|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Trzeba powalczyć chociaż o punkt
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Remis biorę w ciemno.Ciekawe czy ktoś w piątek straci punkty z naszych rywali.Bardzo prawdopodobne że tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Górnik to poukładana drużyna z wieloma liderami, pyknęli niedawno Legie bez problemu... jak urwiemy im punkt to będzie oznaczało, że forma idzie w górę.
Dla nas ważniejsza jest potyczka z ŁKSem i Koroną - 6 pkt z tymi drużynami da nam zapewne utrzymanie ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Legia bez ewidentnego karnego, z wieloma zmarnowanymi setkami i pawełkiem Majeckiego. Faktycznie bez problemu.
Jak zabole zagrają otwartą piłkę i nie zamurują środka pola to może być ciekawy mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Znowu czytam to samo co przed Rakowem: remis w ciemno. A po spodziewanej porażce będzie wielkie zdziwienie, że przegraliśmy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
My gramy z Górnikiem, Korona z Zagłębiem, a Arka z Rakowem, wszystko wyjazdy więc należy raczej zakładać, że wszystkie drużyny zainteresowane utrzymaniem dostaną w trąbę. Jeżeli my się wyłamiemy z tego założenia, to już mamy spokój, jeśli Korona, to podłącza się do tlenu, a jeśli Arka, to będzie walka do końca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Remis będzie zaskoczeniem. Osobiście wolałbym dać odpocząć liderom na najważniejsze mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Strasznie szkoda kartki Niepsuja, zapewne znowu Klemenza zobaczymy na PO czyli nie na swojej nominalnej pozycji. Chyba, że Bury będzie gotowy. Jest jeszcze opcja dać tam Dawida Szota, przy okazji wyjaśni się kwestia młodzieżowca, bo Hołownia kiepski. Wtedy można zagrać: Lis - Szot, Janicki, Hebert, Sadlok - Basha, Kuvelic - Kuba, Żukow, Vukan - Turgeman.
Zagęszczony środek, Vukan fałszywy skrzydłowy robi miejsce Sadlokowi. Chyba, że gotowy będzie Mak czy Wojtkowski to wtedy zajmie ktoś z tej dwójki lewe skrzydło. chociaż mówiło się o dłuższej przerwie w/w zawodników. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jeśli my w łeb, a Arka niespodziewanie wygra, to robią się 2 punkty, a wtedy jest już smród. Każdy mecz jest najważniejszy.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Każdy inny wynik niż carbow....... będzie sporym zaskoczeniem.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Prawdopodobnie ta kolejka przesądzi los Korony, bo Raków z zamordystą Papszunem bankowo będzie chciał znowu wygrać i pewnie z tymi cieniasami wygra. Oby dupy nie dały ponownie gołębie z Lubina.
Nasz ewentualny punkt przyjmę jako duży bonus. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Raków już nie grał z Koroną?
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Remis o zwycięstwie nie mówiąc z Górnikiem byłby fajny, ale to bardzo ciężki dla Wisły teren, chyba wolę mieć nominalnego PO na ostatnie 4 kolejki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Online |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 25.06.2020 o godz. 11:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Raków z zamordystą Papszunem nie odpuści śledziom, oby Zagłębie nie oddało się Koronie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
W naszym wypadku niestety Klemenz cały nacz na prawej obronie, na lewym skrzydle bezużyteczny Hołownia, no chyba że zobaczymy jeszcze gorszego Boguskiego... Chciałbym Dawida Szota na prawym skrzydle jak w meczu z elką i na lewym Kubę. Ja osobiście spróbowałbym 4-4-2. Lis - Klemenz, Janicki, Hebert, Sadlok - Szot, Basha, Kuveljić, Błaszczykowski - Turgeman, Buksa. W razie czego obwód Burliga jest na prawą obronę, Środek można zabezpieczyć Żukowem i skrzydłą w ostateczności przy prowadzeniu dwiema bramkami wpuścić Hołownie na skrzydło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kuba powinien zacząć na ławce
Szansa na punkty jest tu mniejsza niż w pozostałych meczach a 3 cały mecz w przeciągu 8 dni to już chyba nie na jego zdrowie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Coś czuję, że możemy zagrać 3 z tyłu:
Lis - Klemenz, Janicki, Hebert - Szot/Boguski, Basha, Kuveljic, Sadlok/Hołowia - Błaszczykowski, Savicevic - Turgeman |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Obawiam się, że masz dużo racji.
Z drugiej strony jak Arka ugra punkty na Rakowie to też się zdziwię. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ludziki, trochę szacunku do pana Trenera. Jakby przyszedł do nas to byście go na rękach nosili.
Na dziś jeden z lepszych Polaków wśród trenerów. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Logika mówi porażka. Statystyki w Zabrzu mamy niezbyt ciekawe. Wierzę że "nic nie może przecież wiecznie trwać" i nie wrócimy na tarczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Punkt w tym meczu może być na wagę złota - odskakujemy Arce na 6 punktów (przy ich porażce z Rakowem), więc oni muszą zdobyć 7, żeby się utrzymać. Zdobycie przez nich 7 punktów więcej od nas w 4 meczach jest raczej mało prawdopodobne.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Member
Od: 11.2019
Offline |
|
|
Wyciągnąć minimum remis i będzie dobrze. Potem ŁKS i Korone pyknąć i w zasadzie utrzymanie jest. Dlatego trzeba zacisnąć zęby i zap...ć
![]() Tylko proszę panie trenerze. Bez mącenia ze składem i ustawieniem |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Ja bym Bashy, Blaszczykowskiemu i Turgemanowi dal odpoczac.
Dal szanse Szocie(Szotowi?), Zhukov odpoczywal i niech zagra kolejny mecz Chuca. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Swoją drogą - ja rozumiem, że mamy tu samych dyplomowanych matematykow i dla nich jak dla fizyków kwantowych jeśli prawdopodobieństwo wystąpienia jakiegoś wydarzenia nie jest równe 0, to znaczy, że trzeba je poważnie brać pod uwagę, ale wy naprawdę wszyscy z tą Koroną jeszcze? Mimo, że tam juz pól składu nie chce grać, zawinał się Kovacevic, który był kapitanem, Zubrowski i Cebula zawieszeni na kolejny mecz i w ogóle powszechna degrengolada i rozpad, a w dodatku my z nimi gramy u siebie. Dobrze, że ŁKS nie ma 3ptk wiecej, bo trzeba by było dodawać "oby ŁKS przegrał".
Liczy się juz tylko Arka i to o ile wygra następny mecz z Rakowem na wyjeździe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
![]() ![]() Gość jakich wielu, a raptem mu wyszedł jeden sezon w naszej lidze ogórkowej i jeden z lepszych Polaków w lidze? To równie dobrze na tym samym piedestale stawiani byli kiedyś między innymi Ojrzyński, Bartoszek czy nawet Probierz... Z całym szacunkiem do chłopa ale jakby z tym rakowem wjechał jako beniaminek w puchary to można jeszcze polemizować, że ma warsztat... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Wpuścić Chucę, na żaboli ma patent...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie bardzo chciałbym go tu widziec...![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
|
|