.info/aktualnosci/w...raklasy/138253 mamy mieć jutro nowego napastnika...
Mało to już śmieszne.Robi się klub emerytów i idę o zakład że chłop będzie się kopał po czole.
Na rynku nie ma choć jednego młodego napastnika którego można wypromować i sprzedać?
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.07.2020, 11:10
Po przefiltrowaniu zawodników na jakich nas stać i jacy są zainteresowani grą u nas to zapewne nie ma. Zawodników do wypromowania już mamy. Potrzeba kogoś do gry na teraz, kogo trema nie zeżre.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.07.2020, 11:27
Wypuśćmy w świat za dobrą kasę jakiegoś Buksę czy Hoyo to wtedy może się znajdą. Na dziś nie ma.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.07.2020, 12:53
Idealny sezon by opierać grę na młodych bez większych konsekwencji (nie wierzę w spadek z Ekstraklasy w której relegowana będzie jedna drużyna). Zamiast skorzystać z tego i zrobić twardy reset to my tu przymierzamy 32-33 latków. Rozumiem, że doświadczenie w drużynie jest potrzebne ale no Beqiraj jakoś w ogóle mnie nie przekonuje. Trudno jednak cokolwiek przewidzieć w tej lidze.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 23.07.2020, 12:56
Wiem, że ci którzy spodziewali się że, będziemy sprowadzać 20-letnich królów strzelców za darmo mogą czuć się rozczarowani takim Becirajem 32 latkiem, ale jak dla mnie brzmi to sensownie, gość gdzie nie grał, to strzelał jak Turgeman, a w przeciwieństwie do niego nie łapał urazów, więc wydaje się że godny następca Brożka i/lub Alona.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2020, 13:33
Tylko żeby wypuścić w świat takiego Buksę to musi grać, a nie blokować go kolejny dziadem co będzie łykał gruby hajs. Wszyscy idą w szkolenie i stawianie na młodych, lub wyławianie ich z niższych lig tylko u nas wciąż jakieś półśrodki.
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Stary 23.07.2020, 13:47
Mar85
Boże co za pierdzielenie... po pierwsze przecież młodzi u nas szanse dostają, po drugie wypożyczamy ich z myślą o ogrywaniu i sprowadzamy też młodych z niższych lig. To, że nie są to piłkarze tej samej jakości co młodzi których skupują bogatsze kluby, to raczej normalne i nie wiem jak można tego nie rozumieć.Co do Buksy, to też nie rozumiem co ma sprowadzenie napastnika do tego, że Buksa szans nie będzie dostawać? chcecie grać cały sezon Buksą? jeżeli ten dziad będzie ładować bramę za bramą i będzie lepszy niż Buksa to będzie się miał Olek od kogo uczyć a jeśli będzie słaby a Buksa go i tak ze składu nie wygryzie, to będzie tylko świadczyć o młodym. Jeżeli Olek będzie mniej grał w przyszłym sezonie to mogę się założyć, że nie dlatego, że Wisłą uzupełniła kadrę, tylko dlatego że Olek będzie jeździł na gówno reprezentacje i będzie mu to zabierać szanse gry w meczach ligowych.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 23.07.2020, 13:52
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Tylko żeby wypuścić w świat takiego Buksę to musi grać, a nie blokować go kolejny dziadem co będzie łykał gruby hajs. Wszyscy idą w szkolenie i stawianie na młodych, lub wyławianie ich z niższych lig tylko u nas wciąż jakieś półśrodki.
Czy to chłopie widziałeś Bukse w jakimś meczu czy wyniki Wisły bierzesz z livescores?
Przecież on fizycznie nie jest zdolny do gry w pierwszym składzie w każdym meczu, siłowo się odbija od przeciwnika
Beciraj To kawał piłkarza swego czasu, nie wiem jak wygląda teraz ale akurat na jego pozycje 32 lata to nie tak dużo, Lewy jest w tym wieku Suarez, Benzema starsi
Jedyne co jeżeli go podpiszemy to wątpię żebyśmy jeszcze wzięli Alona bo 2 napastnikow w okolicach 30 to chyba przesada
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów