The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2020, 13:38
Tupta i Boguski , zgodnie z życzeniem szanownych forumowiczów wczoraj murawy nie powąchali
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 21.06.2020, 14:58
pepe72,

ja chetnie odszczekam. Na prawde.
Ale mam powazne obawy.
I pal szesc to ustawienie. Bardziej mnie martwi wrzucanie zawodnikow na pozycje na ktorych pewnie grali pierwszy raz w zyciu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.06.2020, 16:28
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
pepe72,

ja chetnie odszczekam. Na prawde.
Ale mam powazne obawy.
I pal szesc to ustawienie. Bardziej mnie martwi wrzucanie zawodnikow na pozycje na ktorych pewnie grali pierwszy raz w zyciu.
To trzeba poczekać do wtorku.
Weszło na twitterze zapowiada jazdę po Wiśle w Liga- więc pewnie dostanie i trener za ustawienie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.06.2020, 10:05
to jak jeden mecz wystarczyl zeby takie gówno sie rozlało , łącznie z fejkami , to myśle że wczorajszy mecz powinien wystarczyć żeby zostało odszczekane
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.06.2020, 10:08
Co odszczekane? Poza lksem gramy największe gówno w lidze. Dobrze że Sobolewski się nad nami zlitował i wystawił rezerwowy sklad. Skowronek beznadziejne zmiany wczoraj .
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2020, 10:12
Które?
Alon chodził po meczu z opatrunkiem z lodu na udzie, widać że po kontuzji nie jest do grania 90 minut
Jedyne do czego można się przyczepić to trzymanie Holowni przez cały mecz, to za niego mógł wejść Zukov
Sam byłem pierwszy do krytykowania Skowronka za cyrki z ustawieniem w poprzednich meczach ale znajmy umiar
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.06.2020, 10:20
Bardzo trudno Skowronka obiektywnie ocenić. Gra drużyny po przerwie wirusowej słabiuteńka ale całościowo, od momentu przyjścia to na dzień dzisiejszy zrobił dobrą robotę, patrząc na tabelę.
W lutym ja i pewnie większość z tu piszących widziała w nim trenera na kolejne sezony, teraz....mimo wszystko trudno powiedzieć.
Moim zdaniem facet myśli ale czasami aż za dużo.
Jeżeli utrzyma drużynę to Kuba zdecyduje, co z nim dalej. Akurat jesteśmy w tej wyjątkowej sytuacji, że jeden ze współwłaścicieli jest w szatni na co dzień z drużyną a przy okazji ma takie doświadczenie, że potrafi ocenić czy Skowronek się nadaje czy nie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.06.2020, 10:58
to prawda co piszesz, a ja odniose sie od jednej z cech dobrego trenera , mianowicie uważa się że ta cecha to umiejętność wyciągania wniosków z własnych błędów

skład na Raków widzieliśmy jaki był, wnioski wycignal chyba najlepsze z mozliwych , normalnie jakby forum czytał
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.06.2020, 11:09
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Bardzo trudno Skowronka obiektywnie ocenić. Gra drużyny po przerwie wirusowej słabiuteńka ale całościowo, od momentu przyjścia to na dzień dzisiejszy zrobił dobrą robotę, patrząc na tabelę.
W lutym ja i pewnie większość z tu piszących widziała w nim trenera na kolejne sezony, teraz....mimo wszystko trudno powiedzieć.
Moim zdaniem facet myśli ale czasami aż za dużo.
Jeżeli utrzyma drużynę to Kuba zdecyduje, co z nim dalej. Akurat jesteśmy w tej wyjątkowej sytuacji, że jeden ze współwłaścicieli jest w szatni na co dzień z drużyną a przy okazji ma takie doświadczenie, że potrafi ocenić czy Skowronek się nadaje czy nie.
Mam dokladnie to samo wrazenie
Zreszta to w ogole chyba aktualnie cecha młodych trenerów w Polsce. Naobserwowali sie Nagelsmanna, Tuchela czy inego Pochettino i wszyscy chca byc nowoczesni, elastycznie zmieniac ustawienia, plynnie przechodzic miedzy róznymi stylami gry wczasie meczu
I fajnie, tylko brakuje mi tu dostosowania sie do sytuacji i potencjalu zespołu. Bo tamci wybieraja i selekcjonuja graczy za miliony E a my chcemy z Klemenza robic wahadlowego
Ergo uważam, zeSkowronek powinien zostac oceniony dopiero po koncu sezonu aczkolwiek poki co licze ze wyciaga wnioski ze swojej pracy i przez to jestem za tym, zeby został na kolejne rozgrywki
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.06.2020, 11:20
To jest chyba rak polskiej piłki od 2 dekad... Udawanie, że murawa była zła, pogoda była zła, ktoś grał na srodkach przeciwbólowych, inny miał sraczkę 2,5 dnia temu... Tu nie ma co komibnować, mamy gówno nie materiał na piłkarzy europejskiego formatu (jakieś jednostki się jedynie wybijają biorąc pod uwagę calą polską ligę, i szybko te mlode zazwyczaj jednostki uciekają dalej) także po prostu trzeba zapierdalać, mieć kilka prostych acz skutecznych patentów na grę, każdy mecz wybiegać, grać na ambicji i szukać tych prostych schematów, które jak da Bóg to polski piłkarz opanuje.
Tymczasem my, w tej naszej buraczanej lidze wielce filozofujemy. Filozofować to sobie może Kuba czy Furman, reszta grać nie umie więc musi zapierdalać. Buksa może w przyszłości sie skupiac na detalach, bo ma papiery na grnie, ale obecnie to też tylko młody kot, więc nic innego jak zapieprzać mu nie zostalo.
Na silę kombinują, poźniej się okazuje, że albo niedotrenowani, albo przetrenowani albo wlasnych schematów gry nie ogarniają...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.06.2020, 11:27
czy ktoś z was coś kiedyś trenował prócz wcinania kebabów?mając tyle przerwy trzeba tygodni żeby wrócić na jakiś w miarę przyzwoity poziom, sęk w tym że jedni trzymali się obostrzeń inne kluby niekoniecznie.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.06.2020, 11:27
W przypadku Skowronka należy też mimo wszystko patrzeć przez pryzmat materiału ludzkiego, który ma do dyspozycji:
- 1,5 napastnika (bo Buksa póki co to niestety pół napastnika, do momentu aż nie będzie w stanie wytrzymać kondycyjnie całego spotkania)
- 1 skrzydłowy, któremu zaraz stuknie 35 lat i który już pewnych rzeczy nie poprawi, reszta skrzydłowych albo szklani albo jeźdźcy bez głowy

Nasz potencjał w ofensywie jest żałosny, a do tego w momencie, w którym stracimy Turgemana, nie będziemy mieć napastnika. Zupełnie nie dziwi mnie nasza tragiczna gra na 20-tym metrze od bramki przeciwnika, gdzie po prostu nie ma zrozumienia i pomysłu na grę.
Dlatego też jestem póki co bardzo daleki od zwalniania Skowronka, dajmy mu materiał ludzki, który będzie w stanie realizować jego założenia taktyczne i wtedy go będzie można ocenić.

p.s. tak wiem, że za przygotowanie kondycyjne po restarcie i ustawienie Klemenza na wahadle odpowiada trener
Ostatnio edytowane przez Patryko : 24.06.2020 o godz. 11:41.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.06.2020, 11:38
nie ma tez co drzeć szat , że przechytrzył go Papszun , który uchodzi za jedno z większych trenerskich objawień
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.06.2020, 11:47
Dobór składu jest determinowany obłożeniem gabinetu lekarskiego. Zawodnicy grają nie na swoich pozycjach bo Ci którzy powinni tam grać są akurat kontuzjowani.
Dziękujmy Bogu, że mamy Kubę bo byłby dramat całkowity.
Hołownia był wczoraj tragiczny. Oczywiście grał nie na swojej pozycji bo nominalni skrzydłowi są kontuzjowani.
Chuca grał wczoraj słabo. Zapamiętałem go tylko z jednej akcji. Dziesiątka jak się.patrzy.
Mamy zawodników już dosyć wiekowych. Dla takiego zawodnika tak długa przerwa w rozgrywkach powoduje dramatyczny spadek możliwości fizycznych. Nie da się tego nadrobić w dwa tygodnie.
Dopiero wczoraj Basha i Sadlok grali na swoim normalnym poziomie. Nie chcę nawet mówić.jak ważni są to dla nas zawodnicy i ile zależy od ich formy. Zwłaszcza gdy po prawej stronie obrony biega zawodnik który nie ma żadnych predyspozycji do rozegrania piłki.
Niewątpliwym sukcesem Skowronka jest zrobienie piłkarza z Janickiego.
Lisa za wczorajszy mecz też trzeba ocenić pozytywnie przy czym gdyby po nastrzeleniu przeciwnika wpadła do bramki to nikt by nie zostawił na nim suchej nitki
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.06.2020, 11:54
Mam mieszane odczucia w stosunku do Skowronka, natomiast w związku z tym, że na trenerce się nie znam nie będę komentował jego warsztatu - czas i efekty pokażą. Patrząc natomiast na to co się działo na poprzednich meczach rozumiem trochę działania które wydaje mi się były zaplanowane - a dlaczego ?

Piast - Wisła. Szanse na wygraną dość iluzoryczne, dodatkowo mecz po przerwie - porażka wkalkulowana
Wisła - Legia. Szanse na wygraną minimalne - porażka wkalkulowana
BONUS: Masz za darmo 2 sparingi w których możesz sprawdzić czy ci się koncepcja sprawdzi dodatkowo prawdopodobnie troche skomplikujesz swoim następnym oponentom analizę wideo (bo na co ci się przyda video w którym testujesz coś czego możesz nie wprowadzić)

Raków - Wisła. Mam wrażenie że bez czerwonej kartki ten mecz mógłby inaczej się potoczyć
Arka - Wisła. Remis dał nam więcej niż im także + do wykonania planu

Ja rozumiem w 100% jeśli ktoś nie zgadza się z powyższą tezą natomiast ja widzę ten sezon jako maraton do utrzymania się w lidze. Czy komuś się to podoba czy nie, jeśli nie mamy kadry/siły na wszystkie mecze to powinniśmy maksymalizować nasze szanse w meczach o 6 pkt i tam gdzie wygrać jesteśmy w stanie.

Jeśli celem Skowronka jest utrzymanie to ja uważam, że jak narazie swój cel wykonuje wybitnie
Ostatnio edytowane przez _Vodka : 24.06.2020 o godz. 11:57.

Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 24.06.2020, 13:34
Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Dobrze się czujecie z tymi pretensjami? Czego się spodziewaliście po takim składzie? Zrozumcie, że jesteśmy słabą drużyną i wiele więcej niż obecnie nie da się wycisnąć z tego składu personalnego.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.06.2020, 14:09
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
to prawda co piszesz, a ja odniose sie od jednej z cech dobrego trenera , mianowicie uważa się że ta cecha to umiejętność wyciągania wniosków z własnych błędów

skład na Raków widzieliśmy jaki był, wnioski wycignal chyba najlepsze z mozliwych , normalnie jakby forum czytał
To słuszne spostrzeżenie. Jednakże Skowronek poki co kombinuje jak 5 lat temu z Pogonią, gdy na jesień rozegrał dobra rundę to został zwolniony na wiosnę gdy zaczął eksperymentować z ustawieniem...

Niemniej jednak patrząc na tabelę od objęcia przez niego zespołu jesteśmy na 5 miejscu. Nie wiem jak Wy ale dla mnie to super wynik.
Jeśli będzie miał zdrowych zawodników to mocno w to wierzę że eksperymentów typu Klemenz na wahadle, 3 defensywnych pomocnikow, albo zwyczajne ryzykowanie zdrowiem ponad wynik się skończy...

Wcale się też nie zdziwie, jeśli "odpuścimy" mecz z Górnikiem, kosztem oszczędzania Kuby i Turgemana. Kolejne spotkania będą wazniejsze. Teraz ważniejsza jest sucha kalkulacja niz aspiracje...
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 24.06.2020, 14:17
kbr napisał(a):Wyświetl post
Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Dobrze się czujecie z tymi pretensjami? Czego się spodziewaliście po takim składzie? Zrozumcie, że jesteśmy słabą drużyną i wiele więcej niż obecnie nie da się wycisnąć z tego składu personalnego.
To jest slaba druzyna. Ale i z tragicznej druzyny przy dobrym trenerze mozna cos zrobic jak pokazuje przyklad Piasta Gliwice.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 24.06.2020, 14:23
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
To jest slaba druzyna. Ale i z tragicznej druzyny przy dobrym trenerze mozna cos zrobic jak pokazuje przyklad Piasta Gliwice.
Sugerujesz, że jeśli chodzi o skład, jesteśmy na poziomie Piasta? :o

[35/54]

Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 24.06.2020, 15:09
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Sugerujesz, że jeśli chodzi o skład, jesteśmy na poziomie Piasta? :o
Sugeruje, ze z bandy miernot zostala stworzony calkiem fajny zespol.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 24.06.2020, 15:20
z ta banda miernot to cie ponioslo , no chyba ze oceniamy porownujac do cywilizowanych krajow

jak na esktraklape niezli pilkarze , mix dobrych graczy z doswiadczeniem w topowych polskich klubach , z mlodymi zdolnymi , plus dobry ligowy trener

efekt: w ostanich 7 sezonach 4x wystepy w europejskich pucharach
Odpowiedz cytując
Matios98
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.06.2020, 17:07
Według mnie rozpatrywanie tego, czy Skowronek to aby na pewno dobry trener dla nas, to jakaś dziwaczna rozkmina oparta o te ostatnie mecze po restarcie, a nie biorąca pod uwagę całej jego pracy (warto choćby przypomnieć, że przystępując do meczu z Pogonią mieliśmy 9 pkt straty do bezpiecznego miejsca, a teraz mamy względnie bezpieczna sytuacje), z resztą tak naprawdę zastrzeżenia można mieć jedynie do JEDNEGO meczu (ostatniego z Rakowem), ale jak widać mityczne wnioski zostały wyciągnięte i to najważniejsze. Co do naszej kadry, to ani nie jest poziom Piasta z mistrzowskiego sezonu, ani nie jest to zgraja patałachów, nie zapominajmy, że dokonaliśmy prawdziwego ewenementu na skale eklapy i przewaliliśmy 10 meczów z rzędu, przecież wystarczyłoby, że wygralibyśmy z nich 3 i byśmy byli w tym samym miejscu co Raków, Gównik, a przecież to byłoby jak najbardziej w naszym zasięgu bo jednak tych 3-4 piłkarzy wyróżniających się na tle ligi mamy.
Ja osobiście liczę, że taki koszmar jak 10 porażek z rzędu się już nie powtórzy w przyszłym sezonie, w lecie kilka zmian zrobimy w kadrze, zbudujemy solidną ekipa, która do końca będzie się liczyć w walce o 8 i tyle mi wystarczy.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 25.06.2020, 12:40
Zastanawiam sie z czego sie cieszycie. Z wymeczonego 1:0 po karnym, gdzie brakowalo pomyslu na gre?
Ja bym rozumial ten umiarkowany dystansowy optymizm, gdyby Skowronek przejal zespol w czasie przerwy wirusowej. Ale przejal wczesniej, zespol prezentowal sie niezle, a teraz jest po prostu kupa dupa, kamieni kupa i drzymy o trzymanie a realne bylo jeszcze niedawn oze wejdziemy do 8 przy szczesliwym splocie innych wynikow.

Mnie razi kolejna rzecz. "Michal Buchalik to bardzo dobry bramkarz, ktory caly czas pracuje nad gra nogami i widzimy tego efekty" czy cos takiego na koncu bylo. Po czym sadza go na lawce.

Podobno w szatni atmofera zajebista

Znajac zycie jesli Skowronek utrzyma zespol to zostanie na kolejny sezon. Mysle ze start nowego sezonu i powiedzmy 7-8 spotkan przyszlego sezonu bedzie momentem na finalne oceny.

Mnie Skowronek nie przekonywal, i nie przekonuje.
Ciesze sie, ze nie odkrywal kwadratury kola i postawil na sprawdzone rozwiazania i mam nadzieje, ze nie bedzie znowu stosowal taktyk ktore wymusza sytuacja itp.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 25.06.2020, 13:03
Zastanawiam sie z czego sie cieszycie. Z wymeczonego 1:0 po karnym, gdzie brakowalo pomyslu na gre?
Ja bym rozumial ten umiarkowany dystansowy optymizm, gdyby Skowronek przejal zespol w czasie przerwy wirusowej. Ale przejal wczesniej, zespol prezentowal sie niezle, a teraz jest po prostu kupa dupa, kamieni kupa i drzymy o trzymanie a realne bylo jeszcze niedawn oze wejdziemy do 8 przy szczesliwym splocie innych wynikow.

Mnie razi kolejna rzecz. "Michal Buchalik to bardzo dobry bramkarz, ktory caly czas pracuje nad gra nogami i widzimy tego efekty" czy cos takiego na koncu bylo. Po czym sadza go na lawce.

Podobno w szatni atmofera zajebista

Znajac zycie jesli Skowronek utrzyma zespol to zostanie na kolejny sezon. Mysle ze start nowego sezonu i powiedzmy 7-8 spotkan przyszlego sezonu bedzie momentem na finalne oceny.

Mnie Skowronek nie przekonywal, i nie przekonuje.
Ciesze sie, ze nie odkrywal kwadratury kola i postawil na sprawdzone rozwiazania i mam nadzieje, ze nie bedzie znowu stosowal taktyk ktore wymusza sytuacja itp.
No, ale jednak Skowronka winą nie jest, że na mecz z Rakowem Niepsuj jak się okazało nie był jeszcze fizycznie gotowy do gry, więc przy nieobecności Burligi nie miał kto grać.
Nie jest też jego winą, iż Turgeman dopiero wrócił do zdrowia (i dalej nie ma siły na 90 minut), a oprócz niego nie ma w sumie napastnika.
Nie można go winić za brak lewego skrzydła (Mak, Wojtkowski - kontuzje).

Na pewnych pozycjach (środek obrony, środek pomocy) Wisła ma bardzo szeroką kadrę. Na PO wyskoczyła kumulacja absencji (Bury, Niepsuj), skrzydła są wąskie i je kontuzje jeszcze dobiły, pozycja napastnika to standardowy problem.

Owszem przekombinował i zawalił mecz z Rakowem na wyjeździe, ale on naprawdę średnio ma kim grać poza środkiem pomocy + Kuba i (przynajmniej jest dostępny już) Turgeman z przodu. Boguski, Tupta, próba Holowni, Chuca, Vukan jako fałszywe skrzydło, Silva - co kto gra to jest problem.
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 25.06.2020, 13:09
Wstrzymajmy się z ocenami. Przecież w lutym jak na 6 meczów z rzędu były 4 wygrane i 2 remisy plus opuszczenie strefy spadkowej to wszyscy klaskali.
Ewidentnie po przerwie przez pandemię drużyna fizyczie wygląda fatalnie (choć ostatni mecz liczba km przebiegniętych czy sprintów daje nadzieje, że ruszyło). Do tego ponownie szpital. Mak, Wojo, Niepsuj, Burliga, goście którzy mieli hasać po skrzydłach non stop kontuzjowani. kluczowy napastnik na tę rundę czyli turgeman zagrał 2 mecze (świetne) później złamana noga i teraz dopiero wraca. Wszelkie mieszania składem i taktyką były WYMUSZONE. Wyraźnie mówił Skowronek, że wracamy dopiero teraz (jak Niepsuj się wyleczył) do właściwego ustawienia i zachowań itp.
gdyby chociaż jeden z dwójki Niepsuj/Burliga był zdolny do gry to na 100% nie byłoby testów na 3 stoperów czy z klemenzem na prawej obronie. Gdyby Mak czy Wojtkowski byli do gry, to na skrzydle biegałby skrzydłowy, a nie środkowy pomocnik.
Wg mnie skowronek robi dobrą robotę, ale oceńmy go po 37 kolejce.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.06.2020, 13:56
Zastanawiam sie z czego sie cieszycie. Z wymeczonego 1:0 po karnym, gdzie brakowalo pomyslu na gre? ...
Mamy Lewandowskiego z Messim w ataku więc nie cieszymy się z 1:0
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.06.2020, 14:16
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
z ta banda miernot to cie ponioslo , no chyba ze oceniamy porownujac do cywilizowanych krajow

jak na esktraklape niezli pilkarze , mix dobrych graczy z doswiadczeniem w topowych polskich klubach , z mlodymi zdolnymi , plus dobry ligowy trener

efekt: w ostanich 7 sezonach 4x wystepy w europejskich pucharach
Zanim Piast zdobył mistrzostwo to lewo uratował się przed spadkiem zajmując bodajże 13 czy 14 pozycję.
Indywidualnie tam gwiazd nie ma ale kolektyw stworzony przez trenera robi wrażenie.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 25.06.2020, 14:34
Mnie Skowronek do siebie nie przekonuję. Brakuje mu konsekwencji.

Chętnie widziałbym u nas trenera Ojrzyńskiego.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 25.06.2020, 16:25
Z 3 punktów.

Jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzmi, za wymęczone 1:0 po karnym, gdzie brakowało pomysłu na grę dają tyle samo punktów co za 7:0, w którym piłka chodziła jak po sznurku, a przeciwnik nawet nie zipnął.

I te 3 punkty dokładnie tak samo przybliżają do utrzymania.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 25.06.2020, 16:38
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Mnie Skowronek do siebie nie przekonuję. Brakuje mu konsekwencji.

Chętnie widziałbym u nas trenera Ojrzyńskiego.
Co tak unikalnego dostrzegasz w warsztacie Ojrzyńskiego, czego nie ma Skowronek?

[35/54]

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów