|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wszystkie zespoły z I ligi dostały licencję na Ekstraklapę? Być może to jest jakaś furtka dla drużyny z miejsca 14go.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W takim przypadku grać w ESA będą kolejne zespoły z 1 ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Politycznie niezaangażowany Prezes Boniek może zawsze jakieś salomonowe rozwiązanie znaleźć...Kumpla swojego kumpla zostawi na lodzie?!
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widzew zostawił na lodzie to każdego może zostawic
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niby rudemu ciężko zaufać ale zobaczymy
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i proszę, długo nie trzeba było czekać. Medialna tuba Bońka już lobbuje pod utrzymanie Arki. Także decyzja już zapadła, Prezesunio ogłosi za kilka/kilkanaście dni. Kołakowski nie może spaść...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
a ja dalej nie rozumiem czemu wtym sezonie wyjatkowo spadaja 3 zespoly , a za rok wyjatkowo spada jeden
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Natomiast obecne płacze Stanowskiego to ewidentnie artykuły sponsorowane.. dawno nie czytałem nic tak abstrakcyjnie - idiotycznego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W przyszłym bo epidemia. Czego nie rozumiesz? ![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba nie tyle epidemia co powiększenie ligi
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jaki brak podzialu punktow , nie wyspany jestem
a teraz to co pomneijszaja ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oj tam, oj tam, zmienili wcześniej ale jeszcze trwa.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
1. Bo po zniesieniu dzielenia punktów sezon kończył się tak, że drużyny z miejsc 9-11 dość szybko gwarantowały sobie utrzymanie i mogły mieć wywalone jajca. Wtedy połowa meczów w tej części tabeli nie miała znaczenia. Dlatego, żeby trochę podkręcić presję i emocje w dole tabeli dorzucili jedno miejsce spadkowe. 2. Z I ligi będą teraz wchodzić 3 drużyny. Dlatego zrobili to se sezon wcześniej, żeby drużyny stamtąd się do tego przyzwyczaiły. 3. Skoro za rok spadnie tylko jedna, to teraz dali 3, żeby była większa rotacja. Średnio na sezon wyjdzie wtedy 2, czyli tyle, co zawsze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Odnośnie tego, że w tym roku lecą wyjątkowo trzy drużyny to wytłumaczenie jest łatwe. Ta decyzja zapadła długo przed decyzją o powiększeniu ligi. Dla zwiększenie rotacji. Później zapadła decyzja, że zwiększamy ligę do 18 zespołów i stąd ta jedna, która spadnie za rok. Później znowu wracamy do trzech zespołów lecących co roku z Ekstraklasy. Oczywiście do czasu kolejnej reformy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Korona właśnie spadła.
Liczę, że mimo to postawi się Arce ... Jeszcze pół godziny, jeszcze pół godziny, spadną oba sk...ny ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Bez Korony i Arki "liga będzie ciekawsza"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
No, mamy 100% utrzymanie. Następny sezon musi być lepszy, bo ciężko wyobrazić sobie gorszy niż ten. Dobrze, że przynajmniej kończy się pozytywnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W p.izdu co za sezon!
Ale w końcu mamy to Jeszcze 2 z 3 moich "ulubionych drużyn" spadają z hukiem ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Kamien spadl z serca. Bycie kibicem tego klubu w ostatnich dwoch latach postarzalo mnie o 10 lat. Przyszlosc musi byc lepsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jaka jest szansa ,ile % na zajęcie10 miejsca?od teraz inna bajka,he,he
|
|
|
|
Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jaka jest szansa na puchary (mistrza ) w przyszłym sezonie ?
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak Pepe to policzy to w nagrode powinien dostac admina na tydzien hehe ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Na początek to niech ogłoszą jak gramy w przyszłym sezonie. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ej , a inne pytanie do statystyków
mówi sie że Arka już spadła a widze że ma 8pkt straty do Płocka a do zdobycia jeszcze 9 przeciez ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Arka jeszcze nie spadła, ale jej szanse na utrzymanie są dokładnie take same jak Lecha i Piasta na mistrzostwo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Jak mawiał mój znajomy, niekwestionowany "mistrz probabilistyki", szansa wynosi 50%.
Albo zdobędziemy puchary(mistrza) w nowym sezonie, albo nie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Płock gra: Górnik Z. (d) - dziś Zagłębie L. (w) - piątek Korona (d) - 14.07 Raków (w) - 18.07 4 punkty powinien spokojnie zdobyć. Trenerowi imienniczki z Płocka życzymy wszystkiego najlepszego ale by zakończył jednak za nami ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|