|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|||
'bridgeburner" napisał(a):
Jakieś źródła odnośnie tego drugiego? Oczywiście też trzeba brać poprawkę na to, że do najbiedniejszych nie należał biorąc pod uwagę gdzie grał wcześniej. 'bridgeburner" napisał(a):
Też jakieś źródła? Bo jedyne co znalazłem to to: https://www.przegladsportowy.pl/pilk...kowski/gqx25t0 http://www.2x45.info/aktualnosci/579...zczykowskiego/ Tak więc chyba chwilową ,,gadką" u dentysty nie chcesz nazywać namawiania. Kolejna sprawa, że Burliga raczej wtedy pewnie w ofertach nie przebierał, żeby to miało dużą wartość.
Ostatnio edytowane przez R33 : 16.07.2020 o godz. 19:56.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
nie wiem o co chodzi z tą bramka w Derbach?przecież tam koleś wpadł mu na głowę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Zgadzam się z postem R33, zwłaszcza z ostatnim akapitem.
Pamiętam, jak Wasyl zagrał pierwszy mecz w Wiśle, na wyjeździe z Bruk-Betem i nasi kibice skandowali jego imię i nazwisko. I szczerze mówiąc, pomyślałem sobie wtedy, że to trochę nie fair. Boguski, który jest tu od kilkunastu lat, dał wiele klubowi, nigdy nie narzekał i zawsze przynajmniej starał się robić swoją robotę jak najlepiej, musi co najmniej hat-trickiem przy.......ić, żeby trybuny skandowały jego nazwisko. A i tak na forum znajdzie się jeden prawdziwek, co napisze, że "poza hat-trickiem to w sumie nic nie pokazał" (autentyk). Nie można przeginać też w drugą stronę, bo kibice doceniają też inne rzeczy, niż to, ile dany piłkarz spędził w klubie i co mu dał, dlatego Wasilewskiemu należy podziękować i godnie pożegnać, chociażby właśnie za sezon 2018/19. Ale stawianie go w kontekście Wisły na równi z Brożkiem czy Boguskim, to moim zdaniem herezja. Powód: adres ;)
Ostatnio edytowane przez obikenobi : 16.07.2020 o godz. 21:07.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Bo z Wasylem to jest taka platoniczna miłość. My go kochamy od pierwszego dnia, a on nas nie.
Gość jest w porządku i tyle, ale my z jakiś powodów próbowaliśmy robić wszystko by nas pokochał, ale on nas nie chce, a my nadal, ale bądź naszą legendą, nie chcesz być to chociaż się uśmiechnij. Wasyl to taki charakter, że każdy chciałby być przez niego lubiany, ale nie każdy może. Dlatego jak masz z nim kontakt podlizujesz się by Cię polubił. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie wiem, jak jest z Wasilewskim, ale nie do końca wiesz, co to znaczy "platoniczna miłość".
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
miłość do Wasyla przesadzona fakt , ale nie nazwałbym tego fenomenem , jest ku niej kilka pobudek (choć nie aż do takiej)
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Skowronek w tym roku awans i utrzymanie
![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To jest temat o trenerze Skowronku i byłoby dobrze, gdyby o tym dyskutować.
Dla mnie, to żaden trener. Ten zespół nie wie co ma robić na boisku, jak się ustawiać, jak poruszać, kiedy zakładać presing, kiedy się cofać, jak rozegrać szybki atak. Potrafią za to gonić za piłką, czy potrzeba, czy nie. Byle dziady potrafią zagrać poprawnie atak pozycyjny u nas to umiejętność nieosiągalna. Tak to widzę, ale to moje subiektywna ocena i nie każdy musi się zgadzać. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zespół nie umiał przygotować zadnych składnych akcji z klepy słabo przygotowani kondycyjnie(on miał za to odpowiadać)zwłaszcza że odsunął asystentów.
Trenejro do zwolnienia ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Utrzymał Wisłę w ekstraklasie. Chwała mu za to,
Ale ja osobiście, na razie nie widzę, że to trener na przyszłość. I nie chodzi tylko o dzisiejszy mecz. Zdobycze punktowe przesłaniają poziom trenerski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zaczyna się Stolarczyk vol 2 Piłkarze nie na swoich pozycjach
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Według mnie nie ma co oceniać trenera z perspektywy meczów po zapewnieniu utrzymania. Niestety, ale wśród naszych zawodników od kilku sezonów panuje minimalizm tzn.po spełnieniu celu minimum nie chce im się walczyć o nic więcej i często przechodzą obok spotkania. Skowronkowi dałbym kontrakt na rok i niech zbuduje drużynę według własnej wizji, teraz jest idealny moment ponieważ wielu zawodnikom kończą się kontrakty. Jeśli udowodni, że potrafi zbudować zespół na górną 8 lub przynajmniej będzie widać progres w naszej grze, wtedy można pomyśleć o dłuższej umowie. Jeśli to się nie powiedzie należy poszukać trenera typu Sobolewski, Stokowiec, Papszun, czyli trenerów którzy posiadają umiejętności oraz charakter (zawodnicy nie rządzą szatnią, tylko trener)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trudny to był sezon i dziwny. Trener miał nas utrzymać i utrzymał. Miał ciułać punkty i ciułał. Niemniej jak na razie nie ma się czym zachwycać.
O ile brak pomysłu na grę czy złe przygotowanie kondycyjne można tłumaczyć perturbacjami covidowymi i krótkim czasem pracy, to decyzje personalne (sztab) i kadrowe (drużyna) budzą niepokój. Ocenimy go za pół roku, ewentualnie za rok. Chociaż obawiam się, że ocenimy go negatywnie. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Właśnie, ostatnie zdanie kluczowe (tsw biała gwiazda) Co to za trener co nie umie wziąć za mordy zawodników i zmobilizować na ostatnie mecze sezonu
Niestety, nie ma kasy, są długi. Przyszły sezon że Skowronkiem i znów walka o utrzymanie. Będzie łatwiej, bo spada jeden zespół. Ale marazm pozostanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
wg mnie utrzymanie zawdzięczamy Alonowi i Kubie. Skowronek mnie i chyba nie tylko mnie nie przekonuje, Jestem skłonny wierzyć w to że bez Kuby i Alona na boisku przejebalibyśmy wszystko jak leci
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trudna sprawa. Z jednej strony wykonał zadanie, które w pewnym momencie wydawało się mission imposible.
Z drugiej strony nie wierzę, że dokończy przyszły sezon. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie wiem.jakich dadzą mu ludzi.
Ale przygotowań do rundy wiosennej już nie poprowadzi. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Może ktoś wskazać jakiekolwiek wypracowane schematy naszej gry?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Rzekomo sztab skonfliktowany ze Skowronkiem, Dyja zostaje w akademii (na przeczekanie?) asystenta chciał zwolnić więc ten go uprzedzil Nie wiem na ile to prawda Z drugiej strony Kuba jest w tej szatni, jakby się opowiedział jednoznacznie po stronie Dyji to AS-a juz by w klubie nie było... ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
po pierwszych meczach wiosny aż chciało się bić brawo, za styl i za wyniki.później przyszły beznadziejne mecze- Raków lub mecze kompromitacje- Lubin, z Koroną czy dziś ze świnią.
Żadnego stylu żadnego wypracowanego schematu.Stałe fragmenty gry bite przez Sadloka i Chucę czy Wojtkowskiego nie przyniosły żadnego skutku. To niestety nie będzie trener na lata.Obawiam się, że pomysły na Wisłę trenerowi Skowronek się skończyły. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Jop i Kmiecik zostają czy też na przeczekanie do akademii?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wynik zrobił ale bez wątpienia ustawianie grajków na niewłaściwych pozycjach oraz parcie na siłę na taktykę z wahadłami to poważne zarzuty.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Tego nie da sie czytać. Strasznie krótka pamięć.
Problem jest w piłkarzach budowie kadry a nie trenerze.
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 19.07.2020 o godz. 06:48.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moje jedyne zarzuty do trenera to zmarginalizowanie Pawłowskiego (chociaż wczorajszy mecz pokazał, że jednak go nie skreślił) i odsunięcie Dyji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Skowronek na tyle mocno nas ogarnął po przejęciu od Stolarczyka, że pokazał że ma pokaźny warsztat trenerski. Gość jest bardzo i inteligentny i widać też że swoje zdanie ma. Zmiany w sztabie świadczą że nie z każdym.mu po drodze, ale na dziś nie ma powodów by mu nie zaufać - a wręcz przeciwnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Braki w wyszkoleniu technicznym go dyskwalifikują do gry w Wiśle a tego już raczej nie nadrobi. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie zgodzę się co do Pawłowskiego, miałem o nim podobną opinię, gdy u nas zaczynał - potem się ewidentnie rozkręcił i grał bardzo przyzwoicie. Ostatnie dwa mecze to wg mnie po prostu wpływ braku ogrania, braku rytmu meczowego. Ja bym chłopaka zostawił jako zmiennika na pozycji defensywnego pomocnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Sobolewski na pozycji DP w Wiśle zaczął wymiatać mając 29 lat, a na poważny poziom wszedł w wieku 27 lat. Dla mnie ma olbrzymi potencjał, byle był rozsądnie wprowadzany |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Skowronek o R.Boguskim i nie tylko:
"Rafał jest przy tym bardzo uniwersalnym zawodnikiem. On realizuje wszystkie założenia, które każdy z trenerów mu nakreślał. Dlatego jest tak cenionym piłkarzem przez kolejnych szkoleniowców. Mało kto widzi âczarnąâ robotę, którą wykonuje Rafał na boisku. Mam tutaj na myśli asekurację, pressing, wypracowanie przewagi w bocznych sektorach, współpraca ze swoimi kolegami. Jest pod tym względem top!..." https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15086773 |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|