|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
na lewą obronę mamy (?) jeszcze Marcina Grabowskiego
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
zbyszek93.
Ktory masz zawalili nam bramkarze, tak od a do z? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
lepiej niech ktos wypisze liste pilkarzy ktorym sie koncza umowy/wypozyczenia na koniec tego sezonu
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawi zawodnicy, z niezla przeszloscia i niezlymi minutami, ktorzy sa bez klubow i mozna byloby sie pokusic o chociaz zapytanie o warunki kontraktu. Tak wiem, ze wiekszosc pewnie poza naszym zasiegiem finansowym, ale Zhukov tez sie wydawal poza zasiegiem.
Napastnicy: https://www.transfermarkt.pl/welinto...spieler/262002 https://www.transfermarkt.pl/jody-lu...spieler/165975 SO: https://www.transfermarkt.pl/denis-d...spieler/352815 LO: https://www.transfermarkt.pl/besir-d...spieler/343489 https://www.transfermarkt.pl/kingsle...spieler/262682 Ofensywny pomocnik: https://www.transfermarkt.pl/jano-an...spieler/105496 https://www.transfermarkt.pl/gustavo...spieler/373089 A tu konczace sie kontrakty: https://www.transfermarkt.pl/xavier/...spieler/243783 Sporo wystepow w portugalskiej lidze, ostatnie dwa sezony nie specjalnie mu ida, zmienia kluby. https://www.transfermarkt.pl/victor-.../0?saison=2015 Obecnie Elche, 2 liga hiszpanska. Jeden mecz przez caly sezon. Wczesniej sporo gral w La Liga a pozniej w MLS. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Klemenz i Zhukov koncza kontrakt 30.06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Klemenz ma klauzulę przedłużenia umowy o rok przez klub, a Zhukow umowę do grudnia. Więc skąd takie info?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O klauzuli nie wiedzialem. Kontrakt Zhukova... jakos z automatu przyjalem ze koniec ma standardowo w czerwcu.
Jesli masz racje to srodek pola obstawiony. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Spoko, tylko nie masz gwarancji ze lepszy bramkarz by te punkty zapewnil. Czyste gdybanie. Wiadomo natomiast ze 3 bramkarzy pierwszego skladu mocno by obciazylo budzet.
Jest jak jest. Mamy spadek kontraktowy po radosnej tworczosci karkow i trzeba sie z tym zmierzyc. I minimalizowac wady bramkarzy jakich mamy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Moim zdaniem jakiejs wielkiej rewolucji latem nie bedzie (poza odejsciami zwiazanymi z koncem kontraktu). Glownie przez to, ze spadac bedzie tylko jedna druzyna i pewnie bedziemy walczyc o utrzymanie tym co mamy + maly lifting zapewne. Wiadomo dlaczego. Money, money, money must be funny in the rich man's world.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ponoc Zaglebie jak sprzeda Hladuna do L to bedzie chcialo wykupic Lisa, 200-250 kE + 10% od nastepnego tranferu i pozostaje tylko zyczyc szerokiej drogi
W zwiazku z faktem, ze w przyszlym sezonie spada tylko 1 druzyna powinnismy zrobic sezon na wyczyszczenie dlugu* To znaczy relatywnie tania kadra + promocja młodziezy poza Kuba zostawilbym Sadloka, Bashe, Burego, Klemenza i pewnie Brozka jezeli chce grac dalej, Vukan i Zukow jezeli nie bede mieli ofert , ktore pozwola na nich zarobic to pewnie tez zostana Buchal idealny na 2 bramkarza, nic nie zawali nic nie pomoze, dobry chłopak i nie bedzie marudzil a do pierwszego skladu Broda albo Chorazka niech sie pokaza czy zasluguja na to zeby zostac Dalej młodsi jak Chuca, Kuveljic , obecna mlodziez (Buksa, Hoyo powinni grac w kazdym meczu, chociazby z lawki) oraz kilka transferów pewnie z zagranicy granie Janickim, Makiem, Niepsujem, Silva, Drzazga i tym podobnym nie wnosi niczego ani to jakosc na górna 8 ani potencjal sprzedazowy ani mentorzy i przyklady dla naszych juniorów *wszystko to z warunkiem koniecznym, jakim jest utrzymanie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
15 milionów złotych na plus. Tyle mniej więcej potrzeba, żeby "wyczyścić" dług do bezpiecznych rozmiarów. Nie do osiągnięcia w jednym sezonie, zwłaszcza przy słabszym wyniku sportowym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zakładam tutaj sprzedaż po sezonie/w trakcie albo Buksy albo Vukana+Zukowa+ Chuci/Kuveljica czy kogoś kto się wyrozni
(tylko zima, za pieniądze, odeszły z ligi takie tuzy jak Łukasik, Piszczek, Ricardinho, Sekulic czy Guilherme)
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 21.06.2020 o godz. 17:08.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Jeśli dałoby się wyczyścić dług choćby o 1/3 to już by było znakomicie.
Według mnie odejdzie (powinna odejść) stara kadra - Brożek, Wasilewski, Boguski. Z Wasylem pewnie i tak kontraktu nie przedłużymy, jego ostatnie występy to była motoryczna nędza. Kalendarza nikt nie cofnie, ci gracze po prostu się zestarzali. W napadzie zostają Buksa, Turgeman, Drzazga, plus ew. Tupta (jeśli chcemy go wykupić). To czterech napastników. Możemy narzekać na jakość albo zbytnią młodość, etc. ale to jednak 4 pozycje w kontraktach. Nie ma sensu kupować dodatkowych, chyba, że któryś odejdzie. Pomoc. Błaszczykowski jeszcze pociągnie z rok, jest Basza, Żukow, Kuvejlić, Mak, Chuca, Silva, Plewka... Też nazwisk w cholerę. Znów - jeśli chcemy kogokolwiek zakontraktować, to najpierw musi ktoś wylecieć. W obronie podobnie. Mamy sporo zawodników. Potrzebna jest uważna selekcja kogo tak naprawdę potrzebujemy i zejście z niepotrzebnych bądź nieperspektywicznych kontraktów. Najbliższe dwa okienka ważniejszym pytaniem niż "kogo kupić" może się okazać- "kto powinien odejść, żeby nie obciążać budżetu" Nie mamy jakichś wielkich luk w kadrze, żeby nam brakowało totalnie zawodników na poszczególną pozycję. Jakość jest jaka jest, ale tego bez większego budżetu nie przeskoczymy. Raczej nie trafi nam się drugi Żukow przychodzący grać za ułamek swojej poprzedniej pensji. Zakładam, że w przyszłym sezonie ambitnym celem będzie próba awansu do górnej ósemki, realnie znów się utrzymamy tylko, ale spłacając ładnych parę baniek np. po sprzedaży Buksy przyszłym latem. Raczej bezpieczny środek tabeli przez kolejny rok przy dobrych wynikach finansowych. Wtedy latem 2022 roku mamy zero długów, można wejść w kolejny sezon bez ciążącego garba. Najpóźniej i wtedy karierę będzie musiał zakończyć Kuba. Ale my, z ogranym i w miarę młodym trzonem drużyny znowu możemy stać się zespołem, który walczy o miejsca pucharowe czy mistrzostwo Polski. Ciąć koszty, trzymać poziom, cierpliwie czekać na swój czas. Nie od razu Kraków zbudowano.
Ostatnio edytowane przez Tantal : 21.06.2020 o godz. 17:17.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pozostanie Turgemana to tak dość mocno naciągane.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Co do napastników - przecież Turgeman jest tylko wypożyczony i jest za drogi na wykup, Drzazga kontrakt do 30.06, Tupta też tylko wypożyczenie. To zostajemy z jednym 17-letnim napastnikiem. Większości pomocnikom też kończą się kontrakty. Rewolucja i grzebanie w odpadach z innych klubów jest nieunikniona.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Turgeman?po co miałby tam wracać po kontuzji?
jest lepszy niż przed? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
To rzeczywiście nie byłem na bieżąco z napastnikami - w przypadku Turgemana było coś konkretnego o potencjalnym wykupnym? Jednego lub dwóch trzeba będzie więc w lecie znaleźć, chyba, że jednak zatrzymamy np . Tuptę i Drzagę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z tego co raz wspominano w audycji TSW to z wypożyczonych tylko Tupta ma cenę wykupu zaporową. Pozostali są w zasięgu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2020
Offline |
|
|
Ja gdzieś czytałem, że wykup Turgemana to ok. 800 tys. euro. Jeśli to prawda to nie mamy szans na zapłacenie takiej kwoty. Nie wiem czy jesteśmy w stanie wydać na kogoś więcej niż 100 może 200 tys. euro.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nikt nie wie, jaki będzie nasz budżet transferowy na nowy sezon. Wiadomo jednak, że kolejny raz, chcąc nie chcąc, będziemy musieli wymienić połowę składu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Turgeman to opcja chyba tylko w przypadku przedluzenia wypozyczenia.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|