|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Podobnie to widze jak Wehrmacht. Jezeli wygramy z Korona i Arka utrzymamy sie bez problemu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przy 3 naszych zwycięstwach, porażkach Korony i Arki utrzymamy się w 33 kolejce.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.06.2020 o godz. 14:49.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
koronka juz pierwsze punkty zgubiła , bonusowo fanatystyczny gol FOrsela
https://twitter.com/CANALPLUS_SPORT/...-z-prawie-40-m ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda ŁKSu, bo oni to nam raczej nie zagrożą, a Zagłębie można (było) gonić.
Remis Płocka z Arką dla nas raczej korzystny. Będzie łatwiej gonić WPłock, a Arka i tak nie przeskoczyła Korony.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.06.2020 o godz. 16:41.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Akurat Zagłębie moim zdaniem dobrze że wygrało z ŁKS. Są za mocni i za duża różnica już jest. Zapas punktów może spowodować u nich rozluźnienie lub granie młodymi w meczu z nami.
![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nie ma się co martwić o brak utrzymania. My a Korona i Arka to niebo i ziemia. My jesteśmy na fali wznoszacej, mamy dobrych piłkarzy, mamy ambicje, mamy dobrych zarządców klubu, mamy Kubę, legendę naszej wislackiej i polskiej piłki. I gdyby nie ta seria 10 porażek z rzedu to spokojnie byśmy w pierwszej osemce byli.
Także tu nie ma nawet co porównywać. Musielibyśmy znowu wpaść w taki doł sportowo i mentalnie żeby tego utrzymania nie obronić... Kwestia jednej, dwóch kolejek i temat załatwiony. Gdyby się udało z Rakowem dzis wygrać to praktycznie po sprawie jest. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
^^ Normalnie tsunami
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli wygramy dwa następne mecze, a Korona i Arka przegrają kolejne dwa mecze, to potrzebujemy 1 punktu by się utrzymać.
A z ciekawostek, to nie ma już możliwości by spadły obie czołowe drużyny Górnik i Raków. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
"Jeśli wygramy dwa mecze" - to się pośmialiśmy. Wspaniały żart. Ja wiem, że tu się dyskutuje czysto statystycznie, no ale odrobinę realizmu, naprawdę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wszystkie zalozenia mozna juz sobie za przeproszeniem w dupe wsadzic, bo kto ku*wa przewidzial, ze mamy sabotazyste na lawce? Z takimi koncepcjami na jakie wpada umysl pana Skowronka, to my nawet z LKSem nie wygramy. Arka odrobila bezcenny punkt do nas. Ma juz nas w zasiegu 2 a nie 3 meczow. I teraz gra u siebie z utrzymanym juz Zaglebiem, a Korona z Rakowem, gdzie otwarcie przyznaja, ze potrzebowali 3ptk, by moc juz przygotowywac sie na nastepny sezon.
Brawo panie Arturze SZANUJEMY TEN 1 PTK Z TA PRZEZAJEBISTA ARKA Skowronku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Artur Skowronek przejął Wisłę 14 listopada. Po 15 kolejce byliśmy na 15 miejscu ze stratą 2 punktów do bezpiecznego 13 miejsca.
Dziś mamy przewagę 5 punktów nad miejscem spadkowym. I 6 meczów do końca ligi. Sumując pop...ło was w tym Wermachcie! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Ryzyko spadku Wisły Kraków po dzisiejszym spotkaniu wynosi 12,3%.
https://twitter.com/mogiel90/status/1274446273253388289
Ostatnio edytowane przez Cycu : 20.06.2020 o godz. 22:36.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Najlepsze jest to, że dupcą tu ci sami, co stronę temu pisali, że wystarczy 6 pkt. Nadal wystarczy 6-9 pkt... nic się nie zmieniło, bo Arka odrobiła do nas cały 1 punkt. Tyle się zmieniło od ubiegłej soboty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Najgorzej to mowic do ludzi, ktorzy mimo, ze niby tego samego jezyka uzywaja, to w ogole nie rozumieja o co chodzi. Ale dobrze, POWOLI I DRUKOWANYMI literami wam jeszcze raz wytlumacze w czym jest problem. Nie chodzi o wynik ani gre, ani nawet (jeszcze) miejsce w tabeli ( swoja droga jak juz bedzie chodzilo o miejsce w tabeli, to bedzie znaczylo, ze juz jest za pozno)
Chodzi o to, ze Skowronek ma wszystkie objawy gwiazdorzenia trenera gdy mu sie wydaje, ze duzo osiagnal i nagle moze na nowo wymyslac pilke nozna. Przyszedl do klubu poukladal mentalnie zawodnikow, przygotowal fizycznie i zaczal wygrywac wszystko jak leci. Pamietacie w tamtych meczach debilne wynalazki typu 3 obroncow, Klemenz na skrzydle czy wizjonerskie piatki wybijane przez srodkowego pomocnika, ktory jest akurat rozgrywajacym stoperem? Nie? Nie dziwie sie, bo takch wynalazkow wtedy nie bylo. Gralismy sobie spokojnie swoim standardowym 4-5-1, jedynym ustawieniem, ktore przy tej jakosci zawodnikow, ktorych mamy i ich predyspozycjach ma sens i kontrami, Kuba na skrzydlach i murem w srodku z Bashy i Zhukova wygrywalismy wszystko co sie dalo. A od wznowienia rozgrywek co mecz mamy albo cytuje â swietnego pilkarza Boguskiegoâ albo 3 stoperow, albo Klemenza w roli Shauna Wrighta-Phillipsa. Kuba nagle zamiast jak zawsze nakrecac akcje tak jak umie najlepiej, przy bocznej linii gra na blizej nieokreslonej pozycji aâla drugi Savicevic. Jesli to do was nie dociera, ze nie czas i miesjce na tego typu wynalazki to wspolczuje. A tekst ze nic sie nie stalo, bo Arka odrobila do nas punkt no to juz jakis wyzszy absurd. Arka przed ta kolejka miala do nas dystans 3 meczow, a ma 2. No faktycznie ku*wa nci sie nie stalo Moj Boze. Trzeba bic na alarm jak najglosniej skoro taka ignorancja nwet wsrod kibicow panuje. Zeby pozniej nie znalazlo sie takich kilkuset Mackow z Klanu pytajacych ALE CO SIE STAO, gdy majac niby bezpieczna przewage 5 ptk w 2 kolejki i 4 dni spadniemy z ligi, bo akurat Klemenz na skrzydle, Kuveljic na stoperze a Boguski na szpicy nie dadza rady w ustawieniu 3-5-0 wygrac z Korona i Arka na koniec sezonu.
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 20.06.2020 o godz. 23:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zacząłeś pi...sać o trenerze, jaki to jest sabotażysta. Sorry, statystycznie nie jest więc przenieś się z tą dyskusją do tematu meczowego lub to tematu o trenerze. W tej kolejce grupa pościgowa nie odrobiła do nas żadnego z 6 punktów. SZEŚCIU bo przy równej ilości liczy się miejsce po 30 kolejce więc zarówno Korona jak i Arka muszą zdobyć 6 więcej niż my. We wtorek przyjeżdżają paralitycy z Płocka. Praktycznie utrzymani i 9 punktów nad grupą spadkową. Arce Gdynia u siebie wbili dokładnie 0 goli. Sorry, ale statystycznie to źle nie wygląda, a w temacie meczowym wiele osób pisało przed meczem, że pewnie dostaniemy. Edit: przypadkiem widziałem mecz Arki w Płocku (darmowy miesiąc w C+). Ciężko mi uwierzyć, że strzelą nam bramkę we wtorek. Nawet z paralitykami w obronie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok, to jeszcze raz - STATYSTYCZNIE przed ta kolejka Arka miala do nas 3 mecze straty, teraz ma 2. Czy STATYSTYCZNIE widzisz, ze jednak cos sie zmienilo skoro wczesniej taki luksus miala tylko Korona, a teraz juz mamy 2 takie druzyny za soba?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem, zmieniło się, że z goniących nas 2 drużyn (ŁKS wszyscy spisują na straty) ta co miała dalej ma teraz tylko 5 punktów straty.
Ale nie zmieniło się, że nadal mamy 5 punktów bezpieczeństwa i tylko 6 meczów do końca sezonu. A ty już chcesz zwalniać trenera. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mogiel wrzucił:
https://twitter.com/mogiel90/status/1274457725691445248 ŁKS spadnie w najbliższej kolejce, jeśli: - przegra, a Korona lub Arka wygra - przegra, a Wisła nie przegra - zremisuje, a Wisła wygra - zremisuje, a Korona i Arka wygrają - zremisuje, Arka wygra, a Wisła i Korona zremisują - zremisuje, Korona wygra, a Wisła i Arka zremisują ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
tak jak mielismy 5pkt nad strefa spadkowa, tak mamy dalej , z tymze do zdobycia jest 18pkt a nie 21 , wiec teoretycznie nasz sytuacja jest lepsza niz przed wczorajszym meczem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Możemy już chyba mówić o drugim spadkowiczu - Korona odrabiająca 9 pkt do Wisły w 5 meczach to jest już czyste sci-fi. A co do ŁKS-u - tak jak sądziłem, ustanowił rekord najszybszego spadku w historii ESA-37 i najszybszego w ogóle od kilkunastu lat. ŁKS zapewne pobije jeszcze inne rekordy - najmniej punktów , najmniej zwycięstw i najwięcej porażek w ESA-37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ryzyko spadku z ESA.
ŁKS - 100% Korona - 98,7% Arka - 90,5% Wisła - 8,7% Wisła Płock - 2,0% Zagłębie - 0,1% Raków i Górnik - około 0% oczywiscie za twitter @Mogiel90 Dwa zwyciestwa z pewnymi spadkowiczami w 34 i 35 kolejce i powinny wystarczyć ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Została nam Arka, która musi zdobyć 6 ptk więcej od nas, ale nie ma już handicapu w postaci corocznej, obrzydliwej ustawki zwanej meczem z Zagłebiem. Na zdobycie tych 6 ptk mają 4 mecze (tak jak pisałem wcześniej i nam i im mozna już z mety dopisac +3ptk za ŁKS). Zakładałem, że wygramy u siebie z Koroną, co powinno być teraż dużo łatwiejsze niż się wydawało po 30 kolejkach, bo po wczorajszych wynikach oni już mentalnie bedą w pierwszej lidze. Czyli do zdobycia 9 ptk więcej od nas i 4 mecze na to.... No to byłby prawdziwy cud gdyby Arka to zrobiła. (Chociaż w tym wariancie robia się 3 zwycięstwa zamiast zakładanych 2) Dlatego mozna znowu to wszystko uprościć z racji tego, ze "poważniejszym" rywalem do utrzymania okazała się jednak dzięki ustawce z Lubinem Arka. Obecnie zwycięstwo z Arką powinno nam spokojnie dać utrzymanie nawet jeśli przegramy z ŁKSem W takim przypadku Arce zostalyby 3 mecze (po porazce z nami i wygranej z ŁKSem) by zdobyc 6 ptk.... i skoro zmieniamy zalozenie to Korona byłaby w takiej samej sytuacji (po wygranej z nami i z ŁKS) czyli 3 mecze i 6 ptk wiecej do zrobienia i mecz bezpośredni z Arką
Ostatnio edytowane przez Wehrmacht : 24.06.2020 o godz. 08:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Arka musi zdobyć o 6 pkt więcej od nas - kluczowa będzie 34 kolejka. Jeśli ogramy ŁKS, a oni nie wygrają z Koroną, to prawdopodobnie wszystko się wtedy skończy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Do czego to doszło, że musimy liczyć na sportową postawę Rakowa - najpierw z Koroną, teraz z Arką....Brrr....
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja już pisałem, że popie...ło was w tym Wermachcie?
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
W praktyce wygrana z LKSem i 4 punkty w meczach z Korona i Arka dadzą nam utrzymanie w 95%.
Wszystko więcej może dać nam duża szansę na minięcie Płocka i 12 miejsce. Żeby minąć z kolei Zagłębie musielibyśmy z nimi wygrać na wyjeździe, co jednak może być ciężkie. Rakow i Górnik poza zasięgiem. Ogólnie to utrzymanie będzie cieszyło tym bardziej, jeśli ostatni mecz z arka będzie już o pietruszke. Oby tak było. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wybrane staty po kolejcee:
1. ŁKS spadł 2. Max Arki to 48 punktów 3. Max Korony to 45 punktów 4. Korona gra z Arką w 34 kolejce 5. My gramy z Koroną w 35, a z Arką w 37. 6. Mamy nadal 5 punktów przewagi nad grupą spadkową. 7. Utrzymamy się w 34 kolejce pod warunkami: - wygrania dwóch następnych meczów (Górnik, ŁKS) - przegranej lub remisu Korony z Zagłębiem - przegranej lub remisu Arki z Rakowem - remisu albo wygranej Korony w meczu z Arką.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.06.2020 o godz. 09:32.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|