|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W wyrażeniu "polski piłkarz" słowo "polski" piszemy małą literą. Od obrońcy polskości oczekuję troski o mowę ojczystą.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ahh standard, jak nie ma się do czego przyczepić. Swoją drogą powiedz mi, gdzie tutaj widzisz obronę polskości. Staram się tutaj pokazać raczej hipokryzję
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W tym wypadku przyczepienie się do formy miało bezpośredni związek z przyczepieniem się do treści, po prostu tego nie zrozumiałeś.
Argument, po który sięgnąłeś służył dowiedzeniu określonej tezy (wielką nam poczyniono obrazę, nam Polakom-katolikom). ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2019
Offline |
|
|
No i rozumiesz wszyscy rozgrzeszeni
Znów są gotowi, oczyszczeni Rozbite stoły i rozbite głowy Inność jest przeca twoim wrogiem Doigrasz się co trzecią tak minutę Słowo opaczne jest zatrute Za rozgrzeszenia już nie widać bólu Służymy mieczem tobie królu! Well, ich bin dobry cattolico, as well now Naprawdę dobry cattolico! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Sprowadzenie tego do dyskusji tylko na tematy "religijne" jest pewnym nadużyciem. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Krzyz jest symbolem wyjatkowego bestialstwa tylko my tego nie widzimy tak jak Azjaci czy Araby nie widza nic zlego ze swastyka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Co raz lepiej
Turgeman i tak pewnie u nas nie zostanie, wiec przynajmniej bedzie po klopocie (dla tych, dla ktorych jego zachowanie jest klopotem i dla tych, dla ktorych klopotem jest tlumaczenie, ze jego zachowanie nie jest klopotem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli traktujemy krzyż jako wystający element herbu znaczący tyle samo co jego pozostałe elementy, to tym bardziej nie ma się o co pieklić. Turgeman zasłonił ten wystający element naciskając swoim palcem na fotel, czym spowodował napięcie jego obicia tak, aby ładniej prezentowała się tarcza z białą gwiazdą w centrum. Albo zasłonił go przypadkiem. Albo mu ten krzyż nie leży estetycznie do reszty herbu tak, jak wcześniej nie leżał kibicom napis "Sportowa Spółka Akcyjna", którego już nie ma (któż wstydził się tego pięknego herbu, że ośmielił się go zmienić?!). Albo, nie wiem, może stuknijcie się w głowę i trochę wyluzujcie.
Ostatnio edytowane przez czaro : 07.07.2020 o godz. 10:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Może chce iść w ślady Roberta i będzie celował w Złotą Piłkę w przyszłym sezonie ![]() ![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kuźwa do czasu tej "afery" nawet nigdy nie zwrócięm uwagi, że mamy krzyż w herbie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ja rozumiem że się utrzymaliśmy i chwila rozluźnienia nastąpiła, ale czy naprawdę trzeba teraz wynajdywać problemy z dupy?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
W logo SA mamy zamkniętą koronę (z krzyżem) będącą odwzorowaniem herbu Krakowa jako miasta królewskiego. Korona zamknięta z krzyżem oznacza pełną niezależność od innych władz świeckich/cywilnych Dodatkowo ta zamknięta korona nadaje proporcję temu logo. Oczywiście problem by zniknął gdyby powrócono do logo TS |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plus, jeśli dobrze pamiętam, kombinują coś z kolorem tarczy (albo przynajmniej zgłaszają uwagi odnośnie do).
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
co z Alonem ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-15081519
Paweł Brożek oficjalnie potwierdził zakończenie kariery. Paweł już na zawsze zostanie zapamiętany jako absolutnie jedna z największych legend w historii naszego klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Mile widziana powtórka pożegnania jak w meczu z Lechem.
https://www.facebook.com/Ekstraklasa...84226205128495 Czyli ze złotej ery zostają (?) już tylko Boguś i Kuba. W tamtych czasach myślałem, że ta supremacja będzie trwać wiecznie. Cóż! ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wiekszosc sie spuszcza nad tym Alonem a to widac koles szklany - zwlaszcza na nasza siermiezna silowa pilke ...poza tym gdzies na wp czy interii czytalem ze Miodek widzi go w legii - wiec jesli tak to tyle go widzielismy , nie twierdze ze on jest zly - ale czy nas stac placic duzo komus kto u nas w pol roku - zlapal 2 kontuzje
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
jeśli Austria zejdzie z ceny to jestem jak najbardziej za wykupieniem Alona, to jest pierwszy napastnik od dawna który umie cofnąć się głębiej po piłkę, zagrać tyłem do bramki i ma timming. Od niego Olek może się dużo nauczyć.. Natomiast jeśli nie to w cenie 400 tys euro wolałbym ściągnąć kogoś młodszego na którym moglibyśmy zarobić.. A co do plotek o Legiuni to nie wydaje mi się, oni mają szpital z przodu i raczej nie mogą sobie pozwolić na kupienie kolejnego znaku zapytania w kwestiach zdrowotnych
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
no dobra, ale jest jakiś oficjalny komunkat , co tam sie Alonowi podziało ?
bo jak zerwana całkiem dwójka , to za darmo można podziękować , a jak podciągnięta , to dobra okazja żeby zbić z ceny ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pytanie, czy nasi też nie liczyli jednak na trochę wyższą pozycję na koniec sezonu i przypływ gotówki.
Milion złotych niestety nie wyłożymy + pensji najlepszej w zespole. Gośc ma prawie 3 dychy i szklany, więc zarobic na nim raczej nie zarobimy. Święty graal to to nie jest. Pytanie jest podstawowe o co my chcemy grać w przyszłym sezonie i jaka jest strategia. Bo ewentualne kontraktowanie na grubo Turgemana, przy słabości reszty składu nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 16.07.2020 o godz. 17:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przypuszczam, że następny sezon jest na przebujanie się w środkowej części tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Błaszczykowski: Zawsze staram się zachowywać normalnie
https://www.rp.pl/Pilka-nozna/307199...956.1593627736 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wykupywanie tugermana jest głupotą. Koleś przyszedl do nas po kontuzji. I w sezonie można powiedzieć że miał dwie powarzne.
![]() lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0 ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|