The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2020, 10:19. [XXXVII kolejka] Wisła Kraków - Arka Gdynia, 18-07-2020, 17:30

Aktualna tabela:

Zestaw par nadchodzącej kolejki:

A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu)

Zapraszam do dyskusji

Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Od: 06.2020

Stary 17.07.2020, 11:39
https://www.wislaportal.pl/News.html...u_Wisla___Arka
Mecz poprowadzi kompletny debiutant w ekstraklasie.
Ostatnio edytowane przez zbyszek93 : 17.07.2020 o godz. 11:44.
Odpowiedz cytując
caucus
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2018

Stary 17.07.2020, 11:47
Wymęczony remis, łzy na pożegnaniu Brożka, Wisełka nigdy nie zginie i do domu.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.07.2020, 12:20
Lis-Sadlok Klemenz Janicki Niepsuj-Chuca Kuveljić Pawłowski-Boguski Wojtkowski-Tupta

chyba , że żegnamy się z Chucą to Boguski do środka a na skrzydło Drzazga
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 17.07.2020, 14:44
Skowronek mówi, że Paweł jutro zagra. Bardzo się cieszę, bo kto jak nie on zasłużył na takie już ostateczne pożegnanie na boisku. Marzeniem byłoby strzelenie przez niego tej ostatniej 150 bramki w lidze, ale nie wiem na ile to jest realne. To zależy ile minut jest w stanie zagrać.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.07.2020, 15:08
Trzymam kciuki, że Paweł wciśnie tą 150 i tyle. Piękna kariera, łezka się w oku pewnie zakręci. Wielka Wisła.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.07.2020, 16:24
zbyszek93 napisał(a):Wyświetl post
Skowronek mówi, że Paweł jutro zagra. Bardzo się cieszę, bo kto jak nie on zasłużył na takie już ostateczne pożegnanie na boisku. Marzeniem byłoby strzelenie przez niego tej ostatniej 150 bramki w lidze, ale nie wiem na ile to jest realne. To zależy ile minut jest w stanie zagrać.
Miał już porzegnanie.. dali by grać młodym. Buksa cały mecz. Hoyo w środku lub którys inny z mlodych.żaden boguski wasilewski.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
zbyszek93
Senior Member

Stary 17.07.2020, 17:33
Paweł przecież nie zagra całego meczu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 17.07.2020, 18:06
Paweł wchodzi w 60 minucie. Nie idzie mu, ale w 75 jakiś cep z Arki kosi go na potęgę. Paweł upada z dużej wysokości, nie wstaje. Wszyscy zastanawiają się, czy zakończy karierę poważnym urazem, ale on wtedy podnosi się. Upadając, wyprostował sobie kręgosłup i zaleczyły mu się łydki. Na luzie strzela trójkę Arce i zmienia decyzję o zakończeniu kariery. W przyszłym sezonie tworzy z Turgemanem zabójczy duet. O króla strzelców walczą między sobą, ale po koleżeńsku, obaj mają po kilkanaście asyst.

Tak będzie.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 17.07.2020, 19:01
Niestety, ale nawet pomimo pożegnania Brożka spodziewam się składu niczym na zapleczu tartaku tudzież rzeźni gdzie tylko szok, chaos oraz wszechobecny nieład...
Na bramce Lis jako jedyny pewniak do gry prezentujący jakikolwiek poziom.
Na prawej ujrzymy niewidocznego ostatnimi czasy niczym pieniądze z OFE Niepsuja.
Na środku obrony zapewne ujrzymy zabójcze duo Janicki-Wasilewski wspierane przez prawdziwy diament nie szlifowany, drewno nieheblowane Sadloka z formą zjeżdżającą w dół równie pochyłą niczym rollercoaster Zadra lub Hyperion na początku trasy w parku rozrywki Energylandia...
Odpowiednio na "6" oraz "8" bedzie nam dane podziwiać wirtuozerię Klemenza ustawionego na ultra defensywnym do rozbijania szybkich kontr świni oraz Kuveljicia do którego raczej poza żółtymi kartkami ciężko się o coś przyczepić, a na "10" będzie grać nasz kapitan Boguski, który swoim dennym bieganiem oraz brakiem zaangażowania w obronę i przecinanie piłek będzie dreptał od jednego przeciwnika do drugiego zbierając autografy oraz zamieniając kilka przyjacielskich słów.
Na skrzydłach Wojtkowski, który od paru lat próbuje, stara się no ale mu nie wychodzi oraz Hołownia który już dawien dawno po swoich cudnych "występach" powinien być brany pod uwagę jako pachołek na treningu do dziadka.
Na szpicy On! Młody, zdolny, perspektywiczny jednakże zdecydowany na przedwczesne zakończenie kariery... Paweł, Pan Paweł! Tym razem nie będzie on skakał lecz będzie walczył, biegał i strzelał czy skutecznie to tego nie potrafię określić natomiast w drugiej połowie zmieni go Tupta, który da zmianę tak dobrą jak przeważające głosy wyborców w ostatnich wyborach prezydenckich...

Panowie nie ma się co oszukiwać. Ostatni mecz kolejki wydaje mi się, że od paru lat nam jakoś nie leży aczkolwiek pamięci świetnej nie mam, a statystyk nie chce mi się weryfikować, dlatego uważam że remis na koniec i "kończ Waść wstydu oszczędź!" i szykujmy się do nowego, lepszego rozdania!
Ostatnio edytowane przez Arek95 : 17.07.2020 o godz. 19:03.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 17.07.2020, 19:11
Żal, że na pożegnaniu Brożka nie będzie kompletu publiczności..
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 17.07.2020, 20:16
2 lata temu też nie było, a wtedy dodatkowo walczyliśmy o puchary i żegnaliśmy jeszcze Arkadiusza Głowackiego.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 18.07.2020, 10:05
Kogo dziś żegnamy, oprócz Brożka i Wasyla?
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2020, 10:37
Hołownia, Tupta, Drzazga, Mak, Wojtkowski, Chuca, Silva.

No i pytanie co z Boguskim i Turgemanem.
Klemenzowi też się kończy kontrakt, ale pewnie się dogadają.
Odpowiedz cytując
inspektor erektor
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 18.07.2020, 11:26
Chuca nie ma czasem kontraktu do czerwca 2022?
www.zlamacsport.blog.pl - sport w obiektywnej analizie
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.07.2020, 11:58
Chuce bym zostawil zwłaszcza że ma kontrakt ważny . Dwa gole i 3 asysty to na czas jaki dostawał całkiem nieźle. W przyszłym sezonie pokaże na pewno więcej.
Ostatnio edytowane przez TSWojtas : 18.07.2020 o godz. 13:26.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 18.07.2020, 12:00
Silve też będzie ciężko dziś pożegnać bo nasi spece dali mu kontrakt chyba na 2 lata.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.07.2020, 12:25
Chuca latem ubiegłego roku podpisał kontrakt na 3 lata, Silva na 2 lata + 1 rok przedłużenia. Tak więc obaj mają kontrakty ważne.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2020, 12:48
Jaki Klemenz jaki Silva ludzie kto chce dalej walczyć o utrzymanie ?. Janicki tak ale tylko na rezerwę. Pomarzyć można?. Co do meczu z Arką tylko zwycięstwo aby godnie pożegnać ten ....owy sezon
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Toeju
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2017

Stary 18.07.2020, 13:45
Czas pożegnań, liczę też na minuty dla młodzieżowców.
Miło byłoby wygrać z Arką na koniec tego sezonu.
Odpowiedz cytując
Protero
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 18.07.2020, 16:04
https://www.youtube.com/watch?v=hNnwdSnG3ao
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 18.07.2020, 18:39
OCZU kapiel czeka mnie po tym co zobaczyłem. Ja rozumiem że mecz o pietruszkę Ale jeżeli goście którzy w miesiąc zarabiają to co ja w rok nie potrafią spiąć dupska I zagrać dla kibiców to ja nie mam pytań po prostu . Jednak spokojnie będzie następna zrzutka kibice znów swoje oszczędności wpłacą I będzie się dalej kręcić A piłkarzyki znów będą za rok na 15 miejscu

Zobaczymy co przyniesie ta przerwa jednak jestem przerażony co dziś zobaczyłem
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 18.07.2020, 18:50
Popieram post poprzednika.
Ja rozumiem, że to ostatnie spotkanie w sezonie trochę nietypowe z racji wpuszczania zawodników, których żegnamy.

Ale Panowie piłkarze zarabiają takie pieniądze, o których zwykły zjadacz chleba może pomarzyć, a po utrzymaniu są już mentalnie na wakacjach.

Ostatnie spotkanie, zamiast chciec zagrać dla kibiców, widowiskowo, niech już nawet przegrają, ale sami coś strzela..... Szkoda gadać.

Żałuję, że finanse są jakie są, bo tu trzeba rewolucji w składzie. Minęły czasy gdy grali tu ludzie mający Wisłe w sercu (poza jednostkami jak Kuba).
Reszta to zwykli wyrobnicy, którzy mają na wszystko wyj... byle kasa się zgadzała.

Utrzymanie utrzymaniem, ale nie jest to żadne wytłumaczenie przechodzenia koło meczu. Ale cóż, za chwilę wakacje w ciepłych krajach, gdzie by Panowie piłkarze się przejmowali jeszcze jakimś meczem z Arka. Człowiek dożył marnych czasów. Wstyd Panowie "piłkarze", wstyd.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.07.2020, 18:52
zgadzam się w 100% z tymi wpisami.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2020, 19:06
Brak słów. Po żadnym naszym kopaczu płakał nie będę. Wszystkich pożegnam bez żalu. Mam nadzieję, że tych 4-5 paralityków co odchodzi to dopiero początek czystki...
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2020, 19:26
Mecz jaki był każdy widział, sobotnie pykanko w gałę z kolegami. Wasyl godnie pożegnał się z Wisłą, straszna szkoda, że Pawła nie było jeszcze na boisku...

Kończy się pewna epoka, odchodzą zawodnicy, którzy na stałe zapiszą się w historii Wisły. Moim zdaniem nie powinniśmy podpisywać kontraktu z Rafałem na następny sezon, on już obiema nogami jest w oldbojach.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 18.07.2020 o godz. 20:36.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.07.2020, 19:29
Po zakończeniu: słaby mecz.

W pierwszej połowie Boguski był aktywny, na drugą już nie miał siły. Trochę poruszali się Sadlok i Szot. Zupełnie nie wyszło Buksie. Janicki potwierdził, że to jednak nie to, a Wasilewski, że czas na do widzenia.

Wielka szkoda, że do karnego nie podszedł Brożek, że nie udało się pożegnać go w lepszej atmosferze i lepszym meczem.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2020, 19:31
Utrzymali sie po juz wczesniej,zeszło cisnienie i juz nic nie musieli.

Ale jednak jestem zły bo wygrał zespol ktory juz w tej lidze grac nie bedzie.Ja rozumiem ze trzeba dac nowych innych,ale sory jesli to jest nasze zaplecze i ludzie (czy tam czesc z nich) na ktorych mamy i bedziemy stawiac w nowym sezonie to wyglada to bardzo bardzo blado (wiecej Chuck i Silv prosimy !) ,i trzeba poszukac wzmocnien.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.07.2020 o godz. 19:43.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.07.2020, 21:45
Uważam, że mocno przesadzacie w tym eksperymentalnym składzie Wisła definitywnie miała więcej bdb okazji, powinna wygrać, ale zawiodła skuteczność.

Na minus rzuciło się właśnie przede wszystkim słabe zgranie poszczególnych formacji, tak zwana nieładnie przez komentatorów "kompaktowość". Zarówno przy pressingu jak i przy powrocie do linii defensywnej przy stracie piłki, czy ustawieniu się, gdy Arka kilka razy potrafiła rozrzucić dobrze piłkę na skrzydło (vide straszliwa wyrwa między obrońcami a środkowymi pomocnikami przy dośrodkowaniach w pierwszej połowie na głowę Marcusa).

Brakowało także lidera środka pola, zbyt dużo było tu niewymuszonych prostych strat, kiedy za każdym razem dwa podania bez większego problemu prowadziłyby do przewagi Wisły na którymś ze skrzydeł. Nie było też środkowego pomocnika regularnie dyktującego tempo gry przerzutami "nie do najbliższego".

Naturalnie problemy miał Buksa (złe ustawianie się) oraz skrzydłowi Wisły entego wyboru nawet w tym sezonie - zwłaszcza przesunięty tam Szot.

Indywidualnie:
na minus
1. Marcin Wasilewski -zmarnowany karny, wypracowana setka dla Arki
2. Chuca -ilość fatalnie traconych prostych piłek w często kluczowych momentach kontr jak na Hiszpana zatrważa (błędy techniczne!!)
3. Sasha Kuveljić - słabiutki występ podsumowany tym żałośnie przegranym pojedynkiem pod koniec
4. Aleksander Buksa - kilka złych wyborów, kilka razy źle ustawiony, kilka błędów technicznych
5. Dawid Szot - widać było, iż skrzydło to nie jego pozycja, ale mały plusik za wywalczony karny.

Na plus oceniłbym formację defensywną (obrońcy + bramkarz), zwłaszcza młodego Hoyo, który świetnie wyprowadzał piłkę. Aż szkoda, że dostał ledwie kilkadziesiąt minut w tym sezonie, bo widać już rok temu było, że to świetny materiał na stopera. Jak dla mnie dał argumenty za tym, by rozważać opcję wystawiania właśnie jego jako młodzieżowca (bo kogo innego?) na stoperze w pierwszej jedenastce w przyszłym sezonie.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.07.2020, 21:47
mecz dzisiejszy to pełna kompromitacja i kpina z kibiców.tyle w temacie
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów