The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lonia
Member

Od: 08.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2020, 18:29
Coś widzę,że ten temat uśpiony od dawna,pora go odświeżyć.
Skoro propozycje,to proponuję przyjrzeć się temu młodemu scyzorykowi Szelągowskiemu,w meczu z nami był ich najgroźniejszym zawodnikiem i strzelił nam gola.W kolejnym spotkaniu też strzelił i dzisiaj dał Koronie zwycięstwo 3 golem w 3 kolejnym meczu i dołożył asystę przy drugiej bramce.Chłopak ma 17 lat i gra bez kompleksów ma wrodzoną szybkość i mógłby u nas na skrzydle dać więcej niż nasi skrzydłowi z kończącego się właśnie sezonu.
Odpowiedz cytując
1906T
Junior Member

Od: 04.2017

Stary 18.07.2020, 20:55
Zgadzam się @Lonia!

Jeśli chodzi o moje propozycje ze spadkowiczów to widziałbym u nas na pewno takich zawodników jak:

- Szelągowski (Korona),
- Ratajczyk (ŁKS),
- Kovacevic (Korona),
- Nalepa (Arka),
- Kozioł (Korona).

+ może ten bramkarz z Arki, który dzisiaj grał, ale nie ma co wyrokować po jednym meczu, tym bardziej, że nie mamy pojęcia jak spisuje się nasz Broda

Doświadczeni i może nie najgorsi są Żubrowski i Forsell z Korony, ale ten pierwszy poza żółtymi kartkami niczym się nie wyróżnia, a Fin to wiadomo.
Ostatnio edytowane przez 1906T : 18.07.2020 o godz. 20:57.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2020, 21:34
Na chwilę obecną skład na sezon 2020/21 wygląda tak:
Lis-Niepsuj, Janicki, Hoyo, Sadlok-Basha, Kuveljic, Savicevic- Kuba, Szot, Buksa.
Na lawce: Bury, Pawłowski, Buchal, Chuca, Silva+młodzież.
Delikatnie mówiąc, szału nie ma
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 18.07.2020, 21:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Na chwilę obecną skład na sezon 2020/21 wygląda tak:
Lis-Niepsuj, Janicki, Hoyo, Sadlok-Basha, Kuveljic, Savicevic- Kuba, Szot, Buksa.
Na lawce: Bury, Pawłowski, Buchal, Chuca, Silva+młodzież.
Delikatnie mówiąc, szału nie ma
skład za słaby nawet na 1 ligę niestety
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 18.07.2020, 21:47
Pominęliście Zhukova w wyliczance.

No i oczywiście, że formacja ofensywna (skrzydła+napastnik) to obecnie tylko Kuba+Buksa, więc tam będzie jeszcze kilka nazwisk (niekoniecznie wyłącznie tych nowych).
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.07.2020, 21:48
Spada tylko jedna drużyna.Kupić dwóch najwyżej trzech o dobrej jakości i jedziemy z sezonem.Chyba nie liczycie na puchary.Aha jezcze o Klemenzie,Boguskim i Maku zapomnieliście.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.07.2020, 21:58
Klemenz, Boguski i Mak przedłużyli kontrakty?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2020, 22:11
pozyskując 9 z tej 10, bo jeden już w Pogoni, możemy walczyć o Mistrza. pomarzyć można co?

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.07.2020, 13:32
Wielu podaje tu dość przeciętnych zawodników, a tymczasem potrzebujemy 4 gości do pierwszego składu, a poza tym resztę składu uzupełnić młodzieżowcami. Więcej nam nie potrzeba. Chyba że przyjdzie szejk z workiem pieniędzy na kontrakty i opłaty dla menagrow..
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 19.07.2020, 23:32
Artur Sobiech w Wiśle to dobry ruch - tak, czy nie?
2 liga turecka, 30 lat, sądzę, że chciałby też zarabiać; nie brzmi to jak podstawowy napastnik na kolejny sezon. Z drugiej strony, skuteczność jakąś tam ma, zna realia, nie musi się aklimatyzować, a czasu mało, były reprezentant i fajne nazwisko marketingowo. W końcu, ma blisko do Wieczystej do Sławka Opinie?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.07.2020, 23:37
2 lata temu jak Arkadiusz Głowacki został dyrektorem sportowym był temat ściągnięcia go do nas ale wtedy był chyba dla nas za drogi i trafił do Gdańska, tak więc nie wiem czy coś się w tej finansowej kwestii zmieni.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2020, 07:33
Jest coś na rzeczy odnośnie Michała Chrapka?

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 20.07.2020, 10:02
Nie ma. Środek pola jest obsadzony.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.07.2020, 10:06
Sobiech? Chrapek?
Nie idźmy to droga
Czy dadza jakość grania o miejsca 1-5? Nie
Czy można ich rozwinąć i na nich w przyszłości zarobić? Nie
Czy wniosą do klubu marketingowa wartość dodana? Nie
To jaki jest sens ponoszenia niemałych kosztów?
Sobiech to kolejny przykład prowadzacego nierówna walkę z kontuzjami napastnika, który w ciągu 10 sezonów raz strzelił dwucyfrowa liczbę bramek
Chrapek to w ogole abstrakcja, 2 pozycje na które nie potrzebujemy wzmocnień to środek pola i prawa obrona
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 20.07.2020 o godz. 10:52.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2020, 10:16
Sobiech i Chrapek też uważam że to zgrane karty.Fajnie jakby trener Skowronek grał pawłowskim więcej.Ma chłop potencjał.w ataku liczę na Turgeamana, że zostanie i zagra na wysokim poziomie.

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2020, 11:52
Sobiech to nadaje się na napastnika nr 2, z nim to raczej do dolnej 8 polecimy... Pamiętam go z licznych kontuzji i urazów. Mam nadzieję, że to jakiś żart.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.07.2020, 12:03
No jakbyśmy wzięli Chrapka i Sobiecha to za 2 lata znowu będziemy zmuszeni do przebudowy drużyny. W naszej sytuacji finansowej to byłaby głupota. Zresztą Chrapek odchodzi ze Śląska, bo nie chcą mu dać oczekiwanej przez niego kasy, nas by niby było stać?

Na szczęście Serek mówi, że tematu nie ma, więc można spać spokojnie. Jakby tak jeszcze Sobiecha zdementował. ; )
Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 20.07.2020, 13:22
Się pojawiło nowe naziwsko - Stefan Savic

https://transfery.info/aktualnosci/w...mocnika/138161

https://www.transfermarkt.pl/stefan-...spieler/120192
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.07.2020, 19:39
Pojawią się też informacje,że odjedzie Basha lub Vukan
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
1906T
Junior Member

Od: 04.2017

Stary 20.07.2020, 20:24
Asmir Suljic jednak w końcu zagra w Wiśle? Podobno sondowane jest jego zatrudnienie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.07.2020, 23:03
Garret napisał(a):Wyświetl post
No jakbyśmy wzięli Chrapka i Sobiecha to za 2 lata znowu będziemy zmuszeni do przebudowy drużyny. W naszej sytuacji finansowej to byłaby głupota. Zresztą Chrapek odchodzi ze Śląska, bo nie chcą mu dać oczekiwanej przez niego kasy, nas by niby było stać?

Na szczęście Serek mówi, że tematu nie ma, więc można spać spokojnie. Jakby tak jeszcze Sobiecha zdementował. ; )
Myślę że Kuba ściągnie co najmniej jednego doświadczonego Polaka z przeszłością w kadrze. Przez lata ich kilku tam poznał. Sobiecha to bardzo niedoceniany zawodnik, a poziomem sportowym blisko mu do Turgemana (zaraz się wyleje hejt, ale dla mnie Sobiech nie grał tyle lat w BL za piękne oczy).
30 lat na karku to jeszcze nie dramat. Jednak ufam, że Sobiech to opcja rezerwowa.

Suljic, Savic to mogą być kolejne strzały kula w płot. Nazwisk na giełdzie transferowej padnie tego lata na pewno dużo, bo i dużo zmian musi się odbyć w zespole. Czekam również na komunikaty dziekujace za grę Chuce, Silvie... pytanie czy uda się je rozwiązać...
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 21.07.2020, 06:45
Przyjście Sobiecha byłoby wielkim wzmocnieniem, jeśli jest faktycznie taki temat to należy się cieszyć. Jeśli jest temat zarówno Sobiecha i Turgemana, to raczej będzie wybór między jednym, a drugim, pieknie byłoby mieć obu choć raczej to nierealne.
Bardziej zastanawiają mnie skrzydła. Nie podziękowali makowi czy Wojtkowskiemu więc zakładam, że toczą się z nimi rozmowy w sprawie nowych kontraktów. Zakładając, że zostaną i doliczając Kubę to mamy 3 skrzydłowych więc przydałby się jeden solidny transfer na tę pozycję. Tak żeby Mak i Wojo byli opcją rezerwową, a nie do pierwszej 11.
Z Klemenzem też zapewne nowy kontrakt podpiszą, zatem mamy jego, Janickiego, Hoyo-Kowalskiego i ponownie potrzeba solidnego stopera do pierwszej 11 najlepiej, a w/w trójka niech walczy o skład.
Zostaje kwestia co z lewym obrońcą? Czy po tej całej akcji jest miejsce dla Grabowskiego? Jest młodzieżowcem, to duża karta przetargowa, może warto na niego postawić, pogadać, przedstawić sytuację. Ja sądze, że jemu zarówno Rasiak jak i Termalica zwyczajnie namieszali w głowie. Nie wiemy czy on pozostawał w kontakcie z Wisła. Możliwe, że było tak, żę chłopak nie miał wyjscia został przed faktem postawiony i miał grać. Ja bym na niego postawił na LO jako młodzieżowiec. Wtedy można Sadloka przesunąć na stopera (automatycznie mamy wtedy 4 stoperów) A Grabowski niech walczy z tym co wrócił z Lublina Gruszkowskim (chłopak jest PO aczkolwiek gra też na LO) Wtedy pozycję LO mamy obstawioną młodzieżowcami.
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 21.07.2020, 06:57
Grabowskiego dosyć uważnie obserwowałem, niestety nie widzę go jako podstawowego obrońcę w Ekstraklasie.
Prezentuje poziom średniaka I ligi, jego jedyny atut to wiek.

Co do naszych skrzydeł to zdecydowanie brakuje nam tam zawodnika szybkiego i przebojowego.
Kuba oraz Wojtkowski to zawodnicy raczej "stateczni", którzy mogą zrobić przewagę, ale szybkościowo nie dają rady.
Mak owszem jest szybki i przebojowy ale on nie jest w stanie zagrać 4-5 meczy bez kontuzji, co więcej siły wystarcza mu do 60 minuty. Podsumowując, jeśli nasza gra ofensywna ma się zmienić, to potrzebujemy konkretnego Dzika na skrzydło. Bynajmniej nie chodzi mi o "Dzikiego" Boguskiego
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 21.07.2020, 07:24
Ok ja przyznam, że nie obserwowałem grabowskiego, jedynie widzę, że sporo grał, na pewno nabrał ogrania. Jeśli faktycznie jest taki słaby to należy go w promocyjnej cenie komuś sprzedać i podziękować.
Optymalnie byłoby ściągnąć 2 szybkich skrzydłowych do tego Kuba i Mak.
Potrzeba: 2 x Napastnik, 2 x Skrzydłowy, Stoper, Lewy obrońca.
6 transferów.
Pytanie za 100 punktów, na kogo postawimy jako młodzieżowca Olek raczej na wejście w 60 minucie, ewentualnie raz na jakiś czas od 1 minuty. W środku pola mamy kim grać więc szkoda tej pozycji na młodzieżowca, zwłaszcza, ze pawłowski zupełnie mnie nie przekonuje. Mecz ze słabiutką Arką i jego liczne straty przy wyprowadzaniu tylko mnie utwierdziły, że jest to piłkarz zdecydowanie słaby. Szot Na pewno nie na skrzydle, bo nie ma zupełnie żadnej dynamiki, w środku jako defensywny pomocnik pamiętam jego występ w szczecinie, dawał radę. Ale to nie jest zawodnik na pierwszą 11, dodatkowo srodek pomocy obsadzony.
Hoyo-Kowalski Jestem jak najbardziej za tym żeby dać mu szansę w pierwszym składzie, czy wytrzyma fizycznie to inna sprawa. Ale stoper to nie jest pozycja jak napastnik, gdzie będzie mógł wchodzić na ostatnie 20 minut i łapac doświadczenie. Na stoperze trzeba twardo na gościa postawić i dać mu zagrać kilka meczów z rzędu. JA bym spróbował. Czemu nie. A do niego Szot niech wróci na pozycję z CLJ (stoper) I niech młodzi walczą o skład, a nie rzucać Szota po całym boisku. Ewentualnie wiek mlodzieżowca jeszcze ma Serafin Szota. jest 3 opcja na stopera.
Moja 11 na nowy sezon: Lis - Bury, Hoyo-Kowalski, Janicki, Sadlok - Basha, Żukow - Nowy skrzydłow, Vukan, Kuba - Napastik (Turgeman, Sobiech). Ławka: Buchalik, Szot (postawić na niego jako stopera i wpuszczać w razie awaryjnego zejścia Hoyo - zachowujemy młodzieżowca na placu), Szota (do walki z Hoyo o plac) Klemenz ( do walki z Janickim o skład), Niepsuj (do walki z Burym), Gruszkowski + Nowy LO (do walki o plac z Sadlokiem), Kuveljic (do walki z Basha), Pawłowski (za Żukowa), Chuca (za Vukana), Mak + drugi Nowy skrzydłowy(rezerwa na skrzydła) Buksa - pierwszy do wejścia na atak
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 21.07.2020, 07:55
Mamy jeszcze młodego Konrada Gruszkowskiego na prawą obronę, podobno w Lublinie super wyglądał (tylko to jest 3 liga tylko...)

A gdzieś słyszałem, że Burego mamy podobno pożegnać, ale nie wiem na ile to jest prawda.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 21.07.2020, 08:53
Myśle że gdyby Burliga był do pożegnania , to by sie to odbyło na meczu z Arką , a Boguski to już bardziej niż pewne że zostaje (z tych samych przesłanek).
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Stary 21.07.2020, 09:05
Przecież z Boguskim mogą trwać rozmowy więc jak niby mieli go już pożegnać na Arce? Żegnali tych, z którymi już nie rozmawiają o przedłużeniu. Z Boguski, Klemenzem, Makiem, Wojtkowski najwidoczniej trwająrozmowy.
Jesli powiedzmy w trakcie rozmów nie dojdą do porozumienia na lini klub-zawodnik to wtedy sobie podziękują.
Burliga ma jeszcze rok kontrakt.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.07.2020, 09:06
Przyjście Sobiecha nie byłoby żadnym wzmocnieniem, bo facet często łapie kontuzje i wykręcał słabe liczby w lepszych klubach. Byłoby z niego tyle pociechy, co z Maka w tym sezonie, a przy tym facet jest drogi.

Zostawić Burligę to bardzo dobry pomysł, jeśli mamy jakiegoś młodego-zdolnego i Niepsuja.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 21.07.2020, 09:07
Burliga i Niepsuj sporo dają w ofensywie robiąc często babole w defensywie lub nie nadążają za skrzydłowymi przeciwnika zostawiając dziurę... Poza tym są mega podatni na kontuzje. Jednego z tej dwójki bym zostawił, ale którego to nie mam kompletnie pojęcia bo dla mnie to ten sam poziom.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów