|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
skład za słaby nawet na 1 ligę niestety
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Klemenz, Boguski i Mak przedłużyli kontrakty?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
pozyskując 9 z tej 10, bo jeden już w Pogoni, możemy walczyć o Mistrza. pomarzyć można co?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jest coś na rzeczy odnośnie Michała Chrapka?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie ma. Środek pola jest obsadzony.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Się pojawiło nowe naziwsko - Stefan Savic
https://transfery.info/aktualnosci/w...mocnika/138161 https://www.transfermarkt.pl/stefan-...spieler/120192 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pojawią się też informacje,że odjedzie Basha lub Vukan
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Asmir Suljic jednak w końcu zagra w Wiśle? Podobno sondowane jest jego zatrudnienie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Przyjście Sobiecha byłoby wielkim wzmocnieniem, jeśli jest faktycznie taki temat to należy się cieszyć. Jeśli jest temat zarówno Sobiecha i Turgemana, to raczej będzie wybór między jednym, a drugim, pieknie byłoby mieć obu choć raczej to nierealne.
Bardziej zastanawiają mnie skrzydła. Nie podziękowali makowi czy Wojtkowskiemu więc zakładam, że toczą się z nimi rozmowy w sprawie nowych kontraktów. Zakładając, że zostaną i doliczając Kubę to mamy 3 skrzydłowych więc przydałby się jeden solidny transfer na tę pozycję. Tak żeby Mak i Wojo byli opcją rezerwową, a nie do pierwszej 11. Z Klemenzem też zapewne nowy kontrakt podpiszą, zatem mamy jego, Janickiego, Hoyo-Kowalskiego i ponownie potrzeba solidnego stopera do pierwszej 11 najlepiej, a w/w trójka niech walczy o skład. Zostaje kwestia co z lewym obrońcą? Czy po tej całej akcji jest miejsce dla Grabowskiego? Jest młodzieżowcem, to duża karta przetargowa, może warto na niego postawić, pogadać, przedstawić sytuację. Ja sądze, że jemu zarówno Rasiak jak i Termalica zwyczajnie namieszali w głowie. Nie wiemy czy on pozostawał w kontakcie z Wisła. Możliwe, że było tak, żę chłopak nie miał wyjscia został przed faktem postawiony i miał grać. Ja bym na niego postawił na LO jako młodzieżowiec. Wtedy można Sadloka przesunąć na stopera (automatycznie mamy wtedy 4 stoperów) A Grabowski niech walczy z tym co wrócił z Lublina Gruszkowskim (chłopak jest PO aczkolwiek gra też na LO) Wtedy pozycję LO mamy obstawioną młodzieżowcami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Grabowskiego dosyć uważnie obserwowałem, niestety nie widzę go jako podstawowego obrońcę w Ekstraklasie.
Prezentuje poziom średniaka I ligi, jego jedyny atut to wiek. Co do naszych skrzydeł to zdecydowanie brakuje nam tam zawodnika szybkiego i przebojowego. Kuba oraz Wojtkowski to zawodnicy raczej "stateczni", którzy mogą zrobić przewagę, ale szybkościowo nie dają rady. Mak owszem jest szybki i przebojowy ale on nie jest w stanie zagrać 4-5 meczy bez kontuzji, co więcej siły wystarcza mu do 60 minuty. Podsumowując, jeśli nasza gra ofensywna ma się zmienić, to potrzebujemy konkretnego Dzika na skrzydło. Bynajmniej nie chodzi mi o "Dzikiego" Boguskiego |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok ja przyznam, że nie obserwowałem grabowskiego, jedynie widzę, że sporo grał, na pewno nabrał ogrania. Jeśli faktycznie jest taki słaby to należy go w promocyjnej cenie komuś sprzedać i podziękować.
Optymalnie byłoby ściągnąć 2 szybkich skrzydłowych do tego Kuba i Mak. Potrzeba: 2 x Napastnik, 2 x Skrzydłowy, Stoper, Lewy obrońca. 6 transferów. Pytanie za 100 punktów, na kogo postawimy jako młodzieżowca Hoyo-Kowalski Moja 11 na nowy sezon: Lis - Bury, Hoyo-Kowalski, Janicki, Sadlok - Basha, Żukow - Nowy skrzydłow, Vukan, Kuba - Napastik (Turgeman, Sobiech). Ławka: Buchalik, Szot (postawić na niego jako stopera i wpuszczać w razie awaryjnego zejścia Hoyo - zachowujemy młodzieżowca na placu), Szota (do walki z Hoyo o plac) Klemenz ( do walki z Janickim o skład), Niepsuj (do walki z Burym), Gruszkowski + Nowy LO (do walki o plac z Sadlokiem), Kuveljic (do walki z Basha), Pawłowski (za Żukowa), Chuca (za Vukana), Mak + drugi Nowy skrzydłowy(rezerwa na skrzydła) Buksa - pierwszy do wejścia na atak |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Mamy jeszcze młodego Konrada Gruszkowskiego na prawą obronę, podobno w Lublinie super wyglądał (tylko to jest 3 liga tylko...)
A gdzieś słyszałem, że Burego mamy podobno pożegnać, ale nie wiem na ile to jest prawda. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Myśle że gdyby Burliga był do pożegnania , to by sie to odbyło na meczu z Arką , a Boguski to już bardziej niż pewne że zostaje (z tych samych przesłanek).
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież z Boguskim mogą trwać rozmowy więc jak niby mieli go już pożegnać na Arce? Żegnali tych, z którymi już nie rozmawiają o przedłużeniu. Z Boguski, Klemenzem, Makiem, Wojtkowski najwidoczniej trwająrozmowy.
Jesli powiedzmy w trakcie rozmów nie dojdą do porozumienia na lini klub-zawodnik to wtedy sobie podziękują. Burliga ma jeszcze rok kontrakt. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przyjście Sobiecha nie byłoby żadnym wzmocnieniem, bo facet często łapie kontuzje i wykręcał słabe liczby w lepszych klubach. Byłoby z niego tyle pociechy, co z Maka w tym sezonie, a przy tym facet jest drogi.
Zostawić Burligę to bardzo dobry pomysł, jeśli mamy jakiegoś młodego-zdolnego i Niepsuja. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Burliga i Niepsuj sporo dają w ofensywie robiąc często babole w defensywie lub nie nadążają za skrzydłowymi przeciwnika zostawiając dziurę... Poza tym są mega podatni na kontuzje. Jednego z tej dwójki bym zostawił, ale którego to nie mam kompletnie pojęcia bo dla mnie to ten sam poziom.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|