|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Czyli na chwilę obecną jest brak drugiego trenera,trenera od przygotowania oraz trenera bramkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Trener bramkarzy jest - nazywa się Żmija
![]() Co do drugiego trenera, to jest jeszcze Mariusz Jop, choć Skowronek będzie pewnie chciał jeszcze takiego asystenta "personalnego". ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2...wansowane.html
Myślicie, że sztab już pracuje nad jakimiś konkretnymi wzmocnieniami, a nie uzupełnianiem składu szrotem z naszej ligi ogórkowej? Czy jednak będzie masowy wysyp zagranicznych piłkarzy? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nasz Prezes w którymś z wywiadów przyznał, że przyjdą do klubu głównie gracze z zagranicy, aczkolwiek bilans i tak wyjdzie na 0 jeśli pozbędziemy się Heberta (już odszedł), Tupty a może i Chucki, Silvy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Odnośnie do zmian w sztabie: https://sport.interia.pl/klub-wisla-...mpression=true
Wygląda na to, że faktycznie powodem odejście Dyji są kwestie interpersonalne między nim a trenerem. Być może zostanie jednak w strukturach Klubu, przy pracy z akademią. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Nam przyda się trochę prawdziwej jakości, ale dobrze byłoby najpierw pożegnać "pseudo jakość" takiego Chuci czy Silvy. Pierwszy jest powolny jak wóz z węglem, dlatego nie jest w stanie wygrać żadnego pojedynku 1 na 1. Nie robi żadnej przewagi a niby ma technikę. W dodatku nie ma żadnego zmysłu do otwierających podań dla kolegów. A Silva jak błysnął w kilku meczach tak szybko zgasł. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech mi ktoś k... wytłumaczy sens wystawiania w takim meczu Bogusia i Wasyla i potem takie podejście i grę na stojąco
Rozumiem z Arka, pożegnanie, u nas, niech grają w pierwszym skladzie Ale po chu... dzisiaj? W meczu o złote kalesony, z tymi osłabieniami szanse na wygraną i przeskoczenie Zagłębia i tak są minimalne Kiedy ma się ograć Hoyo, Pawłowski czy Szot? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Zaraz Ci wyliczą ile PLN więcej za wyższe miejsce. Tylko na razie coś nie pykło i tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
z jednej strony
"koniecznie wygrać z Arką" https://wislakrakow.com/forum/showpo...9&postcount=14 z drugiej strony "wystawić tylu młodych ile sie da" https://wislakrakow.com/forum/showpo...ostcount=86437 ciężkie życie ma z Wami trener ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Przecież wystawienie młodych nie oznacza automatycznie, że meczu nie da się wygrać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeszcze jest trzecia strona
Boguski, Brożek, Wasyl, Drzazga, Mak jak jest w stanie zasłużyli żeby się pożegnać z Wisłą na boisku Czyli ani młodzi ani zwycięstwo ![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ja po tym sezonie wyzbyłem się złudzeń względem naszych "talentów" bo latem tak przecież kadrę tworzyliśmy, mix młodości i doświadczenia itd., a co się okazało? nasi wspaniali młodzi piłkarzy na których kibice tak liczą jak na zbawienie, zostali brutalnie zweryfikowani i żeby się utrzymać musieliśmy sprowadzić prawdziwych piłkarzy. Nie mam nic do stawiania na młodych, ale wydaje się, że jedyny który sportowo na to zasługuje, to Buksa (może jeszcze Szot) a reszta to raczej do gry w cymbergaja się nadaje, więc kompletnie się nie dziwie, że gra Tupta, Wasyl czy inny Boguski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
No to masz kiepską pamięć:
Hoyo-Kowalski zagrał w ubiegłym sezonie cztery mecze po 90 minut, w żadnym nie straciliśmy trzech bramek jak w meczu z Zagłębiem (gdzie zawdzięczamy to rewelacyjnej dyspocyzji Lisa, normalnie powinno być z 5-6 bramek). Zagrał w: Sosnowiec 2-1 Wisła Wisła 1-1 Śląsk Górnik 1-2 Wisła Wisła 1-0 Korona Jak widać z Hoyo w składzie potrafiliśmy zagrać na zero i wygrać z 10. w tabeli Koroną, wygrać z 11. Górnikiem i zremisować z 12. w tabeli Śląskiem. Buksa rozegrał 50 mniej minut w tym sezonie niż Tupta, a zdobył cztery gole , gdy ten drugi tylko jeden. Wystawienie Wasilewskiego - niczym się nie broni. Słabą formę pokazywał na jesieni - teraz jest 9 miesięcy starszy, wolniejszy i nie ograny. Od listopada do wczoraj rozegrał całe 100 minut - ale w 6 meczach... Na dodatek kontrakt mu się kończy za cztery dni. Jeżeli chcieli mu zrobić godne pożegnanie - mogli się najebać ostro w klubi po sobotnim meczu... Potem będzie wielkie zdziwienie, że Buksa czy Hoyo nie przedłużą kontraktów... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Hoyo, to życzę mu jak najlepiej, ale rok w piłce to wieczność, a dla rozwoju młodego piłkarza tym bardziej. Chłop się po tych występach w ESA rozsypał, a później jak się wyleczył to szału w CLJ- ce i rezerwach nie robił. Jak dla mnie jeśli chodzi o młodych obrońców, to wyżej stawiam Mateusza Dudę, który regularnie grał w Garbarni na poziome seniorskim. Mój wpis dotyczył tego sezonu, a nie sięgania do jeszcze poprzedniego, inna sprawa że wtedy kiedy Hoyo te szanse dostawał, to poza nim wielu młodych dostało szanse i na nic się to nie przełożyło i większość z nich albo grają na wypożyczeniach, albo nie ma ich już w klubie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiadomym jest że w ostatnim meczu zapewne ostatni raz zobaczymy kilku zawodników. Jednocześnie trzeba oddzielić tych których nie trzeba specjalnie żegnać (jak Tupte) i tych którzy na to zasłużyli (Wasyl).
Z chęcią bym zobaczył parę Wasyl - Hoyo, jeden kończy a drugi wchodzi w duża karierę (oby). Brożek - wystawiłbym go w pierwszym składzie i zmienił w 30-35 minucie na Bukse Boguski - pewnie tak czy siak zagra cały mecz I tak bez względu na to kto zostanie, kto nie skalę jaki wyjdzie na Arkę nie powtórzy się już nigdy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Jak chodzi o naszą młodzież, to można ręce załamać. Buksa, Szot i Hoyo-Kowalski mają potencjał - reszta się nadaje do biegu na 7 metrów z przerwami na piwo. Powinni po robocie z kumplami na orlika chodzić, a ktoś im wmówił, że będą piłkarzami... Zobaczcie jakie liczby "wykręcają" na wypożyczeniach.
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 15.07.2020 o godz. 22:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Przecież Kuba to jedna z osób decyzyjnych w tym klubie, z jednej strony piszesz że gdyby nie Kuba, z drugiej krytyka jakbyśmy mieli jakieś układy w których sportowy efekt schodzi na dalszy plan.
W którym momencie mieliśmy czas na eksperymenty?10 miesięcy temu zaliczyliśmy pierwszą porażkę niechlubnej serii, wylądowaliśmy na ostatnim miejscu w tabeli z poważnym deficytem a wy tu piszecie jakbyśmy sezon przespali w walce o majstra. O tym kto wychodzi albo jest w kadrze decydują zajęcia między meczami.Skoro na boisko wychodzi ktoś kto według większości jest słaby, to jednak przez cały ten okres musi prezentować większą wartość, no chyba że waszym zdaniem liczy się układ i kasa nie wynik sportowy. Wasz tok rozumowania jest taki że jak ktoś wejdzie z ławki i da dobre 5 minut to musi mieć miejsce w składzie za tydzień, nawet jakby zachlał przez tydzień i nie był na żadnym treningu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() ![]() ![]() :t sw_cheerleader:![]() : tsw_cheerleader:![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Trener jiech wypier... nxie ma żadnych meczy za "zaslugi". Wygrali coś. Zaslużyli na cos. Brozek juz miał taki mecz.
Wasyl stary cep w każdym meczu jak gra to tylko zawala jakiegoś gola. Czemu nie gra hoyo. Miał kilka bardzo dobrych spotkań zmienił się trener i już go nie wpuszcza. Buksa może spokojnie grać cały mecz. Turgemana nieopłaca się kupować. Druga kontuzja w krótkim czasie a przed nami terz miał kontuzje. Jest wiekowy. Dajmy sobie z nim spokój. ![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
Klub tworzą ludzie przede wszystkim... Mamy jeden mecz o nic, wypada pożegnać zawodników, którzy bardzo zasłużyli się.występami dla naszego klubu. Młodzi jak chcą grać, to muszą pokazywać to na treningu. Jasne - trzeba dawać im szansę, ale nie za darmo.
Buksa regularnie wchodzi, ale ostatnio nie daje w tym momencie wiele zespołowi. Ale pewnie notuje jakiś tam progres, dlatego są kolejne szanse. Szot szału nie robi, wątpie że zaistnieje w ekstraklasie. Wystawienie Hoyo na zagłębie to byłoby wrzucenie go na głęboką wodę. Trener pewnie mógł to zrobić, ale nie wiemy jak chłopak prezentuje się po długiej kontuzji. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Marcin Wasilewski od grudnia do lipca rozegrał w Wiśle 100 minut, za które otrzymał wynagrodzenie w wysokości:
około 400-600 tysięcy złotych. Nie wiem ile pieniędzy się zrzekł z powodu koronawirusa, stąd widełki. Nie zmienia to faktu, że otrzymuje koło tysiąca złotych za minute na boisku - klub nie jest mu nic winien. Wisła powinna mu zoorganizować pożegnanie w jakimś klubie na mieście, a nie ogrywać Wieczystej zawodnika i jeszcze płacić wyjściówkę za kolejny mecz... Jeśli chodzi o Boguskiego, to można go dać na ławkę i ewentualnie rozważyć wpuszczenie w końcówce. Zresztą w drugiej linii nie bardzo ma kto grać wobec kontuzji Bashy... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kompletnie nie kumam tego przeżywania i kłótni kto w tym sobotnim sparingu zagra lub powinien czy nie powinien. Ja jedynie po cichu liczę, że Brożek będzie mógł wejść z ławki dostać jakiegoś karnego do strzelenia i pożegnać się 150 bramką.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Edit:
Jednak zostawię ten post bo widzę, że się odniesiono do niego, ale powinien być w innym temacie: Cytat:
Ostatnio edytowane przez R33 : 16.07.2020 o godz. 16:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
R33, podpisuję się pod Twoim postem w 100%. Też tego nie rozumiem, efekt grania w kadrze?
Tak jak nie bardzo rozumiem żegnanie Maka. Ok, wiem, że to kibic Wisły i za dzieciaka bardzo chciał tu grać, ale koniec końców pograł niewiele. Podziękowania przed meczem, oklaski i życzymy powodzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Amen......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Brożek i Boguski absolutnie zasługują na godne pożegnanie na boisku. Wasyl, ze względu na fakt, że był w klubie w okresie zawirowań i jest przez osoby związane z klubem postrzegany jako dusza szatni, też mógłby na chwilę wejść, ale jak się go pożegna brawami po meczu, to też się nic nie stanie. Makowi tym bardziej.
Ja chciałem zwrócić uwagę na co innego. Podobno stosunek Skowronka do niektórych piłkarzy (Mak, Pawłowski) i członków sztabu (Dyja) ma świadczyć o tym, że jest trudny w obsłudze. Zdaje się, że ten sam zarzut był wobec niego wysuwany w przeszłości, a on, przychodząc do Wisły, udzielał wywiadów, że nauczyć się żyć z ludźmi etc. Czy ktoś wie coś więcej? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Brożek to nie wiem czy zagra. Mówił w wywiadzie, że ta jego ręka jeszcze się nie zrosła do końca i że lekarz zdecyduje, czy zagra chociaż chwilę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to nie Wasyl był jednym z 2 zawodników(obok Brozka), którzy nie wysłali wezwania do zapłaty w czasach najwiekszego roz....ziaju?
Czy to nie Wasyl pozyczał w szatni swoje pieniądze jak zawodnicy przez 4 miesiace nie dostawali pensji? Nie Wasyl namówil Burego do powrotu do Wisły w momencie gdzie kazdy doświadczony zawodnik był na wage złota? Dobre mecze tez miał przeciez, za Carrillo byl podstawowym zawodnikiem, w pierwszej rundzie Stolara bezwglednie tez Ja nie pisze, zeby go stawiac w jednym rzedzie z Brozkiem i Boguskim oczywiscie ale jednak mam wrazenie ze pamiec kibica jest w tym wypadku krótka i mocno selektywna ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|