|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Fakty są takie, że Artur Skowronek przychodził do Wisły po 7 porażkach z rzędu w bardzo złej sytuacji w tabeli. W trakcie Jego kadencji Wisła w 18 meczach zdobyła 30 punktów na 54 możliwe czyli miała średnią 1,66 pkt na mecz. Daje to w tabeli za ten okres 6 miejsce przed takimi drużynami jak Piast (26pkt) czy Cracovia (22pkt). Niech każdy oceni czy to dużo czy mało. Według mnie spełnił swoje zadanie czyli utrzymał Wisłę w ekstraklasie(nie zakładam, że coś się jeszcze może wydarzyć), więc powinien dostać spokój w pracy i przyszły sezon przepracować w spokoju budując swoją wizję klubu. Prawda jest taka, że wśród polskich trenerów nie ma nikogo dobrego kto obecnie znajduję się bez pracy, więc po co kombinować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
|
Po prostu jest już niemal pewne utrzymanie i zaczął się płacz. Na coś trzeba ponapieprzać. Padło na Skowronka. I nawet jeśłi chłop byłby do zwolnienia to co z tego? Kto za niego? Za czapkę gruszek ktoś będzie pracował. A może podoba się Wam spłacanie kontraktu (nie wiem do kiedy ma go trener)?
Jesteśmy w takiej sytuacji od x lat, że to nam piłkarze i trenerzy robia łaskę, że u nas są, a nie my im, że moga grać w Wisle. Bo czasy się zmieniły i ani sportowo dobrzy nie jesteśmy, ani finansowo im wiele nie dajemy. Także dopóki się nie zmienią finanse Wisły to chcąc nie chcąc jesteśmy w dupie. I sobie przypomnijcie ile to już razy zmieniano trenera w Wiśle w ostatnim czasie i jakie to miało super efekty przynosić (w tym czasie przed trio). Także nie płakać. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Ja przeciwnikiem trenera nie jestem, ale nie podawajcie statystyki punktów z uwzględnieniem podziału na grupy bo jest to bez sensu. Jakbyśmy grali w grupie mistrzowskiej z taką grą to w tym momencie Skowronek miałby 6 punktów mniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Jestem pewien, że Skowronek dostanie nowy kontrakt i uważam, że słusznie. Facet przyszedł po 10 porażkach, w fatalnej sytuacji i wyciągnął zespół z dna.
Uważam też, że jego osoba może przyczynić się do ciekawych transferów z 1 ligi, już w tamtym oknie mówiło sie, że ma kilku zawodników, których chętnie wyciągnąłby do Wisły, jednak wtedy brakło czasu, a też nie było atmosfery będąc czerwoną latarnią, żeby dawać szanse komuś z 1 ligi, stąd postawiono na wypożyczenia bardziej pewnych gości. Teraz może namówić 2, 3 wyróżniających się zawodników. Jak dla mnie Skowronek sprawia wrażenie gościa, który wie co robi i ogarnia temat jesli chodzi o prowadzenie drużyny. To, że troche za bardzo mieszał składem czy ustawieniem to ujma? Nie sądzę. To pokazało, że nie boi się ryzykować, a też szybko wyciąga wnioski. Dodatkowo był zmuszony do kombinowania brakiem wielu zawodników |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale poważnie jest tu ktoś, kto chce Skowronka w tym momencie zwalniać?
Bo tak dyskutujecie, a coś mi się wydaje, że może być jak w tej bardzo starej anegdocie o żonie posła Wełnickiego, który był pokaźnych rozmiarów gościem, a żona chciała mu kupić spodnie u Wietnamczyka na bazarze. No i mu pokazuje, że te są za małe, że większe, nie, nie, jeszcze większe, jeszcze większe. I w końcu ten Wietnamczyk taki zmartwiony pokręcił głową i mówi: "Nie ma taki człowiek"
Po meczu w Bełchatowie trochę krytyki na niego spadło, zresztą całkiem zasłużenie, ale zadanie wykonał i w ogóle nie ma o czym gadać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
rzuc okiem do meczowych po Legia, Piast , Rakow w tym sezonie Skowronek zrobil co do niego należało , objął zespół w sytuacji beznadziejnej , a na 4 kolejki przed końcem szanse na spadek mamy matematyczne boje sie jednak że , w lecie bedzie lepienie z gówna zespołu na nowo , i po gorszych wynikach jesienią zqwyczajowo zaczniemy od zmiany trenra ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Arkadiuszu,
oczywiscie wiele zalezy od tego jaki material ludzki dostanie Skowronek. Ale IMHO dostanie do tego co obecnie ma kilku niezlych zawodnikow. Bedzie mial obecny trzon + kilku nieszklanych graczy. Byc moze kilku ktorych sam sobie zazyczy. Spodziewam sie, ze po przepracowaniu pelnego okresu przygotowawczego zespol bedzie przygotowany do gry i nie bedziemy stosowac dziwolagow ustawien, ktore nie maja prawa sie udac. Ze bedziemy mieli swoj styl, a nie bedziemy sie dostosowywac co mecz do rywala. Wyniki to zupelnie drugorzedna sprawa w przyszlym sezonie. Zeby spasc to trzeba bedzie sie postarac. Idealny moment na granie w pelnym (albo raczej maksymalnym) wymiarze Buksa, Hoyem Kowalskim i moze jeszcze jednym mlodym. Chcialbym widziec progres w grze mlodych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
I w ogóle z "rozprawkami" na ten temat wstrzymałbym się do wywalczenia awansu. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Wyniki to sprawa drugorzędna? Nie no trzymajcie mnie. Nie wierzę, że jakikolwiek kibic Wisły mógł coś takiego napisać na serio.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Kłóciłbym się, czy Raków albo Górnik to są gorsze drużyny w obecnej formie niż cracovia, Pogoń czy Jaga. Nie graliśmy z ŁKS, Arką i Koroną, więc myślę, że można uśrednić te punkty i podawać je normalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zreszta nawet bez tej grupy , konczac na 30kolejce , srednia ma bardzo fajną
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Przez jakiś czas byliśmy najlepiej punktującą drużyną w całej lidze. Więc owszem, łapaliśmy się na górną ósemkę. Jeżeli nie możemy celować wprost w górną ósemkę już w przyszłym sezonie to przede wszystkim dlatego, że mamy nadal wielki garb długów i bardzo ograniczone finanse przez to. Dokładnie z tego powodu sądzę, że nikt nie oczekuje trenera cudów, awansu do pucharów etc. Celem na przyszły sezon jest utrzymanie, spokojny rozwój zespołu przy jednoczesnej spłacie długów. Jeśli awansujemy do górnej połówki to tylko ułatwi sprawę, ale nikt nie będzie miał do Skowronka żadnych pretensji, jeśli zajmiemy np. 10 miejsce.
Ze skarabeusem się zgadzam. Owszem, w naszej sytuacji ważniejsze od 1 czy dwóch pozycji w tabeli w przyszłym sezonie będzie to, jak się rozwiną (ergo: zyskają na wartości i pozwolą spłacać długi) perspektywiczni gracze, przede wszystkim Buksa. Wystarczy że Olek się rozkręci, załaduje 15 bram w sezonie i pójdzie na Zachód za 6-7 mln ojro. Mamy spłacony wymagalny dług klubu i otwartą drogę do powrotu do ścisłej ligowej czołówki. Nikt nie będzie pamiętał, czy w sezonie 2020/21 skończyliśmy na 6, 9 czy 11 miejscu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chwilowo nie. Ale cofnij się do komentarzy po ostatnim meczu z Rakowem.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 02.07.2020 o godz. 13:11.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Tak, wiem, i tym bardziej miejsce w tabeli jest mało istotne. Rozwój/wypromowanie kilku sensownych graczy będzie miało większe znaczenie dla przyszłości klubu. Lepszego momentu na bezkarne ogrywanie się nie dostaniemy. W pucharach nie zagramy, do I ligi nie zlecimy. Zadaniem Skowronka powinien być jak najlepszy stan zespołu w połowie 2021 roku a nie parę punktów w tabeli w tą czy w tamtą.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 02.07.2020 o godz. 13:26.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zreszta nawet bez tej grupy , konczac na 30kolejce , srednia ma bardzo fajną
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skowronek ma bardzo dobrą średnią punktową (33 pkt w 19 meczach - średnia 1,74), ale styl gry i niektóre decyzje nie przekonują. Nawet ostatnie zwycięstwa były w marnym stylu - Raków mega fart, Płock i ŁKS wymęczone. Jednak trzeba przyznać, że uratował klub w tak beznadziejnej sytuacji i trzeba o tym zawsze pamiętać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Przy okazji, jeśli Arka straci punkty (1-1 10 minut do końca) to uprasza się niektórych komentujących o odszczekanie. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Komentarze na forum i tak nie mają znaczenia. Prezes Dawid już mówił, że na 100% trener zostaje. No i dobrze.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Więc jest to jak najbardziej zrozumiała decyzja. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To niech teraz dadzą trenerowi jakichś przyzwoitych obrońców i niech on z nimi popracuję, bo w obronie u nas koszmar.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wystarczy zeby trener Skowronek w przyszłym sezonie nie probował kombinowac z jakimis głupimi ustawieniami na boisku, zadnego grania na 3 obroncow i na wahadłowych no chyba, ze wzmocnimy sie dobrymi zawodnikami.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Wg. mnie decyzja o pozostawieniu trenera Skowronka będzie jak najbardziej słuszna. Trener wypełnił swoje zadanie, wyciągnął nas z dna i autostrady do I ligi można powiedzieć w ostatnim momencie ostatnimi meczami poprzedniego roku (te mecze podniosły zespół przede wszystkim mentalnie). Drużyna była bardzo dobrze przygotowana do rundy po zimie co pokazały mecze przed przerwą wymuszoną koronawirusem. Ten sezon nie był normalny i cieszmy się, że tak się to dla nas kończy (jest utrzymanie a kto wie jeszcze parę meczy zostało może będzie 1 czy 2 miejsca wyżej w tabeli na koniec?). Trener też na pewno nie ustrzegł się paru błędów, cały czas uczy się zespołu, ustawień co może zaprocentować w przyszłości. Przyszły normalny w końcu sezon wg. mnie będzie prawdziwym testem kompetencji, umiejętności trenera Skowronka. Pewien komfort może dawać fakt, że spada tylko 1 drużyna z Ekstraklasy.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
to nie jest przypadek bo w 15 kolejek od 10 grudnia zdobyliśmy tyle samo punktów co L i jesteśmy wiceliderem takiej tabeli .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Ale trener chyba przyszedł wcześniej? Jeśli oceniać to w pełnej skali a nie w wybranym okresie. Tak czy siak wyjdzie że oczywiście Artur jak najbardziej powinien zostać
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Przede wszystkim Skowronek sam zapracowal na duzy kredyt zaufania wynikami, ktore przyczynily sie do realizacji celu przed nim postawionym - utrzymania sie.
Duzo mi sie w naszej grze nie podoba, raz wiecej, raz mniej, ale ogolnie jestem kibicowskim perfekcjonista i w kazdym meczu doszukuje sie bledow i czegos do poprawy. Takie moje kibicowskie prawo i juz. W kazdym razie, nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej Skowronek na ta chwile u nas nie zostaje. Jakies spokojne, wywazone ruchy transferowe (oczywiscie na miare naszych mozliwosci) i niech sobie spokojnie pracuje. Ciekaw jestem czy juz od przyszlego sezonu Buksa bedzie naszym podstawowym napadziorem. Kiedy jak nie przy spadajacej, tylko jednej druzynie? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Był klub, który zwalniał trenera mającego dobre wyniki. Trenera który zlepił zespól.Też popełniającego błędy, niedoskonałego. Ten klub nazywa się Korona Kielce.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Dla Skowronka to utrzymanie też jest sukcesem i przełamaniem w dalszym rozwoju, także nie ma co gadać bo przed tym jak przyszedł to byliśmy w dupie.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 04.07.2020 o godz. 08:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Od początku byłem zwolennikiem Skowronka. Uważam że jest to dla nas trener idealny, nie trzyma się sztywno jednego schematu jak jego poprzednik. Jeśli popełnia błędy w ustawieniu, koryguje je. Nie zaniedbuje doskonalenia stałych fragmentów gry itd
Liczę że jeśli trener Skowronek zostanie, to będziemy w górnej 8 w przyszłym sezonie ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
nie bede oryginalny, Skowronek wyciagnal nas z szamba i dobrze przygotowal do walki o utrzymanie.
Wirusa, zawieszenia ligi i reszty konsekwencji tez nikt nie zakladal, a mimo to dal rade z tym problemem. Powinien dostac szanse w nowym sezonie na spokojna prace ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Skowronek objął klub w ciężkiej sytuacji, pokazał.ze potrafi wyciągać wnioski i grać "na wynik" a nie na styl i to się ceni. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|